Fugalaau

Keranium totonu: ata, ituaiga ma ituaiga

Pelargonium (Geranium) o se fugalaau laʻau mumu poʻo le fugalaau e maua i le vaega o geraniums. E silia ma le 400 o ona ituaiga eseese o loʻo maua i tulimanu uma o le lalolagi. O lona igoa mai Eleni ona o le foliga o le fua, lea e talitutusa ma se gutu pipi, ma i Siamani o lenei fugalaau e taua o le "isu o se solo."

Na aumai le pelargonium i Europa mai Aferika i le 17 seneturi. O le manogi ma le matagofie o le laau na manumalo ai ia te ia i le lauiloa tele i tafaoga faamasani, ma ina ua amata ona vaaia le geranium i togalaau o isi vasega. Na sau le Pelargonium i lo matou atunuu i le 18 seneturi, ma talu mai lena taimi na avea ai ma fugalaau aupito sili ona pele i le toetoe lava o faifaatoaga. E mafua lenei mea i ona fugalaau manaia, tuputupu ae malosi ma le le faʻapitoa i le tausiga.

Eseesega o le pelargonium: ata ma faʻamatalaga

I le siosiomaga masani, e tusa ma le 250 ituaiga o geraniums. O le atinaʻeina o faʻatoʻaga na faʻatagaina ai i matou e fatuina le tele o fatu ma ituaiga e eseese i le foliga, lanu o laʻau ma mea faʻapitoa. O le pelargonium totonu ua vaevaeina i ni vaega:

  • Feagaiga masani;
  • Zonal
  • Tulaga ese
  • Le manogi;
  • Royal;
  • Agelu
  • Faigofie.

Sone Pelargonium

O lenei ituaiga fugalaau e sili ona taʻutaʻua, faʻapea foʻi ma le tele o ituaiga meaola, e iai le tele o ituaiga. O ituaiga uma o lenei geranium e matua mausali ma o loʻo faʻamalamalamaina e ala i le fugalaau vave.. O le tele o taimi, o mea uma o loʻo i totonu o geraniums o lenei ituaiga o loʻo i ai se 'autalaʻau saʻo ma le tele o laʻau e taofi ai le foliga ma le fuga o le lanu uliuli poʻo le mumu. O laulaau o lenei ituaiga o loʻo ola, ma i le taimi lava latou e fatu ai se manogi uigaese.

E tusa ai ma foliga o fugalaau, o pelargoniums zonal o:

  • Terry - luga o fugalaau e sili atu ma le 8 petals;
  • Half-faalua - i luga o fugalaau e oo i le 8 petals;
  • Le masani ai - e 5 petals.

O foliga o fugalaau o lenei ituaiga e ese foi:

  • Tulip, e talitutusa ma fugalaau o tuli tulipi;
  • Rosebuds, ma piniki mūmū po o le mūmū, e foliga mai o se ituaiga e le o faʻamalamalamaina rosa;
  • Cacti faʻatasi ma paʻu uʻamea ma vaapiapi e foliga tutusa ma le mumu lanu mumu;
  • Laʻau, lau ma fugalaau toe fai le foliga o se fetu;
  • Formosa, ma fugalaau i le foliga o se faʻasologa ma le laʻau tipi i le 5 vaega;
  • Tiakono, tamai fugalaau o loʻo faʻapotopotoina i le lanu viole, mumu ma le piniki.

O le lanu o le petals o loʻo iloga foʻi i lona eseesega. E mafai ona lanu mumu, lua-leo poo le tasi-lanu, ma pe leai foi se tuaoi. Tuʻu ese ese fugalaau e taʻua "fua manu", latou o le ovoid pouliuli e le aofia ai togi ma togi. O le fugalaau o lenei ituaiga o pelargonium e tupu i le taimi o le taumafanafana, ma afai e le o tuu le laau i totonu o se malo malolo i le taumalulu, ona mafai lea ona fuga i le tausaga atoa.

Zonal pelargoniums foi ua vaevaeina i le maualuga:

  • Microminiature - e oʻo i le 14 cm;
  • Uʻamea - 14-25 cm;
  • Tulaga masani - 25-70 cm;
  • Irene - e oʻo atu i le 70 cm.

O le igoa o lenei ituaiga o geranium e tuuina atu e tusa ai ma le lanu o laulaau ma ni vaega ua faamaninoina, o le vaega tutotonu ma le fausaga e ese le eseese. O le tuaoi e mafai ona mumu, sinasina, lanumoana ma paʻu. O le ogatotonu o le lau e mafai ona matua eseese, e oʻo lava i le uliuli, siliva poʻo auro. E iai ituaiga eseese ma lau vao.

Royal pelargonium

E taua o le laau aupito sili ona manaia o lenei ituaiga. E tele fugalaau lanu eseese: lanu piniki, paʻepaʻe, lanu viole, paʻu ma le mumu. O le umi o fugalaau e mafai ona oʻo i le 16 cm. Ma tutusa le maualuga.

O vailaau o lenei laau na amata ona foliga mai i le 19 seneturi, ma na avea le geranium tupu ma mea e sili ona fiafia i ai faifaatoaga i le salafa o le lalolagi. O ia telefoni faʻalua poʻo fugalaau manino o loʻo faʻapipiʻiina poʻo gaʻo gaʻolea o loo i ai ni manuʻa po o se lanu uliuli i taimi uma, o se uiga taua o lenei ituaiga. O petala e lua i luga e lapopoʻa ma sili atu nai lo isi.

O le laau e mafai ona oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 15 cm Afai e te tilotilo i le ata o le geranium royal, e mafai ona e vaʻaia o laʻau lanu ma laʻau e foliga tutusa lava ma laulaʻau, ma i le taimi lava e tasi e manino ma susulu.

O lenei ituaiga o pelargonium o le fugalaau sili ona manaia o geraniums uma, ae o le taimi o le fugalaau e sili atu ona puupuu nai lo isi (e le sili atu ma le 4 masina), ma e tupu pe a mavae le lua tausaga o le tuputupu aʻe.

Palargonium manogi

O lenei ituaiga o geraniums ei ai manogi sili ona manaia, aua o lona igoa lenei, faapea foi ma le amanaiaina o le au fai togalaau. Afai e te paʻi atu i se laulaau o se laau, e mafai ona e lagonaina vave lava ni manogi malolosi, ia i latou e mafai ona e lagona lemoni, rose, strawberries, togafiti, moa.

E oo mai i le taimi nei, ua suamalie hybrids e manogi e pei o le apu, nutmeg, lilac, almond, pine ma le paina ma le kiwi.

O fugalaau o lenei potu pelargonium e laiti ma, o se tulafono, iai lanu viole po o lanu piniki, faʻapea foʻi ma foliga eseese. O laʻau papaʻe lelei e 5-7 vaega. I le ata e mafai ona e vaʻaia o le lau o le geranium manogi e foliga mataʻutia.

Le faʻaaogaina o le pelargonium manogi

O le suauu o le garanium, o loʻo i ai le tele o mea tulagaese, e maua mai i lenei ituaiga laau toto ma e tele ana suʻesuʻega i vailaʻau, mea manogi, cosmetology, faʻapea foi i le kuka. O lenei suāuʻu e faʻaopoopo i mea inu suamalie, vellies ma candies. O nai mataua o nei suauu ua aveesea, o nisi taimi e fetaiaʻi ai, le manogi le manogi o susu.

O laupepa o lenei ituaiga e faaopoopo i teas, pies ma fualaau suamalie.. Faatasi ai ma le fesoasoani a latou faia suga suga. Aisea e tuu ai le suka ma suka i totonu o se koneteina tioata. Faletupe 14 aso tuʻu i le la. A maeʻa ona aveese lau, o le suka lava ia e faʻaaoga e fai ai ipu eseese.

Pelargonium Pelargonium

O lenei ituaiga o geranium o le ampel ituaiga o laau toto. O laʻau eleelea ma fugalaau o lenei laau e mafai ona oʻo i le 1 mita le umi. Laʻau lanu o se lanu lanumeamata lanumeamata i le foliga o se faʻataʻi foliga e pei o le Ivy, lea na tuʻuina ai le igoa i lenei fugalaau.

O fugalaau i totonu o le pupu e mafai ona faalua, lua-faalua ma faigofie e oʻo i le 5 cm le telē. O la lanu e eseese mai le paʻepaʻe papaʻe i le uliuli ma le lanumoana. Fugalaau e amata mai le amataga o le taumafanafana i le tautoulu o le tautoulu.

Vaʻai lelei o se mea teuteu mo loggias ma balconies, e le gata i lea, pe a fai i totonu o se pusa e tasi o loʻo tautau e totoina ai ituaiga o ituaiga o laʻau eseese ma lanu eseese.

Pelargoniuma agelu

O lenei ituaiga o geranium e faʻailoaina i inflarescences o viola e tutusa ma le fugalaau Pansy. Toto seʻia oo i le 35 cm le maualuga (faʻapipiʻi pea) ei ai sona lalelei matagofie, faʻalauteleina le faʻalauteleina ma le le faʻaeteete. Fugalaau e faaauau i le taimi o le taumafanafana, e mafai ona sinasina ni fugalaau, paʻepaʻe, lanu viole, lilac ma ni paʻu po o ni avanoa i luga o petalima e lua.

Pelargonium e tulaga ese

O le matutua o nei fugalaau e silia ma le tasi le seneturi. O tulaga tulaga ese na maua e ala i le sopoia o ituaiga matagofie ma le mamalu. O lau lanu lanumeamata lanumeamata o laau totõ o loʻo faʻasili malosi ma maua ai le manogi manogi manogi. Fugalaau e foliga mai e pei o geranium royalae laitiiti laitiiti. I le avea ai o se tulafono, ei ai la latou laumua o lanu paʻepaʻe ma le lanu mumu o lau. Eseese o le piniki ma le paʻepaʻe e itiiti i numera. O nisi o meaola e iloga i vela vevela ma mea lanu.

Palargonium faʻasalaga

O se mea e le masani ai le geranium. O fua o le laau o loʻo faʻapipiʻiina mai i lalo o loʻo faʻamalosia ma faʻalauteleina. Faatasi ai ma le maualuga o le malulu o le ea ma le vaivave vaivai, o le togavao e pau ona lau. O loʻo i ai i le laau ni foliga lauiloa e foliga tutusa ma meaola matagofie. E i ai taimi lala o lala. O lenei fugalaau e masani lava ona filifilia mo le teuteuga bonsai, ma i le matafaioi o laau toto mo le teuteuina o le potu. Mai ituaiga e 10 o lenei laau, o se tulafono, e mafai ona e maua le geranium cortusolum, humpback, fluffy, fleshy, angular ma thick-stemmed.

Lemon Pelargonium

O lenei ituaiga o geraniums ua maua ai le lauiloa ona o lona tino vevela, pala, lau lanu lanumeamata o foliga faigata. O le vao e maualuga tele, e mafai ona oʻo i le 1.5 mita. A e paʻi i laʻau e amata ona tuʻuina atu se manogi malosi o lemoni.

O mea faʻamalolo o geraniums

Mo le faʻamalosiga o meatotino o le tele o ituaiga o geranium, e taʻua e Bulgarians o le "falemaʻi malolo". Ma o le mea moni, e fesoasoani i le tele o faʻamaʻi:

  • Toothache e mou atu pe afai e te umiaina le geranium mo se taimi puupuu i lou gutu;
  • O le afaina ma se lagona o le tiga i le otitis e mafai ona aveeseina e laulaau paʻu o le pelargonium manogi, pe afai e faataatia i le taliga taliga;
  • O le faʻamaunuʻu o le Geranium e sili ona lelei mo le faʻalavelave ma le neurosis, ma e togafitia foi le gout ma le malulu;
  • O le lau geranium e faʻapipiʻi i le tapulima e faʻasao ai le mamafa;
  • Mo le vevela, manua, fula, ma le eczema, faʻaaogaina bath bath;
  • O le manogi o lenei fugalaau e aveesea ai le le fiafia, le mautonu ma le tiga;
  • E fesoasoani foi le laau i meaola i totonu o aiga e faʻaaogaina ai taliga taliga;
  • O teuteuga o aʻa ma laulaau e faʻaaogaina mo faʻamaʻi fatu, masima masima ma le maʻisuka.

Faʻaleagaina o le suauu pelargonium

I le tautalagia o le pelargonium, e le mafai ona taʻuina le suauu taua, lea e faia mai lenei laau. I aso nei, e aunoa ma lona faʻaaogaina, e le o le mea teuteu, po o le mea manogi, poo le mea e gaosia ai, poʻo le soa soa industry e mafai ona faia. E le gata i lea, a aunoa ma lenei suauu, e le mafai ona valivali ma laeiina ni ituaiga o paʻu.

I vailaau faʻasoifua maloloina, o nai mataua o suauʻu ua faʻamamaina i totonu o se ipu vai e faʻaaogaina e togafitia ai maʻi, gasegase o le urinary, diarrhea, maʻi suka ma le toto.

E le gata i lea, o lenei suauʻu o se anthelmintic. O suāuʻu suauʻu e faʻaaoga mo le faʻamaʻi, mumu, toto maualuga ma le ulu.

Ae aua nei galo lena mea, e pei o isi auala uma o togafitiga, o le faʻaaogaina o le geranium ei ai ni faʻasigaae e le mafai ona suitulaga togafitiga faafomaʻi. O le mea lea, ao le i faia togafitiga ma lana fesoasoani, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

E faʻamamaina lelei e le keranium le ea, aveese mea manogi (mo se faʻataʻitaʻiga, cinder). I le taimi lava e tasi, e tauivi lelei o ia ma moa, lago ma namu.

Geranium related features

O lenei fugalaau ua taʻua o se talisman lea e puipuia le fale mai le tele o faafitauli ma e le faatagaina ai tagata o loo i ai ni faamoemoega leaga e ulufale i ai. E i ai le malosi malosi o le laau, ma o le mea lea o le tele o talitonuga taufaasese ma faʻailoga e fesoʻotaʻi ma ia o loʻo i ai se faʻatonuga lelei.

Afai o lenei fugalaau i totonu o le fale, ona aiga e toetoe lava a le mafatia i le atuatuvale ma aua nei finau. E tusa ai ma talitonuga anamua, o le sukaranium e puipuia mai mata leaga, o le pouliuli ma isi agaga leaga. Ma o teineiti na latou aveina ni tagaiti o geraniums e tosina atu ai i latou. Ma latou fesoasoani i tamaʻitaʻi matutua o tausia a latou talavou ma le matagofie.

O le faʻaolaina o le geranium paʻepaʻe o se faailoga lea o le faʻaopoopoga i le aiga, ona o loʻo i ai se aganuʻu e tuʻuina atu i ulugalii e umi se taimi e le mafai ona maua ni a latou fanau. I le taimi lava e tasi, o le geraniums paʻepaʻe e puipuia pea mai le faʻaleagaina ma le faʻalavelave.

Lotogi geranium i totonu o le fale

Ae o geraniums lanumumu e aoga mo ulugalii o loo fefinauai pea ma isi. O lenei fugalaau e aumaia ai le filemu i le fale ma aveesea uma lagona le lelei.

O se matafaioi taua i geraniums piniki. E mafai ona ia toe faaolaolaina lagona tiga o taitoalua mo se taimi umi faatasi. Na te toe aumaia lagona, naunau ma le malosi i mafutaga. E faʻaaogaina foi e tetee atu ai i taulaitu. Talu ai ona o se fugalaau o le fiafia, ua fautuaina ina ia tausia i totonu o fale e ola ai tagata.

E faapena foi o loʻo i ai se talitonuga o geranium, aemaise lava i le mumu, fesoasoani i ana pule e pulea lelei tupelea eo faatasi ma mea lelei faaletino. Ma afai e te faʻapipiʻiina i tafatafa o se ipu o azaleas, ona mautinoa lea e le mafaagao le afaina o tupe.

Fai mai tagata suʻesuʻe, o geraniums i totonu e mafai vave ona tineia le ita ma le ita, faʻaitiitia le malosi le malosi i totonu o potu, atiaʻe se lagona malie ma faʻaoʻo solo.

I nofoaga o loʻo i ai geranium, e leai lava se gata.

Afai e moni lava le vaega o mea ua faatonuina, ole fesili ole pe mafai ona toto geranium i le fale na o ia lava, faʻapipiʻi i luga o lau windowsill, atonu o le a mafai ona teuteu lou fale, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le tele o faafitauli ile aiga ma le fale .