Laʻau

Faucaria

O se mea faapenei e pei o faucaria (Faucaria) e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le aiga o Aizoaceae. O lea ituaiga laau e sau mai itu laugatasi o Aferika i Saute. Faucaria ua faaliliuina mai le Latina "faux" - "gutu" ma mai le upu Eleni "αρι" - "toatele." E mafua lenei mea i le ituaiga o laau lava ia. O le mea lea, o laulaau e faaiʻu i fafo o lapisi lapoa e pei o le auvae o se manu faʻatau.

O lea ituaiga o laau e taua tele. E ia te ia se tamaʻi meaʻai laiti ma se fatu faʻapuupuu. I le avea ai o se tulafono, i le aluga o taimi, e malosi malosi ma e mafai ona fausia ai pupuni atoa, lea e aofia ai le tele o gaʻo. O laupepa taʻitasi e aofia ai le 3 i le 6 paʻu o laʻau lauulu ma le saʻo mafiafia e faʻasalalauina. E mafai ona valiina i lanu eseese, o le pogisa ma le lanu meamata, faʻatasi ma ni mea papaʻe poʻo ni paʻu. I luga o le pito o laulaʻau o lapisi lapopoʻa po o lauulu e pei o nifo. Fugalaau nofofua ei ai lona lapoa tele, o lona uiga e mafai ona oʻo atu le lautele i le 6-7 centimita. E tele a latou petals, o loʻo valiina i lanu eseese o lanu samasama. Fugalaau fugalaau e tupu i le ao, aʻo le taimi lava e tasi e tapuni ai i le po. O fugalaau taitasi e tusa ma le 6-8 aso.

Aiga Faucaria Care

Malamalama

O le malamalama e tatau ona susulu, o lea e fautuaina ai e tuu le fugalaau i luga o le windowsill o le faamalama i saute. Afai e itiiti se malamalama, ona pala lea o laupepa.

Tulaga o le vevela

O le maualuga o le vevela i le taumafanafana e mai le 25 i le 30 tikeri. E taua le manatuaina i le taumafanafana, o se laau faapena e tulaʻi mai i soʻo se fesuiaiga o le vevela. I le taumalulu, e manaʻomia le malulu (e tusa ma le 10 tikeri).

Totogi

Faucaria ua vave faʻaleleia mo le olaga i nofoaga maualalo o taulaga i le taulaga. Na te le manaʻomia se faʻaleleia atili. Mo le tumama, e fautuaina e fufulu solo i luga o papatusi pepa.

E faʻafefea vai

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faʻafeoloolo le vai. O lea la, e fautuaina e faʻavaivai pe a maeʻa maeʻa le palapala. I le autumn, susu e tatau ona sili atu nai lo le tau. I le taumalulu, o le tausiga mamago e aunoa ma le fafagaina o loʻo fautuaina.

Laʻei pito sili

O luga o laei e faia i le masina o Aperila-Aokuso 1 i le 4 vaiaso. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga fugalaau mo le cacti.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O le gaioiga e faia ile 1 taimi i le 2 tausaga. O eleele talafeagai e tatau ona vaʻaia ma vaʻaia le ea. Ina ia sauniuni le palapala eleele, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le eleele ma le laupepa i le oneone oneone (1: 1: 1). E le gata i lea, o se mea sauniuni mo mea suamalie ma cacti e talafeagai mo le faʻatau. O le ipu e tatau ona maualalo ma lautele. I le taimi o le totoina, e tatau ona faia se alavai lelei i le pito i lalo.

Faʻatauga auala

E mafai ona faʻaleleia e ala i fuʻa ma fatu.

O le luluina o fatu e gaosia i luga o le oneone oneone, ae na o sina mea itiiti lava e palu ai i palapala. O ipu tioata e tatau ona tuʻu i luga. O le vevela talafeagai e mai le 20 i le 25 tikeri. E le tatau ona faʻagogo le oneone; mo lenei, e tatau ona faʻaleleia lelei mai le sprayer. O fua muamua o le a tulaʻi mai i le 1-1.5 vaiaso. O le filifili e faia pe'ā uma ona faʻaalia le 1st pair of leaves. Mo le totoina e faʻaaoga le eleele mo le cacti.

Vavae le 'au ma tuu i fafo mo le 2-3 aso mo le faʻamago. A maeʻa lena mea, e totōina i le oneone ma e maualuga le vevela o le 25 i le 28 tikeri. O aʻafiaga uma o le a tupu pe a uma le 3-4 vaiaso.

Pests ma faʻamaʻi

Tetee i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Afai e faʻavaivaia le laau, ona mafai loa lea e le aphid poʻo le aʻa mevabug ona faʻapipiʻi. Afai e te solia tulafono o le tausiga, o le faia o le lanu enaena e mafai.

O aʻafiaga ono tutupu

  1. Laʻau faʻamalosi, laʻau faʻamalo - mafanafana mafanafana, masini moli.
  2. Laʻau paʻu, lanu uliuli - faʻafefe (aemaise i le taumalulu).
  3. O pepa laulaau e paʻu, mimigi ma laiti; ua tupu le tuputupu ae o laau - manaʻomia ni laʻei pito i luga, faʻamago le eleele. Peitai, i le taumalulu o lenei tulaga o le masani.
  4. O lanu enaena na faia i luga o laʻau - lava.

O ituaiga autu

Faucaria feline (Faucaria felina)

O lenei maualuga maualuga e mafai ona oʻo atu i le 10-15 'centimita. O le laulau pepa e tusa ma le 5 inisi le umi ma 1.5 centimita le lautele. O le lanu lanumeamata lanumeamata o laulaau e faʻafeagai, faasatauro. I latou luga o loʻo i ai ni togitogi papaʻe, ma i le pito o loʻo i ai ni o latou nifo i le aofaʻi o 3-5 fasi vaega, lea e oʻo atu i totonu o le faʻanoanoa. O lanu samasama samasama e lautele e oʻo atu i le 5 simita.

Faʻailoa Faucaria (Faucaria paucidens)

O lenei suavai ei ai lau lanu lanu meamata lanu meamata, lea e oo atu i le umi 5 senitimita ma e tasi le centimita le lautele. O lanu lanumoana lanumoana o loʻo i luga ole laulau, ma mai le 1 i le 3 denticles o loo i pito. Fugalaau lanu samasama e mafai ona oʻo i le 4 inisi.

Laulelei Faucaria (Faucaria speciosa)

O lenei lapisi ei ai laʻau tino e oʻo i le 3 inisi le umi. I luga o le pito e 5 po o le 6 nifo o se lapoa tele e pasi i totonu o le pulu. O fugalaau e telē tele, o lona uiga o le lautele e 8 simita. E valiina i lanu samasama auro, ae o pito o petals ei ai le lanu violē.

Faucaria tigrina (Faucaria tigrina)

Ole maualuga ole maualuga e oʻo ile 5 simita. O le foliga o foliga o laulaau lanumeamata-lauulu ei ai le pito i luga o le faʻailoga. I latou luga o loʻo i ai le tele o togitogi papaʻe o loʻo i totonu o fasipepa, aʻo i le pito o loʻo i ai le 9 po o le 10 o paipa o vailaʻau malolosi, o loʻo i ai ni lauulu lauulu. O lanu samasama samasama e lautele e oʻo atu i le 5 simita.

Faucaria tubercle (Faucaria tuberculosa)

I le maualuga, o sea ituaiga pupuvao e mafai ona oʻo mai i le 5 i le 8 senitimita, aʻo iai sona faʻalaʻau. O le lanumeamata lanumeamata, lagisi, mataitusi lanu o loʻo feagai ma faʻafeagai ma i le taimi lava lea e ola faʻatasi ai faavae. O le foliga o le apa laulaau e toetoe lava tolu tafatafa poʻo le faʻataʻitaʻi, aʻo tuʻuina i luga o ona luga ia faʻataʻu lemu. Lanu samasama e lautele lona lautele e oo i le 4 simita.