Meaai

Ata, togavao ma metotia o le seleseleina o le moa lemoni

Melissa, faatasi ai ma isi ituaiga o mint, ua iloga i tala o le suauu i le manogi ma e aofia i le aiga o labiate. I totonu o Europa, o le mea ua leva ona totoina ai le laau e avea o se aga o mea manogi, o le pamu lemoni ua taua o le moa lemoni. O lenei igoa na aʻafia i Rusia.

O le laumei mint plant, e pei ona i ai i le ata, e oʻo atu i le maualuga e 30-100 cm ma e aofia ai le malosi malosi, o laʻau o le galala, lea o loo i ai ni fatu e foliga mai pe o le oval ma e mafai ona iloga le nifo i luga.

O i laʻau ma vaega pito i luga o le fuʻa o le tele o vailaau faʻamalie ma aoga o loʻo i ai, ma o le piniki piniki po o le paʻepaʻe paʻepaʻe o lemonati e tosina mai ai le tele o pi i taumafanafana uma.

I le avea o se mea manogi matagofie ma le meli, o le manogi lemoni e matua talisapaia e le au fai togalaau ma fai togalaau. E faʻaaogaina le vao vao i le tele o fua o togafitiga faʻapitoa, ma tagata fiafia i mea taumafa e fiafia e faaopoopo lau laʻau manogi i vaʻai, fualaʻau ma iʻa. O Melissa e faamamafaina le tofo ma le manogi o moa tao, paluga suamalie ma fulu. O laʻau manogi e taua tele i le faʻaleleia ma le faʻafefiloi o lauti, cocktails.

I aso o le taumafanafana, o fualaau aina e maua ai fualaau suamalie, ae o le a le amataga o le malulu o le tau? E faapefea ona saunia le mint mo le taumalulu mo le lauti? E mafai ona e faʻamaonia meatotino aoga o le pamu lemoni mo le tau malulu atoa, i auala eseese, ae muamua lava, e taua le aoina saʻo o le moa lemon.

E faʻapefea ona fai mint mo le lauti mo le taumalulu?

Na te tipiina le lanu meamata i le manino, le vevela le tau, pe a le maua e le laau ia le timu po o le timu. O le taimi sili e aoina ai o taeao ma afiafi, pe a le mafai e le susulu o la o le la ona faʻaaogaina laulaʻau ma vaega pito i luga o 'au ina ia mou atu ma le maua ai se manogi taua. O le maualuga o le faʻalauteleina o suauu taua, vitamini, ma isi vailaʻau e tāua mo le tino i le lemonimonimo e faʻaleleia i le taimi e fuga ai, o lea i lea taimi latou te tipiina lanu e saunia ai le mint mo le la mo le taumalulu.

O le taimi lava e aoina ai vaega pito i luga o pupu, e fufulu fualaʻau fualaʻau, ma o lanu o le muni lemoni, e pei o le ata, ua maeʻa maeʻa i le pepa poʻo le ie solo. E mafai ona e maua fautuaga pe a fautuaina mea e gaosia ai fualaʻau e le fufuluina, ae ia faʻapipiʻi aʻo leʻi faʻamago:

  • I le tasi itu, o le a fesoasoani lea e puipuia le lanu lanumeamata muamua o laulaau, lea o le a aʻafia ai le foliga mai o ipu ma meainu ma le pamu elemoni.
  • I le isi itu, afai e faʻagesegese, o le a vave lava ona avea laulaau o le mili lemoni ma mea vaivai, faʻavaivaia o latou gaogao ma faʻaaoga atoatoa le foliga pe a faʻamago pe faʻama.

O se mea talafeagai i le moa lemoni pe afai e filifili e faia le siva mo le taumalulu, sugar sugar or freeze i le ituaiga o vaeluaina, talu ai e oʻo lava i le vevela mo taimi pupuu, o le faʻasaoina o le sua.

Totoina o le moa lemoni i le fale

A saunia le mint mo le lauti mo le taumalulu, o nai launiva laiti e faia mai i le tipu, o loʻo tautau mamao mai mea afi ma afi. Faatasi ai ma se tafega faifai pea o le ea ma se ea malulu, pe a mavae ni nai aso e mamae le mutia.

I le taimi o le vevela, e sili atu le puipuia o laau mai le osofaʻiga o iniseti ma le pefu, e ufiufi ai paʻu o gau. Afai e faʻagogo le mutia e faʻaaoga vai eletise faʻaonaponei, o auala sili ona malu e faʻaaogaina, ma, e pei o le ata, muni lemoni i luga o pallets o loʻo tuʻuina i totonu o se mea e sili ona manaia ma mai lea taimi i lea taimi e taua tele.

O laʻau mamago ma vaega apical o keʻau ua nutililii ma tuʻuina i totonu o fagu tioata tapuni, o le a teuina ai le melisa i le taumalulu uma.

E mafai ona gase le mint mo le taumalulu?

Melissa, e pei o isi ituaiga o moa, e mafai ona saunia mo le taumalulu e ala i le taina o moli uma ma laʻau taʻitasi.

Ina ia faia lenei mea, o paʻu mama ma mamago o loʻo teuina i totonu o le foila, pipiʻi ata tifaga poʻo ni faʻamaufaʻailoga faʻamau ma tuʻu i ni vaega laiti mo le teuina i totonu o se pusaaisa. E mafai ona e togiina le mint mo le taumalulu i le tulaga o vaʻavaʻa faigofie, lea e tele masina o le a aoga mo le tofo, sau sau, ma le faʻamalositino.

I le foliga o le aisa, o le pamu lemoni e tumau pea lona tofo ma le sogisogi, ae o laulaau ua matua leai lava se foliga. O le mea lea, mo le gaosiga o ia kesi, e mafai ona e 'ave laʻau ma le gaogao, pe a uma ona faʻamaʻaina i totonu o se masini.

Le seleseleina o le mili lemoni mo le nifo suamalie

I le faavae o le moa lemoni, pei o le ata, e mafai ona e faia le suka sili ona manogi, lea o le a mautinoa e le gata i se tagata e fiafia i le lauti suamalie, ae faapea foi i faleaoga e togafiti ai e pele ia i latou i meaʻai e sili ona manogi ma pusa paʻu. Mo se mea e le masani ai, ave le pama lemoni fou, ma tipi, ao fefiloi ma le suka. Mo le 200mm o mea totino e ave 200 kalama o le suka masani. Afai e manaʻo ai, o lemoni zest, herm herm or other types of mint o loʻo faʻafeiloaʻi i totonu o le tuufaatasiga.

E faʻapefea se isi mea e mafai ona e saunia ai le moa mo le lauti mo le taumalulu? Le itiiti ifo le fiafia mo le tele ma le itiiti o le nifo malie o le melissa syrup.

Mo le 100 kalama o vailaʻau mago mamago, 100 kalama o le vai ma le 200 kalama o le suka o le a manaʻomia, o le afa o loʻo paʻu i le moa lemoni ma totoe mo le 8-12 itula ina ia maua ai e le mutia le sua. A maeʻa le suka, e sasaa le manogi o lemon ma le suka suka ma faʻafefiloi le faʻafefiloi. O le pusa vevela ua aveeseina mai le vevela ua uma ona faʻamamaina, ua uma ona faʻamamaina le oloa maeʻa ma sasaa i totonu o fagu vailaʻau poʻo fagu ua iai ni mea faʻapipiʻi lelei.

E mafai ona e teuina le sipuni tipolotila i totonu o le pusaaisa, ma faʻaaoga mo le faaopoopo i le lauti, pastry, cereals ma fuamoa fua.

E tele auala e selesele ai le moa lemoni mo le taumalulu mo le lauti ma isi ipu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o suāuu manogi ma sauga e faia mai i laʻau manogi. Ae e mafai ona e faʻaaogaina le le lelei o le laau ma taumafai e totoina se vao o le muni lemoni i le fale i totonu o se ulo.

E faʻapefea ona tupu le moli pepa i le fale?

O le auala pito sili ona faigofie o le vavaeeseina o se vaega o se matua matua o le moa lemoni i lau togalaau i le tautoulu, e pei o le ata, ma faʻafeiloaʻi faatasi ma se paluga eleele i se potopotoga tele, lea ua uma ona faatulaga ai se alavai. Ina ia faʻatumu le fagu, e mafai ona e faʻaaogaina laufanua faʻatoʻaga ma saunia le eleele mo fualaʻau poʻo fualaau lanumeamata.

E le fiafia Melissa i eleele eleʻele, o lea pe a tatau ai, faaopoopo le falaoamata o le dolomite i le eleele.

Afai e le mafai ona maua se laau totō, aua le faʻavaivai. Melissa e maua aʻa i ni nai aso pe afai e aveese laulaau maualalo mai le taʻi 15-20 cm le umi ma tuʻu i lalo vai i totonu o le vai faatasi ai ma nai mataua o se tuputupu aʻe e faʻaolaina. A maeʻa pe a ma se vaiaso, e totōina laau laiti ma o latou aʻa i le eleele. Mai le taimi nei, i le fale, i totonu o se ulo, o le mint e mafai ona ola mo le sili atu ma le tasi le tausaga, fiafia i tagata o le aiga ma fualaau aina fou. Mulimuli ane, e manaʻomia e le laau le suāuʻu talafeagai, faʻaleleia ma le vevela ma lona vevela maualuga.

O le tele o le taimi e sili ona umi ma sili ona umi o loʻo tupu ai le mint mai fatu i le fale.

O le taimi sili mo le luluina o le tautotogo, ae talu ai e fautuaina le maua o lau laʻau fou i le taumalulu, o le ae totoina fatu i le eleele i le faaiuga o le taumafanafana po o le autumn, pe a faʻaitiitia le ao. I lenei tulaga, mo le pamu o le lemoni, latou te filifilia le nofoaga sili ona susulu i luga o le windowsill, ma e sili atu foi le lelei o le faapalapalaina o le fale mo le mint i totonu o se ulo ma malamalama atili.

O loʻo faʻaaogaina i totonu o le atigipusa o loʻo faʻafefiloi le eleele i le mamao o le 5-7 cm, o loʻo faʻamamaina le eleele ma faʻagogo fatu ua totoina. Pe a manaʻomia, e faʻamalūlū le palapala, ma e tatau ona faʻamoemoe pe a uma le vaiaso. Afai o le totogo e totogo vavalalata, e vevela pe pisi. Ina ia mafai e le mili manogi ona fausia se laau malosi maloloina, mo le pamu lemoni, filifili le nofoaga sili ona susulu i luga o le faamalama po o le faletalimalo.

O le faʻasalaga e faia ile tolu taimi i le vaiaso. Mo le puipuia o le totoina ma le faʻavaivaia o le laau, pe a oʻo i le mama o le mint i totonu o le ulo e oʻo i le maualuga o le 15-20 cm, faʻapuupuuina pito pito i lalo. O lenei fuataga o le a taʻitaʻia ai le faʻaalia o lālā lalata ma le faateleina o le numera o laʻau.

Afai e te tipi pito i luga o 'ie mo le faʻamamago poʻo le faʻamaisaina, mite lemoni, ola i le fale, e tuʻuina atu i le tolu fua o fualaau aina i le taimi o le taumalulu.

Ae o le tele o taimi, o se fale faapena i aso uma e maua ai le aiga i laʻau manogi mo lauti, faamaloloina o vailaau malulu, ma isi laumei muni.