Isi

Aisea e lanu ai lanu samasama dieffenbachia?

O Dieffenbachia o se mea e le masani ai ile lauplanti ile aigaplanti i atunuu e iai le tau vevela. Mo mea uma e teuteu ai, o se laau, poʻo lona sua oona, o se mea oona i tagata ma e tatau ona e matua faʻaeteete i soʻo se faʻafesoʻotaʻiga ma lenei fualaau aina. E ui lava e faigofie ona tausia ma le tele o tausaga o le poto masani i faʻatoʻaga e le manaʻomia, ae e tatau lava ona matua mataʻituina ia fugalaau uma e fiafia i ai e uiga i le faʻafeinu, malamalama, vevela ma palapala. O le tele o tagata e umia Dieffenbachia o loʻo feagai ma le faʻafitauli o lanu samasama i luga o lenei fale. Ma e ui lava e tele mafuaaga, e mafai ona vaevaeina i ni vaega autu se tolu: solia o tuutuuga o le taofiga ma tulafono o le tausiga, foliga vaaia o faamaʻi, ma le osofaia o meaola faalafua.

Le tausia lelei ma le tausiga o dieffenbachia

Malamalama o le maualuga

Mo vaomatua, umi itula o le ao (a itiiti ifo ma le 10-12 itula) i le gasologa o le tausaga e taua tele. E tatau ona faʻasalalauina le malamalama, e tatau ona puipuia le aganuu mai le la susulu. I nai aso pupuu i le tautotogo ma le taumalulu, e manaʻomia le faʻamalamalamaga faaopoopo i filatini poʻo moli susulu. O le maualuga o le malamalama o le malamalama mai le 2500 i le 2700 lux.

O le susulu malamalama ma le susulu o ave o le la pe a faʻaalia i se laau e tuʻu ai se mu i foliga o mea matutu o se lanu enaena e le ogatasi ma le lanu samasama. O ia lau e le toe mafai ona toe faʻaleleia, ma e fautuaina e aveese. O le le lava o le maualuga o le malamalama o le a aʻafia ai foi le matagofie o Dieffenbachia. E mafai ona tupu lenei mea pe afai e tupu le togalaau i luga o se windowsill ma avanoa i le pito i matu poʻo tua o le potu mai le malamalama. Muamua, o lau o le a liua le lanumeamata lanumeamata, ona toetoe a paepae ma o le a le pine ae amata lanu samasama. Afai e tatau ona toe fetuunai le laau i se isi nofoaga ma le malamalama lelei, o lona uiga o le lanu meamata lanu meamata o laulaau o le a faasolosolo malie lava.

Faʻasalaina solitulafono

O le tulaga ma le lanu o le laupepa o Dieffenbachia e faalagolago i le maualuga ma le tele o taimi e faʻavaivai ai. Lanu lanu samasama e mafai ona avea ma ola mulimuli o se fale toto ona o le masani ai o le susu o le susu i le palapala. Latou te talanoa e uiga i le fesuiaʻiina o le aʻa, lea e amata ona o se taunuuga o le suavai o le eleele. O le eleele e tatau ona faʻagogo sina mea itiiti aʻo le isi vai inu, o le eleele e tatau ona tumau ma manava. Ma o le sili atu o le faʻavaivai e tafe atu ai i le faʻamalosia o le meaʻai ma e le faʻatagaina aʻa e manava. E le gata i lea, o le tele o le susu e tau atu ai i le foliga ma le salalau o se tele o le suka i totonu o le fugalaau, e amata ona tupu aʻe i luga o le eleele.

I faailoga muamua o le pala o le aʻa, e fautuaina e aveese vave le fugalaau mai le ulo, sui ma le lau fugalaau, ma siaki ma le faaeteete aʻa, fufuluina, aveese vaega o faamaʻi ma togafitia le tipi i le malala. O le fugalaau fuga fou fou e tatau ona fetaui ma le tele o le polokalama o le Dieffenbachia. O se alavai lelei alavai e tatau ona fausia i lona pito i lalo. O le mafuaʻaga mo se faʻalavelave faʻafuaseʻi o se mea lanu lanumeamata i le fogaeleele i totonu o se fagu ma se laau ma se manogi le lelei mai le susu susu.

Leai se mea e sili ona leaga mo le seleselega o le le lava o le susu ma le soona inu tele o le eleele. Faatasi ai ma le inu suamalie, o laulaau o le fugalaau e maua mai ai se uliuli ma sina susu.

Pe a faʻafeinu, e taua tele le faʻaaogaina o le vai malulu, lea e faʻalelei mo le 1-2 aso. Mai le vai malosi o laʻau e liu paʻu ma samasama.

Faʻaleleia eleele ma le faʻaleleia

O le palapala e tatau ona avea ma mea malie i le tuufaatasiga, malamalama, vavalalata, ma le lelei o le vai ma le feoaiga o le ea ma le maualuga o mea o le potassium, phosphorus, nitrogen and acidic acids. E mafai ona faatauina sea paluga eleele i soʻo se faleoloa faapitoa. O le isi (le talafeagai i lenei aganuu) ma le maualuga o le palapala o le a mafua ai le le lava o meaʻai o le aʻa. O lenei mea o le a aʻafia ai uiga i fafo ma laʻau talavou. O lau matutua i le vaega pito i lalo o le laau e lanu samasama, ma o lau laititi o le a faasolosolo lemu ma tuputupu ae le lelei.

O le atinaʻeina o le dieffenbachia tuusaʻo faʻalagolago i le tele ma taimi ole laei pito i luga, faʻapea foʻi ma le aofaʻi o elemene taua e pei o le nitrogen, potassium ma le faʻamaʻi. Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa e tusa ai ma faatonuga ma mo le faʻamoemoe faamoemoeina, talu ai o le samasama o laulaʻau e mafai ona amata e le gata ona o le leai o le paluka ma le fulukalama, ae faʻapea foi ma le tele o le gaʻo.

Tulaga o le vevela

Mo Dieffenbachia, vevela vevela, suiga faʻafuaseʻi i le vevela, faʻasalaga masani ma le malulu malulu e le manaʻomia. O lenei mea e mafua ai laulaau samasama ma le vevela. O le vevela pito i totonu i totonu o le tausaga e 20-25 tikeri. E tusa lava pe itiiti ifo le vevela o le vevela i le 10-12 tikeri o le a taitai atu ai i le samasama ma le paʻu ifo o le vaega pito i lalo. E ui lava e le mate le laau pe a uma le vevela o le vevela, ae o ona foliga vaaia o le a leai sona matagofie. O lau o le a pauu e tusa lava pe toe faʻafouina le vevela.

Faʻalavelave Pest

O faʻamaʻi faʻatoʻateleina o Dieffenbachia o fuainumera o iniseti, miti vaʻaia, aphids, thrips, ma mealybugs. O la latou meaʻai taua o le sua o le mama ma lau. O le tele lava o taimi, o le apogaleveleve e avea ma punavai o le aganuu i totonu o le atinaʻe ma le foliga mai o le samasama i lau. Muamua, o pito laʻititi o lanu samasama o loʻo i tua o laulaau, lea o loʻo i ai i aso uma se nofoaga ua faateleina tele ma iloa ai. E le gata i lea, o le i ai o se siaki e faʻamaonia e le tele o manoa mumu o pusa.

Faʻataʻitaʻiga i le amataga - o se faʻavevela mafanafana o le laau atoa, i se aso mulimuli ane - togafitiga faʻapitoa vailaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, Fitoverm poʻo le Actellik).

Le faʻaalia o faʻamaʻi eseese

Fungal maʻi

E tupu le pala i lalo o le tulaga o le maualuga o le eleele ma susu tele. Muamua, o se laititi samasama e aliali mai i laulaau, ona latou mamae ai lea ma fuga le fugalaau. O lona uiga o se filo ua aliali mai i le aʻa o le laau, lea e aafia ai le aʻa atoa.

E amata mai le afaina o le leʻo mai faʻamaʻi mai isi laau o loʻo i totonu ma ua fafagaina e le tele o susu pe a faʻafeinu. I le laasaga muamua, o laulaau e ufiufi i lanu enaena e siosiomia e se tuaoi o le uila moli. I le vave lava ona tupu, e faateleina le lapopoa ma faʻaumatia uma lau.

Anthracnose o se taunuuga o le acidification ma le suavai vai o le eleele i totonu o se fagu ma se laau, faapea foi ma vaega o fugalaau i totonu o le fale ua pala i totonu o le eleele. Faatasi ai ma lenei faamai, o laulaau e lilofia i ni lapopoa lanu uliuli po o le enaena enaena. E le o toe mamao ae maeʻa uma lau lau ma mate le laau.

O le maʻi Fusarium o se faʻamaʻi lea e tuʻuina atu i se falemaʻi ola maloloina mai se tagata maʻi e ala i se paluga ile palapala ua pisia, pe i le vavalalata o atigi fugalaau ua tupu ai. O le anufe e afaina ai aʻa. O le "le lava" o le potassium i totonu o le palapala ma le faaumiumi o le faamamaina o se vaega coma "fesoasoani" e tupu ai le maʻi.

Fautuaina togafitiga o le faʻaaogaina o se faʻafefiloi o le eleele maualuga, o le tausisia o tulafono uma mo le tausia ma le tausiga o lenei laau, togafitiga o meaʻai i totonu o fale ma sauniuniga faʻapitoa ma vaifofo i le taimi muamua ma i le uluaʻi faʻailoga le lelei.

Maʻi faʻamaʻi

O moli Wilting, faʻapea foʻi ma lanu samasama i luga o le lau laʻau i foliga o se liʻo poʻo se mama, o le amataga lea o se maʻi viral called le bronze. O lau o Dieffenbachia e vave ona afaina, ae latou te le pa'ū, ae tumau pea i luga o le mama i totonu o se setete ua mamae.

Afai e le toe tuputupu ae ma atinaeina Dieffenbachia, ma o se fuainumera tele o laulaua lanu e foliga mai i luga o laulaau ma se lanu lanumeamata mumu ma se lanu lanumeamata lanumoana, ona pisia lea o le laau i se mosaic viral.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, o le mea e le fiafia i ai tagata fiafia i totonu o le fale, e le mafai ona iloa. E oʻo lava i le amataga o le mauaina o le faʻamaʻi, e fautuaina le faʻanatinatiina o le aganuu ina ia le aʻafia le toe o le lauolaola i totonu o le potu.

O se laau e mafai ona pisia i se fugalaau mama, e latalata i ai. O faʻafitauli faʻapitoa foʻi o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi e faigofie ona faʻaaogaina mai le tasi laau i le isi (e pei o aphids ma thrips).

Maʻi faʻamaʻi

O se tasi o faʻamaʻi sili ona lamatia lea e le mafai ona faʻamalolo, ma mai mea e mate ai totonu o fale, o le bacteriosis. Auala o faʻamaʻi - mai se faʻamaʻi faʻamaʻi i se mea maloloina e ala i siama afaina, lau, palapala. Mo le puipuia o fugalaau i totonu o totonu, e faanatinati le vavaeeseina o le maʻi ma faʻaleagaina. Faailoga o le amataina o le maʻi o ni vai malulu o laʻau po o laulaau ma le mauaina o se lanu uliuli poʻo le lanu enaena i le lumanaʻi.

Afai e tele mafuaaga mo le samasama o laulaau, e tasi le isi i Diefenbachia, lea e le tatau ona mafua ai le atuatuvale pe fiafia mo e fiafia i fugalaau i totonu. O lenei mafuaʻaga e masani ma faʻaoga i laau uma ua ola i se tausaga. O le tuputupu aʻe poʻo le matua o se agavaʻa televave faʻaalia e mafai ona faʻaalia mai i se mea itiiti o le faʻafefeteina o le aʻa ma le pau o le 1-2 lanu samasama i lalo o le fugalaau. Afai ua muta le lau o laulaau ma o "faailoga o le maʻi" e le i pasi atu i isi masini vailaʻau i totonu o le fale, aua le popole ma fai.