Laʻau

Faʻamatalaga auiliili o le alofilima masani

E tele ituaiga eseese o fanau fanau: euphorbia, vaeluaina, tele-taloina ma le tele o isi ituaiga. E masani ona iai le eseʻesega o foliga ma meatotinoo loo ia mauaina. O iinei o le a tatou talanoa ai e uiga i uiga autu o le fugalaau ma o latou meatotino.

Faʻamatalaga ma uiga o le alofilima masani

I le taimi muamua, na taʻua le laau o se satauro, ona toe faaigoa lea e aloese mai le fenumiai. Faʻapenaina, e pei o isi vao, e ala i le fesiitaiina o fatu mai le tasi nofoaga i le isi. O le fesiitaiga e faafaigofie e le matagi. O laau toto: lau, fugalaau, aʻa. O vaega iloga o le fausaga o loʻo mulimuli mai:

  • lau mamao ma faasino i le pito;
  • o fugalaau fulufulu foliga ma faaputuputu i ni mea laiti laiti i se lanu samasama;
  • taʻavale mumu ma le umi i tamai lala;
  • aʻa e tele lala.
Talosaga masani

O le laau e oʻo i le 20 - 40 inisi le maualuga. E sau mai le aiga o asters, o lea la o se fugalaau faigata. E ala i le ola: tausaga poʻo le lua tausaga. O le togalaau e pei o vao masani, vao po o laau iti. O le fausaga o loʻo i lalo: aʻa, fugalaau, aʻa. E mafai ona faʻaaogaina mo teuteuga, faʻapea foʻi ma togafitiga faafomaʻi.

O se mea manaia o le laau o lena fugalaau i ato e le vave tupu. Mo sina taimi, o ato e gaogao, ae pe a mavae sina taimi, e iai fugalaau i totonu. Mo le mafuaaga lenei, sa faaigoaina ai o ia o le alofilima, o lona uiga o le tagata matua.

Faletusi

O le lau tusi ua salalau i Eurasia, Aferika i Matu, Amerika i Matu.

Aumai mai Eurasia, ona tufatufa atu lea i le lalolagi atoa. O aso nei e masani ona maua i Eurasia, Amerika i Matu ma Aferika i Matu. O lenei aganuu o se mea leaga leaga ma o mea uma lava e faamaonia ai lenei mea moni.. E tupu tele pe a mafai: i togalaau, i togalaau, i paka, i vaomatua, i luga o auvai, i luga o auala.

Faʻatinoina o vailaau faʻasaina ma le vevela o le laau

Fesoasoani i le faamaligi toto, aveese faʻamalositino taualumaga. E fesoasoani foi i togafitiga o faʻamaʻi. O togalaau ma togafiti i aso anamua na faʻaaogaina ai le togalaau i togafitiga. O teuteuga eseese, infusions ma suauu na saunia mai ai. Opalaga gasegase, gaʻo, abrasions.

O le a le mea e maua ai penefiti o loʻo i luga o le tino le alofilima masani? O le vailaau e aofia ai vailaʻau, o mea ia e aoga ai mea aoga. Alkaloids, suauu o mineral, carotene, acid ascorbic, mea e leai ni mea e leai ni meaola. Alkaloids e pei o senecin ma senecionin o mea lelei ia o le hemostatic substances.

Faʻaaoga meatotino ma le faʻaaogaina

I vailaau

Talosaga masani o se laau e iai ni mea totino. O nei meatotino e faʻalagolago i mea elemene.

O Vailaau Mataalia Mai le Lauva, Juice Ma Roots

E fesoasoani le laau i maʻi nei poʻo faʻamaʻi:

  • afaina
  • manuʻa;
  • taʻusalaina faaletonu;
  • faʻamaʻi: faʻamala, maʻila, ulutala, maʻi ma isi;
  • i taimi masani vaivai.
E le tutusa uma vaega o tagata.

E i ai mataupu pe a solia. O le alofilima e fai ma vailaau faʻasaina e faʻasaina i mataupu nei:

  • maʻi ate ma fatuga;
  • toilalo toto toto;
  • maualalo maualalo le manava;
  • afaina vevela;
  • ma le glaucoma ma le masalosalo.
Tamaiti laiti ma fafine maʻitaga e le faatagaina e sopoia soo se ituaiga.

O vailaʻau o loʻo mulimuli mai e talafeagai lelei mo togafitiga faafomaʻi.: aʻa, mutia ma le sua, fugalaau. O le mutia e selesele i le tautotogo po o le taumafanafana. O le aoina mai e faia ma le faaeteete ina ia le faʻaleagaina le aʻa. E tatau ona selesele le vao i le taimi o le totoina o le laau, ma e tupu ia Iuni - Iulai.

I ni vailaau tetele, o se laau oona e mafai ona afaina ai le fatugalemu o le tino ma le ate

O fualaau suamalie e tutupu i le tautotogo po o le taumafanafana. O aʻa e selesele i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. O aʻa, mutia ma le sua e faʻaaogaina e fai ai ni mea faapitoa, teuteuga. Latou te fesoasoani i faʻamaʻi ma faʻamalolo le mumu.

E le mafai ona faʻaleagaina le tagata alofilima, aua o loʻo aofia ai elemene matautia: alkaloids. I le sese, e mafai ona latou afaina ai le ate ma le totoga tutotonu.

Talosaga a le aiga

E faʻaaogaina i galuega faifaatoaga: e maua le gaʻo. O le atua tama e manao i vai malulu, humus ma le nitrogen o eleele eleele. Mo lenei mafuaaga, o le apogaleveleve o se faailoga o mea oona i le eleele. Aafiaga i lafumanu. O manu e aina le laau ma atonu e ono ona oona.

Faaiuga

O vao leaga e tupu ai na o le non-chernozem ma susu palapala. E faʻaaogaina i mea teuteu ma vailaau. E le manaʻomia le totoina ma le tausiga. E tele meaʻai e maua mai le palapala. E naʻo totonu o le eleele e leai ni siani. E faʻaaoga uma i vailaau - o se vailaʻau, ma i le faatoaga - e maua ai le eletise i le palapala. O nisi e mafai ona fafagaina i manu, ae le tele.