O le togalaau

O le paʻepaʻeina o laau i le tautotogo o le ki i se togalaau maloloina i le tausaga atoa

O se togalaau e iai fualaau aina e manaomia ai le tumau ma le faaaloalo. E tatau ona mataʻituina le tulaga o le ola maloloina i tausaga taʻitasi. O se nofoaga faapitoa o loʻo nofoia e le faʻatinoga mo le tausiga o paʻu laau. E manaʻomia e laau taʻitasi le faʻamafa, faʻamalo le eleele, faʻamaʻi. E talitutusa foi le taua o le tausiga tatau o le paʻu o le laau - o lona paʻu. O le paʻepaʻeina o le paʻu o se laau i le tautotogo e le o se sulu, ae o se mea taua e puipuia ai le laau mai le faaleagaina e iniseti leaga ma faʻamaʻi faʻaleagaina.

Aisea tatou te manaʻomia ai le faʻamamaina o ogalaau?

O le paʻu o se laau o se ituaiga o puipuiga o le laau. Muamua lava, e pagatia i mea leaga uma o le siosiomaga, pe o le la o le la, matagi malulu, meaola faʻamaʻi pepe, faʻapea foʻi aʻafiaga faʻainisinia. I le gasologa o taimi, e paʻu ai le paʻu ma fai ai avanoa i le vaega faʻamalosi o le ogalaau. O le mea lea e le afaina ai le laau e ala i faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma meaola faʻamaʻi pepe, e tatau ona tuʻuina lelei le paʻu i le tausiga talafeagai.

E masani lava, o laau e faʻamaeʻaina i sauniuniga faʻavae apamemea. O lenei faiga e mafua ai foi se tasi lagona. Faatasi ai ma le amataga o le vevela o le tautotogo muamua, ua amata ona vevela ma mafanafana le eleele. O meaola ninii eseese e afaina i totonu o le malamalama, o le mea muamua lava e taumafai e aʻe i le tumutumu o le laau ma fiafia i laʻau maaleale, e leʻi oʻo i le paʻu. O faʻapipiʻi faʻapipiʻi o loʻo i ai i luga o se ogalaau e taofia ai i latou mai le faia o lenei mea: latou te avea o se mea manogi faapitoa mo mea iniseti faʻasaʻi. E le mafai ona latou faatoilaloina le vaega paʻepaʻe o le ogalaau, o lona uiga o laulaau o le a tumau pea ona faʻaogaina.

E faʻapefea ona faʻamamaina laau?

O le paʻepaʻeina o laau o se faʻatulagaga taua, e aofia ai le faasologa mulimuli o gaoioiga.

  1. E taua le aveeseina o le ogalaau o le laau o le galu, laisene ma isi mea e tupu mai i luga o laau. Mo le faʻamamāina naʻo totigilima e puipuia ai lima mai le faʻaleagaina. E leai ni mea faigaluega ma mea faigaluega faʻaaogaina. O loʻo i ai ni meaʻai i totonu o le cortex, lea e mafai ai foi ona faʻapupulaina le tuputupu ae. I lenei tulaga, e faʻaaogaina se pulumu mo le fufuluina.
  2. O le paʻu e tatau ona faʻamamaina. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga soʻo se mea e faʻapaʻu ai le uʻamea (Bordeaux liquid, vitriol, HOM). O lenei faiga e faia i le tau vevela ma le faʻamoemoe o le a togafitia le laau na togafitia i le sauniuni mo ni aso e aunoa ma se timu, a leai o le a leai se uiga i lea gaioiga. O lea faʻapalapalaina o le a fesoasoani e fasiotia uma meaola leaga ma siama i le paʻu o le laau aʻo leʻi oʻo i le isi laasaga.
  3. O le ogalaau ma lala o le laau o loʻo ufiufiina i sauniuniga apamemea e tutusa lelei lava, ma se laumei manifinifi. Ole vaitafe e le tatau ona fausia. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se fana fana. O se vaifofo o le sulfate uʻamea e talafeagai foi mo le gaosiga.
  4. O le faʻamaualuga o le'apamemea ma le suka o le sulfate uʻamea e tatau ona saunia lelei e tusa ai ma faatonuga mo le fualaau faasaina, talu ai o nei mea uma e lua oona. I le faagasologa o le faʻamamaina o le anufe i le timu, faʻamalo vai mai le ogalaau i totonu o le eleele ma faʻapupula ai i totonu, avea ma se mea oona mo laau toto uma o loʻo tutupu.

Faaaogaina Whiteness Ash

E mafai ona e fafasi se ogalaau e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau oona. O le faateleina o le numera o faifaatoaga i aso nei e faʻaaogaina mea masani faalenatura, mo se faataitaiga, fofo o le paʻu. Ina ia saunia, e tatau ona e faʻafefiloi le 5 g o le soapese masani i tagamea i se ipu malamalama. Ona liligi atu lea o le 1 lita o le vevela, ae le o le vai inu. I le faʻaaogaina o se pulumu, o le ogalaau ma lala o le laau ua faʻamaluluina i le vaifofo saunia. O Ash e avea o se vailaʻau sili ona lelei, ma o le fasimoli e mafai ai le fofo sauniuni e faʻalagolago i luga o le paʻu laau mo se taimi umi.

O loʻo i ai foi se isi fua mo le faʻapalapalaina, o le fofo e faigofie ona saunia i le fale - o le lusi lea. Ina ia saunia, ave le 2 kilokalama o le pusa fafie, sasaa le 10 lita o le vai mafanafana ua kuka ma aumai i se vevela. O le mea e maua ai le vaifofo e faʻamafanafanaina, fai mai. O se suavai matagofie e fausia mai i luga, lea e taua o le lue. E na o le faʻaaogaina e faʻamaʻi ai le paʻu laau. Ae ia manatua o le galulue faatasi ma ia e tatau ona matua ofuina. Ua sasaaina i totonu o se pusa eseese, ma faaopoopoina i le vai i se fua faatatau o le 1: 1 mo le gaosiga.

Putty mo paʻu

O mea sili ona lauiloa mo le paʻu o le laau aina:

  1. Faatoaga togalaau, lea na foliga mai o le togafiti sili ona aoga ma le taimi e fofo ai. E faʻaaogaina e togafitia ai mata ma manuʻa i le paʻu. O le togalaau vao e faigofie ona fai i le fale. Ina ia faia lenei mea, faʻafefete se tasi ipu tioata o le beeswax, afa afa tioata. O le mea e faʻafefiloi ai le vai i totonu o se atigipusa ma le afa afa o meaʻai gaʻo e leʻi faʻaaogaina. O le taimi lava e tutusa ai le masini, e faatofuina le fagu i le vai malulu. O le faʻafefiloi o le a amata ona faʻamausaliina ma o le a faigofie ona taʻalo se polo mai fafo. Aʻo leʻi faʻaaogaina se togalaau aina, e fai sina vevela ina ia mafai ai ona faigofie le galulue faatasi. O lea ituaiga o le a teuina i se nofoaga malulu mo le tele o tausaga.
  2. Faiaʻoga e faʻaogaina le Clay. O lenei ituaiga putty ua lauiloa i le au fai togalaau mo le tele o seneturi. O le omea i lenei fua o loʻo faʻafefiloi ma vaega e pei o le suauu sulfate, lime. Ina ia faia lenei mea, ave se ipu tioata ma le afa afa o soʻo se tasi o vaega o loʻo lisiina, faʻaopopo sina vaimamaga lelei, sasaa vai ma ausia le maualuga o le kirimoli. O lea ituaiga meafaigaluega e avea o se puipuiga sili mo le paʻu o se laau, i se faaopoopoga, e le sologa lelei le taimi.
  3. Pasta na faia ma le suamalie ma le copper copperphatphate. Ole fualaau faasaina e leai se vai, o lea e tumau i luga o se laau seia oʻo i le timu muamua. Faʻaaoga e togafitia ai manuʻa, oti, vavae.

Lafoaʻiina o le faagasologa

A maeʻa ona faʻamamaina le paʻu o tupu mai fafo, o togafiti uma ma manua e togafitia, o le a faʻamaʻi le tumutumu o le laau, e mafai ona e alu tuusao i le paʻepaʻe. E manaʻomia le faʻafouina o le paʻu paepae e tusa ma le 3 taimi i le tausaga. E faʻataunuʻuina le paʻepaʻe i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn. O le faʻamalosia e tatau mo laau uma, o fualaau laiti uma ma faʻataʻitaʻiga tagata matutua. Ina ia aua nei faaleagaina le vaivai ae le o le paʻu o laau laiti, o le aofaiga o le lime mo le faamamaina e tatau ona vavae ese.

Autumn fufulu o laau i le togalaau

O le paʻepaʻeina o laau i le tautoulu ao le i oʻo mai le malulu o le tau e tatau ona maeʻa, talu ai e tatau ona maua ai le puipuiga maualuga o le paʻu. O le laulau o le lime faʻaaoga e tatau ona manaia - e le silia le 4 mm. E taua le faʻaitiitia o le fofo o le lime i se tulaga tutusa, e aunoa ma ni pulumu, ina ia sili atu ona taoto i luga o le paʻu. O le mafiafia o le paʻu paʻepaʻe, o le sili atu lea o le faʻamaligiina mai le ogalaau. E mafai ona saunia i se fale tutoatasi i le fale, pe ua uma ona e faʻatau sauniuni, e aofia ai mea faʻapitoa e puipuia ai le taʻe ma le faʻamaligi. O faleoloa faʻapitoa e faʻatau atu ai foʻi vali vali mo le faʻamamaina o togalaau. E puipuia le paʻu mai le la, timuga malulu ma iniseti iniseti.

I le fale, e faʻaaogaina e le faifaatoaga le fua masani masani o paʻu paepae. Ina ia faia lenei mea, ia faʻafefiloi 2 kilokalama o le lime paʻu, 1,5 kg o le omea ma le 0.3 kilokalama o le copper sulphate. O le faʻafefiloi e faʻafefeteina i le vai seia oʻo ina maua mai se kirimoli mafiafia. E tatau ona faʻaaogāina le faʻamaeʻaina i se mea faʻalanifiʻu ina ia le maua ai le tafe. A o leʻi faia lenei mea, e tatau ona saunia ma le faʻaeteete le paʻu o le laau, faʻaleleia ma faʻafefe. Afai ei ai ni manua e le togafitia i luga o le laau, o le lime o le a na o le faateteleina ai o le tulaga, e matua sili atu lava ona tupu ai le fatu.

O le faʻagasologaina o laau paʻu e taʻolu faatolu i le tausaga e taʻitaʻia ai le mea moni o le a avea ma puipuiga i faʻamaʻi e faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleaga. O laau e sili atu ona lelei le vevela o vevela vevela ma le susulu o le la ma le malulu malulu. O le gaosiga i lenei tulaga ua tupu, o fualaau aina ma laʻau e taofi o latou uiga teuteu ma le faʻaalia. O se taunuuga, o le ola ola e matua faalauteleina.