Laʻau

Birch sap, faamanuiaga ma mea leaga o se vai inu

I le tautotogo, e inu ai tagata nuʻu i le birch sap, o ona lelei ma mea leaga ua leva ona lauiloa. O le inu o le suamalie e taua ole maʻi, ma le fefe e faatalitali mo le fuga o le laau. Mo isi tagata uma, o se mea suamalie suamalie meaalofa mai le natura. Birch sap o loʻo faʻaalia le fafaguina o le natura pe a uma le faʻanatinati. O aʻa malolosi e toe foi mai le eleele o vaega aoga mai le faleoloa. O le tele o le laau, o le tele o le vai e manaomia e fagua ai. Matou te nonoina mai le natura se tamai susu e maua ai le ola.

Uiga o le birch sap

Snow o loʻo taoto i le tautotogo o le palach groves i le maulalo, ma o laau o loʻo tu i le nofoaga tatala ua amata ona tagi. Afai o le taumalulu e alu ifo se tagata i luga o se laau ma le le faʻaeteete pe vavae ese mai se lala mafiafia, faatasi ai ma le amataga o manua o le sokogon, o loʻo faʻafememeʻi lapalai o suavai suamalie suamalie. O le suavai e maua ai le ola e maua ai se pusa malosi ao fafagaina le laau. O le taimi lenei e seleseleina ai le birch sap.

E tafe le suavai i le tautotogo i le tele o laau. E na o le talo o le birch e faʻaaogaina ma aoina i luga ole laulau gaosi oloa. E "tagi" foi le maple, ma o lona sua suamalie e sili ona suamalie, ae e le maua ai le malosi o le ola lea e aoina mai i le paʻepaʻe papaʻe.

Sa malamalama tagata e mafai ona inu le suavai faʻamalolo e ala i le faʻalauteleina o le manua ma le aoina o le susu. O Bereznsa sa galue e faanatinati le fiainu, tausia tamaiti pe a uma se taumafataga o le taumalulu. Mo vaiaso e lua o le masani ai o le suavai, na lagona e tagata le malosi o le malosi. I se taimi mulimuli ane, na iloa ai o faamanuiaga o le birch sap in multicomposition, ma e leai se tasi e afaina ai.

Ae ui i lea, o le mataupu o le saogalemu o le siosiomaga e faatatau lea i le birch sap i le mea muamua. E mafai ona i ai eleele faʻamalolo i luga o alatele, luga o nofoaga o fale gaosi oloa poʻo totonu o le taulaga? O aʻa e le filifilia le eleele, fafaga mea e. I le laina 50 m mai le ala telefoni pisi, o le birch sap o le a le aumaia ai se faamanuiaga, ma o le afaina mai le i ai o le taʻitaʻia ua mautinoa. E aliali mai o se vailaau faʻamaʻi e mafai ona naʻo totonu o se nofoaga mama.

E aoina le sua i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amata ona tatala mai laau matutua, i le pito i lalo 20 cm.

Aveesea meaalofa a le natura, matou te faavaivaia le laau. O le a faʻaaogaina e le kamupeni maelega sina vai mai le tele o laau, faʻamalo le pulou, tafe ai loimata o se birch.

O le le mautinoa le aoga o le birch sap i le tuufaatasiga, e tusa ai ma le lita:

  • mea o kalori - 240 kcal;
  • carbohydrates - 58 g;
  • gaʻo - 0.0;
  • proteins 1.0 g;
  • efuefu - tusa, 5 mg.

E maua i totonu o le vai se masini ma elemene elemene i se pepa ua saunia mo le faʻamamaina. O se mea taumafa e leai ni mea taumafa, o le meaola o meaola oona e avea o se vailaau togafitiga ma mea e gaosi mai le lautele. E leai ni tagata tino maloloina. O le aoga o le birch sap o lona agavaʻa. E mafai ona inu e pei o se puipuiga, vitamini, ma faʻafefeteina. O le tino lava ia o le a maua le faʻaaogaina i se mea taua.

E sili atu ona aoga le faʻaaogaina o le sua fou, ae le o le kulimi suamalie pe a gaioio faʻataʻitaʻiga. E mafai ona e teuina se mea inu faamalolo i le pusaaisa mo le 2 aso.

Auala e togafiti ai le birch sap

I totonu o tagata faʻamuamua, o le faʻaaogaina e tolu-taimi o se vaiinu manaia mo le 2-3 vaiaso ua faʻamaonia e faamama ai le tino:

  • ma faʻamaʻi o le tino ma le hematopoietic system;
  • GIT, e aofia ai le maʻi o le peptic;
  • gasegase, gout, rūmāmatika;
  • mo togafitiga o faamai mai fafo.

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi ma tausaga o le matutua i luga o foliga, ua lava lea e fufuluina ai ou mata i le vai faamalolo i le taeao.

Togafitiga ma le birch Sap o se vaitau, e tatau ona e faoa faamalosi le taimi, ma ia i ai i le taimi talafeagai latalata i le puna o le malosi ma le soifua maloloina. E mafai ona e faʻamalolo mea e faʻamalolo ai le tino pe afai e faʻamaisa le vai i le taimi lava e maeʻa ai. O metotia uma lava, e aofia ai togafitiga vevela, mea e faʻaaogaina ai meaola o loʻo faʻaaogaina. E tumau pea elemene i totonu o le oloa faʻalauiloa, o le ai ai se aoga aoga mai se ituaiga oloa, ae le o le togafiti.

E mafai ona e faʻamalolo le suavai e ala i le faʻamamaina i totonu o le vai vai taele i le vevela o le 600 C, aveese le 75% o le vai. O le siva o totoe o loʻo fusi i totonu o fagu vailaʻau.

E masani ona fesili le tagata pe mafai ona faʻaumatia e le tina tausi maʻi pe a o maitaga. O le suavai ola e le aofia ai meaʻai, ma o fomaʻi e fautuaina le toe faʻaleleia o le tino ma le faʻaleleia o meaola. I le faʻaopopo i le saturation i mea aoga, o le vailaʻau faʻamalosi e aveese le vai mai le tino, faʻaititia le fula. I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona inu se vaiinu, ao fafaga, e maua e le tino o le tina le puipuiga ma meaʻai.

O nisi fualaau inu suamalie:

  • anemia - inu 100 g o le sua 3 taimi i le aso;
  • ia aveese fatu fatuga, inu vai i totonu o se ipu malamalama 3 taimi i le aso;
  • o le bronchitis e faʻamalolo e ala i le inu pia ma le meli;
  • o le vai e faʻamalo ai toxins ma vai.

O le mea lea, o mea aoga o le sapalai o le Birch e manino lava. Ae o le tausia o lou ola maloloina e mafai ona faaleagaina ai se laau.

Kvass mai le birch sap ua saunia i se fagu tioata ma se luʻu o vine vine ma le 2 tsp. suka i le lita o le ava. Kuni le fagu ma taofi lelei. E mafai ona e faʻaaogaina le vai pe a uma 2-3 masina, poʻo le maeʻa o nai aso.

Auala talafeagai mo le aoina o le birch sap

O le sua sili ona lelei o le a sau mai se laau o le birch o loʻo tu i luga o le mauga. O le paʻu o se laau e tatau ona sinasina ma le uli, e tasi le selau o lona uiga. tagata matua. O sea laau o le a tupu mai i le 6 lita o le sua i le aso. Afai e te tago i le sua i le taimi atoa, o le a vaivai le laau e aunoa ma le mauaina o meaʻai. E tatau ona faʻaaoga nisi o laau, faamauga vaega pe a uma ona faʻaaoga. O le fatuina o se togalaau e 2 cm le loloto ma le aveesea o le susu e ala i se paipa o le filifiliga pito sili lea.

O oloa aoga o le talo o le birch e faʻasaoina seia maeʻa. O le mea lea, e tatau ona gaogao le fagu i aso uma.

O le filifiliga sili ona mālū o le faʻamalolo o le a avea ma metotia e faʻavae i le tipiina o lālā. I le maualuga o le 2 mita i luga aʻe o le eleele, ua vavaeina se lala vaʻavaʻa, o se fagu mo le aoina o le vai ua faatulagaina. O se manua matala e muta le suavai e aoina, ma o le manua o le a faʻamalolo mo vaiaso e lua. O vailaʻau mo le manua o le a faʻapipiʻi ai le sua.

Mo le faʻapotopotoina o pisinisi, e faʻaaogaina vaega o le vaeluaina mo le tipi. I lenei tulaga, e le o le fefefe i le muaʻi faʻamago le laau. I le taimi nei, e itiiti ni atinaʻe gaosi oloa o loʻo totoe; o le faʻatau mai o sea oloa o se luʻitau manuia.