Laʻau

Orchid oncidium Fale tausiga Faaliliuina ma toe gaosia Photo ma le vitio

Oncidium Twinkle Home Care Photo

Oncidium (Oncidium) - o se sui lauiloa o le aiga o Orchidaceae, ua faateleina le mauaina o le lauiloa i togalaau o aiga. I le natura natura e sili ona taatele i Amerika, o Antilles. Oncidiums e masani ona taʻitaʻia ai le ola o le ola, e le masani ai le lithophytic ma le terrestrial. E mafai ona maua i vaomatua, mea e mafanafana ai ma susu, ma o aʻee mauga, pe a fesuisuiai le vevela i luga ifo o le maualuga, ae o isi e nonofo i luga o teritori o savannah.

E faʻatatau i ituaiga, o foliga vaaia o le laau e eseese: o nisi o meaola e oʻo atu i le maualuga e le sili atu ma le 15 cm, maua ni lau laʻau laiti; o isi o laau tele ma pseudobulbs mamana ma se rosette laumei. O le umi o le pononcle e ese mai i le taua 10 cm i le 5 m. O le fausaga ma le foliga o le corolla e ese foi, o le lautele e mai le 2-12 cm.

O le faʻailoga o le racemose, o fugalaau o se manogi manaia. E tele taimi e taua ai le oncidium o le "siva siva," talu ai o le tele o faanatinati o foliga mataʻutia ua avea uma ai le "tuufaatasiga". O lanu e taatele i lanu samasama ma lanu enaena, e le masani ona paʻepaʻe, piniki, mumu. Pe a tipiina, e tumau pea le fou fou mo le tusa ma le 1 masina. O le fuga e tupu i le tele o taimi i le tausaga. O le taimi vavalalata e le o manino le faʻamalamalamaina ma e faʻalagolago i tulaga maʻoti o le tausiga o le orchid.

Fautuaga pe a faʻatau se laau

Oncidium Twinkle Pink Photo

A filifilia se laau i totonu o se faleoloa fugalaau, suʻesuʻe ma le totoa. E le tatau ona i ai ni afifi i laulaau, aua o le faamaoniga lea o le maʻi. O le oncidium e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le tolu pseudobulb, ma lelei, o aʻa e taofiofia i luga aʻe o le pito o le mea malogo.

A maeʻa le faʻatau, tuʻu le oncidium i le faʻamaʻi mo 2-3 vaiaso, o lona uiga. Faʻasolo avanoa avanoa mai isi laau.

Afai ua liua le sui i se mea pefu, ua e mauaina se paluga moa o totonu o le fugalaau poʻo aʻa o le laau ua amata ona pala; e tatau ona i ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi. I le tulaga masani, e le tatau ona toe faʻafefeina le toe gafa.

Taumafai talafeagai ma le vevela mo le onchidic oncidium

Le vaʻai i siva siva, ie. fugalaau lugacidium, e tatau ona mautinoa le malamalama lelei. E tatau ona susulu, ae salalau solo, puipui mai le susulu o le la.

Tuu le fugalaau i luga o le matafaga sasaʻe poʻo sisifo. A tuʻuina i le faamalama i matu, e manaʻomia le faʻamalamalamaina faʻatasi ma filatini poo moli susulu. Ia maitauina o laumei ma paʻu paʻu lapoa o se paolo pogisa o le a manaʻomia se malamalama atili.

O le aofaʻi o le malamalama e faʻaalia e foliga mai o laulaau. E masani lava, o latou o se lanu lanu meamata lanu meamata. Afai e susulu le leo, e le lava le malamalama. Ma o le faʻaalia mai o laupepa o loʻo faʻaalia ai le taliaina o le laititi.

O le tau talafeagai o le vevela e fuafua i le amataga o le onicidium:

  1. Tropical tagata e nonofo faʻasalalau. I le taimi mafanafana, ia faatumauina le vevela i le lautele o le 25-30 ° C, faatasi ai ma le amataga o le taumalulu, maualalo ile 15-18 ° C. O le fesuiaiga o le vevela i aso taitasi e 3-5 ° C.
  2. Oncidiums e masani i atumauga ma atumauga e manaʻomia ai le vevela lelei. I le taumafanafana, ia faatumauina le vevela i le va o le 18-22 ° C, i le taumalulu - i totonu ole 12-15 ° C.
  3. O tagata mai vaomatua mauga e manaʻomia ona malulu. I le taumafanafana, e tatau ona fesuisuiaʻi le vevela i le va o le 15-18 ° C, i le taumalulu - 10-15 ° C. E le gata i lea, i soo se taimi o le tausaga, faʻaitiitia le vevela o le po i le taʻi 7-15 ° C.

O tulaga i luga e lelei. I faleoloa fugalaau, o sui o ituaiga mama e toetoe lava a le maua. O le vateatea e masani ona faʻatusalia e ituaiga o vailaʻau. E sili atu ona fetuunai i tulaga masani: i le gasologa o le tausaga latou te lagona le toʻa i le 14-26 ° C.

E faʻapefea ona tausia se oncidium i le fale video

E faʻafefea ona faʻafefete se oncidium

I le taimi mafanafana, o le suavai e tatau ona tele ma masani. E tatau ona i ai ni alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo e faʻamautinoa ai le masani lelei o le faʻavaivai. O le susu o le eleele o le a pala ai aʻa. E le gata i lea, aua nei faʻatagaina le masini e faʻamago atoa, aua e le mafai ona toe maua aʻa. Faʻasalaga e faia i le faatofuina o le fagu i le laau i le vai faamama (timu, salu, faamama pe tu i luga) i le vevela o le potu pe a ma le 20 minute. Tuu le suavai ia lelei. Vai pe tusa ma le 1 le taimi i le 7 aso i le taumafanafana, i le taumalulu - 1 taimi i le 2-3 vaiaso.

O se numera tele o pseudobulbs e aveesea le tele o malosiaga mai le laau, lea o le a aʻafia ai aʻafiaga. Faʻaaoga se togafiti: o le taimi lava e amata ai ona fai se pseudobulb fou, taofi le faʻamalosia, o foliga vaaia o se pa puipui o le a avea ma se faailoga o le toe amataina o le suāvai. O lenei "popolega" e faʻaleleia ai le tupu. Aua le popole pe afai e mimita le pseudobulb i le taimi o le fugalaau po o le taimi malolo - o lenei mea masani e masani lava.

Faʻamamaga o le ea

Oncidium lagona lagona lelei ma le maualuga o le maualuga o le ea pe a ma le 40% ma e le manaʻomia ai se faʻaopoopoga faaopoopo. I le vevela vevela o le tau po o le taimi o le faʻaogaina o mea faʻavevela, o le ea e mafai ona matua vevela, o le mea lea, mo le atinaʻeina atoatoa, e tatau ona e tausia lelei le 'ea o le ea. Vaʻaia e le aunoa ia laulaau o le laau, tuʻu i luga o se fata ma susu (faʻalautele le omea, lapotopoto, oneone). I le malulu o le ea i lalo ifo o le 18 ° C, aua e te lūlūina le laau.

Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, ia faʻanofoina le potu i taimi uma, ae aloese mai faʻataʻitaʻiga.

Laʻei pito sili

O le laau e matua nofouta lava i le tele o le faʻasusu i le palapala. Faʻaaogā ofu faapitoa faʻapitoa "mo fomaʻi," e manaʻomia ona fafagaina i le faʻatonuga o le 1 i le 10. Faʻamafanafana i le taimi o le tuputupu ae o weni laiti, ma taofi pe a amata ona fai pseudobulb. O le "galu" e sosoo ai o laei: mai le foliga mai o le puipui i le tatalaina o fugalaau muamua. Suʻe aʻa i laei ma pulumu ma se fofo o lau.

Suiga i le maeʻa faʻatau ma ao faagasolo le vaitau tuputupu ae

O le oncidium e naʻo le totoina na o le mea e tatau ai (pe a le mafai ona faʻaaogaina le masini, ua tumu uma aʻa i le pusa).

Malosiaga mo se laau, filifili se lautele lautele. I le avea ai o se meaʻai, ia faʻaaoga se mea faʻapitoa mo tafaoga pe saunia oe lava ia. E tatau ona aofia ai le oneone oneone, fasi uʻamea ma le malala, pulou sphagnum, peat.

O le gaioiga e faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  • Aveese le laau mai le koneteina muamua.
  • Tipi le rhizome mai le lalolagi tuai ma tuu i le vai i le vevela o le potu mo le 15-20 minute. Aveese aʻa ma mama: selesele i se lanu lanumeamata poʻo le paʻepaʻe, togafitia ai le tipi i le sigicide.
  • Ina ia mafai ona puipuia faʻamaʻi ma meaola faalafua, e tatau ona teu i totonu o le vai inu mo le 10 minute poʻo le faʻafefeteina ile ogaumu.
  • Faʻapii se alavai i le pito i lalo o le koneteina, sasaa sina fasi mea.
  • Faʻasaʻo saʻo le laau i totonu o le ulo, ma taulai i pseudobulbs. Afai latou te taulaʻi i le tasi itu, tuu atu ia i latou le avanoa, e le o le fefe pe afai e le o iai le laau i le ogatotonu o le ulo, ae ua suia laitiiti. E manaʻomia le oʻo mai o le pseudobulb matutua i le pito o le ulo.
  • Faʻatumu le vavao ma se mea e sui ai. Ufiufi aʻa, ma o se vaega o le pulu ma le rhizome e tatau ona i luga aʻe o le palapala.
  • Ia mautinoa e le faʻaogaina le laau. Afai e tatau ai, faʻapipiʻi i se fasi laau poʻo se maea.
  • Oncidium e mafai ona ola i luga o se fasi laau, lea e faapipiiina i luga o le moss sphagnum.

Toe gaosia o le oncidium

I totonu o le fale, o le oncidium orchid ua faʻalauteleina i laau. I le taimi o le totoina, ua vaevaeina le vaomatua i ni vaega, e tatau ona tofu ma le tolu pe a tupu mai, a leai o le a le mafai ona aoga.

Ia mautinoa e togafitia nofoaga na tipi i le malala. Mo le 7-10 aso ao lumanaʻi ma le maeʻa ona vaevaeina, e le faʻavaveina ia laau; i le taimi nei, e mafai ona felafolafoai lau lautusi. O sea fuataga o le a taofia ai le faʻaleagaina ma faʻavaveina le faagasologa o le faʻamalolo.

Faʻafefea ona vaʻaia ma vaelua le vao tuai o le oncidium, vaʻai i le vitio:

Oncidium i le taumalulu

Mo hybrids e leai ni pseudobulb, o se taimi e malolo ai e taua. I le autumn, o le talavou e tupuga mai i le matua. O le taimi o totoe e amata i le amataga o masina o le taumalulu. E tatau ona faʻaitiitia le faʻaleleia i le 1 taimi i le 2-3 vaiaso, i le taimi e tasi ia faamautinoa lelei, taofi le fafaga.

O taunuuga o mea sese i le tausiga

I le solia o tuutuuga o le tausiga ma le tausiga, o le a mamae le laau.

O foliga vaaia i luga o pulupulu, fugalaau ma lau o le mea pala, ua faailoa ai le tele o le inu. Aveese nofoaga na afaina, togafitia ma le fungicide. E taua le fetuunai o le suāvai ina ia le mate ai le laau. Faʻaleleia le ea.

O le aʻa o le aʻa e mafai ona afaina i le tele o le palapala o le eleele po o ata. E tatau ona aveese le laau mai le palapala, faʻamago aʻa, vavae ese vaega na aafia ma faʻatino le togafitiga o le fungicide, faʻatulagaina i se mea fou fou.

A maeʻa le ea, e faʻamago ile pito ma pito o laʻau - e tatau ona e faʻaleleia atili le faamamaina o le ea.

A maeʻa le faʻaaogaina o le laau, o le a faʻagesegese le alualu i luma, atonu e sili atu i luga o le eletidium root system. Alu le fagu i le ogalaau i totonu o le potu, aua nei faia ni fua faʻafeusuaʻiga mo le 2-3 itula, ona faʻafeinu ai lea. Taofi pe a ma le 4 aso i totonu o se fale paolo ina ia toe faʻaleleia ai le paleni o le vai ma maua ai aʻa i aʻa. Ina ia aloese mai le vevela, tuu le fagu i le laau i se mea mamao atu mai le mea vevela (faamalama, pulu o galuega).

Oncidium resuscitation video:

Maʻi ma meaʻai

O le oncidium e mafai ona aafia i faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo viral. Metotia o le puleaina o loʻo faʻamatalaina i luga (aveeseina o nofoaga ua afaina ma togafitiga ma fualaau faasaina, i mataupu sili ona maualuga - o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma isi).

I totonu o iniseti, o se mealybug, o iniseti iniseti, thrips, ituaiga ituaiga siaki e mafai ona afaina ai le laau.

Faʻafefea ona iloa i latou:

  • Afai e te maua ni paʻe paʻepaʻe e pei o fulufulu mamoe i luga o laʻau, o mea ia o le gaoioiga a le mealybug.
  • E mafai ona iloa le siakiina e ala i le i ai o ni mea taua.
  • E matua leaga lava Thrips. I le pito i luga o papatusi laupepa, e mafai ona e mauaina ni fasi faʻaogaina o se hue siliva, ma togitogi uliuli i tua o le pepa.
  • O le toilalo o le apogaleveleve mite e tupu i le ea malulu. I luga o laupepa e mafai ona e matauina togitogi paʻepaʻe ma se 'upega faalilolilo manifinifi. O se paʻu lanu sinasina-luga i laulaau o se toilalo ma se fasi pepa. O le tiketi o le onionisi e aafia ai le aʻa ma le faavae o le aʻa.

Muamua, aveese faʻamaʻi manu ma uiga oa latou galuega taua: faʻafeuʻuina se paʻu o le cotton ma le ava malosi poo le faʻasusu ma fufulu ese lau lau. Ona togafitia lea ma le iniseti talafeagai (o le fualaau oona o le a fautuaina oe i le faleoloa fugalaau, faʻaalia e tusa ai ma faatonuga).

Ituaiga faʻamalosi oncidium ma ata ma igoa

E tusa ma le 600 ituaiga o inisiua ua uma ona faamauina, o nisi oi latou ua totoina. O le tele o taimi, o faʻalaʻau ma ituaiga o loʻo ola aʻe i tulaga o potu, talu ai e le o se mea e sili ona fiafia e tausia.

Mafaufau i le sili ona lauiloa i togalaau aina.

Warty Oncidium Oncidium varicosum

Warty Oncidium Oncidium varicosum photo

Tagatanuʻu o Pasila. Pseudobulbs o se pepa uumi. O lapisi laulaʻau lautele e oʻo atu i le 20 cm le umi pe tusa ma le 20 cm. E aofia ai le tele (e tusa ma le 100 pcs) Corollas o lanu samasama lanu. Fugalaau e tusa ma le 2 masina.

Oncidium Limming Oncidium limminghei

Oncidium Limming Oncidium limminghei photo

Vaʻaia vaaiga. Pseudobulb e faʻataʻamilosaga, faʻapipiʻi faʻalelei. O le umi o le ponuncle e tusa ma le 10 cm, lea e feaveaʻi se tasi (lapotopoto e tusa ma le 4 cm) faʻatasi. Lanu lanu samasama ma lanu mumu lanu enaena.

Oncidium sinuous Oncidium flexuosum

Oncidium sinuous Oncidium flexuosum photo

O laau Epiphytic ma pseudobulbs paʻu, o le aʻa e umi lava. O pulu taʻitasi e tuʻuina atu i ai se paipa o lapisi laʻau vaivai e oʻo i le umi pe a ma le 20 cm. O fugalaau e laʻititi ma lanu samasama i lanu, e ufiufi i lanu mumu.

Oncidium matagofie Oncidium splendidum

Oncidium matagofie Oncidium splendidum ata

Lapoʻa tele. Pseudobulbs e faʻamafola, vavalalata vavalalata. E manaia i le lanu o laulaau e suia i le matua: muamua o loʻo i ai se uʻu lanumeamata ma se lanu violē, ona latou liua lanu meamata ma se laʻau o le lanu violē-violet. I luga o se pale umi, e tusa ma le 20 fugalaau o se lanu samasama samasama ma le 5-8 cm.

Oncidium brindle Oncidium tigrinum

Tiger Oncidium Oncidium tigrinum photo

O le laau ei ai ni pseudobulb e pei o le oval, o ia mea e maua mai ai 2-3 lau. O fugalaau e lapoa - e tusa ma le 7 cm le lautele, laugutu e tupu mai, lanu samasama ma lanu o se uliuli enaena.

Oncidium moth Oncidium papilio

Oncidium moth Oncidium papilio ata

O pseudobulbs e lapotopoto, laititi paʻu, tuʻuina atu le lau lau lanu olive i se mamanu mamanu o se vali mūmū. O fugalaau e foliga mai o se pepe lele ma se uumi uumi, lanu mumu-lanu i le lanu, ma maua ai ni lanu samasama. O faʻasalaga e pisi i tua, lipine e tolu-lobed.

Oncidium Lanza Oncidium lanceanum

Oncidium Lanza Oncidium lanceanum photo

Pseudobulbs ua faʻaitiitia. O pepa laulaʻau e maʻa, paʻu, lanu lanumeamata i lanu ma lanu viole. O fugalaau e samasama-lanumeamata.

Oncidium afi, pei o le Oncidium sphacelatum

Oncidium torch-pei, poʻo le ata Oncidium sphacelatum photo

O papatusi maʻaleʻale ma ona pito lima e oʻo atu i le afa mita le uumi. E tele fugalaau e tusa ma le 3 cm le aofaʻi e faʻaputuina i le mea e le o iai. Sailiga ma pati o se pusa fugani-paʻu enaena ma ni lanu o lemoni, lipine samasama ma se fasi mea paʻu i le faavae.

Curly Oncidium Oncidium cricpum

Oncidium suʻesuʻe le ata Oncidium cricpum

O le umi o le ponuncle e tusa ma le 30 cm Le vaʻaiga sili ona lalelei: o laʻau e mumu lanu enaena, o le vaega pito i lalo o le laugutu e enaena i le lanu, ma le pito i luga o le samasama i le paʻu mumu.

Oncidium birdbill Oncidium ornithorhynchum

Oncidium birdbeak Oncidium ornithorhynchum photo

O le umi o le fugalaau e tusa ma le 2 cm. O le pito i luga o loʻo faʻapipiiina ma faʻafefete pei o se pulou, o petals pito i lalo e foliga mai o le selesa. O le lanu e tuʻufaʻatasia paʻepaʻe, piniki, lanu violē, lipine samasama-samasama.

Eseesega o le oncidium ma ata ma igoa:

Oncidium Sweet Suga Oncidium Sweet Sugar ata

Suga Suamalie - o pseudobulbs e laiti, e fesoʻotaʻi le tasi i le isi, maua ai le 2 pepa. O le maualuga o le laau e tusa ma le 35 cm le umi o le corolla e tusa ma le 3 cm, o le lanu e lanu samasama.

Oncidium Sherry pepe Oncidium Sharry Pepa pepe

Faʻailoa le Pepa - o le maualuga o le laau e oʻo atu i le 0.7 m. O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le tele o corollas ma le diamita e oʻo i le 4 cm. Valivali i lanu violē-lanu samasama-lanu enaena. O le mea autu o le meli-sukalati.

Oncidium Twinkle Oncidium Twinkle ata

O le fulu (e maua i lalo o le igoa oncidium hybrid or miniature) - o le umi o le aʻa e oʻo ile 1 m. O fugalaau e laiti (pe tusa ma le 1.5 cm le lautele), lanu: lanu papaʻe, samasama, lanu viole, samasama, mumu. O le manogi e manaia, e toe faamanatu mai ai le paina o le afamoni fou.

Oncidium twinkle red fantasy (fugalaau o se paolo lanu piniki) ma le oncidium twinkle white, oncidium twinkle jasmine (ma fugalaau sinasina) e lauiloa.