O le togalaau

Faʻataʻitaʻi-o-oe lava mo vine i le atunuu

O le tuputupu ae o vine vine i luga o se gaosiga o mea tau pisinisi o se mea e tasi. O le isi filifiliga o le faia lea o mea e te alofa i ai oe, i le taumafanafana, pe i le fanua o lou fale. Ae peitaʻi, mo le faʻatoʻaga ma le atinaʻega o aganuʻu, e tatau ona faia nisi o tulaga. O lo o matou talanoa e uiga i le faavae o le vine o le a faasolosolo ai.

Ituaiga o fausaga

O aso nei e mafai ona e faʻatau toetoe lava o mamanu. Ae ia iloa le mafuaʻaga ma le auala e faia ai ni meaʻai mo vine ma o latou lava lima i totonu o le atunuu, e tatau ona iloa e tagata fiafia uma o fualaʻau gaosia. Sei o tatou malamalama muamua i ituaiga o fausaga ma mea e faʻaaoga, faʻapea foʻi ma tekinolosi. Ona matou agai atu loa lea i le gaosiga o gaosiga.

Eseesega o le fausiaina:

  • fausaga saʻo i luga o kolin;
  • puipui i le tulaga o se semi-arch;
  • fausaga fausaga.

Polokalame faasolo saʻo

O se vaaiga faigofie i se va. I se faapuupuuga, o se numera itiiti lea o pou, i le va o laina o laina fagota, uaea poʻo le uaea e faʻalauteleina. O se faʻamatalaga faigofie, muamua o le tausisia o le vine ma lona atinaʻeina. O pou lagolago e tanumia i le eleele. Mo le malosi, e mafai ona e faʻaaogaina a latou mea faitino. E filifili e le Faatoaga ni eseesega mamao i le va o poutu, ae o tagata atamamai ma fai togalaau poto e fautuaina 2.5 mita. O le laina muamua o le uaea ua toso i lalo, ma le isi e sosoo ai ma le avanoa e afa mita pe 40 cm O le mamanu e lua ituaiga:

  1. Nofofua.
  2. Faalua.

Mo le faʻatasi ma le faaluaina o le fausiaina, soʻo se mea e talafeagai. Ae o tagata malamalama e fautuaina mo se fale e tasi e faʻaaogaina uma lava (pe afai e mafai) lagolago i le uʻamea ma le faʻamalosi i le sima poʻo le leai, e pei ona faʻaalia i le ata.

O le maualuga o paipa mo le lagolago, e pei ona faʻaalia, e mafai ona 32 - 57 mm. O le filifiliga sili lenei. Fautuaina e faʻapipiʻi paipa sikuea. O le a tau itiiti ifo. Mo le faʻapipiʻiina, e faʻaaogaina se uʻamea poʻo se tulimanu i se faʻata uʻamea. O le taimi nei e uiga i le maualuga, lea e taua. Mo le fausaga o loʻo fesiligia, o le maualuga o le a sili atu le maualuga e oʻo i le 2.2 mita mai le eleele.

E talitonuina o le sili atu le maualuga, o le tele o le fusi. O se manatu sese lenei. E le gata i lea, o le tausiga ile maualuga e faigata. Aua e te faia e aunoa ma se laasaga.

Lagolago lagolago sili ona lelei

O le lagolago faʻamau mo vine o loʻo faʻatūina ile eleele ile 500 - 600 mm. O le mea aupito maualalo lenei. O se lua o loʻo saunia ma le maualuga o le 60/600 mm ma le loloto o le 800 mm. O le faʻateleina o loʻo faia e se meafaigaluega faʻapitoa - o se suo poʻo se vili. E tatau ona e faʻalauteleina foliga o le trapezoid i tua.

Aua neʻi galo e tuʻu le oneone ma se fasi manifinifi o maʻa maʻa i totonu o le malologa maeʻa aʻo leʻi tuʻuina le lagolago!

O se auala maeʻaeʻa e mafai ona faʻasaoina oe i le tele o tupe i le lumanaʻi. O le a le maua ai le fiafia i le fesuiaiga o le fausaga i le lima tausaga. A uma, o vine e mafai ona totogo i se nofoaga e tasi mo le 50 tausaga, manatua lenei mea!

Faalua fausaga

Mo i latou ei ai se fasi fanua e faʻatagaina ai i latou e totoina vine i le tele o volumes, matou te fautuaina e faʻaaoga le filifiliga o le lua-lane trellis. O le lagolago lava lea e tasi na eli i totonu o le eleele i se mea e le mamao pe lua foi pilimanu i le foliga o le mataitusi V. Faʻafetai i auala lua-laina, e mafai ona sili atu le tuʻuina o vine vine, lea e faʻatupulaʻia ai le fua. Tapenaina, mo vine, ata lea, oe iloa - o se fausaga lua.
Ata mamanu. Manaomia nisi avanoa. E le mafai ona tutupu nisi mea totō i le va o laina. O le mataupu faavae o le galuega e talitutusa ma le muamua. O le mea lea, o le tumau i mataupu o le loloto ma le maualuga e le talafeagai. Pau lava le mea e tatau ona e gauai i ai o le va i le va o laina. E afaina tonu lava le fausia o vine vine!

Lapoʻa i le foliga o se semi-arch

O lenei lagolagosua fesoasoani e aofia ai le totoina o ni ituaiga o laulau eseese o le matua ma avea o se tamai tootoo, fale mai le la. E faʻaaogaina mo le tuʻuina atu o fua o vine i le fanua mo le faʻaputu tasi mo le faʻatulagaina o se nofoaga faʻafiafiaga lata i le fale. O pupuni o le fale o loʻo tapunia i le taimi lava e tasi mai mata susulu o le la, ae o le vaaiga e tumau pea le saoloto. O se pupuni paʻu mo le puipuiga o timuga e sili ona lelei.

Faʻatonuina le filifiliga

I luga o le lotoā tele tele, o le faʻapipiʻiina o se faʻavaa vavae e sili. O le lua lenei laina o le totoina o vine poo se tuufaatasiga o laau o fualaau suamalie ma vine teuteu. E maua e lē e ona le fale le avanoa e tuʻuina atu ai i le taimi e tasi le aiga i fualaau suamalie ma faia ai se parataiso e le masani ai.

Ae o loʻo i ai se tasi toe foʻi. E pei o le semi-arch version, pe a faʻaaogaina se fausaga faʻavae, o le maualuga fautuaina mai le eleele e tatau ona 3.2 mita. O le mea lea e faigata ai ona tausia le pito i luga. E tatau ona faʻaaoga se laʻasaga. Ae i totonu o le paolo e mafai ona e tuʻuina se laulau mo le malologa poʻo le nanaina o le taavale mai le la o le ultraviolet. E le gata i lea, o le faʻailoga, o loʻo tauaveina se galuega teuteu, e fesoʻotaʻi vavalalata ma le faʻafanua. O le fausaga o loʻo i luga o le fale o loʻo avea ma se faʻavao mo vine, o le aʻeina o rosa, clematis ma isi vine

Ina ia mafai ona toto lelei le vine ma avatu se seleselega, e tatau ona iloa pe faapefea ona nonoa lelei.

E faʻapefea ona nonoa vine i le taʻavale?

O se taotoga lelei i le taʻavale o le auala e tasi o le atinaʻe mo fatugaʻo uma. Mai lenei taotoga e faʻalagolago i le alualu i luma o le vine, ma, o le taunuuga, o le seleselega. E faapefea ona nonoa vine? O fua o vine i le tausaga ua mavae, lea na fua mai, ua nonoa i le pito i luma. O le taʻavale i luga o le laina lona lua e faatagaina (se vaega).

Atonu o le tuʻuina atu o vine i itu e lua:

  1. I le vavalalata.
  2. I se tulaga tuusaʻo.

Faʻatasi ai ma le puipui, o le vine ma fatugaʻo e le fautuaina ina ia nonoa. Talu ai o loʻo i ai se tuputupu aʻe malosi o na o le luga ocelli, lea o le a mautinoa ai e taʻitaʻia ai le alualu i luma o le atinaʻeina o le lalolalo ocelli, ma atonu foi latou te le ala i luga. I le tulaga masani, o le fua o le seleselega i lenei mataupu ua faaitiitia.

Pe a faʻapipiʻiina vine i se tulaga faʻapitoa, e tatau ona 45 le tau.

E tatau ona toe faaleleia lelei le vine, ae ia aua nei faaleagaina. Mo lenei mea, faʻaaogaina faapitoa, ae o le toʻatele o tagata nofoaafi e masani ona faʻaaogaina le uaea poʻo ni fasi vaega laiti, e pei ona faʻaalia i le ata.

O le faʻatoʻaga e fai ma vaisu. O tausaga taʻitasi e faʻaalia ai faʻamatalaga fou, o ituaiga eseese ua ofoina mai e te manaʻo e toto i luga o lau 'upega tafaʻilagi. Ae o le faavae e tumau pea e le suia - o se mea taua lenei, o le uluai auala o le atinaʻeina o le vine! E le gata ina malosi ma faatuatuaina, ae e foliga mai foi e manaia ma matagofie.