O le togalaau

Faʻasaʻo le faapalaga

O le faʻamalagaina e mafai ai ona e faʻaaogaina e le gata o faʻatoʻaga meaʻai, ae o loʻo maua uma foi otaota e maua mai ai le faʻalauteleina o le suauʻu. O se tasi o tulafono sili ona maoaʻe o le faagasologa o le faia o lau faapalaga ua manatu o se faʻasaina le faʻaogaina o soʻo se vaega o laau e aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae o tulafono taʻitasi e iai ona lava tuusaunoaga. Ma o se tasi o mea sili ona fiafiaga o le faʻaaogaina lea o fualaau aina i totonu o se faaputuga faapalaga.

Paʻu pau.

E le o se aganuʻu le faʻaaogaina o fualaʻau afaina poʻo vailaʻau faʻamaʻi mai le togalaau fualaau aina ma togalaau i le faʻamalaga. O le mea moni, afai tatou te talanoa e uiga i le aʻafia o aʻafiaga e aʻafia ai le aʻa ma le gaugala na faʻamaina e leel, e afaina i le paʻu ma le pala o laʻau vao, ona tatau lea ona vave faʻaumatia vave ma leai se tulaga e mafai ona faaopoopo i mea totoe o le meaola, pipiʻi i luga palu pala.

Ae afai e sau i le taʻavale, ona le faigofie lea mea uma. E lua taofi teteʻe e uiga i le tagata faʻaola. O nisi o fai togalaau o loʻo faanatinati e faʻaumatia, ao isi na tuʻuina ma le totoa i totonu o le faapalaga. Ma o le "mea lamatia" lona lua e sili atu nai lo le saʻo.

E mafai ona tuʻuina le uʻamea i le faapalaga?

E le tatau ona e fefe i mea faʻamaʻi ma meaʻai e nonofo i totonu o le fale, lea na taʻitaʻia moni ai le faapipiiina o fua mai lau laau e sili ona e fiafia i ai. Mo le puipuia o le salalau o meaola faalafua ma faamaʻi, e puipuia ai le faateteleina o faafitauli i totonu o le togalaau, e matua tatau lava ona aoina vave i luga o le eleele i lalo o laau. A e aua nei faanatinati e lafo ese, tanu pe mu.

E le gata i lena, o se tino paʻu laʻititi, e vave ona siitia mai le palapala, e mafai ona faʻaaoga lelei mo le faia o compote poʻo isi mea inu (faʻapea foi i le kuka e aofia ai togafitiga vevela). O isi fua uma lava, e oʻo lava i le pala ma le tele o anufe, lea ou te le lagona e paʻi i ai, lagona le saoloto e pikiina ma tuu i totonu o se fale faapalaga.

Faʻasa

O meaʻai o loʻo i totonu o le tino maliu o le a faʻavaveina ai le faʻaogaina o le faapalaga o le compost ma o le a mafai ai ona maua se tulaga fou fou o le faʻalaʻau faʻasaina. Ma o mea uma o minerale, vitamini ma elemene o fualaau aina o le a na ona faʻamalosia ai uiga o lau lava fugalaʻau faʻapena teuteu, faʻateleina le gaioiga o meaola laiti ma anufe manuia. Ae o le vevela o gaʻo, siama faʻamaʻi ma iniseti faʻamaʻi manu na mafua ai le pa'ū o le fua, e le tumau pea le faʻapala.

O mea o meaola o le lapisi e tasi e olaola i le maualuga o le vevela, o meaʻai faʻamaʻi e manogi mumu. O se taunuuga o le maualuga o le vevela, o puna uma e pau i luga o fualaau aina o le a mautinoa lava le oti ma o le a leai se mea e iloa ai.

Afai e te masalosalo o le a faʻateleina meaola faalafua ma e le afaina lau togalaau, ona e alu ese lea o le faapalaga mo le 2 tausaga - ona mautinoa lea o mea uma "faaopoopo" o le a mumu. Ae o le faapalaga tatau lelei ma le saʻo lelei o le malulu o le a le mafai ai pe faʻapipiʻi moa poo masiʻu e ola ai.

Faʻamautinoa e faaopoopo atu i laulaʻau laau, mutia ma suauu, o le paluga o loʻo aofia uma ai le manulele ma le palapala, ma o loʻo tuʻuina i totonu o le lala faapalaga le saʻo lelei, ma faʻaaogaina uma fua talafeagai. Ma o le faʻaaogaina o fualaau o meaola ninii e faʻamaonia ai oe i le iuga sili.

Lafoaʻi ma le faapalaga.

O ia faapalaga, lea e teu ai le tagata, e mafai ona faʻaaogaina ma le saogalemu mo mea teuteu uma, fualaau aina ma fualaau aina (pe afai e iai ou atugaluga, faatapulaa le lautele o le faʻaaoga i le togalaau teuteu). E le gata i lea, o le a ia faʻaalia lelei le lelei ma pe a faʻaaoga i le palapala ile taimi e totō ai, ma pe a faʻapipiʻi vavae.

O a mea e mafai ona tuʻuina i totonu o le faapalaga?

O le fesili o le fea mea e faʻaaoga e le mautonu. E faigata le faʻaaogaina o le uta mai fua o laau seivagana ua e faʻasaina mo le tele o tausaga: o fatu o pulu, cherry plum, cherry e leai se taimi e paʻu ai. Ae o apples ma pears e fetaui lelei lava. E pei o le suamalie o vine o soo se ituaiga na lafoina e laau.