Laʻau

Bamboo i le fale

O le bamboo o se togalaau mataʻina e le o se laau poʻo se vao. Ole lapisi tele lenei, lea e oʻo i le maualuga ole 30-40 mita le siosiomaga ole natura. Bamboo o le faʻamaumauga o le tuputupu aʻe o laau. O ona fualaau e totogo mo le tele o senetimita i le aso, ae o lenei mea ofoofogia e mataʻituina naʻo le natura, i le atigi fale e atiina ae lemu lemu, talu ai o lona lauʻeleʻele o vailaʻau oona ma subtropics.

Bamboo

Lulu: O le bamboo o se laau e sili ona manava. O le vevela i le taumafanafana e tatau ona ese i le va o le 20-32 tikeri, e fautuaina i le taumalulu o le vevela e tatau ona itiiti ifo i le 16-18 tikeri. O le maualalo o le vevela o le ea i le taimi o le totoina o lenei laau e tau atu i le mea moni e faapea o laulaau o le asoa e avea ma mea vaivai i le paʻi, faʻapogisaina ma paʻu.

Malamalama: O lapeti e fiafia i nofoaga e susulu malamalama i le la, e mafai ona tu pe a oso i luga le la, ae tali lelei i le paolo. I le autumn ma le taumalulu, e mafai ona faʻamalamalamaina bamboo i moli susulu.

Faʻasa: I le taumafanafana, i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, fafaga tele, o le eleele i totonu o le ulo e le tatau ona faʻamago atoa, i le taumalulu faʻafeinu ua faʻaititia. O le le lava o le suāsusu e mafai ona taʻitaʻia ai lanu enaena i lau o le laau.

Bamboo

Totogi: O le Bamboo e tali lelei i le maualalo o le manogi o taulaga. I le tau mafanafana, e mafai ona felafolafoaʻi laulaʻau i nisi taimi.

Soo: Mo le olaola o le otaota, o le palapala-oneone eleʻele e talafeagai, lea e faaopoopo ai le humus ma le peʻa i le ratio 2: 1: 1.

Laʻei pito sili: I le tautotogo ma le taumafanafana, e faalua ona fafagaina le bamboo i le masina. Mo le fafagaina, ua faʻaaogaina se fugalaau faʻapitoa pe faʻafefe. O le le lava o meaai paleni le alualu i luma o le tuputupu ae o laau.

Bamboo

Suiga: O le laau e ola malosi, o lea e sili ai le totoina o le bamboo i totonu o se fagu telē po o totonu o se ogaumu. O laau matutua e totoina ile 2-3 tausaga. O faʻataʻitaʻiga laiti o lapisi e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o se fagu tele i tausaga taʻitasi.

Tofiga: O nisi taimi e faʻatau ai oloa o le bamboo, ae ui i lea, o le auala sili ona faigofie o le vaevaeina o le rhizome i le taimi o le gafa.