O le togalaau

Laʻu faʻafefe o le apricot Triumph Northern

O fai togalaau i le ogatotonu ma matu o latitudes ua leva ona talisapaia le apricot Triumph North. O le malulu ma faʻamaʻi faʻamaʻi e faia ai lenei ituaiga mea e manaʻomia ile togalaau.

O le Polofesa A. N. Venyaminov na faʻaalu lona soifuaga atoa i le fatuina o ni fualaau malupuipuia. I le sopoia o ituaiga Krasnoshchekiy ma Severny Early, na ia mauaina se ituaiga o, mo le tasi mafuaaga po o le isi, e le i tusia i le tusi resitala o filifiliga filifiliga o le Russian Federation. Ae ui i lea, e le taofia ai o ia mai le sailia ma alofagia.

Tulaga o le vasega

O se laau i totonu o le togalaau ua tupu mo fua mo latou lava. O le mafuaʻaga lea o le faʻamatalaga o le ituaiga manumalo o le apricot North, e tatau ona e amata i se faʻamatalaga o fualaau maa.

O le apricot tree o lenei ituaiga o le lio, o nisi taimi e laʻitiiti. E masani lava o le mamafa o le tasi fualaau ogatotonu o loo i le va o le 35 - 40 g, ae i le tele o tausaga, pe a maua e le natura se tele o ovary, ae le o togiina le laau, o fua e laʻititi laitiiti. I tausaga laititi, pe a fua le tele o fualaau aina i luga o se laau, latou te ausia le tele o le tele, ma o lo latou tofo ua sili atu ona tumu.

A o tilotilo i fua o le apitaga o Triumph Severny i le ata, ua manino ai e mafai ona fesuisuiai le ata lanu. E matua aʻafia lenei mea i:

  • vaʻalele;
  • tau tau;
  • gaioiga galue.

O le mafaufau e uiga i le tuputupu aʻe o le apricot Triumph North i le ogatotonu poʻo le itu i mātū, e tatau ona e malamalama o le a le suamalie e pei o fua e ola aʻe i le itu i saute, ae o le a tumau pea lona tofo matagofie.

O le pulupulu o le fua e suamalie ma malie, ae o le paʻu e paʻu malie ma e manaia tele, faatasi ai ma se taimi fiafia ma le umi. O le manogi o le fetus e malosi tele, ma se nofoaafi. O le pito i fafo o le apricot e manaia ma se laititi laʻitiiti. O le maʻa e vavaeese lelei, laʻititi i le lanu, samasama-lanu enaena.

E fiafia le laau i ona fua mai le ogatotonu o le taumafanafana, e fuafua i le vaega o le galueaiina.

O fua e amio lelei i le gaioiga. O se tasi o loʻo nofo maelega, o le a ia faia faʻamalosi, jam, ma jam, ma le sua mai fua o le la.

Laʻau

O se ituaiga o le apricot e maualuga-mai le Triumph Severny, o lona ogalaau maualuga e oʻo i le fa mita, e le mafai i taimi uma ona aveese atoatoa fua, ma e le faaleagaina. E le gata i lea, e matua fusi tele i lala, ae le o matagi uma e mafai ona lafo i latou i le eleele. Ae ui i lea, o lala uumi, lapoa, malosi ma le pale lapotopoto e faigofie ona tatalia le fualaau aina.

O le laulaau o lenei apricot e matua telē lava, tusiʻi, faʻatasi ai ma laʻau laiti, lanumeamata lanumeamata ma se laʻau faʻalelei.

Apricot cultivar O le itu i mātū o loʻo aʻafia ai le 4 - 5 tausaga. Ae peitai, e na o le pau le mea e tupu pe a totō lelei le laau.

Totoina ma le tausiga

O le masaniga o fualaau suamalie o le maa vevela, o le mea moni, e manaʻomia le gauai faʻapitoa ma se nofoaga faapitoa i totonu o le togalaau. E manaʻomia lona tuʻuina atu o le teritori sili ona mataʻutia e puipuia mai matagi i matu. Toto se laau i le itu i saute o le fale, po o isi fausaga. O laau tetele e totō i matu, faʻapea foʻi pa puipui, e mafai ona avea ma puipuiga mo le itu i saute.

A totoina, mafaufau i ou fale ma tagata tuaoi. Fesili muamua pe afai oi ai ni fuafuaga mo tuaoi i luma o le apricot e totō se laʻau maualuga tele - o le a leai ni fua i totonu o le paolo.

Apricot Triumph North, o se ituaiga matagofie o le tagata lava ia. O le a le manaʻomia e ia se paaga palota. Lava le agi o le matagi ina ia liu fugalaau i se ovary. Ae toe foʻi mai gutu i le taimi o le fugalaau e le o taimi uma e pasi ai e aunoa ma se mea e maua mai ai apricot. Ae ui i lea, o le fetaui talafeagai o le a fesoasoani e foʻia lenei faafitauli.

A e faʻatau se fatuga, mafaufau i ni laau, ma filifili le tele o le "stocky", o le a fesoasoani i le ola lelei ma amata ai le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina.

Faʻalogo lelei i le tagata faʻatau atu tipu. O le toe faʻatulagaina ma le fesuisuiai o mea eseese e mafai ona faʻatauina ai oe i le tele o tausaga o faʻatali, ona toe sopoina ai lea o se laau laʻau. Tuuina atu le fiafia i tausiusiusi faatuatuaina ma faamaonia.

O le taimi aupito sili ona totoina mo vave fugalaau fualaau aina o le autumn. I le tautotogo, latou te vave ulufale i le vaega o le suavai, ma o le faalavelaveina o lenei faagasologa e le saogalemu i taimi uma le ola.

Apricot varied Triumph North i le totoina ma le tausiga o le a le ese tele mai isi ituaiga. Ae ui i lea, ona o lona maualuga o le gaosiga, e tatau ona e popole e uiga i luga o laei.

Apricot e le taliaina ni eleele vavalalata vavalalata ma eleele palapala. Afai o le eleele fou, ona faatoa totoina lea, e tatau ona amata vave ao le i totoina se fatu. Kili se pu. Faʻamuʻu le eleele ile fale faʻasua, humus ma superphosphate. Faataga ia matua ma "matua" le paluga eleele. I le taimi nei, o microorganu oneone o le a faʻaaogaina mea uma ma faʻaogaina ia mea e le mafai ona maua mo le faʻaaogaina o laau.

O le faʻalauiloaina faaletausaga o le pefu o le ogaumu i totonu o le lio faataamilosaga o le a maua ai le laau ma le potassium ma le phosphorus, lea o le a aʻafia ai le afaina ma fualaau aina.