Faatoaga

Mediterranean Mediterranean - Lavender

O le Metitirani ua taʻua o le fanua o lavender: e tusa ma le 30 ituaiga e ola ai iina, ae i lo matou eria, ona o le tau, e tasi lava le ituaiga laau e mafai ona ola - laveve le laveva. Ae o le fuainumera o ona ituaiga e mafai ai e oe ona fatuina se laufanua lelei mo soʻo se tofo.

Lavender fanua i le goto o le la, Farani.

Lave lavea tele - O se ogaumu laʻau, e aofia ai le tele o lauulu ma le lauulu, pei o le lagona, o lau. I le taimi o le fugalaau mai ia Iuni ia Aokuso, ua ufitia le lavender laititi i nai taliga laiti o le lilac, lanu viole, piniki po o le paepae. O le tasi togavao i le taimi o le tuputupu aʻe o loʻo i ai se nofoaga e i ai le lautele o le 60-80 cm ma le maualuga e tasi.

O le lavender laititi vavalalata, poʻo le lavender moni, poʻo le lavender laulaau, poʻo le lavender a le lavela, poʻo le lavender laula (Lavandula angustifolia) - o se meaola suamalie, o se ituaiga o le ituaiga Lavender (Lavandula) aiga Iasnatkovye (Lamiaceae).

Igoa o Varietal

O le igoa lauiloa o le lavender e le na o lona manogi, ae o se malulu faapitoa foi o le lilac-purple. I aso nei, o le mea sili ona taatele i totonu o ituaiga eseese o le lavender o loʻo faʻaogaina le ituaiga o "Hidcot" faʻatasi ai ma se lanu masani o faʻaletonu. O lenei vailaʻau e tupu aʻe i luga o le paʻu, lalo ifo o le vao, e tusa ma le 50 cm le maualuga ma e tele ni fesuiaiga: "Blue Hide" ma le "Hidcot Giant". O ituaiga "Imperial Gem" ma le "Mustead" o loo i ai foi mea e tasi e le atoatoa. O le Blue Beechwood Blue o loʻo faʻaalia e lilac blue-inflorescences. O ituaiga lavender e le faʻapulaʻaina i paʻu lanu violē; e mafai foi ona maua i ni paʻepaʻe paepae, lanu violē ma le lanu piniki.

Lavender ituaiga "Faʻaogaina" Lavender ituaiga "Rosea" Lavender ituaiga "Alba"

Eseese o le "Alba" ma le "Nana Alba" ua i ai ni mea papaʻe papaʻe, o le pito mulimuli o ia e matua faʻatusatusa ma e oʻo lava i taimi o le fuʻa e le sili atu i le 30 cm.

Eseese lanu o le piniki e aofia ai ituaiga "Rosea", "Little Lottie" ma le "Melissa Lilac".

Lavender aoga i le kuka

I aganuu taʻitasi, e faʻaaogaina ma faʻaalia i lana lava auala, ae o le mea na te maua ai se mea malosi e iloa ai le manogi manogi ma le meaʻai e tasi e ono vevela, oona. I totonu o lona lauʻeleʻele, e fufulu ai le masini lavender i ipu na saunia, e tutusa ma le auala tatou te totogo ai i le pepa lanu uliuli.

E mafai ona e faia faʻatasi se mea manogi mai le lavender - "masima lavender", lea e lelei atoatoa mo le faʻaaogaina e fai ma se faʻavasegaina o meaʻai ma fualaʻau. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le afa afa o le masima i le sami, lea e te manaʻomia e olo i totonu o se paluga faʻatasi ma le tasi sipuniti o fugalaau laveve mago.

Afai o lau umukuka ma faamalama e feagai ma le itu i saute, e mafai ona faigofie ona e totoina le "fugalaau manogi" o le lavender i totonu o lau ulo. Ma o le ae maua pea le laveve fou i le lima mo le faia o le lauti manogi. I le uma, o le lave lave lavea lauiloa ua leva ona taʻutaʻua mo o latou lagona mafanafana ma le toʻa.

E mafai ona e tupu lavender i le faamalama mai ia Fepuari ia Novema o se fale masani fale, ma mo le taumalulu e auina atu i le "moe" i le pito i lalo poo le faapaologa.

Afai o lau umukuka ma faamalama e feagai ma le itu i saute, e mafai ona faigofie ona e totoina le "fugalaau manogi" o le lavender i totonu o lau ulo

Faʻataʻitaʻiga o le aromatherapy

Lavender e faʻailoa mai se manogi manaia, matagofie e fesoasoani e toʻafilemu ma malolo. Tuuina atu o se aafiaga lelei i luga o le tino, e aoga tele mo migraines, faʻaleagaina, le mautonu ma le atuatuvale.

Ma o le "lavender mood" e le tuua ai oe i soo se tulaga, e mafai ona e faia se mea manogi mai se kulupu malogo o lavender.

Mo le faia o lenei mea, ia tipi ese le mea na tupu i le taimi lava na amata ai ona tupu, i le laasaga pe a uma ona fetogi fugalaau i totonu o le totipolo ae le paʻu. O fusi ua nonoa i fusi fusi ma tuu lemu i luga o le itu i luga i se nofoaga matutu, malulu, e aunoa ma le susulu o le la. O ia fasi falaovi e mafai ona faʻatulagaina i tamai vailaau faʻataʻamilo i le fale pe faʻapipiʻi ai ni nai mea manogi i lanu tutusa. E tumau pea le manogi malosi mo le silia ma le tasi le tausaga.

Lavender ituaiga "Nana Alba" Lavender salt Lavender Aroma Bag

Lavender Growing Tips

Soo

Lavender e tupu lelei i luga o le oneone ma e le talafeagai mo le totoina o le tele o eleele totō totoina. Afai e oʻo atu lau 6 eka i se eleele e tasi - lagona le saoloto e tupu ai le lavender. Lavender o se tasi lea o nai laau e mafai ona ola i luga o eleele ma eleele ma se tali o le auala mai le 6.5 i le 8.0 e aunoa ma ni faafitauli. Le talafeagai e na o le eleele ma susu tumau eleele.

Nofoaga mo lavender

O laau sili ona matagofie e ola i le vevela o le lā. O le tele o le la e alu i lavender, o le sili atu ona manaia. E lelei foi le totogi, ae o le malosi o le fuga o le a faaitiitia i le sao i le aofaiga o le i ai i le paolo.

Faʻasa

O le tasi lenei tagata, ma o le lavender o le a le toe faamanatu atu ia te oe e tatau ona faʻafeinu. O lenei laʻau o le toleniina o le lamala tele. Ae ui i lea, i taimi umi o le lamala lea e masani ona tupu i le taumafanafana, ia tuu atu le lavender o le tele o le faasusu.

Lavender e tupu lelei i luga o le oneone ma e le talafeagai mo le totoina o le tele o eleele totō totoina

Totoina ma toe gaosia

Laʻau lavea ua totoina i se mamao e 30-60 cm mai le tasi i le isi i le loloto o le 25-30 cm.

Afai ei ai sou manaʻo e faʻailoa le lavender, ona mafai lea ona faia lenei mea ma le fesoasoani o le leai o se faʻamalamalamaina o mea. E mafai ona ave ni taʻavale i le gasologa o le vaitau ma aʻa i lalo o le ata, e pei ona matou taʻua i le tusiga i luga o le hydrangea. A o Aokuso-Setema, o le afa-lignified cuttings are cut and immediately stick into the soil. A maeʻa le taumalulu, faʻapena ona amata ona tupu faʻasolosolo faatasi ma aʻafiaga totō.

E le gata i lea, e mafai ona vaevaeina se tasi o vao matua i le 4-6 vaega (o laʻau laiti ia o latou aʻa e latalata i aʻa autu). O ia vaega ua vavae ese mai le aʻa autu e ala i le aufaʻilagi. O ia togavao vave vave ona maua le tele ma amata ona fuga.

Teuteu

Lavender e mafai ona ola i le 7-10 tausaga, ae i le aluga o tausaga, o le malulu o le malulu e paʻu tele. O le mea lea, o tausaga taʻitasi e vaeluaina pe tusa o le afa, ae e le afaina ai le vaega ua faʻamaonia. Ma o le 3 tausaga uma, e faia ai se seleselega o le tautotogo fou, pe a oti le laau atoa i le maualuga o le 5-7 cm mai le eleele.

Togi

O le lavender lapopoa, i luga ma lautele, e le manaʻomia se fale mo le taumalulu. Ae maise lava o tausi togalaau e mafai ona ufiufi ia te ia i le mulch, lea o le a na ona faafetai ai. O lea mulch e mafai ona paʻu lau, alalaʻau, lala laʻau po o vao mutia mai le mutia. E maitauina e tusa lava pe ogaoga le faaleagaina o le lavender i le malulu, e vave ona toe faʻaleleia i le vaitau fou mai aʻa.

O fea e totō ai le lavender?

Lavender e fuga mai ia Iulai ia Oketopa, ma o le isi vaega o le taimi e lalagaina i laʻau mama. O tagata fiafia o latou fanua vaʻaia e mafai ona faʻafeiloaʻi se "Provence" saʻo i lalo o la latou faamalama, totoina ni sikuea sikuea i laina lavender. O se tele o lavender e foliga manaia. Ma e leai lava se isi laau talafeagai mo se laʻau matagofie poʻo se mauga papaʻe.

Lavender - o le muamua "latalata mai i le toso" i le rosa, aemaise lava le foliga le mafaamatalaina o le fugalaau. E foliga mai foi i tafatafa ane o le togalaau hydrangea, yarrow, o loo siomia e laau ma laau.

"O le tulimanu" ma le lavender

E mafai ona e faʻatulagaina se tulimanu lanu mai laau totoa ma mea manogi, lea o le a mautinoa e le na o pepe ma pepe e tosina atu ai, ae o le a avea foi ma nofoaga sili ona e fiafia i ai. Ou te ofoina atu ia te oe se togalaau toto, lea, afai e manao ai, e mafai ona eseese.

Fuafuaga o le "tulimanu mafiafia" ma le lavender
  • A) Fuʻu Meli Iapani "Halliana"
  • B) Rudbeckia "Hirta"
  • C) Perovskiy "Longin"
  • D) Lavender "Angustifolia"
  • E) Lavender lanu paepae "Alba"
  • F) Faʻafeiloaʻi le "Atropurpurea"
  • G) Echinacea purpurea "Rubinstern"
  • H) Buddley "Harlequin"

Afai muamua na mafai ona ausia le lavender i le itu i saute o Crimea, o le aso e mafai ai e faifaatoaga, pe a mananao ai, ona tupu lenei "auro lanumoana" i lona fale, e pei o le French lavender lavender. E totoe na o le faia o sina taumafaiga itiiti, ma o le "dreamnder dream" i le tele o togalaau Iukrainini o le a avea ma mea moni!

© Greenmarket - Faitau foi le blog.