O le togalaau

Le mamanu le lelei ma le faʻaaogaina o le moega i totonu o le atunuʻu

O moega vaʻai luga o le 'upega tafaʻilagi e faia ai se eseʻesega tele i le laufanua faʻapitonuʻu masani. Ulufaleina o fai togalaau, pusa paipa, meafale meafale, pusa palasitika i lalo o moega poʻo le fausiaina o fausaga e tutusa ma o latou lava lima, e peiseai o tauva ma tuaoi i tulaga e le masani ai ma mamanu mo togalaau. Ae na o se tau mafanafana o le fale e maua mai i le faateleina o le numera o moega i le maualuga? E mautinoa lava i le manatu o le fausiaina o moega faʻavave, e iai isi mea lelei.

Faʻapitoa ma le le lelei o moega tuʻu

Ioe, o latou, ma e tele! A leai, o le a le taua tele moega. Faʻalogo lelei i le eseesega ma le manaia o ata o le moega vavalalata.

I le faaopoopo atu i le mamanu mamanu, o le masini o le tele o vaeluaga o le a faʻaaogaina i mataupu nei:

  • o le fanua faatapulaaina e faigofie ona tausia, aua o tagata nofo i le mafanafana e faʻaalu le taimi ma taumafaiga i le savaliga i totonu o le togalaau ma pakete, masini ma meafaigaluega;
  • o le pito i luga e faigofie atu ona tausia tagata o loʻo i ai se faʻafitauli tele po o tagata matutua;
  • o le eleele i luga o le moega e teʻa aʻe e vave faʻafefete i le tautotogo, ufiufi mai le pito i luga, ma e maua ai sina fale-mumu mo le vave totoina;
  • aua o le masini o le moega e faʻaaoga ai mea faʻalelei, e teu ai tupe ma foia le faafitauli o le aveeseina otaota;
  • o moega i pusa, ato ma isi mea tuʻufaʻatasiga o le a le mafai ona maua mo togafiti faʻatoʻaga masani, lea e faigata ona faʻaumatia - tama, bears, larvaeail, ma o lea ua mautinoa ai e teu faapitoa ituaiga o meaʻai ma hybrids.

Faapipii se mea malie i le pito i luga o lau moega e tele-fusi. O lenei mea manaia o le mamanu o le fale i le vaitau atoa o le a le gata ina faateaeseina ai manulele, ae e faafiafia ai foi tagata uma.

Pe a fuafua le mamanu o le moega tuitui i ou lava lima, e tatau ona e amanaʻia a latou mea le lelei:

  • o le eleele i totonu o ia moega e vave ona pala ma ua vaivai, e manaomia ai le masani ai ona faasusu ma faʻasusu;
  • i le taimi o le taumalulu, o na moega o le a malolo, e na o fua faaletausaga e totoina i totonu;
  • pe a faʻapipiʻi moega i faʻamaufaʻailogaina, e tatau ona lelei le alavai ina ia mamafa i le timu le eleele e le susu ai.

O le faʻafitauli o le faʻamago pea o le eleele ua fofoina e ala i le faʻapipiʻiina o le suavai. E tumau pea le faʻamafanafana e tusa lava pe leai se 'au.

O le masini o se moega faʻaputu mo le totoina o le strawberries

O le faʻapipiʻiina o le tuputupu aʻe o strawberries i luga o le moega faʻasolo e foia ai ni faafitauli i le taimi e tasi:

  • vagana ai avanoa i le togalaau;
  • moega ma itu e sili atu ona faigofie ona mulimulu, ma o le papa e le palapala palapala;
  • i luga o se moega e sili atu le faigofie ona mulimuli i le tuputupu aʻe o le musika ma aveeseina i le taimi;
  • otaota ua le toe talafeagai mo soʻo se mea ua lafoina.

Vaʻavaʻai pe oa mea e faʻaaogaina e tagata nonofo i le mafanafana pe a latou faia ni vaʻai vine i o latou lava lima. Ata e ofoofogia:

O le faigata o le, i le taumalulu, o strawberries i totonu o na moega o le a mautinoa lava le malolo. O le faafitauli e fofoina e le masini e faʻaogaina ai poʻo le faʻamautuina i vaovao, vaomago, ufiufi mea, lala laau. I le tautotogo, e tatau ona aveese le faʻamaʻi i le taimi ina ia le totō laau.

Mo moega faʻavaugatasi, e fautuaina e filifili ituaiga taʻitasi ma maualuga le gaosiga. E faapitoa lava le maitau lelei o meaola toe faaleleia, fua mai o taumafa i le taumafanafana uma, ma ituaiga eseese.

O ituaiga o fualaʻau nei e lelei atoatoa mo le ola i luga o moega faʻavalava:

  1. "Queen Elizabeth." Bushes e fua mai le amataga o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn. O le vailaʻau e iloga i laʻau manogi tele, e le lelei ma faʻafefe i faʻamaʻi. Mo se vaitau, e aoina e le au fai togalaau i le lua kilokalama o strawberries mai le tasi matua vao.
  2. "Alba" o se eseesega eseese o strawberries. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuga o le malulu ma le tausia lelei o le lelei, o le mea lea e fetaui lelei mo le faʻatupulaia o pisinisi.
  3. "Faʻafiafiaga aiga" e faatatau i le fesuiaiga o meaola. Fualaau aina i lanu lanumumu lanumoana tele o se tofo faapelepele.

E pei ona e iloa, o strawberries e filifilia nofoaga e leai ni matagi. O se nofoaga lelei mo lea mea o le a avea ma se itu e tasi le itu i luga o le laina i luga o le puipui i tafatafa o le pa puipui i le itu i matu o le saite. O le a faʻamalamalamaina laufanua i le la mai le itu i saute ma saogalemu le puipuia e se pa mai matagi malulu mai matu.

Ina ia faatumuina pusa i lalo o vine, e tatau ona latou faʻaaoga vaivai ina ia aua nei susu le aʻa. O le eleele mo lea mea e tatau ona mama, manava, ma le maualuga o le humus.

I le faaiuga o le vaitau, eli ai pusa feaveaʻi i totonu o le eleele ma ufiufi i se papa mafiafia o mulch. Afai o le mamanu o le moega o le togalaau e le tetea, o le vao ua eliina i se faaputuga eleele ma teuina i le fogafale lalo seia oʻo i le tautotogo.

Manatu mo moega faʻavalava i le palasitika

O le lanu eletise o se tasi lea o mea sili ona talafeagai mo le faʻavasegaina o laufanua faʻapitoa. E le taugata, māmā, faigofie ona tipi i se hacksaw ma e le pala mai le susu.

Le faʻapipiʻiina o na moega, faʻapipiʻi faia pe faia ile fale e faʻaaogaina. Mo le faʻaoga faʻaogaina o togalaau:

  • taga palasiti ma pupu;
  • ipu e fai mo totonu o laau, faʻapipiʻi faʻatasi;
  • otaota mai alavai;
  • pusa palasitika mo laau.

I ia ituaiga o togafiti, e foliga tele fugalaau. Latou te vave ola ma tapunia le faavaa, ma tuu i luga o le faʻaalia o le taamilosaga ma fuga mai ai mea e tutupu. Mo se fugalaau fugalaau, e fuga mai le matagofie o tausaga taʻitasi e talafeagai - petunias, verbena, begonia, lobelia, viola, nasturtium.

O moega vaʻai ma moega e faia i le palasitika ma soʻo se isi lava mea talafeagai o le a faʻaleleia le mamanu o le fale ma fesoasoani e faʻatusatusa ma le lelei le tuʻuina uma o meaʻai talafeagai i totonu o se vaega laiti.