Isi

Auala tulaga ese e toto ai laau e aunoa ma le faaaogaina o eleele

Le aso lelei i tagata uma! O tautotogo taitasi uma lava, o faamalama ma laulau i totonu o le falemautotogi o loo tumu i ata ma laau. Latou te mamafa, ma o le lalolagi e masani ona ala mai i luga o vaituloto ma alavai. Ma o lenei, talu ai nei na ou faalogo ai e mafai ona tupu laau e aunoa ma se fanua. E faapena? Afai ioe, taʻu mai ia te au, faamolemole, auala faataitai o le totoina o laau e aunoa ma se fanua. Ou te fia taumafai.

I aso nei, e toʻatele tagata nonofo i le mafanafana e mumusu e faʻaaoga le palapala pe a totoina le tele o ituaiga o laau: kukama, sana, pi, kapisi, pepa ma isi. I lenei tulaga, o auala eseese o le totoina o laau e aunoa ma se eleele e faʻaaogaina. O nisi oi latou e sili atu ona faigofie, o isi e itiiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e suia le eleele i le sawdust - e sili atu le malamalama ma e le faʻapalapalaina i le pefu efuefu. Ae peitai, o lenei tekinolosi e le faigofie i taimi uma. O le mea lea, e sili atu le talanoa e uiga i se auala sili atu ona faigofie.

Pene o teori

E mafai ona vaeluaina laau toto i ni vaega se lua:

  1. A maeʻa le germination (i totonu o le 1-2 vaiaso), o fatu e totoina ile eleele (pi, kukama, kapisi);
  2. 1-2 vaiaso i le maea ai o le germination, ua totoina i totonu o le eleele poo le vao (eggplant, tamato, pepa, kapisi). O le leai o se eleele i lenei tulaga e mafai ai e oe ona filifilia ni laau sili ona malolosi, ma lelei ona taulimaina le vae uliuli.

Faʻaauau i le germination

O le tekinolosi e faigofie lava pe a mafai. O se pusa palasi masani e ave ma tipi i ni fasipepa e tusa ma le 10-12 inisi le lautele. O le faʻamaufaʻailoga ua tuʻuina i luga o se laufanua lamolemole ma lamolemole. I le pito i luga o lea mea o loʻo tuʻuina ai se fale toileti, lea e tatau ona matua susu. O laʻau e tuʻuina i luga o pepa e iai le vaitaimi o le 3-4 senitimita, 2-2.5 centimita mai le pito.

E tasi le isi fasi pepa pepa e lafoina i luga o fatu, pe a maeʻa ona taamilo le "sanuisi" i totonu o le "roll". O le vaega pito i lalo (lea e ese mai i fatu) e tuʻu ifo i totonu o se ipu tioata poʻo se 'afa tipi tipi, lea e tumu ile vai i le 1-2 inisi. O le gafatia e tuʻuina i se nofoaga mafanafana (o le vevela e tatau ona le itiiti ifo i le 23 + +25 tikeri Celsius). E le afaina le malamalama.

Faʻamasinoga

I totonu o le vaiaso mai le "roll" o le a aliaʻe mai ai tupu muamua.

I totonu o le vaiaso o le a lava lo latou malosi ina ia mafai ai e le "roll" ona taofiofi ma totōina mea uma e sili ona malolosi i le eleele. E leai se afaina o ni fasi pepa paʻu pepa - latou te vave aʻafia i le eleele, e avea o se faʻaopoopoga faaopoopo.