O le togalaau

Fafagaina o Fugalaau Viscari mai Fatu

Soo se fai togalaau e manao e faʻapipiʻi ma teuteu lana fuafuaga a le tagata lava ia i le tele e mafai ai, ae i tulaga leaga o le tau e le mafai e aʻa uma ona maua aʻa. Viskaria e le auai i lenei vaega. O nei fugalaau e le gata ina tupu i tulaga leaga, ae tumau i le soifua maloloina e tusa lava pe itiiti le tausiga. E le gata i lea, o le viscari e faigofie lava ona tupu ai na o ia mai fatu, pe afai e te mulimuli i tulafono uma e tatau ai.

Faamatalaga lautele i Viscari

O Viskaria o se fugalaau mataʻina e mafai ona teuteuina soʻo se teritori mo se taimi umi. E taʻua e tagata nei fugalaau fugalaau poʻo le adonis. O lenei mea totino e aʻafia ai le aiga, e pei ona molimauina i ona foliga vaaia. O le faʻalauteleina o nei fugalaau e tupu i ni auala se lua, e pei o, tipi pe ola mai fatu. E masani ona filifilia e le Faatoaga le filifiliga lona lua, aemaise lava talu ai e matua faigofie tele le totoina o fugalaau mai fatu.

E tele ituaiga o viscari. E mafai ona taʻitasi pe taʻutaʻua, fesuisuiaʻi i le lanu ma le taimi e ola ai. O le tele o taimi, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e mauaina lanu lanumoana, lanumoana poʻo le paʻepaʻe o viscari, o se vaitau e tupu mai ia Aperila ma faaiʻu ia Iulai. O le aʻa e tu saʻo ma e maualuga lona 25 i le 100 cm.

Faaaogaina o viscari mo le teuteuina

O le uiga ese o se viscari o le i ai i se taimi puupuu e mafai ona aofia ai le tele o le teritori faatasi ai ma lana laumei lanumeamata ma ona pulumu. Ona o lenei meavets filifili e teuteu se togalaau poʻo se faletalimalo. E le pei o isi togalaau aina, o nei fugalaau e mafai ona totoina i totonu o fagu, ae pe afai e totogo se laau e maualalo. O se viscari, lea e mafai ona tupu i luga o le 50 cm, e talafeagai mo se togalaau togalaau, aua o le a na o le tumu i totonu o se ulo.

O le totoina o le tasi ituaiga fugalaau i luga o le teritori o se fale vevela o le a sese, ae e le feteenai le viscari ma isi ituaiga o laau, ae ogatasi ma latou. Mo se faʻataʻitaʻiga, e toʻatele fai togalaau e filifilia logo poʻo gypsophila faʻatasi ma viscari.

O fea ma le taimi e totō ai?

A filifilia se viscari mo le ola ae i se fale vevela o loʻo i ai fesili e uiga i tulafono ma taimi e totoina ai lenei laau. E tatau ona e nofouta i lenei mea ina ia mafai ai ona maua ni fugalaau malosi ma ola maloloina ma le totoina vave.

Muamua lava, e taua le fuafuaina o le taimi o le totoina o fugalaau. Folatila iloa le vaitau 3:

  • pa'ū;
  • amataga o le tautotogo;
  • tuai o le tautotogo.

E le mafai ona faʻaavanoa se taimi talafeagai mo le totoina o fatu, talu ai i soo se taimi e lelei i tulaga o le vevela mo le tuputupu ae o laau. I le autumn, e totoina e tagata totō fugalaau se viscari ina ia mafai ona maua ai muamua totō i le tautotogo, ma atonu o se laʻititi laʻititi o le lanu meamata, o lona uiga o se tau e manuia. I le tautotogo latou te totoina fatu ina ia latou le fefefe i le maualalo o le vevela, ae i lenei tulaga, e leai se uiga e faatali ai le fuga i le tausaga e tasi.

I le tele o tulaga, o fatu e totoina i luga o eleele matala, lea ua vaʻaia muamua ma faʻamalolo. E le mafai ona toto i le laufanua i le amataga o le tautotogo, pe a le maua le vevela. E sili atu le faʻaaoga o le kiona i le amataga o le tautotogo, ina ia mautinoa ai fugalaau i le lumanaʻi.

Faʻatoʻaga i fafo

E sili le totoina o fatu o viscari i le laufanua i le tautotogo, pe a tumau le vevela i le po. A o leʻi lūlūina, o loʻo tuʻuina muamua fatu i totonu o se vaifofo o le potassium ma salu i latou mo le 2-3 itula, ona faʻamago ai lea.

E taua le gauai atu i le nofoaga mo le totoina o fugalaau. Viscaria e fiafia i se tele o le malamalama, o lea e lelei ai le filifilia o se avanoa avanoa e le gata o le a susulu ai le la, ae o le a pau foi le susu. Maualuga maualuga o se mea taua mo le tuputupu aʻe lelei o nei fugalaau. I eleele e leai se mea faapitoa e fiafia i ai, ae pei o se isi lava mea totō, e fiafia le pele i le fualaʻau. Malamalama lelei le laufanua ma alavai ua saunia, e mafai ai e oe ona faʻagaoioia le tuputupu ae vave vave.

Greenhouse faʻatoʻaga

I totonu o greenhouses, ua tupu mai viscari mai fatu i le amataga o le tautotogo, pe afai e le o iai ni mea lelei. O le maualalo o le vevela e mafai ona faaleagaina ai fugalaau. Greenhouses e manaʻomia na o le fugaina o fatu mai fatu., ona fesuisuiai lea o fugalaau i totonu o le eleele, ae o lea e taua le mafaufau i ni mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, ao leʻi lūlū fatu fatu, o le palapala i totonu o greenhouses e tatau ona faʻasaʻo. E mafai ona e fugalaau fugalaau i na o Me, pe a malosi aʻa i le eleele, ma o le a lava le malosi o le laau.

I mataupu pe a leai se kiona, o mea masani masani poʻo ni ata e talafeagai, lea e faigofie ona faʻaogaina i totonu o le fale. E toetoe lava a tutusa le faiga. O fatu Viskari e totoina i totonu o ipu mafolafola eleele ma faatalitali seʻia oʻo mai le uluaʻi fua. Ona auina atu lea o le atigipusa ei ai fugalaau i se potu malulu ma le vevela o le 15-18 tikeri. I le amataga o Me, o le viscari e mafai ona faigofie ona totoina i totonu o le eleele avanoa, faatasi ai ma se faaputuga fanua ua matua mausali i luga o le aʻa.

Autumn toto

E i ai se filifiliga lona tolu, e pei o le totoina o fugalaau i le tautoulu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. O lenei metotia e manaʻomia ai sina poto masani, aua e taua tele le puipuia o fugalaau i le lumanaʻi mai le malulu ma le eleele malulu.

  1. E naʻo nisi ituaiga o viscari e mafai ona fetuunai i le faaiuga o le tautotogo, ia sao i le maualalo o le vevela i le taumalulu ma e tatau ona iloa muamua mai le au fai togalaau.
  2. I le tau o le autumn, e na o fatu laau e mafai ona totoina i le va o isi fugalaau ua uma ona fausia ma maua ai lo latou malosi. O le aʻa o isi laau toto o le a fesoasoani e puipuia fatu mai le maaliliina o le eleele.

Afai e te faia mea lelei uma, ona oʻo lea i le amataga o le vaitau o le tautotogo e mafai ona e vaʻai i le amataga o le viscari.

Viscari (tar) - aemaise lava le totoina ma le tausiga


E faapefea ona saunia le eleele mo le totoina?

O le mea muamua e fai aʻo lei totoina fatu fatu o le saunia lea o le eleele. O lenei tulafono e tatau ona mataituina ina ia maua ai fugalaau i le amataga lava o le latou faʻatulagaina o vaega talafeagai. O le resini, lea e tupu i luga o le palapala lea na faʻamaʻaina muamua i le faapalaga poo le humus, e tupu televave ma o loʻo i ai se masini lanumeamata lanumeamata.

Suauu palapala i tulaga o sauniuniga e sili ona faigata. Latou te manaʻomia le sili atu i le 3 kilokalama o le humus poʻo le faapalaga i mita taʻitasi. O isi eleele uma e le manaʻomia ai se tele o le faʻamalo, ma o nisi e mafai ona faia i se pakete faigofie o le oneone.

I se tulaga aoao, o le tele o taiala mo le eleele lelei mo le totoina o viscari e mafai ona iloga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lalolagi e le tatau ona faʻamaʻaʻa, gaogao pe vaʻaia. Tata le eleele ae leʻi totoina fatu, ae, i se tulaga aoao, o le fausaga o le eleele e tatau ona eleelea. I eleele palapala e mafai ona e tupu ai se viscari, ae e faigata tele ona o le le lelei o le faʻafefe o le eleele. O lenei ituaiga eleele e magoto ma paʻu i le taimi o le lāmala, ma i le taimi o timuga e amata ona pala ma e le faʻafefe ai le vai. O le mafuaʻaga lea ua gau ai le papa i le faaopoopoina o le oneone.

Taua le iloa pe a tulaʻi

  1. Laʻau laiti laititi. E tasi le tasi fatu fatu e naʻo le tasi le gram, e naʻo le 0.1 g e manaʻomia e toto ai fugalaau e 100.
  2. E leai se sili atu i le 3-4 fatu ua totoina i totonu o se lua.
  3. O le fuga o viscari pe a uma ona totoina na o le tausaga lona lua.
  4. O faailoga muamua o tipu e mafai ona vaʻaia i le 2 vaiaso talu ona toto.

Faaiuga

Viscari e mafai ona ulu atu i le sefulu pito sili ona lauiloa fugalaau ua filifilia mo le teuteuina o se fuafuaga patino. O le matagofie o lenei laau e mafai ona vaaia i le tele o ata. Viscari e le lelei i le tuua ma soʻo se amataga e mafai ona tupu fugalaau e oʻo lava i fatu. O le mea autu o le mulimuli i tulafono uma ma uiga o le tulaueleele.