Berries

Tulafono mo le totōina o strawberries ile lauʻeleʻele i le tautotogo i le taumafanafana ma le tautotogo Totogaina o ata Ata ma le vitio

Totoina togalaau ma tausi i le ata avanoa

Strawberries (strawberries) - o le togalaau e sili ona lauiloa a Berry. O se laau lauiloa i le ituaiga o vaovao vao. O le rhizome o le fibrous, o le maualuga o upega o le 5-40 cm. O lapisi lapoa e lapoa, vaevaeina i le 3 lobes, o loʻo faʻamalosi pito.

O laʻau vavae e tolu ituaiga o tilati: mumusu, rosettes (puʻu), gafa. Mustache - umi laʻau e tupu mai ai aʻa. Paʻu o le 1st ma le 2 poloaiga e sili ona talafeagai mo le toe gaosia. O uʻu o loʻo faia i le pito i tua o le pupuuga o le laau vegetative. E i ai se laʻau moa o se fatu mumu (fatu) ma o le tele, o le sili atu lea o fua o le vao i le tausaga muamua.

O fea e sili atu le totoina o le strawberries ma le auala e tausi ai

Fualaau Toto

O laʻau vaomatua e malulu malulu. E tumau le paʻu o le vevela--8-12 ° C i luga o eleele papaʻe, ma lalo o le kiona e ufiufi ai e mafai ona faʻafeiloaʻi le hau -35 ° C. O tumutumu o le a ola manuia i le taumalulu o le tautotogo i le -4-5 ° C, o le malulu malulu o le corollas ua tatalaina e maualalo: e oo i le -2 ° C. O le fugalaau e tupu fua, o lea e leai se lamatiaga o le faʻaaogaina atoatoa o fua.

O le laau e faʻapitoa, ae e mafai ona faʻafeiloaʻi sina mea itiiti. E mafai ona e ola i lalo o le palealii o laau laiti pe a fai o le moli o le moli e faʻasalalau. I totonu o le paolo malu, o vine e laiti, e le lelei pe ua le atoa.

E faʻafefea vai

Strawberry e mama. O le a masani ona faʻafefe lolovaia le tumau, ae aua le faʻamamaina le palapala i le faʻasusu, ae maise lava i le vaitaimi o fualaau aina: a leai, o le a amata vave ona tupu le pala, o le a mafai ona faʻaumatia uma ai fua. Faʻaauau le maualuga o le maualuga o le susu pe afai o le eleele e na o sina susu. Mai le faʻamamago ese mai le palapala, fualaau aina ma le lelei o vine, o le alualu i luma e faʻagesegese.

Filifiliga nofoa

Mo le tuputupu ae o le strawberries, o se lamolemole lamolemole, lelei-e leai se avanoa i matagi malolosi e sili ona lelei. E faʻatagaina le i ai o se laulau vai i lalo ifo o le 70 cm. E le fetaui laufanua mo le totoina - e malulu le ea malulu i ai, o le fualaau aina e paʻu mo le 8-12 aso. Pe a oʻo i luga o mauga, faʻafefe vai faʻafefe palapala, o aʻa o strawberries e faʻaalia.

Soo

E manaʻomia le palapala. Manatua ia faʻamamāina mai vao leaga, aemaise lava mea leaga (vao tuitui, pala, fusi, vao vao, lulu le vao). E sili ona lelei i luga o eleele vaivai. I oneone oneone o le a mafatia mai le le lava o le susu ma meaʻai.

Strawberry muamua pe a totoina i totonu o le atunuu

Soʻo se 4 tausaga ua fautuaina e suia le nofoaga o le tulaueleele. O le a ola lelei fualaʻau i le eria na totoina ai muamua: leki, garlic, greens (dill, pasili, cilantro, salati, basil), fualaʻau aʻa (beets, kāloti), soo se ituaiga kāpisi, radisa, radisa, sulu, ma fugalaau fugalaau faʻanoanoa.

O mea leaga leaga muamua o tamato, pateta, elekeni laau (sukcini, pauka, kukama, sima, meloni).

Taina o le Toto

Pe a totoina laau toto i le palapala

O le lelei ma le tele o le faʻatoʻaga muamua e faalagolago i le taimi o le totoina. O aso autu: tautotogo, taumafanafana (lona afa lona lua), autumn.

Totoina o le seleselega i le tautotogo i le eleele avanoa: o afea e totō ai?

  • I tulaga o le vaeluagalemu ma le itu i matu, o le totoina o le tautotogo e faia i le amataga i le ogatotonu o Mei, i saute - mai le ogatotonu e oo atu i le faaiuga o Aperila.
  • O fatuga muamua na maua mai se fua tele mo le tausaga a sau. I le vaitau o le tuputupu ae, o le vao e malosi malosi, maua le taimi e taatia ai le tele o fugalaau.
  • O le le lelei o le totoina o le tautotogo o le le lava lea o mea totō e totoina. E mafai ona na o ni paʻu (gaʻo) o vao i le tausaga talu ai poʻo le musika sili ona lata mai (5-8 poloaiga) o le tausaga talu ai.
  • O fafo tuai o le a le maua ai se fua, e tusa lava pe i lalo o tulaga tuputupu ae lelei. O se musika o lenei ituaiga o le a tupu i le gasologa o le tausaga.
  • Peitai, i le taimi o le totoina o le tautotogo, o le seleselega sili ona tele e faamoemoeina i le vaitau o le tausaga a sau.

Totoina o strawberries i le taumafanafana i le lauʻeleʻele

E leai se lauiloa i le au faifaatoaga o le totoina o le seleselega. Faʻasalalau atu i ai pe a aliali mai se musika o le aso muamua ma le 2 i luga o le vao. A o leʻi oʻo i le taumalulu, o le a maua e le laau toto se taimi e fausia ai se aʻa malosi, ma o le a latou manuia le taumalulu.

Totoina o strawberries i le taimi o le autumn i le avanoa

  • O le totoina o le autumn (Oketopa-Oketopa) e le o le filifiliga aupito sili lea i fua o fua o le seleselega i le isi vaitau. O le vao e mafai ona aʻafia le aʻa, ae o le numera o fugalaau o le a laiti.
  • E i ai se lamatiaga o fualaau mama. I le itu i mātū, e mafai ona e faʻaalu le afa o le vao.
  • O le totoina o le Autumn e lelei mo le tuʻuina o le uterine planting ma le mauaina o mea totō mo le tausaga e sosoo ai - o strawberries o le a maua ai le tele o mustaches. Ina ia faʻamalosiina o latou tulaga, e tatau ona aveʻesea le taʻavale. O le mea lea, o le ae maua se musika malosi e tuʻuina atu ai laau sili ona lelei.

Faamolemole ia matauina e tusa lava pe o le a sili atu ona lelei le totoina o laau, o le ogatotonu ma le tuai o ituaiga o le a maua faaluaina le tele o fua e pei o vave.

Auala e filifili ai fualaʻau ma saunia i latou aʻo lei totoina

  • Filifili togavao faʻapitoa ma 3-5 laulaʻau laulaʻau. E le tatau ona pisipisia, faaleagaina, ma maanuminumi.
  • Lapatai squat ma se ogaoga ogaoga ogaoga - le faʻataʻitaʻiga sili ona maualuga. O luga o le tele o le fatu o le isi atinae ma le tele o fualaau aina. Afai o le petioles e umi, faʻaloloa, e lanumeamata le fatu - i le tausaga muamua o le a laʻititi le fatu pe leai foi ni fua. Afai e mumu le fatu, ma se lapisi e sili atu ma le 2 cm, e mafai ona pe tusa ma le 200 g o vine mai se togavao.
  • O laau vaivai e le gata ina fua tele, ae e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E sili atu le musu e faʻatau mai nai lo le faʻatau mai o se kopi faʻafefeteina.
  • Afai ua uma ona fuga, ona fai lea o togavao ma fugalaau tetele. Aua nei fai ni fualaau totő ma fugalaau laʻitiiti po o le leai foi o ni pulumu.

Ina ia totoina se togalaau fou, fautuaina e filifili 3-4 ituaiga, ave 3-5 fualaau o ia mea taʻitasi mo suʻega ma siaki i tulaga o lau 'upega tafaʻilagi.

Siaki aʻa

Laʻau faʻamalositino ola maloloina ma faʻamatalaga faʻamalosi aʻa

Pe a filifilia seedlings ma se aʻa, e tatau ona suʻesuʻe aʻa: o le umi e tatau ona 5 cm, e tatau ona mama. O aʻa pogisa e taʻu mai ai se tulaga maʻi o le laau. O le nofoaga o le fatu e tatau ona manifinifi - o le tele o lona lautele, o le matua o le vao lea e vavae ese ai le gaioiga. O vine i lenei tulaga o le a laiti.

Puipuia o faʻamaʻi Aʻo leʻi Fagaina le Toto

O fualaau e aumai mai le vasega pepe e tatau ona faʻamamaina. Fufulu le vai i le 50 ° C, faʻafefiloi le laau i lalo o le vai mo le 15-20 minute, toe faia le faʻataʻitaʻiga pe a uma le 30-40 minute. O le tele o meaola faalafua e mate i le vai vevela. Mo le puipuia o faamaʻi mo le 5-7 minute, ia togi i se vaifofo o mea nei: 1 sipuni i le 10 lita o le vai copper sulfate ma 3 sipuni tele laulau masima.

Sapalai o le eleele mo le totoina o le strawberries

Faailoga moega

E faapefea ona sauniuni le togalaau mo le totoina o le strawberries? Faʻasolosolo malie le faʻatoaga. E sili le tuʻuina o laina o vaitausaga eseese i luga o le 'upega tafaʻilagi. Toto se moega fou i tausaga taʻitasi. Fufulu lau togalaau, fai se avanoa mo vao laiti.

Ina ia mafai e le fanua ona nofoia, nofo i lalo, amata sauniuni mo moega 1-2 masina aʻo lei totoina. Afai e le lelei le palapala, eli, faʻalautele i le 18-20 cm, eli le chernozem i le loloto o le 25-30 cm.

Saunia o Laufanua Laupapa

O fualaau e le taliaina se maualuga maualuga o masima i totonu o le eleele - e tatau ona faʻaaogaina faʻamaʻi vave pe a sauniuni mo moega, ae le o le taimi e toto ai. Faʻamau i latou papaʻu ina ia latou maua ai se aafiaga.

Fertilize e tusa ai ma le tuufaatasiga o le eleele:

  • Loam: mo masini taʻitasi, 1 le pakete o le faapalaga, faʻafefeteina uma le muti po o le peat, i le leai o ni mea e gaosia - 2 tbsp. nitrofoski.
  • Laʻu oneone: 2-3 pakete o le faapalaga, fafie, humus poʻo le eleele masima i le mita.
  • Salu palapala palapala: 2-3 pakete o le manurele poʻo le faapalaga ma le 3-4 pakete oneone i le vaega e tasi.
  • Faʻamaʻoto lelei i le eleele.

O le eleele ma le maualuga o le gaioiga e tatau ona faʻavaivai. O le kulimi poʻo le falaoamata i le dolomite e faʻaopoopoina i le 2-3 tausaga aʻo leʻi faʻatulagaina le lumanaʻi, 3-4 kilokalama i le mita. Nai lo lea, e mafai ona e faʻaopopoina faʻapipiʻi le fafie (2-3 ipu i le 1 mita) vave mo le eli.

Soʻo lelei ma se tali alkaline, i se isi itu, e manaʻomia ona faʻamalosia. Mo masini taʻitasi, faaopoopo le 10 kilokalama o le peat, olala vela poʻo le vao. Ina ia maualalo le eleele, faaopoopo le ammonium nitrate poʻo le sulfate ammonium.

E faʻapefea ona saunia le eleele mo le totōina o strawberries, vaʻai i le vitio:

Totoina o ata o strawberries i luga o le eleele

Strawberry Planting Patterns

E i ai le tele o togavao faʻatoʻaga. O le sili atu le taugofie o fuafuaga na faamaonia le totoina i laina faalua ma sina mamao i le va o vao i laina faalua ma le lautele o laina avanoa.

Le faʻamaufaʻailogaina 20x20x60 poʻo le 15x15x60

O le mamafa o le totoina, o le maualuga o fua o le seleselega. O lenei metotia o le totoina e aofia ai le tuu o laau i laina faalua e tusa ai ma le 20x20x60 mamanu - i le va o laina e lua ma le laina i le va o vao, o le mamao e 20 cm, o le va o laina i laina e lua e 60 cm. Mafaufau i le seleselega pe a maeʻa le seleselega: Taʻu uma vao vao ma totō i luga o se moega eseese, faʻatulaga e tusa ai ma le 40x40x60 mamanu. Mo fua o laau, e le fautuaina le maualuga o le faʻatusatusa.

Polokalame o le totoina o faʻamaufaʻailogaina e talafeagai mo na o laau toto. Vaaia o vave seleselega e totoina i se mamao e 15 cm i le va o tagata taʻitoʻatasi, ia vaʻai mamao i laina laina lua o le 60 cm. A maeʻa le seleselega, ona vevela foi, ma tuu ai se mamao i le va o vavao o le 30 cm.

Totoina o togafitiga mo strawberries 30x30x60 cm

E fetaui mo uluai ituaiga o strawberries. Faatasi ai ma se fuataga saoloto i le togalaau (o le tausaga muamua o se tuusaunoaga), o le a maua ai e strawberries se fua maualuga. Pe a totoina ituaiga eseese, e fautuaina e tuu se mamao i le va o laina faalua pe tusa o le 80 cm ina ia le lavelave ai antennae.

Totoina o togafitiga o strawberries 40x40x60

E fetaui lelei mo le vaeluaga o le vaitau ma ituaiga o meaʻai e tuai ona tutupu, e iai mea tetele ma malolosi.

Totoina o le ata o strawberries 40x40x70

  • E tusa ai ma le 40x70 mamanu, fatuga o le vaitau o le matua ma le tuai o ituaiga i eleele lalelei (chernozems).
  • Laufanua i se aso puaoa po o le afiafi. Pe a totoina i le vevela, o le a vevela e le laʻau le susu, o le a mamae malosi le laau, lea e aʻafia ai le faʻaleleia atili o le atinaʻe.
  • Afai e te totoina le totoina o strawberries i le tautotogo, e lelei tele le aveeseina o fugalaau - o le aʻafiaga o le mea autu i le tausaga muamua.

E faʻapefea ona toto laau totō vine: fuaina o togalaau

E faʻapefea ona totoina se mamanu vine

  • Tuu le fatu i luga o le eleele. O le faʻapupulaina o le a oʻo atu ai i le pala, ma afai e faʻatūina, o le a faʻamago le fatu.
  • Faamolemole ia matau, o le totoina saʻo o strawberries, e le tatau ona faʻaaogaina fomu.

Pe a totoina, o aʻa o le strawberries e tatau ona salalau lelei.

  • Lasalo aʻa. Afai o le umi e sili atu i le 7 cm, tipi, tuu ai le itiiti ifo ma le 5 cm le umi.
  • Sasaa se faaputuga, ma tufatufaina atu aʻa i luga ma sasaa i le palapala susu, sasaa vai tele.
  • E mafai vave ona e totoina ni pu i le vai - totō laau i totonu o le vai, fufuluina i le eleele, i lenei tulaga, aua le toe inu vai.

Totoina o strawberries i luga o mea ufiufi poʻo le ufiufi

Totoina o strawberries i luga o ata ufiufi ata

O mea e ufiufi (mulching agrofibre paʻu, lutarsil, spunbond pogisa) e salalau i luga o moega ma se faʻaauau faifai pea 1-1.2 mita le lautele. E tatau ona faʻaputu i luga o pito, faʻapipiʻiina i laupapa, piliki poʻo le fufuluina i le eleele.

O le polokalame o le totoina o strawberries i luga o le mea e ufiufi ai le suavai

Fai lapotopoto i le luga i le tele o le aʻa o laau toto - o le a iai ni pupu. Afai e te faia faasatauro faasatauro, ia faateleina ina ia mafai ona punou i totonu ma pito i luga o le pulufana e le oso i fafo.

Tuputupu le seleselega i luga o se ata paʻepaʻe paʻepaʻe

Fai ni moega ma maualuga le tafe: e tatau ona tafe le vai ma paʻu i le eleele ile pito. I lenei auala, ia totoina ni faatoaga i ni laina se lua ma le lautele lautele o laina.

O le lelei o lenei auala e faʻaleleia ai:

  • E sili atu ona malosi le vevela o le eleele, o le palapala e sili atu ona loloto ma vave, lea e fesoasoani i le vave ma le tele o le gaosiga (i le itu i saute, i le isi itu, o le paʻu papaʻe e faʻaaogaina e puipuia ai le eleele mai le vevela);
  • O le pala le pala e masani ona le faaleagaina ai fua;
  • O le tuputupu ae o vao e taofia.

Ae ui i lea, faatasi ai ma lenei metotia o le totoina o le strawberries, e tatau ona tuʻuina atu se masini faʻavaivai faapitoa. O le auala e faʻamaonia faʻatauvaʻaina mo faatoʻaga tetele. O le totoina e faafouina i le 4 tausaga: i le aluga o taimi, o le a avea le suamalie ma mea itiiti, ma avea ma mea manogi.

Faʻafitauli:

  • E faigata ona faʻafeinu i lalo o aʻa: tamai tipi, faʻavaveina le vai;
  • O aʻa e ono pala pe le lava le susu.
  • O vao vao e faigofie lava ona latou ala atu i vao vao, o lea e tatau ai ona aveeseina muamua vao vao uma.

E faʻapefea ona faigofie ona toto strawberries i luga o mea ufiufi uli, vaai le vitio: