O le togalaau

Tagata fesoasoani i le Faatoaga mai se fale talavai ma fale teu oloa

O tagata masani o le mafanafana ma tagata fai togalaau e oʻo lava i le taumalulu aua le toe mafaufau e uiga i lo latou fanua. Latou te seleseleina fatu, faʻamalolo, otaota otaota ma faʻaauau pea ona ola fualaau faisua i totonu o tulaga fale. I luga o windowsills latou te masani ona ola i ni ituaiga o laau maloloina, ma o nisi taimi o fualaau aina.

O se tagata faʻatau vine ma se faifaatoʻaga moni o se tagata masani e le gata i nofoaga faʻatoʻaga ma faleoloa faapitoa. I totonu o lona tamaoaiga o le tamaoaiga o le tamaoaiga, o oloa vailaau eseese ma oloa mai faleoloa sili ona masani (faleoloa ma meafaigaluega) e manaomia.

Pharmacy Products

Iodine

O lenei vailaau faʻapitoa e masani i tagata uma talu mai le laʻititi. I totonu o le togalaau, o iodine e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻasolosolo i faʻamaʻi eseese o laau, aemaise lava i latou e fesootaʻi ma le pala. O ia iosine sprays e mafai ona puipuia le tele o mea totō.

Faʻaleagaina le grey o se maʻi faʻaleagaina lea e aʻafia ai strawberries ma strawberries. O le pulupulu ma le faʻaopoopoga o nai mataua o le iodine o le a le gata ina fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi, ae o le a faaopoopo foi le taua i laau. O le fofo ua saunia mai le lima lita o le vai ma le lima o mataua o iodine ma e faʻaaogaina 2-3 taimi i le masina i le taimi e tasi.

A oʻo ina totoina togavao totogo, faʻapipiʻiina le suavai i se vaifofo e aofia ai iodine (3-4 pa'ū i le 10 lita o le vai) e faʻateleina ai fua o le lumanaʻi ma fua. O le laei lona lua pito i luga faatasi ma le tali lava lea e tasi ua maeʻa ona faia pe a toto laau i luga o moega avanoa. I lalo o togalaau totato taitasi, e tatau ona e sasaa le 1 lita o ia ituaiga fualaʻau.

O le fofoina o se faʻamaʻi pipisi, o lenei fofo o le a fesoasoani: vai (10 lita), serum (1 lita), iodine (40 pata) ma le hydrogen peroxide (1 sipuni).

E mafai ona e faʻasaoina vao vao mai le paʻu paʻu ma le vai vai (10 lita), susu (1 lita) ma le iodine (pe a ma le 10 fula). A oʻo ina totoina kukama, o isi auala ma le iodine o loʻo faʻaogaina foi, lea e fesoasoani e puipuia le samasama o laulaʻau ma toe faʻaleleia ai kukama.

Zelenka

O lenei fualaau faasaina ua manatu foi e taua tele i totonu o le atunuu. O Zelenka e faʻaaogaina le teuteuina o mea teuteu i luga o laau ma laau talatala, faʻapea foʻi ma le faʻamaina ma le faʻaleleia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le pulupuluina o lanumeamata i luga o moega mo fualaau aina, e mafai ona e puipuia kukama mai le paʻu palapala, ma tamato mai le phytophthora. E tatau ona faaopoopo i lalo ifo le 10 pata o le vailaʻau i le 10 lita o le vai. Afai e te fufuluina ni laau o le vine ma se vaifofo, o le a saoasaoa ma faateleina le numera o ovaries.

Ina ia faʻafetaia slugs, e tatau ona faʻafefe vai i lenei vaifofo: faʻaopopo se fagu lanu meamata i le 10 lita o le vai.

Trichopol

Ina ia mafai ona puipuia ma puipuia tomato mai le paʻu o le moli, e masani lava ona faia faʻamalosi masani (2 taimi i le masina) ma papa maʻa Trichopol. Mo le 10 lita o le vai e faaopoopo i ai 10 papa.

Aspirin

Currants ma gooseberries e masani ona pagatia mai le paʻu palapala. E na o se aspirin e mafai ona foia lenei maʻi.

Manganese

E faigata ona fai e aunoa ma lenei mea faigaluega i totonu o le togalaau poʻo le atunuu, e masani lava ona faʻaaogaina, pe a leai i fale uma.

I se vaifofo vaivai o le manganese, e masani lava ona fautuaina e sosolo fatu aʻo leʻi totoina mo le faʻapalapala. O fatu e tatau ona taoto i lenei fofo (1 gram o le potassium i le 200 mililiters) mo le tusa o le 30-30 minute, mulimuli ane ona faʻamago ma totoina.

Afai o le vao o loʻo i lau eria e ola i luga o le oneone oneone, ona latou manaʻomia lea o le faʻaleleia. E mafai ona e sasaina vao o soʻo se mea totō i le amataga o le tautotogo ma lenei vaifofo (1 gram o le vailaau faʻasaina i le 3 lita o le vai ma le mea itiiti).

O se auala e puipuia ai mai le lanu enaena mo vao vaovao o le a totoina pe a uma ona fuga. I luga o se pakete tele o le vai e te manaʻomia e faʻaopoopo 1 le sipunipuni o se vaifofo malosi o le potassium.

A o lei totoina, e fautuaina foi le totoina o le pateta ina ia faʻafefeteina i le potassium. E tatau ona tumu le fofo. O lenei faiga o le a puipuia ai le aganuʻu mai faʻamaʻi faʻamaʻi ma puipuia ai mailei.

Faatasi ai ma se vaifofo vaivai o le manganese, e masani lava ona afaina uma koneteina aʻo leʻi totoina, togafiti greenhouses ma greenhouses ma vai palapala.

Pe a faʻaaoga le potassium i taimi uma, e tatau ona mulimuli i faatonuga ma fautuaga, talu ai o le tele o lenei fualaau faasaina o le a na o le afaina ai o laau. O mea uma lava e lelei i le faʻalelei.

Vitamini

Ole faʻaaogaina o le fualaʻau o loʻo faʻaaogaina e fugalaau fugalaau e faʻalautele ai le vaitau o le ola ma mo le tuputupu ae malosi o laau. E fautuaina e le sili atu ma le lima laʻei e tatau ona faia i aso uma e sefululima. 10 mililiters o glucose ma lua mililiters o vitamini B1 ua faaopoopo i le 10 lita o vai.

Boric acid

E mafai ona e faʻaleleia le ovary o laau e faʻaaoga ai le vaifofo: 1 gram o le acid boric i le 5 lita o le vai. O le fofo o loʻo faʻaaogaina mo le susunuina.

O le maualuga o le gaosiga o le gaosiga o le gaʻo pe afai e te faʻapipiʻi sina vaega ole boric acid i se vaivaiga vai vaivai o le palamati (10 lita). O faʻatoʻaga uma e faʻamamaina i le suavai e faʻaleleia ai le tofo o vine.

O faufautua faʻapitoa e fautuaina le galo o fatu ao le i luluina i se vaifofo faapitoa o le tele o vaega aoga. Ina ia saunia, e te manaʻomia le faʻasusu o le sipuni (ua sasaa le sasisi i le vai vaʻai) ma faʻafefetefu i le tutusa o aofaiga. Mo le 2 lita o lenei fusi, e tatau ona e faaopoopo le 2 kalama o le manganese, 10 kalama o le soda ma le boric (pe a ma le 0.2 kalama).

Ava o le peroxide

I le sefulu pasene o fofo o lenei vailaʻau, e mafai foi ona e sosolo fatu ae leʻi totoina. O le hydrogen peroxyide e iai sona faʻaleagaina pe afai e te taofia i latou mo le luasefulu minute i lenei fofo. Ona tatau lea ona fufuluina ma mamago fatu.

E mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le hydrogen peroxyide (0.4 - pasene) ma avea o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. I lenei fofo, o le fatu ua gase mo le aso atoa, a maeʻa ona fufulu ma fufulu mama. Pasili fatu, kāloti ma beets e mafai ona tuʻuina atu i sea gaioiga. Ua faʻavaveina ai le totoina o fualaau, faʻamalosi le puipuiga o laau ma o loʻo i ai se aoga aoga i le faʻateleina o fua.

O vao Tomato e mafai ona puipuia mai le paʻu o le paʻu i se vaifofo saunia mai le vai (10 lita), iodine (faʻalaʻele 40) ma le hydrogen peroxide (1 sipunipuni). O sea fofo o loʻo faʻaaogaina mo le susunuina o se mea faʻapitoa.

Meatotino a le aiga ma vailaʻau o fale mo le fale mafanafana

Tar po o le faʻaumea tagamea

O lenei meafale i aso taʻitasi e mafai ona avea ma puipuiga faʻamautinoa mo laau mai le tele o faʻamaʻi. O se mea iloga o le fasimoli-faʻavae teuteuga o a latou mea totino ma se manogi faapitoa. O pests e pipii i togalaau ua togafitia ma maliu pe aloese ai ona o se manogi le lelei.

O le fofo mo le faʻaleleia o vai e saunia mai le vai ma le fasimoli. I luga o se pakete e sefulu lita o le vai e te manaʻomia e faʻaopoopo 150 g o le fasimoli. O lenei mea faigaluega i se taimi puupuu o le a faʻaumatia aphids ma isi meaola faalafua.

Salu pala

Afai e te faaopoopoina le 1 ipu o le soda i se pakete vai ma fufuluina fua o fualaau aina ma fualaau, o le a le fefefe le paʻu mo nei fua.