Fugalaau

Fugalaau o le Autumn - le tafe o le tautotogo

Pe a fugalaau fugalaau mulimuli - asters, phloxes, chrysanthemums - o loo fuga mai, fugalaau lanu piniki-lalac lapopoa o le laau, lea na taua o le kolisi, faaauau pea ona faaali i le taimi.

O le a ou taʻuina atu ia te oe le sili ona matagofie oi latou. E taʻua o le kolchicum matagofie (Colchicum speciosum). O le faataamilosaga atinae o lenei laau e matua ese lava. Manua lanu e le tutusa ma paleni lanu moana enaena o le taumalulu i le palapala. I le tautotogo o le tautotogo, 5-6 lapopoa lapopoa lapopoa, e lapopoa ai laulaau, e tutusa ma lau o le hellebore. Ia Iulai, latou te oti. Mo le masina ma le afa, ua malolo le pusa. Ona latou mauaa lea o aʻafiaga i le masina o Setema - 6-8 mo laau taʻitasi. E tele naua: e oʻo i le valu mita e oʻo i le 8 cm E tupu le fufuluina muamua o le kiona, e liu suavai, ma latou fuga ma fuga ... Ma i se isi tausaga latou te fuga i lalo o le kiona.

Colchicum manaia

© BotBln

E foliga mai - o se mea sese lea o le natura. Aisea e tatau ai ona totogo se laau pe afai e leai se taimi e fatu ai fatu? Ae o le mea moni o le mataupu o le fatuina lea o fatu i le tausaga e sosoo ai!

O foliga masani o le atinaʻeina o le laau o loʻo faʻataʻitaʻiina ai manaʻoga mo tekonolosi. Pelu e totoina i le taimi o le taimi umi - ia Aokuso. Totoina i le loloto o le 10-15 cm ma se vaitaimi o le 15 cm i se avanoa matala pe vaelua. E manaomia e le palapala le manaia o le malulu, ma le malulu lelei ma le manava o le ea - sili ona lelei i le faʻaopoopoga o le humus poʻo le faapalaga. Mo le vave aʻafia o aʻa, fua tele ma le manuia o le taumalulu, e tatau ona e eli 1 lita le fafie ma 1 tbsp. l superphosphate i le 1 sq. km. m

O le kolchicum matagofie o se togalaau malulu malosi e taumalulu i Siberia e aunoa ma se fale. I le tepa muamua, atonu e foliga ese e faapea o le laau, o lona atumauga o le Caucasus, e taliaina toleniuga o Siberia. Ae aua nei galo i totonu o atumauga, i mea e ola ai le kolisi, o ogaoga e matua ogaoga, ma o le kiona e taatia seia oo ia Me.

Colchicum manaia

I le tautotogo, i le amataga o le laʻau, o le faʻamafanafanaina faʻatasi ai ma le faʻamaʻi faʻamalosi oona e maua ai le lelei. O lenei mea e fesoasoani i le fausiaina o lau lapopoa, lea e faalagolago i ai le tuputupu ae o corms fou: mai le tasi, 2-3 fou e tupu i tausaga taʻitasi. I totonu o fatu o laulaau o se atigipusa laʻititi ma fatu lanu enaena uliuli. O le kolchicum e le o ola i le tasi nofoaga mo le umi atu i le 4-5 tausaga, ao totogo laau, fugalaau ma corms e laiti.

Colchicum o se teuteuga matagofie o rockeries, togalaau papa. O le foliga, e pei o se maneta, e tosina atu i le totoina o vaega o colchicum i luga o le mutia. O fugalaau o Colchicum e lelei tele e le gata i le togalaau, ae faapena foi i totonu o se fugalaau. I totonu o le laulau maualalo, faʻatasi ai ma le lauusiusi o se vinca poʻo se saxifrage (bryophyte, sate, etc.), o le a faʻalauteleina le taumafanafana i lou potu mo le lua i le tolu vaiaso.

O le mea lea e te sau i le togalaau e fai ai sauniuniga mulimuli mo le taumalulu ... Ae ua uma ona ia faapipiiina se vaituloto, lafo i luga o le lala o le kiona i luga o lala laau ma ave le taumafanafana i totonu o se vili o le filemu filemu ... Ae o loo e tilotilo i lalo o le apu, ma o loo fuga mai fuga o le colchicum mai lalo o le kiona kiona. Ma e te talitonu o le ai ai se isi tautotogo o le a toe faaolaola ai le lalolagi i lanu lanu.

Colchicum manaia

Mea e faaaogaina:

  • Gennady Pavlovich Anisimov