O le togalaau

Lotoina o le tino Tekinolosi fafo fafo Faʻatoʻaga totoina

Lolo mafiafia le laʻau ma le meli

O le tamaʻi mamoe (o le Lotus cornicula) o se laʻau faʻamaina i le Moth poʻo Legume. I le natura natura na tufatufa atu i laufanua o Iukureini, Rusia, Belarus. O se laʻau sili ona matagofie o le meli, e tupu aʻe e pei o se fualaau aina, i totonu o le togalaau o le a avea ma se mea e mataʻutia, e puipuia ai le faʻaleagaina o masini.

I le tuua, o le tamaʻi mamoe o le fuga o le fulafula, faʻafeiloaʻia le lamala ma le malulu, e oʻo lava i tagata e leai ni aʻafiaga masani e taulimaina. E maua ai se laumei, faʻafeiloaʻi, ofoofogia mafiafia, e mafai ona uʻuina, lea e mafai ai ona e faia foliga o se mutia.

Faamatalaga o le Botanical

O le umi o le mama e 40-60 cm, o loʻo taoto pe laʻitiiti luga, e ufiufi i laʻau papaʻe vaeluaina o lanu lanu meamata. I le vaitau o le vavao, ua teuteuina le fala i le tele o fugalaau o lanu samasama lanu samasama, e aoina i le taamilosaga o le racemose inflorescences. O foliga o le corollas e masani lava mo sui o le aiga legume.

E ola lelei i le la. O le maualuga o le teuteuina o le faʻaalia pe a tulaʻi atu i vaega tele.

O le aʻa o loʻo aʻafia loloto i le eleele e oo i le 1.5 mita. O lenei avanoa e faʻaogaina e puipuia ai mai le palapala palapala, mo lenei faʻamoemoe o loʻo totō le tamaʻi mamoe i luga o mauga ma slopes. E le gata i lea, o le a avea ma vaega o le laumei lanumeamata (faʻaleleia le faʻalelei o le eleele, faʻapipiʻiina i le eletise, faʻalavelaveina le tupu o vao).

Pe a fuga mai le tamai mamoe

Clover Horned Description Clover Photo

O le taimi vavalalata e umi - mai ia Me o Oketopa aso malulu. E mafai e le tagata lava ia ona faʻamalositino, ae o iniseti e sili atu ona mataʻutia i luga o lanu lanu. I le tausaga muamua ina ua uma le luluina, o le fugalaau e tasi, ma o tausaga uma e sili atu ona matagofie ma toe faalua 2-3 taimi i le vaitau.

O le fua o se tamai laititi (tusa ma le 2.5 cm le umi) tumu i pi.

Auala e Tuputupu Aʻe ai le Tamai Mamoe Faʻasalaga mai Fatu

Fatu o le honey eve

O le pusa e fufulu lelei lava, e alu faʻatasi - e mafai ona faʻaleleia oe lava ia. E leai ni faafitauli i le aoina o mea mo le totoina i totonu o le togalaau. O le suaina e faia i le tautotogo.

Fuaina o fua

A o le totoina o tamai povi e avea o se meaʻai, o le fua o le lulu e 15 kilokalama o fatu i le 1 ha; pe a tupu, e tusa ma le 6-8 kilokalama i le 1 ha o le a manaʻomia e aoina ai fatu.

Fua i ni laina, tausia se mamao pe a ma le 15-20 cm. Fatu e latalata i le loloto o le 1-3 cm. E mafai ona e lulu na o oe pe tuufaatasi ma isi laau e aʻe ai.

Faʻaleleia fua

I le tautotogo (Setema-Oketopa) e faʻataunuʻuina ai aʻa. Oti se vaega o le pupu pe a ma le 20 cm le umi, toto i luga o se moega ma eleele palapala mama, vai.

Tupulaga tuputupu aʻe

I totonu o le siosiomaga masani, o le mamoe moa e ola i laufanua matutu i lalo o le susulu o le la. Mo le totoina i se aganuu, ia maua ni tulaga talitutusa, e tupu le lelei i le paolo.

Lafoaʻi laufanua eleele e sili ona lelei. Afai e mamafa le palapala, ia maua lelei le faʻafefe. E mafai ona ola i vaega papa.

Afai o le faʻamoemoega o le galueina o le maua mai o fatu, e sili atu le lelei o le eleele. O le mea lea, o le tuputupu ae o laʻau ma laulaau o le a faʻatapulaaina, lea e fesoasoani i se laʻau sili atu ona matagofie ma fua mai.

Uluai tapenaga o le saite

Sauniuniga o le 'upega tafaʻilagi e sili ona faia i le tautoulu. I lalo o le kiliina, faʻaaoga vailaʻau faʻamalaʻau, taulai atu i le vailaʻau ma le potassium, e aumai ai le palapala i se tali alkaline. E tele taimi e togafitia ai fatu ma le nitragin (fugalaau siama).

I le taimi lava lea ao le i luluina, o le togafiti e atuatuvale mo le luluina o vaega tele, pe a lūlūina se tamai laʻau i le togalaau, ua lava lea e tatala ai le eleele palapala luga. Ia mautinoa e aveese le vao.

Tausiga o togalaau

E le manaomia e le laau le fausiaina. Aʻo faagasolo se vaitau o le lamala umi, sasaa e toe faʻaleleia le togavao.

O le laau o le a tali atu i le faʻaofiina o le phosphorus-potassium faʻamalolo ma le matagofie o le fugalaau.

Togi

E tusa lava pe leai ni kiona, e mafai e le laau ona faapalepale le pa'ū ile vevela ile -25 ° C.

Loto lemu i le mamanu o le laufanua

Loto lemu i le ata o ata ata

I le faʻataʻitaʻiga o le laufanua, o le a faʻamalieina e le tamaʻi moa le matafaioi o se mea e maua ai le eleele; pe a moa, e mafai ona e faia se foliga o se mutia, ola matagofie i luga o mauga mauga, i totonu o togalaau papa. Totoina o se pepe pepe e mafai ona fatuina se ituaiga o mutia, mamanu se togalaau i se auala masani.

O aoga o pepe pepe

E faʻaaogaina le tamaʻi mamoe e fai ma fafaga fua. Lulu ao lei tupu, pei o fugalaau fou ei ai le oona, lea e tuuina atu e cyanogenic glycosides. Toto vao e mafai ona faia i soo se taimi, aua a maeʻa le vevela o le oona.

Aoina fatu pe afai o le tele o pulu e iai se lanu uliuli enaena.

O le mamoe, e pei o laumei uma lava, e taua tele i le fuaina o fua. O le faʻaaogaina vave o le palapala, totoina o ituaiga laau e tasi e mafua ai le vaivai o le eleele, siama ma meaola ninii e faʻapipiʻi ai.

O mea faʻamalolo o le laau

O teuteuga ma mea e faʻaleagaina e ave e maua ai le antispasmodic, analgesic ma faʻamaʻi faʻamaʻi, maua ai le malosi o le faʻaleleia o le tino. I faʻamaʻi o le pito i luga o le respiratory tract, e teuteuina le uʻamea i se teuteu.

E pei o mea tau vailaʻau, o le mutia e faʻaaogaina, lea e faʻamago i totonu o se nofoaga lelei.

O le fuga o fugalaau e ave mo le maʻi tiga, vaivai, le mautonu. I le tulaga o le faamanualia, faʻaogaina o le tino i luga o le paʻu, o meaola mai le mutia vao e faia e faʻamalolo ai le fulafula ma le tiga.

Mea moni fiafia

I le gagana o fugalaau, o le mea e fai ai le upu o lona uiga o se lapataiga e uiga i se fili faalilolilo po o se tauimasui e sau.

O nei fugalaau o laei tauagafau e taua tele i le tala faafagogo a Peretania, lea e tele a latou igoa (pusi o cat, manulele o manu, puaa ma fuamoa, nifo o le fafine matua).

O laau toto e aofia i le "manogi manogi o le taumafanafana." E faia i luga o le po ao lumanaʻi le aso o le solstice i le taumafanafana, i le gasologa o le tausaga, e avea o se faʻailoga mai i faʻalavelave.