O le togalaau

E faʻapefea ona totoina fatu o le sipuni mai fatu

O le toe gaosia o le seleselega e ala i fatu o se mea faʻalavelave ma faigata. E le o tagata poto masani uma lava e filifili e faia lenei faiga. Ae e iai ona lelei. Faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, e mafai ona e taumafai e toto ituaiga eseese o vine pe na o le faʻaleleia o laau.

Moni, e tatau ona e onosaʻi. O le germination o fualaau o le saito e le o taimi uma e fiafia ai i le faamoemoe ua faamoemoeina. O fatu e ola mo se taimi umi lava, ma e ono le tupu foi. O vaʻai na faʻaalia o le a mafua ai foi le tele o faafitauli. Latou te matua vaivai ma laitiiti i le telē na o latou e mafai ona ave faʻatasi ma taʻavale. Ma o tulafono o le fafagaina e tatau ona mataʻituina.

Ae ui i lea, afai e te filifili e faia lenei mea, ona amata lea i fualaau aina laiti. Filifili ituaiga e mafai ona fua tele i taimi o le vaitau (tausiga). O lenei ituaiga o fualaʻau e maua ai fua lelei, e itiiti le manaʻomia i le tausiga ma maualalo le tau. I ituaiga ituaiga eseese e mafai ona e maua ai le poto masani, ona e amanaʻia ai lea o mea le lelei ma mea sese ma faaauau pea ona fuaina ituaiga eseese.

Aso o le lūlūina o fatulaʻau mo fatu

O fatu Strawberry e mafai ona totoina i soo se masina, mai Fepuari ia Aperila. O le totoina o laau toto o le a manaʻomia le tele o le malamalama. Ia Fepuari ma Mati, o le malamalama masani e manino lava le le lava, o lea e tatau ai ona e faʻamalamalamaina laau toto (pe a ma le lua itula i le aso). Ae o fatu na totōina ia Fepuari o le a fua mai ai a latou fua i le tau vevela.

O fatu o le a totoina ia Aperila o le a sili atu le manuia i le malamalama masani. Na o iinei fua i luga o nei vavao o le a le oʻo mai lenei vaitau. E tatau ona tatou faatali sei aulia le isi tausaga.

Sauniuniga o le palapala mo laau toto

O le eleele mo le totoina o fualaau totō e tatau ona saunia lelei. O le sauniuniga e aofia ai le faʻamaluina i le fofo o le manganese poʻo le faʻaaogaina o isi metotia o le faʻapalapala mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Ina ia avea le eleele ma malamalama e pei ona mafai, e tatau ona togi i se sieve. I se ituaiga o mea ua nutimomoia, o le a faigofie ona lele le ea ma le vai, lea e taua tele mo le laau. Mo fualaau o lenei meaʻai, e tele ni mea e mafai ona faʻaoga mo ni vailaʻau palapala.

  • Faʻafefiloi Nu. 1. E aofia ai fanua masani mai le togalaau (tolu vaega), humus (tolu vaega) ma le 0.5 vaega o le apa.
  • Faʻafefiloi Nu 2. E aofia ai peʻa ma oneone (tolu vaega i le tasi) ma vermiculite (vaega e fa).
  • Faʻafefiloi Nu. 3. E aofia ai vaega tutusa o le humus ma le filo niu.
  • Faafefiloi Nu. 4. E aofia ai le oneone ma le humus (tolu ma le lima vaega, i le faasologa).
  • Faafefiloi Nu. 5. E aofia ai le peat ma le oneone (i le tasi itu) ma le turf land (lua vaega).
  • Faaoga Numera 6. E aofia ai le humus ma le togalaau aina (tasi vaega vaega taitasi) ma le oneone (tolu vaega).

Fualaau faʻamalosi ma le gafa

O fatu o le laau e pei o loʻo i totonu o le fale. O na ituaiga "moe" lava ia o le a le mafai ona tupu ona o le tuputupu ae o poloka. Latou te manaʻomia le fausiaina o tulaga e tutusa ma i latou i le natura. O lenei faagasologa ua taua o le faamama. E le mafai ona e faia e aunoa ma lena. Stratification o le a fesoasoani i le fafagu o fatu ma saunia ai le lumanaʻi ma le masani ai o le tupu aʻe ma le atinaʻe.

Talu ai o le faʻamafanafanaina o ia lava o se faʻafitauli faigata, e mafai ona e taumafai e faʻaopoopoina i le lūlū. I le masani ai, o fatu o loʻo tuʻuina i fafo i luga o se ie susū poʻo i luga o fusi nifo ma tuʻu mo sina taimi i totonu o le pusaaisa. E naʻo le maeʻa ona tuʻuina atu i le eleele (fatu). Ae e mafai ona e fasia ni manulele se lua ma se maa e tasi ma sefe sina taimi ma se taumafaiga.

Muamua e tatau ona e saunia ni pusa palasitika (sili atu i se tapuni), i le pito i lalo e tatau ona avea ma se alavai. Ona tatau lea ona tumu nei koneteina i le eleele faapitoa e aunoa ma le faatumuina o le lua senetimita mulimuli mai luga. O le palapala e siʻosiʻiliina ona pipiʻi lea ona totoina fatu. Nai lo le palapala, o fatu e lilofia i le kiona mai luga i le pito i luga o le tane. Ona ufiufi lea ma tuu i le pusaaisa mo le sefululima aso.

E le gata i lea, o mea uma o le a tutupu e tusa ai ma tulaga masani. O le kiona o le a faʻavaivai malie, ma o le a faʻafefe ai le vai o le a aʻafia ai fatu i le palapala. Pe tusa ma le lua vaiaso, o fagu mai le pusaaisa e tuʻuina atu i le windowsill. O loʻo tumau pea le tapuni mo le taimi nei. O fatu e le toe manaʻomia ni vaiinu faaopoopo, ae o le leai o se malamalama e tatau ona tausia. I le vaitau lenei, e taua tele le malamalama i le laau.

O pine muamua e aliali i taimi eseese i ituaiga eseese. O nisi e sefulu aso, aʻo isi e tolusefulu.

Tausia ni fualaau o strawberries aʻo le i totoina i le eleele

O le taimi lava e amata mai ai le tupu muamua, e manaʻomia e le fale se fesuiaiga o le ea. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tatalaina le tapuni i le tane taʻavale mo se taimi puupuu. O se tasi o taimi sili ona taua pe a tutupu le ola o laau, o le tumau lea ma le lelei o le eleele. O le veleina ma le faʻaleleia o le suavai mo lenei mea totino o se mea faʻaleaga. Afai e te aveeseina le tapuni i luga o le pusa, ona vave vave lea o le susu, lea e matua le manaomia.

O se pusa palasitika ma se tapuni mo le totoina o fatu i lenei tulaga e le filifilia e se avanoa. O se ituaiga masini mo le matauina o le maualuga o le susunuina o totonu o ia lava. O se tapuni faʻafefete laitiiti e faʻaalia ai le masani lelei o le susu. Lago i totonu o le tapuni - o se faailo o le tele o le susu, e manaomia e le laau ni faʻamalosi vave. O se faʻagogogogo e faʻaalia ai le manaʻoga mo le fafaga.

Mo le faʻamaina, e sili atu le teu i luga ma le vai suamalie. E sili ona lelei mo ia fatuga. Ina ia aloese mai faamaʻi fungal, ua faaopoopoina le fualaau oona Fitosporin i le vai o le vai. O faatonuga i le afifiina o le a fesoasoani e faʻafefiloi ai i le vai i le sao saʻo.

O le faʻasusuina o fualaʻau fualaʻau e faia ma le faʻaeteete. E le mafai ona e faʻaaogaina le suavai mai se togalaau masani e mafai ona susu ai - o le a faʻaumatia ai nei mea faʻapitoa. O le mea aupito sili ona lelei mo le faʻaleleia o vai o se vailaau faafomaʻi poʻo se vavalaʻau laitiiti-jet. A maeʻa aso e tolu talu ona aliali mai le totogo o talavou, e aveese le tapuni mai le fagu. O le a le toe manaomia.

E mafai ona faʻatinoina fualaau aina pe a oʻo mai laʻau paʻu e tolu i luga o laau taʻitasi. Mo le faigofie, e fautuaina e fai togalaau le faʻaaogaina o tweezers pe a totō. O lenei faiga o le a manaʻomia ai le onosaʻi ma le onosaʻi, aua o le laau e matua vaivai ma manaia. A totoina fatu i totonu o se pusa eseese, ia mautinoa o le aʻa e le punou, ae ua fofola i le eleele. Ae o le tuputupu ae e le mafai ona fufuluina, e tatau ona tumau luga aʻe o le eleele.

Faatasi ai ma le saʻo saʻoga, o aʻa e totō aʻa i totonu o se pusa e tasi, ma o lona aʻa e vave ona tupu. Afai o le a faʻafefete le aʻa i le eleele, ona oʻo mai loa lea o aʻa fou.

O le isi tausiga o fualaau vaovao o le faatumauina lea o le eleele ma le faʻamalosi. E le manaomia e le laau le laʻei pito i luga ae leʻi totoina i totonu o le eleele.