Laʻau

Faʻafiafiaina o le umukuka

O le umukuka o se potu e sili ona aoga. Ma o le tele o taimi nai lo le leai, e tupu mai i se falemaʻi masani ma avea ma se ituaiga potu malolo laitiiti-o se nofoaga e malolo ai, fesoʻotaʻiga, mauaina o malo, talatalanoaga ma pese ma se kitara. Ma o le tele o taimi i totonu o le umukuka e mafai ona e maua ai e le gata o se TV, ae o se sofa, o se nusipepa, tusi tusi. E taumafai faletalimalo taitasi e tuʻuina atu i lana umukuka le sili ona lelei ma le mafanafana, teuteuina o ia i atavali, mea teuteu ma fugalaau fou. Afai e te iloa lau umukuka e le gata o se nofoaga e 'ai ai, taumafai e teuteuina i totonu o laau. Filifili tatau ma saʻo le tuʻuina o laau e mafai ona ola ma aumai le lotogatasi i totonu o totonu. Sei o tatou vaai po o a laau e talafeagai mo lau umukuka.


© zoetnet

O fea e amata ai

E leai se mea e tatau ona faanatinati atu i le faleoloa mo fugalaau ma ipu. Muamua, e talafeagai le faia o fuataga faigofie i fausaga o loʻo e fuafua e tuʻu ai laau, e iloilo le faʻamalamalamaina - o se mea taua mo faʻalaʻau uma. O laau sili ona lelei e fiafia i le malamalama e latalata ane i fenumeli e feagai ma sisifo, sasaʻe, ma saute sisifo. O le mea lea, i luga o nei windowsills, o teuteuga teuteu-oritela ma suāsusu e mafai ona tuʻuina lelei. O nofoaga e maualuga le malamalama e sili foi ona lelei i le azalea, agave, aloe, spurge, cacti, passionflower, cataractus, cyclamen, calceolaria ma laau o le aiga Crassulaceae.

I luga o le itu i matu ma sisifo, e na o le malu puipuia o laau e ola lelei. Monstera, ficus, ivy, fittonia, pilea, sheffler, spathiphyllum, siakila, arrowroot, peteris, ctenantia, nephrolepis, aucuba, aglaonem, buddley, aspidistra ma nisi ituaiga o dracaena e manatu faapena. O mamao atu mai pupuni, o le vaivai o le aafiaga o ave o le la o le ola. O le mafuaʻaga lea i totonu o le itu i matu poʻo le faʻavauvau potu e fautuaina e tuʻu ai laau i le vavalalata vavalalata i pupuni poʻo le faʻaaogaina o moli faaopoopo.

E taua tele foi le vevela. E tatau ona faʻapalapala ia laupapa puipui. Pe a faʻavevelaina le potu umukuka, ia mautinoa o le malulu malulu mai le auala e le oso saʻo i luga o laau. Ina ia faatumauina le suamalie talafeagai, o laau toto e totoina i totonu o atigipusa ma paʻu susu po o le galu, faʻaleleia e le aunoa. O popo ma laau e le tatau ona tutu i luga o se malulu malulu - e mafai ona oʻo atu ai i le maalili o le maalili i le aʻa, ma, o le mea lea, faʻaitiitia ai le malosi o meaʻai laau toto ma le susu ma minerale. Masalo e ono fesuiaʻi aʻa. O pipi ma laau totō e faʻapipiʻiina i luga o faʻapitoa laupapa. Afai o le faamalama o loo i luga, i se isi itu, ua vevela ona o le masini e faamamaina ai le uila i lalo ifo, ua faaaoga le polystyrene e fausia ai le mafanafana. E masani lava, o le umukuka o le nofoaga sili lea ona mafanafana i totonu o le fale, o lea e le fetaui mo na laau e manaomia ai le maualalo (e oo i le 10 tikeri) le vevela i le taumalulu. O lenei kulupu e aofia ai camellia, agave, myrtle, cacti, yucca, fuchsia, cyclamen, azalea, glassia, pelargonium ma isi laau totō o loʻo tafe le vao i le taumalulu.

Mea taumafa e mafai ona ave saʻo i le umukuka. E masani lava, o keke, aniani, basil, vai, thyme, marjoram, pasili e tupu aʻe ma le matagofie i luga o faʻamalama malamalama. O nisi o faletalimalo e faʻapipiʻi le fausaga o faamalama i le faamalama o le faamalama, lea e fetaui lelei ai ituaiga o laau toto o nei laau toto. O nei faʻatoaga e le gata ina fiafia i mata ma sogisogi, ae faʻatagaina foi oe i aso taʻitasi e aveese se fualaau aina fou mai lau fale. O fualaau aina ma pepa e sili ona lauiloa. Latou te foliga mai e matua afaina lava taitoatasi. O nei laau toto e matua le fiafia, ae o fua e le gata o se meateuteu, ae o se faamaualuga foi o le togalaau aina. O fualaau aina ma fugalaau o se mea fou fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lemon o le mea faʻapitoa faʻatasi ai ma mea e faaaoga i le lauti tile ma mea matagofie o lauti, o le kofe ma se mea e fai sipuni lata ane. O le tuufaatasiga e mafai ona faʻaopoopoga i laʻau laiti e talafeagai lelei i le faiga i totonu o fagu fugalaau muamua poo ipu - cyclamen, uzambar violets, salinole.

O le mea e manaʻomia mo le teuteuina o potu nonofo i soʻo se fale, e aofia ai le umukuka, o le lotogatasi lea o le au. E tatau ona manatua i le mafaufau, o le taamilosaga, tautau poʻo le fetolofi o laau o se silhouette saoloto e faʻamalosia ai le elemene o le faigofie ma le natura i totonu o mea teuteu i totonu o se vaʻavaʻa, fiafiaga poʻo se atunuʻu. O iinei, i le ala, o le ai ai le ginur, o totonu o le paluga, totonugasolo, streptocarpus, selesene, pellet, nephrolepis, saxifrage, ceropegia poo vaipisi. O ogalaau o loʻo i ai se otootoga manino - dracaena, calathea, aspidistra, alocasia, strelitzia, gaʻo - e lelei mo le potu umukuka ua fuafuaina i le tekinolosi.. O le tuʻuina i latou i pakete uamea, pusa poʻo fugalaau fugalaau o foliga saʻo lelei geometric o le a na ona faʻamalosia ai le lagona o se mea itiiti. E fautuaina e filifili le le faaituau pe, i se isi itu, lanu susulu. Pe a filifilia laau toto, e tatau ona amanaʻia lo latou alualu i luma ina ia maua ai le sui taimi o fugalaau poʻo ipu, lea e tatau ona tuʻufaʻatasia i le lanu ma le lanu ma meafale ma potu teuteu.

E faʻaaogaina foi laau toto mo le faʻatulagaga o le umukuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻamavaeina le taumafa o meaʻai mai le galuega e faia ai se lagona sili ona toafilemu ma faʻalelei.. I lenei tulaga, e tatau i se tasi ona amanaʻia le mea moni e faapea o le tele o laau e aumaia le umukuka lata ane i le conservatory. O le maualuga o le faʻamamafana atonu e manaʻomia ai teuteuga faʻapitoa faʻapitoa, fola o le fale ma faʻalaumoli faaopoopo. O le faʻapipiʻiina o se tulimanu lanu meamata mo le malologa, e tatau ona e saunia mo le tele o faʻalelei, ia mafaufau e le gata i mea faʻapitoa, ae faʻapea foi ma le pito i tua, moli, fagu fugalaau, ipu, teine ​​fugalaau, ma mea faʻaaoga.

Vaʻai i lou umukuka. Masalo e le o le lautele e pei ona e manaʻo i ai, ae o loʻo i ai se nofoaga mo avanoa lanu meamata. Papa, puipui, faamalama ma faitotoa, meafalefale - o mea uma o le a faia, ae na o le amanaia o mea e manaʻomia mo le moli. E oʻo lava i le fesoasoani a se aoga maualuga poʻo le leai, e mafai ona e fatuina se tulimanu lanumeamata i le umukuka, faʻamafanafana ma mafanafana le potu. A tuʻuina laau, aua neʻi galo o soʻo se tuufaatasiga ma fualaau e leai se totogi e le tatau ona faʻafefe ai au gaioiga pe a e alu i totonu o se potu faʻatapulaʻa.


© tillwe

O fea e sili atu le nofo ai

O le tuʻuina o laau e sili ona lelei, ioe, i luga o se lautele lautele. E mafai ona i ai i tafatafa o le tasi le tele o laau totő: violets, cacti, ivy, aʻafiaina o aʻafiaga o laau totō ua totoina, laau afaina, aniani lanumeamata, tomato i totonu, kukama, eggelu ma lemoni. Pots ma fualaau lalelei (passiflora, stefanotis, dropsing begonia, ma isi) o loʻo tuʻuina lelei i luga o fata faʻailoga pe faʻamutaina i luga o fugalaau puipui.

Ae ui i lea, aua nei galo o le umukuka e le tele naua ma o ato tautau e le tatau ona faalavelave i le felauaiga. Aua nei tuʻu ni pusa i le pito i luga o le laʻau 'aina (e ui lava e manaia i ata i mekasini). Faʻaalia le faʻatinoga: e le talafeagai mo le talimalo ma laau.

E sili atu le aua le faʻamalosia le umukuka atoa i laau totino - o se eseesega e mafaufau lelei ma e mafai foi ona faʻaitiitia pe faʻateleina se potu o le a foliga sili atu ona manaia. O le maualuga o le taualuga pe afai e te tautau se ato ma le tautau laau, ma o le umukuka ei ai faʻaloloa maualalo o le a sili atu pe afai e te tuʻuina se ulo ma se laau tele i luga o le fola. Laʻau faʻamau ma lau laʻau laiti e faʻalautele le lautele o avanoa.

O a laau e le fiafia i ai

Aua le tuʻuina fugalaau latalata i le sisi. Ae o le suavai, o le mea moni, o le mea lelei, ae o le faʻaleleia o le vai ua faʻafefiloi ma vailaau mo le fufuluina o ipu o le a le faʻaopopo ai le soifua maloloina i laau totō.

O laau toto e afaina foi i nai tamai laulelei o gaʻo o lena ata pupuu e ufiufi a latou laulaau. O le iʻuga, e amata ona vevela fugalaau. Latou te tuputupu ae i le leaga, o le lau o le a avea ma mea mataga, i le iuga latou te oti. O le mea lea, ia le itiiti ifo i le taʻitasi i le masina e tatau ai ona faatulaga se "aso taʻele". O laulaau laititi e solo lelei i se ie ua faʻafefeteina i totonu o se vailaʻau manogi vaivai. Laʻau faʻatasi ma laulaau laititi e muamua faʻapipiʻiina i le vai lava e tasi, ona fufulu lea i lalo o le vai ma le vai vevela. I le auala, o le a puipuia ai laau mai le tele o meaola faalafua.

O le a se mea e mafai ona ou filifilia

Laʻau faʻauʻu lanu (ficuses, monstera, pama, philodendrons) e talafeagai mo le umukuka. Latou te maileia le tele o pefu i luga o laulaau, ae e faigofie ona fufuluina ma solo.

O meaʻai manogi i le umukuka e talafeagai: coriander, pasili, basil, thyme. E manaia uma i latou ma maua meatotino faʻapitoa, ma o la latou aoga aoga e le masalomia - fualaau fou i luga o le laulau.

Ae o cacti ma laau laiti e manaomia se taumalulu malulu, faapea foi ma le tele o ituaiga o pupuu i totonu o le umukuka, e mafai ona vevela tele ma lē lelei.


© zoetnet

Eseese le mamanu

O le ata o le umukuka e mafai ona ese, ma, masalo, o tagata uma ei ai a latou lava. O se tasi e sili atu lona taua nai lo le ulaula ulaula, ma e manaʻomia e se tasi ni mea e mamaʻe ai le kiona. O le umukuka e mafai ona avea ma nofoaga sili ona mafanafana ma pito sili ona lelei i totonu o le potu, poʻo se tagata vaʻaia televavevave. E masani lava, o laau toto e teuteuina ai e tatau ona pauu i le faiga.

Mo soʻo se kulupu masani lelei o soʻo se fugalaau i totonu e talafeagai. O mea e manaʻomia e faigofie: e le tatau ona i ai ni eleele, mea totō - mea ola uma, e le o ni meaʻai i pale (o loʻo i ai pea mea e latalata ane), o se mea e fuga mai (senpole, hibiscus), fualaau aina (pepa). E mafai ona e totoina se lemoni, pe afai e te le o fenumiai i se manogi manaia, ae malosi tele o fugalaau. E mafai foi ona e faʻapipiʻiina se togalaau laiti, ae sili atu le teuteu nai lo le faʻaaogaina o meaʻai i le natura.

Afai o le umukuka e mafaufau o se faletalimalo o le aʻoga ma faʻailoga sese i luga o le taualuga, "brickwork" poʻo le maa i luga o puipui ma mea e fetaui lelei i le agaga o taimi, e tatau ona i ai se numera maualalo o laau, aua o le mea moni o latou potu pogisa. O Ivy e mimilo le puipui ma faʻamafana e lava.

O le isi mea o se faʻamatalaga matagofie i Europa i saute. E mafai ona e teuteuina le umukuka e pei o se pergola i fafo e faʻapipiʻiina ma vine. E faʻapipiʻiina i luga o puipui puipui ogaoga o lianas e faʻataʻitaʻia ai le ogaoga o ogalaau o lianas, ma o vine vine i totonu ole fale (faʻapitoa tetrastigma, ae mafai ona faʻaaogaina roicissus) faʻatasi ma i latou.

I totonu o le umukuka "leai se mea", e lelei tele le tuʻuina o vao vao e totōina i keke uʻamea, poʻo bromelia i totonu o se vailaʻau teuteu. Ae ui i lea, masani, e naʻo togafitiga faʻamatalaga tino lelei e faia.

Afai e te le faʻaitiitiina, e tatau ona e filifilia se tasi pe lua laau, ae sili ona maualuga ma manaia. Faʻalogo lelei i le kofe - o se foliga e le masani ai, foliga le masani ai, olaola pea, ma fualaau mumu uliuli.

Faʻanoanoa - pei lava ona e manaʻo ai. O faʻataʻitaʻiga faʻavavelaʻau, laupapa bromelia, faʻasolosolo malie, togalaau vai - o nei mea uma e mafai ona teuteuina lau umukuka ma tuʻuina atu i ai se mea e manaia ma faʻamaonia.


© Bitman

Faatasi ai ma le auala sao, soo se umukuka e mafai ona liua i se nofoaga matagofie ma le manaia e malolo ai.