O le togalaau

Laʻau Levizia Laʻau ma tausi i le malae Vaʻa mai fatu i le fale

Levizia cotyledon fatu faʻatoʻaga totoina ma le tausiga o ata

Faamatalaga o Levisia

Levia o se faʻaaloalo faʻapitoa, e patino i le aiga Montiev. O nei fugalaau mananaia e mafai ona faateia e oo lava i tagata fai togalaau. O le fuga o se faʻalavelave tele, e aofia ai le tele o fugalaau o lanu lanu - o se mea moni. E mafai ona valiina i le paʻepaʻe, piniki, mumu, samasama, lilac, lanu viole ma isi lanu. Ole maualuga o le corolla e oʻo i le 5 cm, o le umi o petals e 2 cm, o le lautele e 5 mm.

O le autu e aofia ai se pestle o loo siomia e le fiasefulu o fualaau oona. O petals ua vaʻai pe vaʻai. O fugalaau fugalaau matagofie e fuga mai ia Aperila ma fiafia seia oʻo i le faaiuga o Setema. O le vao e tauagafau i le lapoa - 10-35 cm le maualuga. O laumei e manifinifi, e 20 cm le umi le maualuga i luga aʻe o le vao.

I le natura natura, e filifilia e le au Levi ia mauga maualuga o Amerika i Matu - ogatotonu ma papa. O aʻa malolosi o levisia, e aofia ai nai nodules laiti, e alu loloto i le eleele e suʻe ai le susu.

Tuputupuina Levizia mai fatu

Lauina i le palapala

I le afa lona lua o Oketopa, e mafai ona e totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. Filifili se nofoaga malulu e aunoa ma le susulu o le la. O le itu i sisifo ma sasaʻe o mauga maualuga e lelei. Aʻo, maʻa poʻo oneone, e manaʻomia le palapala. Aumai le humus i lalo o le eli: 1 le pakete i le 1 sq. M. O le loloto o le faʻaogaina o le fatu e tusa ma le 0.5-1 cm. O le a foliga mai i le masina o Aperila, ae faamoemoe e tupu mai i le lona lua po o le tolu tausaga.

Tuputupuina o laau i le fale

Levia mai fatu laau pue

Amata ona lūlūina fatu i le amataga o Mati. Saunia se paluga oneone-paluga i le ratio e 1 i le 2. Mo le faʻapalapalaina, faʻafefiloi i se vai vevela pe uu i totonu o se vai vai. Tuu le mea vevela i totonu o se paʻu palasitika paʻu ma faʻavaivai vave. A aunoa ma le faatali mo le malulu o le palapala, lulu le fatu: salalau i luga o le palapala ma ufiufi ai se fasi mea malie o le palapala (pe tusa ma le 3 mm le mamafa).

Ufiufi le atigi pusa ma se pusa palasitika. E tatau ona toe faʻaleleia tulaga masani o le mauga e faʻaleleia ai le olaola lelei o fatu. Ina ia faia lenei mea, o aso muamua e 10, e tatau ai ona faʻamafanafanaina fualaʻau i le vevela o le potu. Ona mo le 10 aso, nofo i totonu o se potu malulu (e mafai ona e i luga o le pito i lalo o le pusaaisa), ia tumau le vevela mai le 0 i le + 4 ° C. Ona toe foi lea i le vevela.

A maeʻa le siakiina, siaki le greenhouse mo le totoina i aso taʻitasi. E masani lava, pe a mavae le 2-3 aso pe a uma ona toe foi i le vevela, e totoina fatu. I le oʻo mai o fualaau aina, e tatau ona tuʻuina atu faʻamalama susulu, sili atu ona lelei.

A maeʻa le isi 10 aso, ona toto lea o laau ma totō i isi ipu. Afai o loʻo i ai pea fatu e leʻi totoina, toe faʻamalosi. I lalo ole laʻau, e fautuaina le sasaa o le oneone oneone. Suavai ma vai mafanafana (tusa o +25 ° C). I le 10-12 aso pe a maeʻa, faʻaopoopo se vaivaiga vaivai o faʻalavelave faʻalavelave faʻasaina.

I le faaiuga o le tautotogo, e mafai ona e totoina vao i luga o le eleele. O le eleele i lalo o laʻau laʻau e fautuaina e tuʻuina atu i luga o laʻau poʻo ni tamai iliili e puipuia ai laʻau maualalo mai le susu, ma le ua aʻa mai le pala. O le a faʻamoemoe e fuga i le tausaga fou.

Faʻapenaina o levisia e ala i tipi

Laʻasaga o le Levizia ata

Tupulaga matutua latou te faia ni laasaga masani e mafai ona faʻaaogaina mo le tipi. Otioti le "pepe" ma tuu i lalo i se malamalama. Laʻau i se nofoaga malulu ma faʻasalalauina. Faatasi ai ma le oo mai o aa, totō se laau talavou i luga o le eleele.

Auala e tausi ai Livia

Faʻasa

E manaʻomia le suāsusu masani. O le susu i le aʻa e afaina ai le laau. A faʻafeinu, aumai vai i lalo o aʻa, aloese mai le susu i le ogatotonu o le laʻau ma luga o fugalaau. Afai e timu mo se taimi umi, e fautuaina e ufiufi le vao ma le afa o fagu palasitika.

Laʻei pito sili

Aua le faʻaaogaina i luga o laei. O meaʻai faʻateleina e afaina ai le tulaga o le laau. Ua lava lea e faʻamafanafana ai i le 3-4 vaiaso. Suʻe isi meaʻai ma meaʻai.

Tofiga

Tupulaga matutua e avea ma tama teine ​​e mafai ona faʻaaoga mo le toe gaosia. Ina ia faia lenei mea, e vavae ese le pepe mai le vao vao, o le tipi e togafitia i le koala puro ma toto i se moli, eleele lelei. Aʻo le aʻafia, o loʻo faʻamalulu lelei laula i lalo o le malamalama. A tutupu aʻe e tamaiti se "pulumu" oa latou lava aʻa, e mafai ona e amata amata ona lau ile eleele.

Togi

I le ogatotonu o vaitau, o le laau na manumalo i lalo o se papa mafiafia o laulaau pa'ū. Ina ia puipuia le vao o le levisia mai le suavai, o loʻo ufiufi i ipu tioata mo le taumalulu. E le manaomia e ituaiga eseese ituaiga fale.

Maʻi ma meaʻai

O le grey rot o le mea aupito sili lea ona matautia mo le leisi. O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia i le tulaga o lanu mumu-gutu i lau. Afai e te mauaina le faafitauli i le taimi, e mafai ona lavea le laau. E talafeagai le aveese o lau o loʻo aʻafia ma faia le togafitiga ma le fungicide. I tulaga maualuga, e tatau ona faʻaumatia le laau.

Slugs ma aphids o faʻamaʻi faʻamaʻi tele o levisia. O loʻo faʻaaogaina faʻapitoa i le suavai, e ala i le tuʻuina o mailei ma vailaʻau.

Togafitiga ma aphids o le a fesoasoani i le togafitiga i vai e afaina ai po o le silati. I tulaga ogaoga, togafitiga i togafitiga o iniseti.

Ituaiga o levisia ma ata ma igoa

E tusa ma le 20 ituaiga o levisia ua faitaulia, o le tele o nei mea ua totoina. Mafaufau i le sili ona lauiloa.

Levizia Tupolistnaya poʻo Cotyledon Lewisia cotyledon

Levizia Tupolistnaya poʻo Cotyledon Lewisia cotyledon Magenta

E umi ona ufiufi ona laʻau ma pito i luga. I le taimi o le fugalaau, e 8-15 gaʻo ua maua i piniki piniki. I luga o le tasi piluncle, 3-4 fugalaau e faʻaalia i le taimi lava e tasi. Ese eseese i le lanu:

  • Alba - fugalaau sinasina-paʻepaʻe;
  • Comet - ata uma o lanu samasama;
  • SunsetStrain - lanu samasama ma moli;
  • Faʻaauau - lanu piniki-lanu moli ma se moli malamalama;
  • Red - lanu mumu;
  • RoseSplendor - lanu piniki.

Lewisia tweedyi Tweed Revision

Tweed Lewisia tweedyi photo

O le togavao e tusa ma le 15 cm le maualuga ma fugalaau piniki piniki mafiafia. O petals ei ai se mea maeʻa.

Levitaia umi le peti lewisia longipetala

Levizia long petit lewisia longipetala grade Little Peach photo

O le maualuga o le laupepa o le 7 cm, o le umi o le limasini e 15-20 cm. O le lanu o le corolla e piniki, lanu viole. E fuga lelei ma mo se taimi umi.

Lewisia rediviva toe teuteuina pe toe teuteu

Toe faamanatu faafouina Lewisia rediviva ata

O le pepe e na o le 4-5 cm le maualuga. O ponunuti foi e puupuu, e faaiʻu i lanu piniki poʻo lilac. E 'aina e tagata Amerika Amerika aʻa o lenei ituaiga o levisia mo meaai.

Nevada levisia lewisia nevadensis

Nevada levizia lewisia nevadensis ata

Toto laau. I le amataga o le malulu o le tau po o le ogaoga o le lāmala, ua taofia ai le atinaʻeina o le fanua. O le lanu o le corolla o le piniki, lilac. O le laau toto e faʻaleleia e le totoina o ia lava. O le aʻa o le aʻafiaga e malamalama i le malulu.

Levizia short-cup lewisia brachycalyx

Levizia short-cup lewisia brachycalyx photo

E oʻo atu i le maualuga o le 8-10 cm Le lanu o petals e le mafaʻatasi: mai le tumutumu o loʻo sinasina pe o kulimi, alu i le lanu piniki piniki. Masalo o lanu piniki.

Lewisia cantelovii leantis cantelou

Levizia Kantelou Lewisia cantelovii ata

E oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 30 cm. O laʻau e malolosi ona mata. O le lanu o le corolla o le mālū māmā.

Leviza Colombian lewisia columbiana

Toe Iloilo Colombia lewisia columbiana ata

Lafoaʻi o se pepa faʻatauvaʻa e aoina i totonu o se ripetal basal. O le maualuga o le vao e 30 cm. O fugalaau e paʻepaʻe pe piniki ma veins o se paolo pogisa.

Lewisia pygmeae pygmy toe iloiloga

Le toe iloiloga o le photo a le pygmy Lewisia pygmeae

O vao vao o lenei ituaiga o loʻo i ai se pepa faʻapitoa ma le umi o laʻau e oo atu i le 10 cm e matagofie mo la latou fugalaau matagofie. O le rotele o laʻau e paʻu i le eleele o se nofoaga matagofie mo fugalaau lanu piniki ma samame samasama.

O ituaiga sili ona lelei o levisia ma ata ma igoa

Toe iloilo Alice Ruby Red Lewisia Elise Ruby Red photo

O laau iti laititi a le Alice Rubi cultivar ei ai laʻau laʻau ma sina siva itiiti, o le atuatuvale i lalo ifo o le tino e aofia ai ma fugalaau lanu piniki. O le ituaiga e masani lava ona tupu e pei o se fagu.

Toe vali ata ata vali ata

O peti uumi o fugalaau o lanu piniki mumu e vaʻaia e se vavalalata vavalalata o se laʻau moa i le pito. O le faanunununuina o mea leaga e le o aofia ai fugalaau, o se pule malosi o laulaau e maualuga le maualuga i luga o le eleele.

Levisia constellation photo

Vaʻaia matagofie Vaʻaiga faʻatasi ma fugalaau. Lelei mo taulaʻau e lua ma pusa e ola ai.