O le togalaau

O le a se mea e manaʻo ai le fusi?

O le sini autū o soʻo se fai togalaau o le maua lea o se seleselega lelei o le maualuga, fualaau suamalie po o vine. Mo lenei mea, e tatau i aganuu taʻitasi ona tausia ma le faaeteete le taimi, tausia o manaʻoga mo tulaga faʻalauteleina ma tekinolosi tau faʻatoaga. Mai le amataga o le tautotogo seia oo i le tau o le autumn, e galue ai le fai togalaau i lona nofoaga. Ae o le a le aoga fua galuega, e tatau ona e iloa le auala e tausia lelei ai laau toto. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le auala e maua ai se fualaau tele mai se faatoaga vine.

O le togalaau o le fugalaau e aofia ai le faʻamaina, veleina, veleina o le palapala, faʻaaogaina o fomaʻi, faʻafefeteina o faʻamaʻi ma meaola faalafua, ma le nonoa o le paʻu i le taʻavale.

Rasberi (Rasberi)

O le faʻavaeina o le palapala ma foliga mai o vao leaga e faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe o fugalaau, e matua tatau lava ona veleina ma totoina taimi talafeagai. O le amataga o le tautotogo e amataina i le vave e mafai ai. O togafitiga faʻapitoa e maua ai le ea i aʻa, o le susu i totonu o le eleele e umi atu ma lelei ma faʻaleleia tulaga mo le atinaʻeina o meaola laiti aoga. O laina eletise e tatalaina i le loloto e tusa ma le 10-15 cm, ma i laina - e 5-8 cm. E tatau ona faamaeʻaina ma veleina aʻo leʻi tatalaina, tatala le faatupulaia o nei fua o faatoaga e faaitiitia ai le gaosiga o fualaau aina. O togafitiga mulimuli e faia e pei o le faʻapalaina o le palapala palapala ma foliga mai o vao, mo le vaitau atoa - 4-6 faʻalelei. O le vaega mulimuli o loʻo faia i le faʻavaega o le faʻavae i le maeʻa o le autumn, i le faaiuga o le tuputupu ae o laau. I lenei tulaga, o meaola faalafua e ola i luga o le eleele e pauu i totonu o le loloto o le eleele ma feoti, ma meaola faalavela o loo totogo loloto i totonu o le eleele, i se isi itu, latou te i luga o le palapala ma feoti mai le malulu malulu. E le mafai ona e maualuga luga o laau mo le taumalulu, aua o pupuʻo e tutupu mai ai pa laau fou e maualuga maualuga i luga o le palapala, ma o laau fou ua matua vaivai i le tausaga a sau. Pe a totoina se togalaau, e le toe aoga le manaʻoga mo le tatalaina.

O le a le mea e fuafua ai le fuaina mai o fugalaau?

Muamua, mai le taimi talafeagai ma le tele o le gaosiga o le susu, aemaise i le itu i saute, i le mea e le mafai ai ona maua ni maualuga maualuga e aunoa ma ni mea faʻafefe. O le mea sili ona taatele i le taimi e faʻafefe ai vine, o tagata fai togalaau ia e faʻafeinu i ai i aso uma. O ia suavai e mafai ona mafaufauina e faafouina, talu ai o le susu e naʻo le pito i luga, e aunoa ma le ulu i totonu o le aʻa. E sili atu le lelei o le faʻaaogaina o mea e seasea ona maua, ae sili atu le suavai, ma o le aʻa o le aʻa (25-35 cm) o loʻo faʻamalieina. O le fuainumera o fesuiaiga ua faatulaga e fuafua i tulaga o le tau, vai faasao i le eleele ma taimi taua o le tuputupu aʻe o le kulupu. Faʻasalaga ao lei tupu aʻe ma i le vaitau o le tuputupu aʻe ma le fua o vine o se mea taua tele. I le vaitaimi o le seleselega, o le suavai e faʻatinoina vave lava pe a uma le aoina o vine, ma o le isi aisi e mafai ai ona faʻamago le eleele. Fua o le suavai - 30-40 l / m2. I le maeʻa o le tautotogo, e faʻaleleia le faʻaleleia o susu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o le tele o vai inu e faia ile 50-60 l / m2. O le sili atu ma le maeʻaeʻa o lenei faʻavaivai ua maeʻa, o le sili atu foi lea o le a vevela pana.

Rasberi (Rasberi)

E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o le suavai e mafai ona mafua ai fugalaau e le itiiti ifo le leaga nai lo le lāmala. O lona lamatiaga e le gata i le mea moni o le ea e le mafai ona aʻafia aʻa, ae i le mea moni foi o le palapala i lenei tulaga ua sili atu ona leaga, talu ai e le faʻaalu le vevela o le lā i lona mafanafana, ae i le faʻavaveina o le susu. O lenei mea e mafai ona faʻatuai tele ai le atinaʻeina o laau, aemaise i le tautotogo.

O le mea lea, e tatau ona mataʻituina ma susunuina le susū i totonu o le eleele i taimi o timuga, taimi malulu e fafaga ai.

E tele auala e faʻaleleia ai. E masani ona faʻaaogaina le sipuni i togalaau. O le tele lava o taimi e faʻafefeina saʻo ai mai le pulupulu poʻo le tele o faʻagavai faʻapipiʻi. Faatasi ai ma ia metotia, o le tafe o le vai e le maualuga le maualuga, talu ai e le gata o le tele o laau toto e faasusu, ae faapena foi i vavae. Faʻataʻitaʻiga faʻavaivai faʻavaivai i luga o fagogo. I le faasologa o laina o fugalaau, ua faapipiiina i luga o laʻau eletise ma le maualuga o le 10-15 cm, ma o laau o loʻo i totonu o le togavao, lea latou te faatumuina, na o le tuʻuina o se maea i totonu. Pe a fausua saʻo mai vaieli, e aunoa ma le faʻavevelaina o le vai, o le eleele e manaia tele, lea e aʻafia ai le atinaʻeina ma le fuaina o fugalaau. I se faaopoopoga, pe a faigata ona faʻafefete ma faʻavaivai le vaʻaia o le eleele, e faigata ona ausia le fua o le eleele. O le mea e sili ona lelei o le tosoina o le vai, lea e mafai ai ona faʻamalosia le tuʻuina atu o le vai ma le faʻamaʻiina i aʻa, o le vai e ulu atu i le aʻa o loʻo faʻamafanafanaina, o le eleele e faʻafefeteina uma i laina uma.

O faʻalauteleina o togavao e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le faʻaleleia o vai i le 3-4 taimi.

Rasberi (Rasberi)

O fualaau faʻamaʻi e faʻalagolago foi i le faʻaleleia o eleele. Pe a fai muamua le faʻatoina o masani o fomaʻi i totonu o le lua tausaga muamua, e mafai ona e faia e aunoa ma le faʻamafanafana. Ae ui i lea, a o faateleina fua, o vine e aveesea ai le tele o meaʻai mai le palapala. O le tele o maa o loʻo faia ona o le lafoaʻiina, faʻapea foʻi ma vao vevela, fanau faʻaopoopoga faʻaopoopo, ma isi mea uma. O nei faʻafitauli uma e tatau ona faia. E le gata i lea, o fualaau aina e tele meaʻai e maua i luga o le fausiaina o se fuainumera tele o aʻa ma lala o le sui. O le mea lea, e amata mai i le tausaga lona tolu o le taotoga, e manaʻomia faʻalauteleina laʻei pito i luga. E na o le taimi lena e mafai ona e faalagolago i luga o se fua maualuga o vine tele.

A o lei ulu atu i fua, o fualaau aina e fafagaina na o fualaau oona. I le tautotogo, aʻo lei totoina le eleele, faaopoopo le nitrate ammonium - 15-20 g / m2, nitroammophoska - 30-50 g / m2 poʻo le 50 g o le superphosphate, 15 g o le ammonium nitrate ma le 20-30 g o fugalaʻau masini e faʻaaogaina mo fualaau aina. A maeʻa le seleselega, 50-80 g o le nitroammophoska poo le 20-30 g o le ammonium nitrate, 60 g superphosphate ma 20-30 g o fugalaʻau paluga e faʻaaogaina i le 1 m2. I le faaiuga o le vaitau tuputupu ae, e amata mai i le tausaga lona tolu, e faʻaaogaina fugalaʻau - 3-4 kg / m2, faʻasalalauina i lalo o le vao.

Rasberi (Rasberi)

Raspberries e fausia ai se fuainumera tele o tipu o le sui ma aʻa o aʻa. Afai e te tuʻuina uma totoa, o le a le pine ae latou nofoia avanoa uma i luga o le togalaau. E le mafai ona vaʻaia togavao, e le gata i lea, o le eleele e vave faʻapuʻupuʻu i ia eria, ma o le gaosiga o oloa e matua faʻaitiitia. Ole fuainumera o tipu e tatau ona faʻatulagaina. O le maualuga maualuga e mafai ona maua mai i le laina lautele e tusa ma le 50 cm (poo le 12-15 moli ile mita laina, poo le 6-7 i le vao). I le masina o May, pe a tutupu mai le ola o talavou laiti i le 20-25 cm le umi, 10-20 togi o loʻo totoe i le togavao, ma i le tautotogo o le tausaga a sau, latou te faia se faʻamautuina mulimuli, tipi vaivai ma faaleagaina i le mea tonu lava, e aunoa ma le tuʻuina o se vao. O le kulupu vine lea ua amata ona mou atu ma e tatau ona aveese. Afai e le faia lenei mea i le taimi lava e maeʻa ai, ona faʻamamago ai lea o le a aveesea ai se vaega o meaʻai mai le talavou. O laau tipi ua sili ona susunuina, e ono mafai ona aofia ai pathogens ma meaola faalafua. Talu ai ona o le fautuaga o fualaau fugalaau e le fua mai, ua fautuaina i latou e faapuupuu i le 10-15 cm i le tautotogo. E faʻaaogaina foi le pine o le taumafanafana e faatupuina ai le tuputupu ae - ia Iuni, o pine mama e tipiina i le maualuga o le 90-100 cm, e faʻaolaina ai le tuputupu ae o vaʻa lalata. E oʻo i le tautoulu, latou te mafaia ona faʻauʻuina le tuputupu ae ma saunia mo le taumalulu. I luga o lenei fana, e 2-3 taimi e sili atu ai fua o fualaau aina e sili atu nai lo se tasi e le maluelue, ma o lona gaosiga e 2-3 taimi le maualuga.

O le mea lea, e le taoto i lalo ma o le a le momotu, i le tautotogo, pe a faia ni teuteuga masani, ua nonoa i luga o le vao. Mo le faʻapipiʻiina o le faasologa i luga o laina ile 5-8 m, o koluma e faʻapipiʻi pe tusa ma le 2 mita le maualuga, 2-3 laina o uaea e toso i le va oi latou, lea e nonoa ai pine, e tufatufaina uma i le 7-10 cm. O pou i le maualuga o le 130-150 cm tosoina laina e lua o le uaea i se mamao e 10 cm mai le tasi. O laʻau ua pasia i le va oi latou, ma o le uaea e le faʻafefe, e toso faatasi ma ata. Talosaga ma le T-shaped trellis. O le uaea o loʻo i luga e toso i se mamao e 1 m le tasi. O se vaega o le tipu o loʻo nonoa i le isi itu, o le tasi vaega i le isi - o le mea lea e lua itu itu. O fualaau e totogo ai e maua mai i le vavae, ma o aʻa laiti e ola i le ogatotonu o le laina ma e le faalavelave i le atinaeina o fua.

Rasberi (Rasberi)

E taua le seleselega i le taimi, ona o le tele o fugalaau e sili atu ona leiloloa le mafai ona feaveaia ma avea ma mea e leai se aoga. Mo le 'eleʻele i luga o le' eleʻele, e matua seleseleina le fatu, aveʻeseina mai le faʻavae. Mo femalagaaiga i se mamao mamao - itiiti le vave. Talu ai nei, i maketi, o vine na aoina faatasi ma se tagata faʻatoʻaga e sili ona lauiloa. O le tau o nei fualaʻau e sili atu le maualuga nai lo vine e aunoa ma se fua.