Laʻau

Fafaga lelei ma teuteu clematis i le tautoulu

Clematis (clematis) - laau le lelei, e alofagia e le tele o fai togalaau. Faatasi ai ma o latou lalelei matagofie ma lanu eseese, latou te fiafia i mata mai le amataga o le tautotogo i le kulimi. I le autumn, clematis e manaʻomia le faʻapitoa faapitoa - tausiga, teuteuina ma le pito i luga luga, o latou faʻamaʻi ma le fuālaʻau i le isi tausaga faʻalagolago i ai.

O le a le tausiga e manaʻomia e le failautusi i le tautoulu

Autumn clematis saunia mo fulufulu o mai. O le taulaiga faapitoa e totogi i le faʻamaʻaina, faʻasusuina o laau ma mauga. I le maualalo o le vevela, e veleina laau ma puipuia seia oʻo i le tautotogo.

I le autumn, e pei o le tautotogo, e mafai ona gaosia le clematis, e faavae i luga o faiga, e sili atu ona lelei mo vao.

Tausaga o le Tausiga o Falauga i le Autumn

E i ai se faasologa o taualumaga mo tausiga o le tautoulu:

  • fuālaʻau
  • fafaga;
  • teuteuina
  • tumutumu;
  • fale.

Faia uma taga, o oe faateleina le malosi o le clematis ma puipuia mai aafiaga le lelei o le taumalulu. O lenei mea e faʻamautinoa ai le tele o ona fugalaau mo le isi tausaga.

Afai e saʻo lelei le tausia o laasaga o le autumn, o le a faasolosolo manuia le failautusi i le tautotogo.

Fertilizer

I le amataga o Setema, e tatau ona fafagaina le clematis i le paluga - fugalaau fufusi. I lalo o laau taʻitasi ia faia ni ipu e 2 o le paluga vaitafe oneone palapala, i se fua faatatau o le 1 i le 1. E sili atu laau i le tautoulu e le faʻapalapala.

Faʻasa

Lomonosas ei ai le uiga ese - i le tautoulu latou te fausia ai ni aʻa fou e tuʻuina atu ai le vai i vai ma meaʻai. I le eleele matutu, e le mafai e le vao ona fai aʻa, ona o lenei mea i le taumalulu, atonu o le a mate.

Amata talu mai le ogatotonu o Setema, o le eleele i lalo o le clematis e tatau ona susu. O loʻo i ai se faiga masani o le vai-faʻaaogaina o le faʻavaivai pe a latou sasaa atu se tasi laau 80 - 100 lita o vai i le taimi.

E le mafai ona faʻatinoina le faʻavaivai pe a:

  • laulau maualuga;
  • eleele mamafa palapala;
  • le lelei alavai i lalo o le failautusi;
  • ogaoga vevela.
O le faʻaleleia o le vai, i le maeʻa ai o se taumafanafana matū, e mafai ona faʻateleina le tuputupu aʻe o laau, lea e matua le manaʻomia.

I mataupu e le mafai ai ona faʻaleleia le suavai, amio fafaga i aso uma. I le autumn, o le eleele i lalo o le vao e tatau ona susu. Pe a faʻafeinu, e tatau ona e aloese mai le maua o vai i luga o laʻau ma laʻau, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi funga.

E oo atu i le faaiuga o Oketopa, e faaitiitia le suavai, ma i lalo o le vevela e taofi ai. A uma ona faʻamalosi, e manaʻomia le vaʻaia o le palapala, ae le o le loloto, ina ia le faaleagaina ai aʻa. O lenei mea o le a tumu ai le eleele i le okesene.

Teuteu

Ua teuteu Clematis i le maualuluga o le vevela

Teuteu i le maualuga o le vevela, ina ia le faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o laau toto.

I le aotelega, e tusa ma le 370 ituaiga clematis. O i latou uma e vaevaeina i ni vaega se tolu, e eseese i le va o le fuga ma le faʻapipiʻi o fugalaau. Faʻavae i luga o le fea vaega o le laau, e teuteuina.

Eseese o Clematis:

  1. Liana e fugalaau i fugalaau i le tausaga talu ai.
  2. Liana e fugalaau i fuga o le tausaga mulimuli ma le tausaga nei.
  3. Liana e fugalaau i fuga o le tausaga oi ai nei.

Afai e te le iloa po o le a le eseesega o lau clematis, aua le tipi. Aveese na o le popo apical ma gaʻo ua faaleagaina.

O Clematis e le o se laau toto, o mea uma lava e totoe i luga o fatuga o totoe pe a maeʻa ona teuteuina e tatau ona aveeseina ina ia le tupu ai ni siama ma sigi.

O Clematis o le vaega muamua na vavaeina maualuga le maualugao le tuʻuina o le laulaʻau i le 2 m. O le apical buds e tipi, faaleagaina, vaivai, maʻi, mago mago ma lau o loʻo aveeseina.

O Clematis o le vaega lona lua ua vaeluaina 1 - 1.2m. Aveese foi ma le mea e le tatau ai, faaleagaina otaota ma laulaau.

Ina ia faafaigofie le aveeseina o laau mai le taamilosaga, i le tautotogo, e tatau ona nonoa le lianas i le tasi itu, aloese mai le taofiofia ma le pulea lelei o le tumutumu ma le ala.

O Clematis o le vaega lona tolu ua oti 20 - 25 cm mai le palapala.

Hilling

A maeʻa ona teuteu, e tatau ona e vaʻaia vao. eleele po o peat. Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻaleagaina, faʻaopopo i luga o le palapala ma tuʻuina ai le faʻasao faʻasaina.

O le maualuga o le coma e faalagolago ile tausaga o le laau. O le tele o taimi, e 30 - 40 cm le maualuga o le maualuga e puipuia ai le aʻa i afa malulu. E tusa lava pe mamago le pito i fafo, o le a alu ese mai ai aʻa fou mai le aʻa.

O le teuteuina ma le tumutumu o loʻo faʻatinoina pe a pa'ū le vevela -3-5 tikeri.

Nofoaga

O Clematis mai le kulupu muamua e matuā malulu lava, e le faʻatoʻilaloina e nisi o le faʻatoʻaga mai le lagolago, faʻamapulaʻaina i latou lava i luga o mauga. O lenei kulupu e pagatia le malulu i -15 tikeriae peitaʻi, afai e pa'ū le vevela i lalo, e mafai ona magoto. O le mea lea, o le malutaga o le vaega muamua o vine e faalagolago ile itulagi latou te ola ai.

Mo clematis o le vaega lona lua, ua saunia se fale. Latou te taʻoto i le palapala faataamilo i le vao nila, vevela poʻo laʻau matutu. Ua feteenai Liana ma taoto i luga o le fata. Mai i luga ua faʻatumu mo le faʻamafanafana faʻatasi ma laʻau, lala vavao, vaovao, vaovao.

Ona ufiufi lea i se apa o le lutrasil poʻo isi mea ufiufi. Ina ia puipuia mai le susu, e tatau ona ufiufi le fale i le paʻu poo mea tutusa foi.

Aua le faʻaaogaina le afifi palasiti e ufiufi ai le clematis

Aua le faʻaaogaina faʻamatalaga palasitika mo fale; o le laau i lalo ifo o loʻo tupu aʻe.

O Clematis o le vaega lona tolu, pe a uma ona fofolaina, ua ufiufi i se atigipusa ma o lena malosiaga e faamafanafanaina atili. O fugalaau fugalaau tuai, pusa laupapa, o fafie laupapa e talafeagai mo le ufiufi. A maeʻa ona faʻapipiʻiina, e faʻafefiloi faʻatasi ma vali, laʻau, nila. I totonu o fale puipui e saogalemu mai le malulu i le - 40 tikeri.

E tatau ona lafoai fale puipui ma mea paʻu;

I fale puipui mo mice clematis e mafai ona taumalulu, o aʻafiaga o aʻafiaga. Ina ia aloese mai foliga o mio, e tatau ona e teuina le mea oona e faasaga i le tootoo i fale. O le auala faʻaleaganuʻu o le taʻeina o meaola faalafua ua faamaonia lelei lava. Fale faʻaaoga mo catterter ua sasaa i totonu o le malutaga. O le manogi o se pusi o le a tumau pea seia oʻo i le tautotogo ma puipuia le vine mai le faʻamalosi.

Faʻasalaga lelei, e mafai e le failautusi ona tupu i le tasi nofoaga mo le 30 tausaga. O le tausia oi latou e le faigata. I le taumalulu, e le manaʻomia e leoleo se tausiga. Ma o lea i le taimi o le tautotogo ma le mafanafana o le taumafanafana o le a toe faʻafeiloaʻi ma le tele o fugalaau ma fugalaau eseese.