Fugalaau

Le ogatotonu

O le laau tele o le dicenter e taua tele o le "Heart Flower". E mafai ona e feiloai ia te ia i le tele o togalaau ma togalaau aina. E fiafia le au faifaatoaga alofa i lenei fugalaau ona o lona foliga muamua ma le manogi manogi lelei.

O lenei togavao lauiloa ua manatu e le lelei ma e le manaomia ai le tele o le gauai ma le tausiga faigata. O fugalaau matagofie e foliga tutusa ma fatu i le foliga, na tuia e se aū, o le a faʻaalia i luga o le 'upega tafaʻilagi e tusa lava pe itiiti ifo manaʻoga mo le tausiga ma le faʻatoʻaga.

E faʻapefea ona tupu aʻe se meaʻai i totonu o le togalaau

E mafai ona ola i luga o se togalaau togalaau i le paolo, lata ane i laau, ma i luga o se laufanua malamalama lelei o se tasi o laau autu i luga o mauga mauga. O le laau o loʻo faʻaalia e ituaiga eseese o ituaiga o meaola, e taatele ma faʻaogaina. Latou te fuga i le amataga o le tautotogo ma ua manatu o se fale lauiloa lauiloa. E mafai ona faatauina fatu fatu i soo se faleoloa faapitoa i le tele o atunuu i le salafa o le lalolagi. I atunuu Europa, na lauiloa le nofoaga tutotonu talu mai le 1816.

O le dicenter fugalaau e taua foi o se fugalaau fiafia. O lona gaʻo i le taimi o le fugalaau foliga mai o le fatu o le lanu violē. Laʻau lanu meamata lanu meamata ma fugalaau fugalaau e tosina mai ai ma faʻalelei le togalaau.

Eseesega ma ituaiga ituaiga o meaʻai e ese le maualuga ma le matagofie o laau afu, faapea foi i le lanu. O se tasi o mea sili ona matagofie ma mamalu o le White Dicenter, lea e tosoina ai mata i ona lanu papaʻe paʻepaʻe ma tele laulaau. O lenei meaola e lauiloa i Saina i sasaʻe ma luga o le penisula o Korea. O lenei ituaiga o laau e lelei mo le ola ae i le togalaau ma le togalaau fugalaau.

E ui o le laau e maua mai i fugalaau fugalaau, e le faigata ona tausia. E oʻo lava i se tagata e amataina le fale o le a mafai ona faʻafetaui tulafono ma fautuaga. E tatau ona amata i le filifilia o fanua ma sauniuniga eleele. Ona e manaʻomia lea e faʻatau ai fatu laau poʻo tipi, faʻapea foʻi ma le faʻamafaʻai saʻo.

Auala e saunia ai se fanua fanua

O le sauniuniga o le nofoaga e faia i le autumn, sosoo ai ma le taumalulu, pe tusa o le tolusefulu aso ao lei totoina fatu. Pe a filifilia se nofoaga, e tatau ona e manatu o le a sili atu le mafanafana o le sicenter i le eria o loʻo i ai se eleele lafulemu eleelea, e ui lava e mafai ona vave aʻa ma ola i soʻo se eleele. E le o se mea e le o se mea e le o se mea e teu ai, ae e matua nofouta lava i le susu o le eleele. I nofoaga e maualuga le maualuga o le susu, e fautuaina le faʻaaogaina o se alavai faʻavaivai (mo se faʻataʻitaʻiga, mai sima piliki po o maa maʻa).

I masina o le tautoulu, e tatau ona eli le palapala ma faʻaaogaina le faʻaaogaina. E masani ona faʻaaoga le humus ma le faʻaofuofu. E tasi le sikuea sikuea o le a manaʻomia pe tusa ma le lima kilokalama o le humus ma le siʻuni sipuni se tasi. O le eleele ua saunia na o ia seia oʻo i le tautotogo po o le masina e tasi ao lumanaʻi le aso o le totoina.

Faʻamaumauga o fanua

O le laau e mafai ona faʻatupulaia e faʻaaoga ai fatu poʻo aʻa. O le aʻa o le togavao e tatau ona tipiina ma le faʻaeteete i se naifi i ni auala se tele ina ia le itiiti ifo i le tolu 'aulaʻau e tumau pea i luga. O laau mo le vao e tatau ona tusa ma le 30-40 centimita le loloto ma ia le itiiti ifo ma le limasefulu senetimita le tasi mai le isi. E tasi le fatu laau e mafai ona totō i le tasi pu, ma pe afai e manaʻomia (mo le sili atu o le matagofie o le laau) - 3 togi.

O le toe gaosia e fatu e le maua ai ni laʻau tetele. Auala totoina e ola ai e le fetaui lelei mo tagata e ola ai. O le faʻamalositino o le a laʻititi, ma o le ovary e laʻititi lava.

O le auala pito sili ona lauiloa ma lelei e totoina ai se laau o le faʻasaina i totonu. I le vaiaso mulimuli o Aokuso, e tatau ai ona eli i luga se tagata matutua matua ma vaevaeina lona aʻa i vaega eseese. E tatau ona toto fatu taitasi i se pusa eseese ma tuu mo le 80-90 aso i se potu malulu ma pouliuli. I lenei taimi uma, aua nei galo e uiga i le masani ma faʻamautu faʻamafanafana. O le eleele i totonu o le fagu e le tatau ona faʻaalu.

I le mavae ai o le 90 aso (pe a oʻo i le faaiuga o Novema), e tuʻuina atu pusa fugalaau i le faamalama o le faamalama ma faʻaauau pea ona faʻavaivai ma faʻavasega. O le a amata ona vave fuga le laau. A maeʻa le taimi o le fufulu, e mafai ona toe faʻaaogaina le laau i se potu pogisa.

I le taimi e vavae ese ai aʻa o le fugalaau i totonu o le tipi ma pe a totoina, e fautuaina e faʻaoga totigilima puipui, talu ai ona o le aʻa o le laau o loʻo aofia ai mea matautia e lamatia ai le ola maloloina.

Tulafono mo le tausiga o le nofoaga tutotonu

Faʻasa

O le tele o le vai i le taimi o le faʻavaivai e faʻalagolago i le malulu o le ea ma le vaʻaia. I masina vevela vevela ma i le leai o se timu mo se taimi umi, e mafai ona faʻalauteleina le numera o vai, ma o isi aso e faʻafefeteina ai le susu e aunoa ma le tele o le susu. E le tatau ona susu le eleele; e ono tupu le aʻa.

Toto ma vavae fualaau mamago

E fautuaina ina ia masani ona aveese le nofoaga lata ane i le vao o vao vao, faapea foi ma le tipi ese ma le mama o vaega o le vao i le taimi. Laʻau ua uma ona fuga ma lanu samasama, e fautuaina e vavae vave. I le faaiuga o le vaitau o le fugalaau, e tatau ona e tipi ese uma aʻa i le aʻa. Na o tamai tumutumu e tatau ona tumau i luga o moega fugalaau.

Fertilizer application

I le avea ai o se pito i luga o le fugalaau mo lenei fugalaau matagofie, e mafai ona faʻaaogaina ni laʻei faʻapitoa mo fua o laau toto. E faʻaaoga le fuga i le palapala pe a fafaga e tusa o le 1-2 taimi i le vaitau.

Laʻau palapala

O le mulching layer e tatau mo laau toto i le taumalulu malulu e puipuia ai i latou mai le malulu. I le tautoulu, pe a uma ona teuteuina, o vaega o loʻo totoe o le laau e ufiufiina i se peat layer pe faʻafefeteina i se vaega o nila o le pine. O pine poʻo pine vavalo o le a puipuia ma puipuia le aʻa o le dicentres seia oʻo i le tautotogo. E fautuaina e aveese le faʻavaa pe a uma le tautotogo moni. I le popofou o le tautotogo, e mafai pea ona i ai pogisa i le po, o lea aua le vave alu e tuua ia laau e aunoa ma se tui. E mafai ona feoti fanau laiti suamalie tusa lava pe maualalo le vevela.

Faʻafeiloaʻi i le faʻasologa o fanua

O le "Fugalaau o le fatu" e faʻaaogaina i vaega faʻatasi ma le nofofua tasi, i fugalaau fugalaau, i meaʻai teuteu, i le teuteuga o potu mo ni faʻalavelave faʻapitoa. O le ogatotonu ma ona fatu e le masani ai - o fugalaau e avea ma elemene autu o mea teuteu i luga o le togalaau, i luga o mauga mauga, i totonu o le togalaau. O fugalaau laufanua ma laufanua e faʻaaogaina se mea e sili ona lelei e teuteuina ai le faʻailoga ma le taʻavale.

Pe a faia uma tulaga lelei, o le a fiafia le laau i lona lauolaola le masani mo le tele o tausaga i se laina i se tasi nofoaga. Soo se fugalaau fugalaau o le a mafai ona faamemelo i lona totoga vave.