Meaai

Peanut Nutritional Paste: Faamanuiaga ma le Lelei o meatotino o le oloa

Peanut pata o se mea suamalie ma manogi suamalie. O le maualuga o le kalori oloa i le taeao e sosolo ai tagata fiafia uma pasta ma vitamini ma le malosi mo le aso atoa.

Faʻavae ma le kalori

O le mea autu i totonu o le paʻu ua faʻamago ma paʻu o le pinati - peanesi. O le masima, suka, fuālaʻau manogi ma le siva e maua i le toetoe o oloa uma. Mo se fausaga faʻamautu, e faʻaopoopoina ai se stabilizer. O foliga vaaia o le meaʻai e eseese mai le lanu enaena enaena ma le lanu moana. O nisi o gaosi oloa e faaopoopo atu i mea o le oloa ma isi fatu, fualaau lole ma le niu, ma maua ai se meaʻai vevela. Ae ui i lea, o le toatele e le iloa le aoga ma le leaga o le pata pipi, e ui i le mea moni o lenei oloa e lauiloa i le tele o atunuu.

I se pusa masani masani, e le tatau ona i ai ni faʻatoʻaga, faʻamalolo, vailaau ma mea e faʻaleleia atili.

O le taua tele o minerale i totonu o le paʻu o:

  • apamemea
  • seleni;
  • zinc;
  • uʻamea
  • calcium
  • fuamoa;
  • Sodium
  • magnesium
  • paluka
  • Manganese

E aofia ai foi le vaega o vitamini: B1, B2, B5, B9, PP, E, K, D. O le kalo i le pata pipi paʻu 520 - 600 Kcal mo le 100 kalama o le oloa. I le taimi lava lea, o se vaega tele o le 450 Kcal ua atofaina i gaʻo.

E tusa ai ma mea e maua mai le caloric ma le protein, o le paʻu e tutusa ma aano o manu.

Faʻamanuiaga o le Tamaoaiga

O le gaosiga o le gaosiga o le oloa i le taimi o le gaosiga o le gaosiga e fesoasoani e faʻasaoina ai mea aoga uma o loʻo aofia ai foi i le kulimi lava ia. Faʻatasi ma le faʻafeoloolo faifaipea o le paʻu, o le maualuga o le testosterone, lea e avea o se gaʻo gaʻo i totonu o le tino, faʻateleina, lea e sili ona taua mo tagata o loʻo pulea lo latou mamafa. O mea o loʻo i ai i le tele o porotini i le tuufaatasiga e faʻamamafa ai le tino ma le malosi, vitamini ma amino acids i le gasologa o le aso, faatasi ai ma le 'ai i aso taʻitasi mo le' aiga o le taeao. O le Protein e taʻalo i le taua tele mo tagata taʻaloga taʻaloga ma tagata afeleti, e vave ona gauai ma faʻavaveina le fausiaina o le musika.

O le malulu o le teuina o le paʻu e le tatau ona sili atu nai lo le 20 tikeri.

O le i ai o le pata pīni i le taumafataga o le a mafai ai:

  • faaitiitia le lamatiaga o le gasegase o le fatu;
  • faʻaleleia le faʻatinoina o le tino ma le mafaufau, faʻaleleia le mafaufau ma mafaufau;
  • maualalo le toto cholesterol;
  • faamalosia le puipuiga malu;
  • faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi;
  • faʻaaogaina fiber dietary e faʻatuina ai le faʻaogaina o meaʻai;
  • tausia pea le malosi ma le malosi o le kalama;
  • faʻamautinoa le paleni o mea faʻaleaga, o le mafuaʻaga lea o le le maua o le tamaititi;
  • sui masini o manu i se meaʻai vao.

O le toe faʻafouina o mata mata ma le faʻaopoopoga o le paʻu e tuʻuina atu ai le paʻu o le paʻu ma le mausali, faʻamafanafanaina le leo ma faʻafefe solo.

Mea afaina oloa

O le tuufaatasiga o le pata pipi pipi e mafai ona aofia ai mea faʻapiaʻi leaga. O le faʻaopoopoga o le masini fualaʻau eleʻele i le oloa na faia e nisi o mea gaosia e mafua ai le afaina tele o le tino: o le a oʻo atu ai i se faʻaletonu o le faʻasalaga faʻasalaga ma faʻaosofia ai lagona le lelei. Ona o le sili atu o le faaopoopoina o suauu i le ituaiga o suka, meli ma le sipuni, ua leiloloa mea tau mea taumafa o le oloa.

Ona o le maualuga o le kalori, o meaʻai e le tatau ona faʻaumatia e sili atu i le 4-5 punetini i le aso.

Ole pasene e le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo maua nei faʻamaʻi: gout, arthrosis, maʻi o le gasegase, maʻi suka, bronchial asthma, nut allergy. Ona o le maualuga o le kalori ihi o le oloa, o lona faʻaaogaina i le taumafa a tagata e ono aʻafia i le oona tele e tatau ona faatapulaa. Mo tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga le matua, o le paʻu o se mea e sili ona faigata mo le tino, o lea e faʻafeiloaʻi ai i mea taumafa i nai tootoo.

Faʻaaogaina tele o le paʻu e taʻitaʻi atu ai i faʻafitauli o le maʻi ma se vevela, faʻalavelave, vili ma le manava.

O le fua mo le pata pīni i le fale

E lua ituaiga o meaʻai mo le faʻaaogaina o mea taumafa - o le kulimi foliga tutusa ma le fasi kiliani. E toatele e fiafia i le fesili - o le a le mea e 'ai faatasi ai le pata pipi? E mafai ona faʻaaogaina le otaota i le ituaiga, faʻalautele i luga o se falaoa meaʻai, kuki, fuʻa, pe faʻatasi ma siamu ma jam. Faʻamalie i le 'ai ma le lauti, kofe, susu ma koko. E lelei tele fasi fualaau aina i totonu o le oatmeal poʻo soʻo se isi fao. Pe a faaopoopo le pasta i se milkshake, e maua ai se vaiinu maloloina ma lelei. O meaai lelei e mafai ona tuu i totonu o pasta. E matua manaia lava lenei mea i nai tagata e le malamalama i mea lelei. E masani ona faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i le kulimi mo le saunia o keke, pusa ma kuki. Faʻaopoopoina foʻi i ni mea e leʻi faʻasalalauina - sau sau poʻo le risotto, e maua ai se meaʻai suamalie.

O le fua o le pata o le pata pīni i le fale e aofia ai mea nei:

  • peanati - 400 kalama;
  • moa fualaʻau - 1 tbsp. se sipuni;
  • meli - 1 tbsp. se sipuni;
  • masima o se pine.

O pasta kuka i le taimi e 15 i le 20 minute. O pīni e muai faʻamasusu mo le 5 minute i totonu o se ogaumu i luga o se pepa tao, i le vevela o le 180 tikeri. A maeʻa le mafanafana, e tatau ona vaʻaia ma faʻavae i totonu o se mea e gaosia ai meaai poʻo se meaʻai mo le 3 i le 5 minute. O le faʻamavaeina o pinati o a latou lava suauʻu i le taimi o le vevela e liua ai meaʻai i se mea vaivai. O le faʻaopoopoina o mea o loʻo totoe ma le isi sasaina e aumaia ai le oloa i le fausaga manaʻomia. O le oloa maeʻa ua tuʻuina i fafo i totonu o se fagu tioata ma ua tapunia ma se tapuni. Mai le taimi nei, ua sauni le pasta e 'ai. E teuina i le pusaaisa mo le silia ma le 2 masina.

O le faʻaleleia e le tagata lava ia o le pata pīni e faʻapupulaina lona aoga i le tele o taimi, e le pei o se oloa gaosiga e aofia ai mea faʻapipiʻi le saogalemu.

O se taumafataga o le puluvao e aʻafia ai le aiga legume e lelei mo le tino ma e faʻaaogaina ma le fiafia i se soifua maloloina maloloina. O se mea suamalie lauiloa, e aunoa ma se masalosalo, e ave lona nofoaga sao i fualaau lelei ma suamalie.