O le togalaau

Tuputupu gogoberries ma mūmū mūmū i luga o se ala

O fualaau o le fua o le togalaau. Pau le fesili o le auala e ola ai ina ia latou maua se seleselega lelei, ma le isi, teuteu le togalaau. O fea ituaiga e sili atu ona faʻafitia le faʻamaʻi? E faʻapefea ona tupu gooseberries ma currants mūmū i luga o le aʻa? Matou te faʻamoemoe o tali i nei fesili i lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe.

Gooseberries, mūmū mūmū - vao vao. Ina ia totoina se fua lelei, ola lelei, e faigofie ona tupu i se tulaga masani. E matagofie ma lelei.

Goose i luga o se mea. © Matt

Ae mo le blackcurrant, e le mafai ona tupu i lenei pepa. O lona fafie na galue mo le tusa ma le lua tausaga, o le mea lea e faʻapipiʻiina ai le vao e faʻaaogaina ai teuteuga, e le talafeagai mo le ala.

E le fautuaina le tupu aʻe o yoshta poʻo le fuamoa auro i luga o le ala.

  • Latou te le tetee atu i le malulu -25 - -30 ° C.
  • O currants auro e maua ai aʻa, lea e aʻafia ai le atinaʻe o vine.

E faʻapefea ona tupu lau tulaga faʻataʻitaʻi?

  1. I le masina o Iulai, mai le ogatotonu o le mama o le fuamū mūmū mūmū, e selesele ma seleseleina lima e lima ona mata. I le palapala palapala, naʻo le fatuga pito i luga e totoe.
  2. Mo le taumalulu, o le fatuga o loʻo ufiufi i lau paʻu.
  3. I le tautotogo o le tausaga a sau, o le a amata ona tupu le fatuga. O la matou galuega o le tupu aʻe lea o se tasi fana, o lea la ua faʻaaogaina laasaga lalata.
  4. Ina ia mafai e le fatu ona totoina i le 80 - 100 cm ao le i oʻo i le faaiuga o le taumafanafana, e tatau ona faʻafeinu i se taimi talafeagai ma fafagaina e le aunoa.
  5. Matou te faia se "lola" - o se gafatia e 20 i le 30 lita. I totonu o le 2 - 3 cm i luga aʻe o le pito i lalo, togi i se pu avanoa, ma le lautele o le lapoa nai lo le fetaui. Matou te faia se pu i le fatuina.
  6. Matou te faatumuina le atigipusa i se vaifofo o fugalaisa ma tuu i autafa o le laau ina ia tafe malie le vai i totonu o le lua.
  7. O luga o laei e tatau ona avea ma le vevela i le amataga o le taumafanafana, ma le phosphorus-potash i le pito.
  8. I le tautotogo o le tausaga na sosoo ai, o le laau ua tupu ua tipiina i le maualuga o le 75 - 85 cm, ma totoe ai le 3 i le 4 luga aʻe o tamaiti, ma o isi o totoe ua ave i le pito i lalo.
  9. I luga o le taumafanafana, 3 to 4 togi 30 i le 40 cm le umi e faia mai nei pusa.
  10. O le tausaga na sosoo ai, ua faʻapuupuuina nei pupuvaʻa, o loʻo tuua ai le 3-4 buds i lo latou faavae.
O le kulisi kosi i luga o se au. © Matt

O le mea lea, i le 2 - 3 tausaga o se laau totō matagofie o loʻo faʻatulagaina i se tulaga faʻapitoa. O lenei laau e amata ona fua mai i le tolu tausaga.

O le totoina o gooseberries i luga o se meaʻai, e manaʻomia lou eliina o se paranesi o vao vavalaʻau, ma i le tautoulu, faʻapuupuu le vavao ma totoina i se nofoaga tumau. Ma o mea uma lava e tutusa ma lanu mumu.

O a ituaiga o gooseberries e sili ona lelei i luga o se au?

Mo le faʻasalalauga faʻapipiʻi o kulisi, e sili atu le faʻaogaina o vailaʻau faʻasaina i le paʻu manogi ma tuʻuina atu ai mea e sili ona lelei i ituaiga tetele, e fai ma faʻataʻitaʻiga, ituaigaNeslukhivsky.

O a ituaiga ituaiga meaʻai e ola ai i luga o se alalaʻau?

Mo le fua masani o le fuamū mūmū, o ituaiga ma pulumu umi e faʻaaoga: Rhond, Vicksne, Dutch pink, Bayan, Natalie, Troitskaya ma isi.

O le kulisi kosi i luga o se au. © Lee A. Reich

I le mulimuli ai i nei fautuaga, e mafai ona totoina ituaiga o togalaau i totonu o vaega sili ona lauiloa o le fanua. Latou te foliga matagofie i mea masani, ma i soʻo se faʻalapotopotoga. A maea le galuega, o le ae lagona le pei o se tagata tomai faapitoa i le togalaau ma le tele o tuaoi ma uo o le a fuā ia te oe. Le manuia tele ia te oe!