Meaai

Chili Tomato Ketchup Homemade

Ketchup kilipa tomisi aiga - togafitiga vevela mai fualaau faisua fou, suka ma masima. E le oi ai ni mea e faʻaleleia atili ai meaʻai, na o mea fou ma faʻatoʻaga faʻapitoa! O lenei ketchup o le a le tosina i tagata uma - o le mu mumū. Ae ui i lea, o tagata fiafia i meaai faʻafefelofani o le a talisapaia ma fiafia i ai. E saunia lelei le saumasi o nisi taimi ou te maofa ai pe aisea e faatau ai e tagata le faatau, pe a fai o mea uma e manaʻomia e fai ai se meaʻai faʻanatura o se mea e gaosi ai meaai poʻo se mea e faʻafefeteina ma se pani.

Chili Tomato Ketchup Homemade

Se mea tāua - ia mautinoa e faʻataʻitaʻii luga o le laulau i luga o le laulau. Ou te le iloa se isi auala e fuafua ai le ogaoga o lenei oloa. E pei uma lava o pepa i luga o foliga e tasi, ma o mea o loʻo natia i totonu latou e na o lau gagana lava e iloa ai. O faʻaaliga e aofia ai se aofaiga tele o capsaicin e tatau ona faʻaopoopo i ni fua talafeagai ina ia mafai ona taumafa mea taumafa.

  • Taimi e kuka ai: 40 minute
  • Aotelega: 400g

Meaʻai mo le Faʻafiafiaina o le Chili Tomato Ketchup

  • 700 g tamato;
  • 500 g ata pepa;
  • 4 pata o chili mumu;
  • 4 talo o le kālele;
  • 60 g o suka;
  • 15 g masima;
  • 5 g ulaula ulaula.

Metotia mo le faia o ketchup pipi tomato

O lea la, matou te tipi uma le chilli i mama. E na o le siʻusiʻu e lafoina i le mea e pala Mo le vevela vevela, o fatu ma membranes o le pepa e taua tele, latou te aofia ai le tele tele o le capsaicin, o le mea lea o lenei "mea leaga" o le pipi ua fuafuaina.

Fufulu fasi pepa chili vevela

O pepa talomole malie faatasi ma tamato o le a avea ma faavae, o le mea lea, ia faia se masini. Ou te fautuaina oe e filifili fasi lanu mumu, manogi ma le tino ina ia maua ai le tamaoaiga ma mauʻoa. I le ketchups ua saunia, o le pati ma le mafiafia e faʻaalia lenei galuega, e masani ona faʻaaogaina le masini e avea o se uila.

Otioti le tino o le pepa i ni fasi pepa.

Fuʻu ma tipi le pepa logo logo

Oti ese le tumatumu mumu i le afa, aveese le aʻa ma le faamaufaailoga. O le redder o tamato, o le susulu atu o le ketchup, o lenei tulafono e le manaomia ai se faamaoniga!

Tipi toto

O fasi keke o le kalaka ma se naifi paʻu e faʻasaʻo ai suauu.

Fufulu le garlic

Tuu fasi fualaau faisua i totonu o se pesini poo se pesini o se meaʻai gaosi meaai. Liligi le suka, ulaula paprika ma masima. E sili atu le lelei o le masima e ave ai mea masani, ae le o le tui, e sili atu ona lelei mo le faasaoina.

Tuu fasi fualaʻau i totonu o le pesini. Liligi le suka, ulaula paprika ma masima

Faia o fualaau faisua. I le auala, o se fai meaʻai masani e talafeagai mo nei faʻamoemoega.

Tasi fualaau faisua i paluga pateta

Matou te auina atu le fualaau aina mama i le ogaumu. Cook 15-20 minute pe a uma le kuka. E tatau ona kuka ile masini i totonu o se koneteina e aunoa ma se tapuni ina ia faʻafefe ai le susu.

Ia faʻaeteete - o paluga pateta ua mamafa. I le taimi o le kukaina, e mafai ona maua i luga o lou paʻu le vevela vevela o fuālaʻau fufuluina.

Tuu le pateta pateta i luga o le ogaumu i le kuka

Faletupe e togafitia i le vaʻa pe faʻagogo i totonu o ogaumu i le vevela o le 90-100 tikeri Celsius. I mama mama ma mamago, matou te teu ai tomati ketchup tomato. Faʻapipiʻi le faʻavaa mo ni nai minute.

Tuu le ketchup kiliki i totonu o ipu falai

Matou te faʻamamaina fagu ma le tumatumu ketchup chili. A maeʻa, matou te mama i se potu malulu poʻo lalo ifo mo le teuina. Teuina o le vevela mai le +1 i le +9 tikeri Celsius.

I totonu o le taulaga, e tatau ona teu meaai i totonu o le pusaaisa.

Chili Tomato Ketchup Homemade

O le saunia o ketchup tomato tilotilo i le fale e galue e le gata o se tauvaga mo le 'aiga o le afiafi. Taumafai e faʻafefiloi faʻatasi ma le mayonnaise ma le suʻeina o le shish kebab i totonu o lenei paʻu manogi. E fesuisuiaʻi fiafia! Lafo fiafia, ma kuka meaai fafaga i meaʻai.