Fugalaau

Le faʻamalosia lelei o tuluga i le aso 8 Mati i le fale

O teine ​​uma o le a fiafia pe a oʻo i le aso 8 Mati, International Women's Day, e maua e ia se teuteuga matagofie o tulip. O le tuputupu ae o fugalaau tautotogo i le fale i luga o le windowsill i le taimi tatau e faigofie, o le mea autu o le pipii atu i tekinolosi o le faʻasalaga i le fale.

Faʻamalosia i le fale

O le vaeluaina o le totoina o laau toto, lea o loʻo faʻatulaga ai se seti o mea patino, faamoemoe i le mauaina o le fugalaau. E taua tele le ola o laau toto i se taimi e le masani ai mo ituaiga meaola ua filifilia.

Mati 8 - o se tasi o aso sili ona lauiloa o le tausaga mo le faʻatau atu o tulip

E tatau ona faʻaseseina ina ia mafai ona aveese tulip bulbs mai le malologa o loʻo nonofo ai i le taumalulu. I lenei taimi, o le faʻavaeina o vaega sili ona taua o le laau.

Ina ia aua nei afaina lenei faagasologa, o pamu ua tuu i tulaga latalata i le natura.

O nei fugalaau faʻapipiʻiina lelei i latou i faʻasalaga, ma afai e te mulimulitai i faatonuga tonu, e mafai ona tupu se fugalaau mo soo se aso malolo, Mati 8, Tausaga Fou po o le aso fanau. Manatunatu i mea e manaʻomia ona fai mo lenei mea.

Tapenaga talafeagai mo le faʻamalosia o tulip

A o le totoina i le taumalulu, e tatau ona e saunia mea. Ina ia mafai ona faatino lelei le faʻasalalauga i le faiga talafeagai:

  1. Teuina o pulufana eli mai eleele tatala i lalo o nisi tulaga. O le faagasologa o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i totonu o se tusitusiga e uiga i le faasaoina o tulip bulbs seia oʻo i le tautotogo;
  2. Lueina o tulips i le lumanai i le maualalo o le vevela;
  3. Tuputupu ae o laau aʻo lei tupu i totonu o se potu mafanafana ma le potu vevela.

Muamua, o le sauniuni amata e amata i le taimi o le galueaina o mea totō e totoina i le lumanaʻi. Tausia o ia laau totino e tatau ona faapitoa ma aofia ai le tele o laʻei ma luga i le taimi talafeagai.

O fugalaau maloloina o le a tutupu ae mai le teuina lelei o pusa
O nei gaioiga o le a fesoasoani i le pulu e faʻaleleia ai le tele o meaʻai e mafai. E le gata i lea, o ia tulipe e tatau ona faʻavaivaia, o lona uiga o le aveesea o le tulaga tuputupu ae.

O le isi sauniuniga sauniuni o le ai ai se filifiliga o eleele ma pusa mo laau toto:

  1. Peʻa, oneone, fanua o togalaau poʻo se paluga faʻapitoa faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le perlite ma le vermiculite e sili ona talafeagai;
  2. O le faʻamaoni e tatau ona faʻaituau;
  3. E taua tele lena sa manava le eleele ma faʻaleleia ma tausia lelei le susu;
  4. E le fautuaina le faʻaaogaina o eleele lanu meamata, aua e mafai ona ave faʻamaʻi faʻamaʻi eseese;
  5. E pei o pusa, e mafai ona e faʻaoga pusa, ipu, ipu, ma isi. Ae o koneteina ipu e sili ona talafeagai mo ia faamoemoega;
  6. Faʻatau faʻatau mai ni koneteina e teu i totonu o le vai mo le 24 itula, pe afai ua uma ona faʻaaoga le pusa muamua e tatau ona faʻamaʻi, o le auala sili ona faigofie o le a solomuli i se vaifofo malosi o le potassium i le taimi atoa.

O a ituaiga eseese e talafeagai lelei e tupu ai

Pe a filifili po o fea o faila o tulipola e ola, e tele tagata e fugalaau fugalaau latou te gauai i le foliga, lanu ma le tele o tumutumu.

E toatele e galo ona o le faʻamaʻiina e le aso 8 o Mati, e le o ituaiga uma o ia laau e talafeagai.

O fai togafiti poto e fautuaina le faʻaaogaina mulimuli i ituaigaLe totoina:

  • Darwin hybrids, o sui pito sili ona lelei o le Maurin ma Vorgotten Dream;
  • Vaega o le manumalo (Parade, Faamaumauga, ma isi);
  • Kees Nelis;
  • Oxford
  • Eric Hofsier;
  • Lonetona
  • Vivex;
  • Diplomat

E taua foʻi le gauai atu i ituaiga e puipuia mai faʻamaʻi viral eseese. Le tele o lauiloa o nei mea o Kaufmann, Greig ma Foster.

O fugalaau e iloagofie ai e le gata ona o le faateleina o le puipuiga, ae e mafua mai foi i foliga matagofie, fugalaau tetele ma maualalo, ae i le taimi lava e tasi o le malosi.

O se tasi o faafitauli ogaoga e mafai ona feagai i le taimi o le faamalosia o le fesuiaiga. Laʻau, togitogi ma taʻaʻi e faʻaalia i luga o petals. E le gata i lea, e mafai ona tupu mai matala tauaso mai afu afaina.

Kaufman
Greig
Foster
Oxford
Kees Nelis
Vivex
O le mafuaaga lena o le mea tonu e taua le filifilia o ituaiga faʻasaʻo tulip.

I le faʻaopopo atu i le ituaiga, e tatau ona e gauai atu i le faʻaalia o le pusa latou lava. E tatau ona tele, tino, mamafa ma ola maloloina. I faleoloa faapitoa, o tulip mo distillation ua makaina i le faailoga "Giant".

Faʻafefea ma pe o le a le mea e teuina ai fugalaau fugalaau

O lenei laasaga e taua tele ina ia mafai ai ona faʻagaoioi faʻamalo i le taimi manaʻomia.

I le faasologa ia tuputupu ae i le aso 8 Mati talafeagai:

  • afai e seleseleina pupuʻu na oi latou lava, e lafoaʻi pe a maeʻa le 2/3 o le eleele e liliu le lanu samasama;
  • le masina muamua ina ua uma ona aveese le afu mai le eleele o loʻo teuina i le vevela o +20 tikeri;
  • ona faʻaitiitia lea o le faailo i +15 tikeri;
  • i le amataga o Setema, mo le 30 aso, ua fufulu mama i totonu o le pusaaisa, ae e taua le manatuaina e le mafai ona tausia i talaane o oloa e gaosia ai le ethylene.

O le tausisia o le taimi manaia o le a avea ma ki mo le faʻamaʻi manuia.

Faatasi ai ma se vaitaimi uumi, e mafai ona punou ai lau o fugalaau, ma afai e matua pupuu lava, aua le tupu i le tele o le manaʻo.
Tausia o laau i totonu o le pusaaisa o se fua talafeagai lea e teu ai

Mati 8 faʻasalalauga: o afea e toto ai

Ina ia fuga mai tulips i le aso 8 Mati, e mafai ona e totoina pulu i le amataga o Oketopa, e mulimuli i fautuaga nei:

  1. Paʻu moe saunia eleele mo le 2/3 o le aofaiga tele;
  2. Ona maua ai lea o le aʻafia o puluvaga, ua faataatia i se mamao e 1 le senitimita mai le tasi ma le isi ma siisii ​​i le eleele;
  3. I le laasaga mulimuli, ua ufiufi i le eleele o loʻo totoe i le pito i luga ma faʻafeinu i se vaifofo o le palasitika (4 grams o le vailaau e faʻafefe i le 2 lita o le vai).

Afai o le pito i luga o loʻo faʻaalia e manaomia ona toe faʻasasaina i le eleele.

A maeʻa uma le galuega, le tulaga autu mo le tuputupu ae o le vevela lelei o le a:

  1. I le averesi, o le aʻafiaga o pusi e tumau i le 16-22 vaiaso, i le taimi o loʻo tausia ai i totonu o se potu ma le vevela mai le 0 i le10 tikeri. O le tausiga tele o le a talafeagai ma faʻamalosia lelei;
  2. Ona i ai lea o se atigipusa ma tulip siitia atu i se potu malulu i le ea malulu (mai le +2 i le -4 tikeri - e ono i ai se faavae i lalo) ma teuina iina seia oʻo ina totogo aʻe totogo i le 5-8 centimita.

Auala e ola ai i le fale: tuputupu aʻe tekinolosi

A oʻo atu le tulips i le tele o laʻau, ona tuʻuina lea i se potu mafanafana.

O aso muamua e 3-4, e tatau ona faʻamautinoa le vevela o le 12 i le 15 tikeri ma tuʻu ai le ufiufi.

O le taimi lava e fetuunai ai laau, e faateleina le vevela i le 16-18 tikeri ma maua ai le malamalama atoatoa. Ua fautuaina e le au fai togalaau togalaau faʻaopopo molini faʻamalama ma fugalaaue taofia ai le lautele.

O le taimi lava e matala ai fugalaau, e sili atu ona lelei le faʻaitiitia o le vevela e faʻalautele le taimi o le fugalaau.

O le tausiga autu i le taimi o le faʻasalaga o le a masani ona fafagaina ma fafaga faatasi ai ma se vaifofo o le kulimi papa.

Sa matou suʻesuʻeina foliga o le ola aʻe o tulip i le fale. O le isi metotia o loʻo faʻamatalaina i se tusitusiga e uiga i le faʻamalosia o tulip i le aso 8 o Mati i totonu o se fale lauʻeleʻele.

E mafai ona e tausia se fagafao e le o le faʻatau, ae mo le agaga

Tulips o fugalaau matagofie ia e faʻaalia ai le oʻo mai o le tautotogo. Tuputupu ae oe lava ia i soʻo se aso taua e matua faigofie lava, o le mea autu o le tausisia o fautuaga mai le au fai togalaau.