Laʻau

Mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailogaina o le pepa

O tagata uma lava ua fetaiaʻi ma le mint pe a ma le tasi i le olaga atoa. Ae le o tagata uma e mafaufau pe o le a le mea e maua ai le soifua maloloina i lenei fale masani. Mafaufau po oa mea tau togafitiga ma mea e teteʻe ai.

Mint mo tamaiti

Mint o loʻo i ai se aʻafiaga malosi, e fesoasoani ai i le vomiting ma le taotoga i tamaiti. E tuʻuina atu i pepe pepe tiuti mite e faʻateʻa ese ai colic ma faʻaitiitia le manava (dysbiosis).

O mea faʻamafanafana e faʻaaoga mo tamaiti o loʻo i ai popole ma le le fiafia. O le tele o taimi, o pepe nei e oʻo atu i le tausaga, talu ai latou te le i atoatoa ona faʻavaeina le tino. I nei tulaga, ua faia foi le lauti mumu.

Meatotino aoga mo tamaitai

E faʻaaogaina e tamaitai lenei vaovao mo mea faʻalelei ma togafitiga faafomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vai taele e faʻavae i luga o le suauu o lenei laau e lelei tele mo faafitauli o le gynnecological. Ae e manaʻomia ona faʻaaogaina e le sili atu i le 20 minute, talu ai umi lava le umi e mafai ona mafua ai le vevela.

O le palasi o se faailoga mataʻutia lea e aoga ai le taofi o togafitiga.

O le fasi pepa e aofia ai le phytoestrogen, lea faaitiitia le gaosiga malemone. O le mea lea, e mafai ona aoga mo tamaitai oe, ona o le tele o testosterone, mamafa ma sili atu lauulu i luga o foliga ma le faʻalauteleina o le tino.

O nisi tagata atamamai e talitonu o le faʻafeʻau e faʻavae i luga o le mint ona o le faʻaopoopoga o le meli ma lemoni e fesoasoani e togafitia ai le leai o se tamaʻitaʻi (i le leai o ni vaivaiga le lelei ma faʻaleagaina o le tino).

Faaaoga i le taimi o le maitaga

O nisi manatu o le faʻaaogaina o le moa ao leʻi maitaga e le aofia ai. Ae e le o lea. I fuainumera laiti, e ono aoga foi lenei fale. O fomaʻi e fautuaina le inu o le mint laiti i ni vaega laiti e faʻafefe ai le tino o le intestinal, bloating, maualuga maualuga, paʻu o le manava ma le mafuiʻe, susu, manava o le manava. O nei maʻi e masani lava ona maua i le taimi o le maitaga.

O le mea pito i luga le faʻaaogaina o le pepa i le taimi o le toxicosis. O se pine o laulaʻau gaosia lelei o lenei laau fou, faaopoopo i meainu poo ipu, faʻafefe ese ai le gaogao. I le maitaga mulimuli ane, o le mimiti mimiti e faʻaitiitia ai le fulafula ma le vevela.

E mafai ona e faʻaaogaina le moa aʻo ou maitaga ae le o totonuae le gata i fafo. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻaumatia tausaga o le matutua ma faʻafouina le paʻu i le mint infusion.

Aafiaga i le soifua maloloina o tagata

E toʻatele ua faʻalogo e uiga i aafiaga faʻapitoa o le moa i luga o le malosi o alii. Ae ui i lea, i le taimi nei e leai ni taunuuga o suesuega. Sa faia e saienitisi Amelika ni suʻega i moa, ma tuʻuina atu ia i latou se faʻafefiloi mite e avea o se meainu.

O le Peppermint Tea Fesoasoani e taofi le ulaula

O le iʻuga, o le feusuaʻiga na faʻaititia i le tootoo. Ae e le aoga le avea o lenei poto masani o ni taunuuga saʻo, talu ai e le o tuʻuina atu se isi vaiinu i manu ma e le mafai ona faʻamaloloina se mea e sili atu.

I lenei tulaga, e saogalemu le taʻu atu o le moa faʻatasi ma vine vine poʻo le tafaoga o se aafiaga lelei i le tamaʻitaʻi, pe afai o lona faʻaitiitia e fesoʻotaʻi ma le vaivai o le popole.

O lenei laau e fesoasoani foi e faʻaitiitia le numera o sikaleti ulaula. I le taimi o se manaʻoga malosi e toso i fafo, e fautuaina e ave sina sipuni o le mite tife.

Contraindications

Ole numera tele o mea aoga o le mint e le faʻamavaeina ai ona aʻafiaga leaga ile tino. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei fale mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona faitau le faʻasalaga i lona faʻaaogaina.

E taua le alu mo le faʻaaogaina o meainu ma ipu o loʻo i ai mint:

  • fafine maʻitaga ma tina tausi maʻi;
  • pepe laiti;
  • tamaloloa e faʻaleagaina feusuaiga;
  • tagata e maualalo le tino o le tino ma le toto maualuga;
  • oi latou o loʻo afaina i le menthol;
  • tagata e maualalo le eletise o le vai gastric, faiga o le inflammatory i le vevela ma le gastrointestinal tract, faatasi ai ma maʻi o le ate.

O le le faʻaaogaina o le ulamimu ma sauniuniga o loʻo i ai e mafai ona oʻo atu ai i luga o le tino ma le tiga i totonu o le loto, o le siʻomaga ma le bronchial spasms. O le mea lea, e tatau ona ave i se aofaiga talafeagai, ma afai ei ai ni faʻamaoniga - i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Vailaau faʻapitoa

I vailaau faʻataʻitaʻi, o le vaega atoa o le mite e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi nei:

  • hepatitis;
  • fulu
  • vaivai, male tamaititi;
  • faamaʻi, siama, faamai pipisi o le paʻu;
  • gastritisiniseti, colitis;
  • gallstone faamaʻi ma isi faʻamaʻi o le gallbladder;
  • cholecystitis;
  • afu, vulu
  • afaina, maʻi tigaina o le manava;
  • faʻamaʻi o le pito i luga o le manava;
  • fomaʻi ma le SARS;
  • faateleina le tulaga o le neuro-lagona, popolega.

Mo migraines, o laulaau moa fou e faʻaaoga i le muaulu. Ina ia faʻamamaina faʻamalositino i luga o le paʻu, faʻafefiloi i totonu o le suavai mai laulaau fou e faʻaaoga i vaega ua afaina. Ma ia faʻaitiitia faʻamalositiga o le oona ma le rheumatic, faʻamalolo mo paʻu o le paʻu, faʻaaoga se fua o laulaʻau.

E talitonuina o le moa e mafai ona fesoasoani e oʻo lava i osofaiga o migraine
O le faʻafefeteina o mint e faʻaolaina ai le manaʻo, faʻaleleia le faaselaina o meaʻai, ma taofiofi ai faiga o le faʻamalosi ma le pala i totonu o le manava.

O sea inuinu le faʻamalosia o aʻafiaga i le galuega a le gallbladder - faʻateleina le pulelasi o le talo i le duodenum.

Faʻasolosolo lelei le vailaina, vailaina o le iniseti, ma le mint i le ava malosi (10-15 togi i le taimi ua lava). Faʻatasi ai ma faʻamaʻi o le ate, tulaga o le neurotic, o le faʻamaloloina o le la ma le mint i le tino e fesoasoani tele.

E fesoasoani foi i le faʻamautuina o le faasologa o taimi. O se teuteuga mai lenei laau e faʻaaogaina mo mafanafana ogaoga ma le neuralgia, faʻapea foi ma le faʻasaʻoina o tiga ma faʻamaʻi.

Ina ia faʻaitiitia le manava manava ma faʻamalolo le faʻamaʻi pipisi, faʻaaogaina le pulupulu e faʻafefete. Ma i le aromatherapy, o baths e faavae i luga o le faʻavaeina o lenei laau toto e faʻaogaina e malolo ai. Ae e mafai ona e aveina e le silia le 20 minute i le aso i le leai o ni faʻasalaga.

Lafoaʻi lauulu

O le mitamita i le tuufaatasiga o le mint o loo i ai sona aafiaga i luga o vaʻa toto, faʻaleleia le toto ma faʻafefe ai spasms.

E mo faʻamalologa o mea e masani ona faaopoopoina i le moa

Ona o lenei mea, sauniuniga teuteu ma lenei laau toto:

  • aveese le sosolo o le maaleale e mafua mai i le psoriasis poo le anufe ona o le manaia o le aafiaga;
  • latou te faʻamamaina paʻu o le paʻu ma tau faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e faʻaosofia ai foliga vaaia o meaʻai;
  • lagolago le leo o ipu o le paʻu i luga o le ulu;
  • lelei aafia ai le tuputupu ae o lauulu ma faamalosia o latou aa;
  • mo se vaitaimi umi, o mama e tausia mama.

Mint mo lauulu e faʻaaogaina e pei o se mea e faʻafefeteina mo le fufuluina, ma o lona suauʻu e faʻapipiʻiina i le shampoos ma le balms. Ae le gata o le mint fesoasoani e toe faʻafoʻiina le soifua maloloina o lauulu. Vaʻa pe faʻapefea ona fesoasoani le tansy i lau lauulu.

Faaaoga i le cosmetology mo foliga ma laugutu paʻu

O le faʻaaogaina o le pepa ulamini i le tausiga o foliga e maua ai iuga sili ona lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le mumu i luga o le paʻu o le tino, o le suauu o lenei laau e faʻaaogaina. Talu ai ona o ana mea e le faʻaleagaina, mea faʻamaʻi ma mea faʻapitoa, faʻapipiʻi vavalalata, faʻaitiitia le gaosiga o fatu gaosi, ma faʻafefe ai aʻafiaga o le inflammatory.

Toaʻi matagofie ma toe faafouina E i ai le suauu mimiti i luga o le vaivai, paʻu ma le paʻepaʻe paʻu. O le faʻamamaina o le paʻu, e puipuia ai le fausiaina o uʻamea ma faʻaitiitia ai le maualuga o le paʻu o le paʻu.

Mo le faʻaaogaina o le moa i foliga uma: teuteuga mo le fufuluina, suauʻu mo solo. O le faʻaaogaina o lenei laau e mafai ai foi ona e faʻaumatia le rosacea i luga o foliga (vascular networks on the skin).

Pe a oʻo mai ni manogi malulu, e mafai foi ona faʻaaogaina le suāuʻu manogi. Ae, masalo, o se tasi o mea sili ona manaia o lenei laau mo tamaitai o lona aafiaga i laugutu. O le paʻu manogi suamalie e taua tele, faaleleia o le tafe toto ma le faateleina o le toto i laugutu, lea e maua ai le aafiaga o lo latou faateleina.

O le tuufaatasiga o vaega i le lipine lip
Petelite jelly1 sipuni
Pelotilo taua o suauʻu2 mataʻu

E faʻagogo ma vaeluaina

O se tasi na te faatauina mai se moa ua maeʻa ona saunia, aʻo faia e se tasi le faʻamamaina o ia lava. O le filifiliga mulimuli e sili ona lelei, talu ai i lenei tulaga e mafai ona e mautinoa le lelei o le oloa.

E mafai ona e suʻeina le moa vavao pe faʻatau mai le mea na fai-i le faalua, o oe lava o le a iloa le mea ma pe faapefea ona aoina

E manaʻomia lou aoina o moa mo le faʻamago i le amataga o le fuga ese mai fale faleoloa ma taugata. I le taimi nei, o laulaau e aofia ai le pito i luga o le mea e manaʻomia ai le suāuu.

Uʻu laulaʻau i totonu o se vaʻa lelei, faʻaitiitia le faʻaalia i laulaau o le la. Ma teu i totonu o fagu tioata tapuni e puipuia ai le susu mai le ulu atu.

Mo le 1 tautua o le mite, e 5 g o lālā mamago e manaʻomia. E sasaa mai i se ipu vai inu ma tuu i lalo mo le 5-10 minute. E tatau ona e inuina sea lauti e aunoa ma le faaopoopo o le suka. O le malosi o le inu e faalagolago i mea e fiafia iai.

E tele lava le inu malosi o le tipi faʻaosofia faʻafitauli ma le sologa lelei.

Ina ia saunia se fua o 1 tbsp. l otaota matutu faaaoga 2/3 ipu vai inu. O le tioata ua tapunia ma se tapuni ma oʻoi ai mo le 15-20 minute. Aʻo leʻi faʻaogaina, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻafefeteina i le vai.

E saunia le suauu mint i le auala e pei ona taua i lalo: o le ipu vai inu e ave i luga o le 3 g o lālā matutu. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e vevela i le vai vai mo le 25 minute, pe a maeʻa ona fufulu ma, pe a manaʻomia, faʻafefe i le vai.

Tincture, auala e kuka ai le suauu masi

Ina ia saunia le tincture, e tatau ona fufulu lelei lau lau o le moli pepa ma sasaa i vodka poʻo le ava malosi ile fua ole 1: 5. A maeʻa lena, ona faʻamaufaʻailogaina lea o le pusa ma faʻaosooso i se mea pogisa i le vevela o le potu mo le 2 vaiaso. A maea le maeʻa o le tincture o loʻo faʻamamaina.

Mo faʻamalosi ma mo le vevela i se malulu, e mafai ona faʻaopoopoina ni nai mataua o le suauu taua i le tinisi.

O laulaau fou o le a manaomia e faia ai le suauu. E mulumulu lelei i lalo ole vai tafe. Laʻau fufulu mama ua tuʻuina i totonu o se pusa paʻu ma tuʻuina atu le ea. Ona sasaina lea o le ato ma se samala laupapa ina ia mafai ai e laulaʻau ona susulu vai.

Laʻau paʻu ua tuʻuina i totonu o se koneteina tioata ma se tapuni ma sasaa i le masini fuālaʻau. Lulu lelei le paluga, ua tapunia le pusa ma aveese mo le 24 itula i se nofoaga pogisa. A maeʻa suauu ua faʻamamaina.

Ona toe faaluaina lea o mea uma 2 taimi e faʻaaoga ai le suauʻu lava e tasi, ae o laulaau fou. O le ola o le oloa maeʻa ma le teuina lelei o le 12 masina.

Aua nei galo e maka le aso o le gaosiga o le suauu, a leai e le mafai ona e siaki le aso e muta ai.

Mo le sauniuniga o le suauu taua, na o laulaau fou e aunoa ma ni pipi e faʻaaogaina foi. E maeʻa maeʻa minute ina ia faʻamalolo mai ai suauu tāua mai i sela masini. A maeʻa lena mea, tuʻu i totonu o se ipu tioata, sasaa vodka ma fufulu i se mea malulu mo 6-7 vaiaso. A maeʻa le taimi, ona faʻamaʻaʻaina lea o le fusi ma tuʻu mo 2-3 aso, ina ia faʻamavae le ava.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o mea aoga o le mint ua toetoe lava a leai. Ae ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e manatua, e ui lava i nai mea, ae faʻamaʻi.