O le togalaau

Manulele Musika Manulele

Afai e te le o mautinoa e uiga i lou malamalama i musika - aoina na o mea e masani ai ma masani ai oe lava ia!

White mushroom (boletus)

O loʻo i ai se vaega faʻapitoa o faila o mushroom e faʻafefe uma musika sei vagana ai papaʻe. "Ia, na o se vaomatua gaogao, na ou maua na o ni nai pulou sefululua!"- io latou gutu e le o lona uiga o le vaomatua e moni lava" leai se mea ": naʻo le faʻamoemoe o mea uma o le a latou le punou lava. E mafai ona e faia se mea i le papaʻe: faʻagogo, marinate, masima, fuga - ma fulu e aunoa ma le kuka. e pei o se tulafono, latou te mananaʻo e faʻamago - ina ia 'ai le mashroom sou i le taumalulu.

Cep (Boletus edulis).

E mafai ona matua sinasina se paletusi laitiiti i le lanu, ma o lona matua, o lona pulou e enaena enaena, ona palauliuli ai lea. E le gata i lea, i le matua, ua tatala le pulou: i totonu o pepe o loʻo i luga o le toto, ma le pito i tafatafa o le vae, i le tagata matua o loʻo faʻaaogaina, na o le felafolafoaʻi, ma e mafai ona faʻamafola. O faʻamaʻi (o loʻo i totonu o le pulou) e muamua paʻepaʻe, ona lanu samasama, ona lauulu, e oʻo lava ile lanumeamata. O le vae o le pusa e pei o se paʻu, faʻagaloa i lalo, paʻepaʻe poʻo le kulimi.

Cep (Boletus edulis).

E iai foi isi ituaiga mea e fai i le musika (porchini mushroom), o le apamemea mafiafia (ma se paʻu uliuli, toeititi lava le uliuli), aʻafia (lanu samasama-lanu enaena, ma samasama samasama atoa ma le vae ma le tipi laiti) . O loʻo i ai se pusa puʻu ma se pulou mumu ma samame samasama ma se vae. O i latou uma e lelei ma matua lelei.

Lapataiga! Paʻupaʻe e mafai ona faʻalavelaveina ma le tele o talo ma sasal mashrooms, faʻapea foi ma se pulu tioata-pulu-auro.

Gall mushroom. © Ak ccm Toafatu a Satani. © H. Krisp O le mushroom e paʻu piniki, po o le piniki-auro. © Archenzo
  • Aʻau Musu, Pulu Fala (Tylopilus felleus). O le tagata matua matutua o le pinisi o loʻo i ai ni pulumu piniki ma pores. E le oona, ae o se mea e inosia i le tofo na faaigoaina e aunoa ma se mafuaaga.
  • O le musika a Satani, o Satani boletus (Boletus satanas). O le satanic mushroom e iloagofie e se vae mumu (o le samasama saʻo i lalo o le pulou) ma moli moli-mumu, o ona poresua e lanu moana pe a faʻaauau.
  • Boletus lanu paʻu paʻu, Boletus lanu paʻu paʻu, Boletus pink-gold (Boletus rhodoxanthus). Pink-gold, poison, boletus e foliga mai o se mushroom satanic: o lanu mumu mumu, lea e lanu ai le lanumoana pe a paʻu, ma o le vae e samasama, ae i ai se upega mumu lanu mumu lea e foliga mai e mumu atoa.

Meli agaric

Laʻau moa meli e tupu aʻe i vaega tetele ma, o se taʻiala, i tausaga taʻitasi i nofoaga tutusa. A e maua se atunuʻu matala, e mafai ona e '' aina 'i tausaga taʻitasi.

Autumn honey treaty (Armillaria mellea).

O nei pulou e tupu i luga o fuga i luga o fatuga pala ma laau paʻu. O pulou pulou ei ai pulou enaena, i le susulu o le tau e lanu mūmū, i le lanu vevela latou te latalata i le beige. O le ogatotonu ma pito o le pulou e sili atu le pogisa nai lo le atoa

Autumn honey agric (Armillaria mellea)

se pulou. O le agani o le meli ua i ai se mama i lona vae (i totonu o siusiu laiti, o le ata o le mama e mau i totonu o le pulou), o le vae lava ia e lamolemole i luga aʻe o le mama, matalalalo i lalo, ua i lalo.

Foamy Sulfur Yellow (Hypholoma fasciculare). © Rasbak

Lapataiga! O le vevela o le taumafanafana e mafai ona faʻalavelaveina ma le oona-foam sulfur-samasama. E ese i latou i le vae (i totonu o le pulu puaa e lamolemole, e aunoa ma ni fua) ma o le lanu o le sulusua-samasama samasama e moni lava o le sulfur-lanu samasama, susulu, ma le ogatotonu moli o le pulou. Ma le isi mea e tasi: o se mushroom sese e matua leaga lava le manogi, ao le mea moni e manaia, manogi maso. Afai o lenei, ioe, taʻu atu ia te oe se mea.

Fox

Chanterelles e lelei aua e le fiafia i latou i anufe. O le mea lea, a oʻo mai i se kolone o nei fatuga, e mafai ona e mautinoa o le afa o le seleselega vao e le tatau ona lafoina. Chanterelles e sili atu nai lo isi musika e faʻaputuina mea leaga, ina ia leai se afaina i le ate ma fatugaʻo. Ae i le taimi lava e tasi latou te matua faigata ma e sili atu le leaga nai lo isi. O tamai pese pese e pei o se fuamoa moli i le lanu, latou te mou atu i le matua, ma o le tele o faʻataʻitaʻiga e toetoe a paepae. O le ogatotonu o le pulou i se tagata matua chanterelle ua paʻuina ina ia pei o le malie i foliga foliga e pei o se tootoo; i pulou laiti e puʻe pulou. O le vae, faʻafefiloi ma se pulou, faʻamaʻoto i lalo.

Chanterelle Chanterelle.

Lapataiga! O le pese masani e mafai ona fenumiai ma le pese pese le mafaatusalia. I foliga, latou te le eseese, ae o le lanu o le pese pepelo o se uiga sili ona lelei, moli lanumeamata. Ae i le matua, o le anufe e mou ese ma e le mafaamatalaina mai le meaʻai.

Talimalo moli, poo le pese chantrelle (Hygrophoropsis aurantiaca). © H. Krisp

Ae leai se afaina: o pese peselelles e masani ona ola i totonu o nuu tetele; pe a iai tagata matutua, ei ai pepe, ma i le lanu a nei pepe o le fox sese e mafai ona iloa

Chernushka (lump black)

E manatu le au Europa o le chernushka - o se tasi o mushrooms masani masani i le itumalo o Moscou - e le mafaamatalaina, ma e matua le aoga lava. Masalo latou te lei soona fai? E le malie le paʻu uliuli e matua oona. Ma faʻamalulu - e oʻo lava i le suamalie. O pulou manulele atonu o ni pulou sili ona lelei mo le vele, faigata, crunchy, umi e aunoa ma le leiloa o latou tofo.

Umi lanu uliuli (Lactarius turpis).

Latou te ola i le tele o lalo o laau Kerisimasi, ma tutupu aʻe i ni vaega, e le o vaaia i le taimi muamua na tilotilo ai. Na o le mauaina o se mea faigaluega, aua le tuua lou nofoaga. Squat i lalo ma tagata i totonu o le eleele mo se taimi umi, umi. Musika "tupu" saʻo i luma o tatou mata! E foliga mai, o le ae iloa ai na e nofo i lalo i luga o ni nai pulou ...

O le pulou kuka e lanu enaena pe toetoe a uliuli, faatasi ai ma se pa olive, i le ogatotonu o loo i ai se avanoa, o le itu e faataamilo. Paʻepaʻe papaʻe i le gaosiga, o le mea e paʻu lava e lanu-lanumeamata, faʻafefe i lalo. O le pulupulu e paʻepaʻe po o le fulufulu, e sili atu ona faʻasaʻo le sua susu.

Oiler

O le tino i le pata-pepe e papaʻe, i tagata matutua o le samasama poʻo le samasama atoa.

Butterdish (Suillus luteus)

O masimoli suauu e lelei i le kukaina ma falai, ae e le tatau ona faʻamago: e tele naua le vai i totonu o nei pulou, ma a maeʻa ona faʻagogo o le a latou tuua nifo - vae.

O le kamupanī o loʻo faʻaaogaina le mea e maseesee i le paʻi, ma o le tausaga e matua mamago ai le pulou. E mafai ona mumu-lanu enaena, lanu-samasama, grayish-orange, ma tubules ma pores o meaola uma e samasama, i le matua e latalata i le olive. O le suamalie paʻepaʻe suamalie e faʻasaʻolotoina mai fatu

Meaʻai mushroom, poʻo le pepa faʻamaina (Chalciporus piperatus). © Ak ccm

Lapataiga! E mafai ona fenumiai le pata ma se mea e le mafai ona ola, e le o se mea oona, ae sili ona vevela, o le tino moni e tofo. Na o le tagata fai taavale e iai ni poresiti laiti ma ni samasama samasama, ae o le mushroom pepa e i ai ni poresini tetele ma o masini e mumu. Ma se isi mea e tasi: afai e te momotu le mushroom pepa, o le a le pine ae amata ona piniki le aano, ma o le a le suia le lanu o le pata.

Boletus (obobek) ma boletus

Red boletus (Leccinum aurantiacum)

E mafai ona i ai i totonu o le paʻu Brown ni pulou enaena, enaena po o le uliuli ma paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le kulimi, lea e mafai ona liu eleelea ile tausaga. O lona vae e sili atu ona manifinifi ma sili atu le umi nai lo o le pusa, paʻepaʻe, ma lanu enaena po o le uliuli. E mafai ona e faʻafememeaʻi le boletus ma atonu o le boletus, o lona pulou moli, piliki mumu po o le lanu samasama. Ae faʻafefe, aua le fenumiai, o le a le sili atu le leaga, aua o nei pulou uma e lelei ma matua lelei.

Patele masani (Leccinum scabrum)

E sili ona lelei le aoina o pulou i totonu o se ato wicker: o le a lalagaina ma o le a le paʻu. Aua nei faʻaaogaina ni taga palasitika, a leai, a e sau i le fale, o le a e maua ai ua e aumaia se masini e leai se foliga, ma le pipii.