Fugalaau

Fugalaau Decembrist: tausiga ile, tuputupu ae faafitauli

I le Po o le Tausaga Fou, o se fugalaau matagofie Decembrist e fuga mai i luga o faamalama o fale e tele. E maua lona igoa ona o le fuga mai ia Tesema, pe a iai ni pulu malulu i le fanua. Faatasi ai ma fugalaau e le masani ai ma le le mautonu i le tuua, o le Decembrist sa fiafia i ai le toatele o fai togalaau. Faʻatele i le fale e tusa ai ma tulafono uma, o fugalaau e mafai ona faʻamalieina ona totoina faʻafia i le tausaga.

Faamatalaga ma le ata o le fugalaau Decembrist

Decembrist po o Zygocactus Schlumberger e faatatau i le vaomatua o cacti, e ui lava e leai ni vao tuitui. I le natura, e ola ai i luga o ogalaau ma aʻa o laau oona. Laʻau 30-40 cm le umi e aofia ai le faʻalauteleina o laumei lanumeamata o loʻo faʻaputuina mai vaega e pei o laʻau.

O le aʻa o le Decembrists e vaivai, o le mea lea, i lalo o tulaga leaga, oti. Ae ui i lea, o le zygocacts e iloga i le i ai o aʻafiaga o "sailiga" ma aʻa aisa lea e maileia ai le susu mai le ea. O se taunuuga, e ola pea le laau, ma ua toe faʻaleleia aʻa.

Aluoli popo na aliali i luga tele-fusi, fugalaau umi-tubular faatasi ai ma se pulou uumi umi. I tulaga masani, o vana mataʻutia o le zygocactus o loʻo aafia i hummingbirds. Le lanu masani o fugalaau e paʻepaʻe pe mumu. E oʻo mai i le taimi nei, ua atinaʻe e le au faʻatoʻaga ituaiga eseese o le Tiapolo ma fugalaau fugalaau, viole, samasama, paʻepaʻe ma le piniki piniki.

E faʻapefea ona tausia le Tiapolo i le fale?

Zygocatuses e tupu i le malamalama lelei, ae le fiafia i le susulu o le la. Latou te le taliaina toleniga o le vevela, aua i totonu o vaomatua o vaomatua, mafanafana ma faʻafefe le tau. Afai o le tausiga o le Decembrist e latalata i tulaga masani, o le a ola lelei pea le laau ma matagofie.

Nofoaga

Zigocactus sili ona lelei ola i luga o le faamalama i sasae. E lata ane i faamalama i saute, e le fautuaina e tuu se fagu i se laau, ona mai le susulu o le la o vaega o ona togitogi o le a amata ona liu samasama ma nutimomoia. Afai e le mafai e le Decembrist ona tuʻuina atu le malamalama faʻasalalau, e tatau ona ufiufi.

I le taimi o le amataina o pulupulu ma fua, o le ipu ma le laau e le tatau ona suia ma toe faʻaleleia. A le o lea, o le fugalaau o le a lafo ese ai ona mata.

I le tau mafanafana, e mafai ona ola le zigocactus i luga o le faapaologa, loggia poʻo le togalaau. I lenei tulaga, e manaʻomia ona ia filifilia se nofoaga lelei e puipuia mai le matagi ma tuʻu saʻo le la.

O le Decembrist e amata ona ola i le faaiuga o Novema. A maeʻa ona toto, e tatau ona tuu i se potu malulu seia oʻo i le tautotogo.

Tulaga o le vevela

Laveaʻi mafanafana mo le tuputupu ae ma le fuga o le zygocactus fesuiaʻi i le va o le 18-25C. I le taimi o le tuputupu ae malosi ma le fugalaau, e manaomia e le laau se vevela o + 18C i le + 20C. Ina ia mafai e le laau ona maua le malosi ao leʻi fugaina, e tatau ona teuina i le vevela i le lautele o le 12-16C.

Faʻaiga ma fafaga

Tausiga o le Tiapolo i le fale e faʻatasi ma tuutuuga mo le totoina o laau toto. E manaʻomia e ia le faʻaleleia o vai i vai inu i le potu vevela.

Afai e malulu le potu, ona leai se susu e totogi i auala e lua:

  1. Lafoaʻi i aso taʻitasi o le fale ma le vai inu.
  2. Tuu le fagu fugalaau i luga o se totoa faʻatasi ma le faʻafefe susu, paʻu poʻo le galu.

I le amataga o le tautotogo, e manaʻomia le fafagaina o le zigocactus i masina taʻitasi. Mo lenei mea, o fugalaau faʻapitoa mo fugalaau e faʻaaogaina, o lona fua e tatau ona sili atu ile afa e pei ona tusia i faatonuga. I le tau mafanafana, e faalua ona fafagaina le faalua i le masina, ma i le tautoulu, e le manaʻomia e le Decembrist ni faʻamaʻi.

Siʻosiʻomaga Zigocactus

Pe a tausia le Decembrist, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le teuteu, ona mulimuli mai ai lea o le togavao i se foliga manaia ma o le a totogo lelei. Ina ia faia lenei mea, ia Iuni, ua faapuupuuina pine ua tupu ma le le saʻo. E le gata i lea, o tagata fugalaau fugalaau ua fautuaina e le tatau ona vavaeina vaega o pupuʻu, ae faʻavasegaina lima.

Decembrist totoina

O se fugalaau e totoina i aso mulimuli o Fepuari i le maeʻa ai ona tupu. Pulu mo le Faʻailogaina e tatau ona lautele ma e le umi tele, ona o ona aʻa e le lelei. I le pito i lalo o le ulo, e tatau lava ona e sasaaina se alavai.

O le Decembrist e fiafia i se malamalama, o le mea e le mafai ai, e aofia ai:

  • peat - 2 vaega;
  • eleele lafulemu - 1 vaega;
  • oneone lapoʻa - 1 le vaega.

Mo le faʻapalapalaina, e mafai ona faʻapipiʻiina le koale paluga i le faʻafefiloi, ma mo le lelei o le vai, palamole ma le vermiculite.

O laau talavou e totoina i totonu taʻitasi i totonu o ipu, e na o le lua senitimita sili atu nai lo le muamua. O laau matutua e manaʻomia ona toe faʻapipiʻi pe a manaʻomia, ae le silia ma le tasi i le tolu i le fa tausaga.

Atonu e ono tutupu ni faafitauli

Pe a tuʻu i le tausisia o tulafono uma, e tupu lelei le ulu o le zigocactus ma fulafula lelei. Peitai, o faafitauli i le taimi o le galueaiina e mafai ona tupu, o le mea lea, o mea autu e fautuaina e suʻesuʻe.

Tetema faʻamaʻi ma meaola faalafua

O nisi laau toto e mafai ona toso mai iniseti ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea lea, o laulaau o le laau e tatau ona asiasia i taimi taʻitasi.

  1. Afai o le va o vaovao e foliga mai o ni paʻu papaʻe e pei o le fulufulu mamoe, o lona uiga o le Decembrist e aafia i se mealybug. O le tafiesea o le pest e matua faigata lava. Matou te manaʻomia se togafitiga faʻanatinati o laau ma sauniuniga faʻapitoa e faʻatau i faleoloa fugalaau.
  2. O laulaau e ufiufi i se paʻu vevela ma o se pusa e le mafai ona vaaia e faailoa ai o le zygocactus e aafia i se apogaleveleve mite. O nei mea laiti ma e toetoe lava a le mafai ona vaaia ni iniseti o se lanu mumu, lanu samasama po o le lanu enaena. Latou te foliga mai e le lava le timu. E mafai ona e faʻaumatia i latou i le fesoasoani a le fualaau faasaina "Neoron", "Fitoverm", "Actellik".
  3. Mai faʻamaʻi faʻaleagaina, o le faʻamalamalamaga e masani ona afaina i le tuai o le paʻu, phytum, ma fusiriosis. Muamua lava, o le aʻa o le fugalaau e pagatia, ma o se taunuuga o lea ua amata ai ona paʻu i le eleele susu, ua pala ma pale, ua leiloa ona vaega. I lenei tulaga, e tatau ona togafitia le laau i fomaʻi "Vitaros", "Topaz" ma "Maxim". E le gata i lea, e tatau ona e mautinoa o le eleele e le susu. I le va o le suālaʻau, e tatau ona māgo lelei.

Aisea ua le fuga mai ai le Tiapolo?

O le tele o taimi,O le mafuaʻaga e mafua mai i le le usitaia o tulaga faʻatupulaia:

  1. Le lava le inu.
  2. Le lava le malamalama.
  3. E i ai i le laau se tamai fagu ma e manaʻomia ai se mea faʻapipiʻi.
  4. E le lava le eleele paleni.

Ina ia totogo le laau, e tatau ona saunia lelei mo le totoina. Ina ia faia lenei mea, i le tautoulu, ua tuʻuina atu ia te ia se vaitaimi malolo, aveese le zigocactus i totonu o se potu malulu. I le taimi lea, e masani lava e le manaʻomia ona faʻafeinu ma e matua leai lava se manaʻoga e fafagaina. Ina ia fuga mai le zigocactus, i le faaiuga o Novema ua toe faʻaleleia i se nofoaga lelei ma faʻafeinu. O le laau o le a "ala i luga" ma amata ona maua ni pulupulu.

Ina ia ausia le tele o fua o le Decembrist, mo le leaim tatau ona vaʻaia lelei:

  1. I le taumalulu, e fautuaina le laau ina ia faamamafa atu i se punavai faaopoopo.
  2. I le vaitau o le vavave, e le mafai ona e gaoioi ma fesuiaʻi le ipu, ma saunia sauniuni mo le faʻaleleia.
  3. E matua faasaina le faʻaalia o le laau i le vevela vevela i le taimi o le fugalaau.
  4. Afai ei ai le ea malulu i totonu o le potu, ona tupu loa lea o le fugalaau.
  5. O le a tele lava le fuga o le togavao i totonu o se fagu laititi.
  6. O se fugalaau e sili atu ona galue malosi e faʻaolaina i tulaga o le vevela e le maualuga atu nai lo le + 16C.
  7. A maeʻa se taimi malolo, faʻafefe ma faʻauluulu pito i luga toe amata ma le faaeteete. A leai, o le laau e mafai ona tele naua le atuatuvale ma e leiloa ai ona aʻa.

Afai na e aumaia se fale o Crombary ua tupu, ma amata ona pauu fugalaau-e le tatau ona e fefe. O le laau e faigofie lava ona fetaui ma tulaga fou e ola ai.

Aisea e te manaʻo ai i le zygocactus?

E pei ona taʻua i luga, o le a mamae le fale pe afai e maʻi i maʻi faʻaleagaina. Ae atonu ei ai se isi mafuaaga - o lenei solo o aʻa.

Afai na amata ona sosolo le ogalaau o le Decembrist, ma le fugalaau na le toe i ai le mautu, ona mafai ai lea ona mate aʻa. E mafai ona tupu lenei mea ona o le fafagaina i vai malulu, le maalili a le laau, pe, i se isi itu, mai le vevela o le ulo i le la. O aʻa e mafai ona susunuina le tele o le suauu.

Afai o loʻo iai se faʻafitauli faapena, o le fugalaau e manaʻomia vave ona faʻapipiʻi i se isi eleele. O aʻa e asiasia ao faagasolo le gaosiga, ua aveesea mea ua afaina. Ona avea lea ma aʻa o le laau fufuluina faʻatasi ma sina paʻulaʻau ma mago. A maeʻa lenei mea, ona totō lea o le zigocactus i se paluga oneone fou ma faʻafeinu pe a tatau ai.

Aisea e pau ai laʻau?

Pepa o le Tiapolo e mafai ona paufoliga mai e leai se mafuaaga. Ae ui i lea, e leai se mea e tupu faigofie, o lea e tatau ai ona e iloa le mafuaaga:

  1. Afai e aʻafia le laau i meaola faalafua, ona togafitia lea i fualaau faasaina.
  2. Afai e mama laulaau o le laau, ma e leai ni iniseti i luga ia i latou, atonu o le mafuaʻaga o le le lava o meaʻai. I lenei tulaga, o le Decembrist e faʻamaua pe faʻavasegaina i fomaʻi mo le epiphytic cacti.
  3. O mafuaaga mo vaega mulimuli e paʻu ai atonu o: se ata faataitai, suiga faafuasei i le vevela, ea vevela vevela poʻo se mea e toe faʻatuai ai.

Faalauiloa faapolopolo

Zygocactus faʻalautele vegetatively, o lona uiga, e ala i le oti. Ina ia faia lenei mea, e lua ni vaega matuia ua vavae ese pe leai foi, lea e tatau ona mago i totonu o nai aso. A o faagasolo lea taimi, ua saunia ni pusa lapisi po o ni fatu laau ma ua tumu i palapala.

Vaega toto i le eleele susu ma natia i tua o le tioata po o le polyethylene. I lenei tulaga, o le a tupu le gaosia o le greenhouse ma o aʻa e totō aʻa ma maua aʻa. O koneteina e tatau ona teuina i le paolo i le vevela o le 15-20C. O aso uma lava, e tatau ona fafaguina le tioata, ma faʻalauiloaina fualaʻau. E tatau foi ona faʻamautinoa o le aʻafia o le eleele e le faʻamago.

O le tele lava o taimi, e faʻataunuʻuina le Decembrist i le maeʻa o le teu, ona o se taunuuga o lenei faiga, o loʻo tele pea le mea o loʻo totoina.

Faʻasoa lelei, fugalaau Decembrist i le fale e oʻo atu i le luasefulu tausaga. E mafai ona ola i ni fagu faigofie e pei o se vao, pe i totonu o pusa faatautau e avea o se mea faʻamaina. O le matagofie, laʻau tele ma le tele i masina mālūlū mālūlū ma tausi lelei ile faʻaleleia o le laau e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga.

Faigamalo Faʻasalalafale i totonu