Isi

Auala e faʻamalosi ai fatu: metotia ma metotia

Taʻu mai ia i matou le auala e faʻamalosi ai fatu? E masani ona ou totoina fualaau, fugalaau ma isi mea totō. Faatasi ai ma i latou o laau totō e manaʻomia ona latou faʻamalosi ao leʻi totoina. O le a le mea ma pe faʻapefea ona faia le faiga i le fale?

I lalo o le natura masani, o fatu o le tele o mea totō, pauu i totonu o le palapala i le tautoulu, maua ai le sosoʻo masani, o lona uiga, "faʻamoega" i le maualalo o le vevela. O le malulu ma tulaga o le maualuga o le susu e faʻavaivaia ai le ofutele o le pusa, ma o se taunuuga o le a atili ai ona pala. O fatu faapena e totogo muamua ma sili atu le fiafia i le tautotogo. E faigofie ona toe faʻaleleia tulaga masani o le faʻamalosi i le fale, i le amanaʻiaina o manaʻoga o ituaiga laau eseese. Mai le aganuu latou te i ai, o metotia mo le solia o fatu e eseese.

E tele ni auala faʻamalosi:

  • malulu
  • mafanafana
  • tuufaatasia.

I le faaopoopo atu, e faalagolago i le metotia o lona faʻatinoga, o le vaevaega e vaevaeina i le susu ma le māgogo. Afai o le fatu e muai faʻamamaina pe aofia i totonu o se mea susu, o le filifiliga muamua lea. O le vevela vevela e aofia ai le faʻafefiloi o fatugogo mago ma eleele vevela ma faʻamafanafanaina i latou i le togalaau.

Fuga fatu fatu

O lenei metotia e faʻaaogaina pe a tupu mai fatu o vao, pome fatu ma fualaau maa ma nisi o fugalaau ma fualaʻau. O le laina pito i lalo, o le susu o fatu e auina atu e fua i se lelei, ae maualalo, vevela.

E mafai ona faia faʻamafaʻesega i ni auala se lua:

  1. Totoina o le taumalulu. E mafai ona e totō fatu i le taimi lava lea i luga o moega poʻo totonu o pusa, o loʻo tuʻuina i totonu o le togalaau ma ufiufi. O iina, i lalo o le ufiufi o le kiona, o fatu o le a maua ai le manava lelei. O le mea lea e totoina ai iisa, hazel grouse.
  2. Faʻamāina le pusaaisa i totonu o le pusaaisa poʻo le lalo ifo. O le fufuluina o fatu e fefiloi ma le oneone susu po o le popo ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. O fatu laiti e afifi i totonu o se ie susū ma tuu i totonu o se ato. O le taimi o le mafanafana e faalagolago i le mea totino. E tasi le masina e lava mo lavender, ae e tatau ona teu le lanu lanumoana mo le 3 masina.

Stratification o fatu i le vevela

Mo faʻatoʻaga e faʻapipiʻiina ai fatu ile fatu, e faʻaaogaina mafanafana. O tulaga e le tatau ai mo sea ituaiga taualumaga o le faateleina o le vevela, moli lelei ma le vevela o le itiiti ifo ma le 18 ° C (mo nisi laau totő - 25 ° C) o le vevela. O le tele lava o taimi, o le totoina o mea e tuʻuina i le va o ni laulau se lua o se sipuni susu po o se ie. Ona o lea, ua tuu i totonu o se fale kati pe ufitia i se ata tifaga ma tuu i le faamalama i saute.

O fualaʻau aina ma nisi o fugalaau (lumbago) ma togalaau faʻatoʻaga (lemongrass) e tuʻuina i le vevela.

E faʻafefea ona puipui fatu i se auala faʻaopoopo?

E i ai aganuu e tupuga mai ma le le fiafia ma mo se taimi umi ona o le tele o pulou mafiafia. Latou te manaʻomia ni suiga o le malulu ma le vevela, pe vice versa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e muamua ona tausia le gentian i totonu o se mea susu mo le masina, ona mo le taimi lava e tasi i le pusaaisa. O fualaau faʻatoʻaga faʻatoʻaga e manaomia ai le umi o sauniuniga. Apricot, plum ma viburnum e teu mafanafana mo le 4 masina ma le isi 6 masina i totonu o le potu.

O nisi aganuu e manaʻomia muamua le mafanafana, ma na o le mafanafana, mo se faataitaiga, gentian.