Meaai

O fualaau siliva sili ona lelei sapalai

Mo tamaʻitaʻi uma e fia faʻamagaloina le aso malolo, o le salad with squid o le tali sili ona lelei i lenei tulaga. Faafetai i iʻa, o le ipu e maua ai le tofo ma le manogi. E teu ai e te le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. Manaoga ma se vaega itiiti o mea aoga - ma o le aso malolo na manuia. O fuamoa sili ona lelei salad salalau ma ata e mafai ona maua i lalo.

Vaʻai foi: Salati i le vavao laau ma sana.

Fuatia fua vave salalau i le squid ma fuamoa

O se ipu ua saunia i lenei auala e logoleleia mo lona manaia ma le manaia lelei. O se filifiliga masani lea e masani ona kuka i faleaiga i le salafa o le lalolagi.

Meaʻai mo le faia o squid ma salad salamu:

  • afa kilokalama o squid;
  • 4 fuamoa moa tetele;
  • aulati alalaʻau e lua;
  • 60 g greens (e mafai ona e faia);
  • afa afa o le mayonnaise;
  • mea manogi e pei ona manaʻo ai.

E le aoga le faʻamamaina o squid frozen, aua e mafai ona aʻafia ai le fausaga o aano o manu.

O le squid mafiafia e tatau ona teuina i le vevela o le potu seia maeʻa uma le aisa.

Faʻamama le tino maliu i lalo o se tap. Ona ave lea o se apa loloto, sasaa vai ma tuu i le afi. A oʻo mai le suavai, tuʻu iʻa i totonu o le sami. O aano o manu e tatau ona avea ma masima ma pepa. Taofi le squid i le vai vevela mo le silia ma le 4 minute.

A uma ona kuka le iʻa, e tatau ona tuʻuina i luga o se laupapa tipi ma faʻamalolo sinamu. Ona fufulu ai lea o le squid, aveese uma ata tifaga. Faʻaaogaina se naifi maʻoti, tipi le aano i ni fasi 'ie laiti.

Fufuluina le aniani ma tiaʻi. Oti le fualaau aina i soo se auala faigofie. Afai o le aniani e matua vevela lava, ona mafai lea ona sisi laitiiti i sina vai inu.

Tuu fuamoa i totonu o se fagu ma aumai i se vevela. Simmer seia kuka. Ona faʻafeiloaʻi lea oi latou i se fagu vai malulu ma taofi mo sina taimi. O le a fesoasoani lenei i le atigi e vavae lelei ai. Tipi le polotini ma le yolk ma se naifi. E mafai foi ona faapipiiina i luga o se paʻu lapoa.

Fufuluina ma faʻamamago lauʻau fou. E mafai ona e faia lenei mea i se solo pepa. 'Otiʻoti faʻamaʻi pe a mafai. Ia saunia ni squids, fuamoa ma isi mea i totonu o se pesini loloto. Taimi i le mayonnaise ma faʻafefiloi lelei.

Ua saunia le salati!

Laʻau suamalie ma suamalie

O le tuufaatasiga o nei iʻa taumafa o le a maua ai e le ipu se mea faʻapitoa ma se mea manaia, suamalie. O sea salatisi squid e mafai ona tautua i luga o le laulau feʻai, faapea foʻi ma le kuka mo le 'aiga o le taeao. O se mea taumafa ma i le taimi lava e tasi o le taumafataga fiafia o le a avea ma meaai lelei mo le aiga atoa.

Ina ia faamamafaina le tofo o le mimiti i totonu o se salati, faaopoopo i ai ni nai laulaau laititi po o ni nai vaega atoa, sua suamalie i le vai o lo o latou kukaina ai.

Vaega mo le faia o salati:

  • 1 kg le paʻu;
  • 1 kg squid;
  • afa afa o le gelisi letusi;
  • 12 fasi o fuamoa o moa;
  • aniani;
  • lanu;
  • sami masima e tofo ai;
  • ole mayonnaise e maualalo le maualalo.

O le sauniuniga o le salamata e tatau ona amata i sauniuniga matala. E tatau ona kuka meaʻai i le sami suamalie. Taofi vai inu mo le silia ma le 3 minute.

Tipi le sipuni ma le salati. Oti i sina mea itiiti e mafai.

Faʻafeu ma fufulu mama le kuka. Tuu mea uma i totonu o se ipu loloto ma faʻafefiloi lelei.

Sulu fua ma tipi i le afa. E tatau ona faataatia ile pito i luga ae leʻi auauna atu i le salati i le squid ma le moa i luga o le laulau. E fautuaina foi e fufuluina ni ipu i le tipi. Tuu le mayonnaise i auaunaga taitasi.

Sapalai Saʻo i le Squid and Crab Sticks Recipes

O se mea manaia ma le matagofie lenei mea ei ai se manogi masani ma se taimi mulimuli ane. A lelei le kukaina, o le a mumu ma gaogao le uʻamea.

Ina ia fufulu vave le squid ma vave mai le paʻu, e tatau ona e tuʻuina i totonu o le vai inu mo 10 sekone ao faʻaosoosoina pea. Ona aveese lea mai le vai inu ma tuu i totonu o se vai malulu. O lenei mea o le a mafai ai e le paʻu ona gaosia mai aano o manu.

Ina ia saunia le ipu, e tatau ona e ave:

  • 500 g o squid tipi;
  • 380 g o laau o le vavao (faʻalelei);
  • 220 g o sisi malo (sili atu Rusia);
  • 6 tamai moa fuʻamu fuamoa;
  • vineka, mayonnaise, masima ma pepa e tofo;
  • 1 aisa.

'Otiʻoti vaega uma i le fusi. E tatau ona amata le faʻavae i le sauniuniga o le riki. E tatau lenei mea ina ia mafai ona ia tolo. Tuu le fualaau kuka i totonu o se pesini ma faatumu i le afa sipuni ole suka ma le tasi sipuniti masima. Liligi uma 3 punetini o le vineta. Afai e le lava le vai, ona e manaʻomia lea e faʻaopopo vai mai luga ma faʻafefiloi lelei mea uma.

Tipi le sisi ma fuamoa ma se fatuga mau. 'Otiʻoti le fasi uʻamea kuka i totonu o fasipepa. Otioti fasi laau.

Tuu mea o loʻo i totonu o se fagu lapoa ma faʻaopopo se caviar mumu laitiiti. Faafefiloi le salati, masima ma le pepa. Faʻapipiʻi foi i le mayonnaise.

E mafai ona e tautua i le ipu i totonu o se salalafola lapoa ma i ni vaega, e faʻaaoga ai ni mea faʻapitoa. I luga, pe a manaʻomia ai, e mafai ona teuteuina i fasi kukama ma fualaau fou o dill. O le salalaʻau i fasi uʻamea ma laumei, pe a saʻo le kukaina, o le a avea ma sui sili mo le lauiloa Olivier.

Laʻau moa ma le salakeke

E ui lava i le faigofie o lenei fua ma le pito i maualalo o numera o mea, o le ipu e foliga mai e manaia, palau ma matagofie. O se salatisi ua saunia vave ma faigofie. Faʻafetai i kukama fou, lea o loʻo aofia ai i totonu o le lisi o mea aoga, e maua mai ai se manogi matagofie ma le manogi. Mo tagata uma e fiafia i se taumafataga fiafia ma le manaia, o le salati ma le squid ma le kukumba o le filifiliga sili lea.

Afai e faʻamaʻalo le laumei, o le a matua faigata le aano.

Mo le kuka o le a e manaʻomia:

  • se tasi o fasi manu fasi fasi, pe tusa ma le 100 kalama;
  • totoma fou;
  • aniani laʻitiiti (sili ona lanu moana);
  • 2-3 fuamoa moa (fale);
  • se apa o laulaʻau lanumeamata ua laulauina;
  • lua laulaua laʻau (laʻititi le lapopoa);
  • talo; peas;
  • afa ipu tioata o le apple cider vinegar;
  • se pine o le masima, suka ma le pepa;
  • nisi o mayonnaise (ina ia faʻavasega le salati).

Fufuluina le aniani ma tiaʻi. Oti le fualaau faisua i afa mama, ona tuu lea i se pesini ma se piko. O lenei mea o le a maua ai le salati e le masani ai. Ina ia faia le laʻau e manaia i le lanu, e fautuaina e faʻaaoga le aniani lanu viole. E manaʻomia lou suʻeina o le fualaʻau mo le 15 minute.

Thaw squid i le potu vevela. Ona fufulu lea i le vai malulu. Liligi le suavai i totonu o le pusa. Faaopopo i ai sina masima, pasili, pi ma aumai i se vevela. A oʻo le vai i le vevela manaʻomia, tuʻu le tino o le moa i totonu o le apa. Tausia e le sili atu i le 1 minute. Ona aveese lea o aano o manu mai le vai inu ma fufulu i lalo o le vai tafe.

Afai na e faʻatau tino gaʻo o le lapisi, ona tatau lea ona vaʻaia faapitoa le faamamaina. Ina ia filifilia mea uma e manaʻomia, e manaʻomia ona ave le ulu ma faʻamaʻi ma aveʻesea mea uma. Ona vavaeese lea o le meaʻai chitin, ma fufulu le aano o manu i lalo o le vai tafe.

O squids ua maeʻa e tipi i ni fasipepa ma tuu i totonu o se fagu loloto. Fufulu ma tapuni le kukama i foliga o nai taʻavale laiti. E sili ona lelei le faʻatau mai o se fualaau faisua ma se pulupulu pulumu. O lenei mea o le a puipuia ai le foliga mai o se aofaiga tele o le vai i le salati. Faaopopo le kukama gaʻo i le squid. Tuu atigi aniani iina, ma sasaa le vai o loʻo totoe i totonu o le fagu.

Taʻu le fuamoa. Taofi le inu vai mo le sili atu ma le 10 minute. Ona malulu lea i le malulu. Uu i latou ma tipi i ni fasipepa. O mea na sauniuni e auina atu i salafa i le lumanaʻi.

Gagau peasini lanumeamata lanumeamata i totonu o se mea e teu ai meaola ina ia sili atu le suavai. O le taimi lava e tuʻuina atu ai lana vasa atoa, e mafai ona faʻaopoopoina i le salati. O le aofai e tatau ona fuafuaina tutoatasi. Faʻafefiloi vaega uma, faʻaopopo sina masima ma le pepa, ma le vaitau ma le mayonnaise. Soo se tasi e le fiafia i lenei masi, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faisua poo le suāuʻu olive.

O le fualaau suamalie sili lea ona suamalie i le squid, ao lei auauna atu e mafai ona e teuteu ai fuainumera o kāloti kuka. O se filifiliga lelei foi o le faʻaaogaina lea o nai fasi moa felafolafoaʻi o le lemon. E lelei vavalalata faʻatoʻaga ma iʻa.

O fuamoa saladia squid o loʻo faʻamatalaina i luga o le filifiliga aupito sili lea. O ia ituaiga ipu ua kukaina i faleaiga lauiloa a le lalolagi mo le tele o tausaga.