Fugalaau

Tausiga lelei mo fusi o le lyre

E tusa lava po o le a le matagofie ma le lelei o lo tatou fale e maua, o le a toe faaolaola e laau toto nai lo se isi mea teuteu. Tausiga ma le tausiga o laau e pei o ficus e le faigata mo lē e ona. O le mea lea, oi latou o laau sili ona lauiloa i totonu oo tatou fale. O se tasi o nei laau totoa e foliga mai e foliga mai o le fusi.

Faʻamatalaga o fusi o le lyre

O lenei mea na oʻo mai ia i matou mai le vasa o Aferika. I totonu o lona lauʻeleʻele, o lenei laau toto e tupu aʻe i foliga o se laau, o le maualuga e oʻo atu i le 13-15 mita. O lea e tupu ai se laau pe a lava le susulu o le la. Faatasi ai ma sina vaega o moli, o le a amataina ai ma le matagofie le ficus lyre. Ae le o se foliga o se laau tutoatasi, ae o se epiphyte - faʻalagolago ma vaʻai faʻamalosi isi laau ina ia faigofie ona oʻo atu mo se punavai malamalama.

O le fulufulu foliga o le Lyre e oʻo atu i le maualuga o le 2.5 m

I le fale, e le mafai ona tatou tuputupu ae o se tagata maoae. O a tatou ituaiga o le lyre o se tamai laau, e oʻo atu i se maualuga e oo atu i le 2.5 mita. O lona ogalaau e saʻo, e laititi lava, e lanu i le lanu. O le sili ona lalelei i lenei mea o le mea moni o laulaau. E masani lava, o le foliga o le laʻau e tuʻuina atu i le fale se mea teuteu. Ma i le fusi o le lipine, o lau e pei o se mea fai musika i foliga ma mamanu. O nisi taimi o lenei mea e taua o le vaiolini.

O laʻau e pei o le lalaga e susulu, lanumeamata, lapoa tele, e oo i le 45 cm le umi, e felelei i luga o le pito. I le ogatotonu, o le a tosoina i latou i se "puimanava." Ona o lenei uiga, e foliga mai o se vaiolini poo le lyre. O le mea lea o le igoa o le ficus lyre-shaped.

E i ai le tele o ituaiga o lenei ficus ma sili ona lauiloa o mea nei:

  • maualuga maualuga Faʻavae;
  • laʻititi faiva Laititi laitiiti;
  • maualalo maualalo Bambino.

E ese i latou i le tele o lau ma le maualuga. Mo ofisa ma taumalulu maualuga le vasega e lelei tele. Ae e manaʻomia ai se tele avanoa. O lenei mea e vave ona tupu ma oʻo ai i se maualuga lelei. Mo fale fale laiti e sili atu ona lelei le filifilia o se ituaiga o Bambino.

O le tele o vasega o le ituaiga lyre-ficus Bambino

Malamalama ma le vevela

Muamua lava, mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona fuafua se nofoaga talafeagai. E manaʻomia e ia le faʻamalamalama lelei mo le sili atu o le photosynthesis (o se gaioiga lea e maua ai e le tovine le malosi mo le tuputupu ae e faʻaaoga ai le la mai le carbon dioxide ma le vai). O le timuga e maua ai ia tulaga. O potu e iai ni faamalama lapoa, faitotoa tioata po o ni moli susulu e sili atu ona talafeagai nai lo potu e leai se malamalama. Ae e tatau foi ona aloese le la susulu malamalama ina ia le fauina e le fugalaau se mu i luga o laulaau. O le mea lea, e sili le filifilia o faamalama i sasaʻe poʻo sisifo. Southern e le manaomia.

O totonu o fale e ola i totonu o fale o latou tagata e ona, pe a fai o loʻo tumau le puleaina o le vevela i le lautele e fiafia i ai tagata (o lenei laina e mai le 18 ° C i le 24 ° C) Ae ui i lea, o le tele o laau i totonu o loʻo maua ai le toʻa. E le tatau ona faʻapipiʻi pepa i le taumalulu, talu ai ona o suiga tetele i le vevela, e mafai e le ficus lyre ona faʻaaoga uma lau laʻau.

Faʻasa

E masani lava oa tatou fagafao ua maliliu ona o le le faʻavaveina o vai. O a matou fugalaau e ola i totonu o pusa pusa ma totonu o potu ma le mafanafana mafanafana, i le mea e mamago ai le ea i maʻa. Talu ai e na o sina vaega itiiti o le eleele i totonu o le fagu e siosiomia aʻa, e tusa lava pe itiiti le amanaia i le taimi e faʻafeinu ai e mafai ona afaina ai le fugalaau.

E manaʻomia le faʻasusuina o le lyre pe a manaʻomia, pe a faʻagogo le eleʻele

E mafai ona e siaki le tulaga o le palapala ile tamatamailima, lafo i le eleele ile 1 cm. O le taimi tonu e faʻafeu ai le taimi o le palapala i luga o le fogaeleele o sina susu.

Mo le mea e tasi, o le tele o le inu e afaina ma leaga.

E sili atu le lelei o le suavai i se mea malulu poʻo se vai mafanafana. Ia mautinoa ia tuʻu le vai i luma o le suāvai ina ia sao mai le chlorine mai le vai. Afai e mafai, e tatau ona faʻamalolo le laau pe liliu i luga o tagata faʻamaualalo. O nisi taimi i le 1-2 masina, faatulaga se mafanafana mafanafana mo lau au. Aua nei galo e solo le laʻau ma se laumei susulu po o le omomi ina ia le faʻalavelaveina le pefu o le faʻalelei.

Laʻei pito sili

A oʻo mai le tautotogo ae leʻi pa'ū, e tatau ona fafagaina. E fautuaina le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina i le 10 aso. I le taimi nei, i faleoloa faapitoa o loʻo i ai le tele o filifiliga o fomaʻi, e mafai ona e faʻatau le vailaau faʻatau faapitoa mo ficus.

Faitau ma le faʻaeteete faatonuga i luga o le afifi ina ia le faia se mea sese i le fualaau.

Suiga ma le tausiga

Talu ai ona o le tuputupu ae vave, o le taimi muamua e totoina ai laau talavou i soʻo se taimi e mafai ai i tausaga taʻitasi. Ona mafai lea ona e le mautonu i lenei mea e le tele, ae le sili atu ma le faatasi i le fa tausaga. E tatau ona e mataituina ma le faaeteete lau laau. O le taimi lava e tumu uma ai aʻa i le fafie ma amata ona agai atu i totonu o le alavai, o le a taitai atu ai i se fugalaau fugalaau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau se fagu fugalaau e sili atu le telē nai lo le tasi muamua pe a ma le 2-3 tamatamailima.

O le fusi o le tama talavou e manaʻomia ai le gaosiga o le tausaga

E mafai ona e faʻatau se mea e fai i le mea e fai ma ficus, pe mafai ona e faia oe lava. O le paluga eleele mo le ficus e aofia ai le tasi vaega o le peat, o le tasi vaega o le oneone ma vaega e tolu o le lau laulaau. Ia mautinoa ia taatia le alavai faʻavaivai (faʻalautele le gaʻo) i le pito i lalo o le ulo. E sili atu le lelei o le fesuiaiga o mea e ala ile fesuiaiga. Faatasi ai ma se gaioiga faapena, o aʻa o le laau e itiiti le manua, ma e itiiti le maʻi o le laau pe a uma ona suia.

Toto ma fusi le pale

E vave tele ona tuputupu aʻe Ficus lyre. O le mea lea e i ai taimi e manaomia ai ona tipi ese laau mama,ma faia ai se pale. E tatau ona faia lenei mea i luga o le internode. I le taimi lava e tasi, e vave ona fuga e le fuga ni totoa fou, ma o le vao e sili atu ona mafiafia ma sili atu ona matagofie.

E tatau ona manatuaina o le sua suamalie na natia i le taimi e teu ai pe a oʻo mai i le paʻu e mafai ona mafua ai le ita tele.

Faʻapena i le fale

  1. Mo le faʻamalosiina o ficus, e tatau ona tipi ese ia sele. E tatau ona i ai se umi o le 10-15 cm ma ia tele ni laulaau. Fufulu ese le sua moli pe a uma ona selesele le ala ma fufulu i le vai ma faʻamago mo le tele o itula. 'Otiʻoti laulaʻau i luga o le' au (ina ia faʻaitiitia le faʻaleleia). Ona faʻavaivai ai lea o aʻa i totonu o le vai ma tuʻu i lalo le 'au iina. Ufiufi i se pusa paʻu ma pupu i le pito i luga (pei o se kiona). A maeʻa pe a ma se masina, ona amata lea o aʻa muamua. I le taimi nei, e mafai ona e faʻapipiʻi se totogo talavou i totonu o se fagu fugalaau ua saunia.
  2. Lyric ficus e mafai foi ona tupu mai fatuae o se faiga sili atu ona faigata. O fatu e ola i le vevela e le o lalo ifo o le 25 ° C ma e le muamua nai lo le 60-90 aso.
  3. O le isi auala o le taoto. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:
  • Ua faia se mimiti i luga o le au filifilia ma se naifi malosi, ma o se paʻu 2 cm le lautele ua aveeseina ma le faaeteete.
  • Faʻafefiloi i le "aʻa" ma afifi i moa susu (O le Sphagnum moss ua faatauina i faleoloa faapitoa). Ona e manaʻomia lea e nonoa se taga palasitika (greenhouse). E tumau pea e faʻatali.
  • Ina ua mavae ni nai masina aʻa i totonu o le nofoaga o faʻasaga. O le taimi lava latou te tutupu aʻe ai, e mafai ona e faʻalauteleina mea uma ma tipi le totogo e tupu i lalo ifo o aʻa fou. E totoe na o le totoina o se tamaʻi tama i totonu o se ulo.

Faʻafitauli i foliga o meaola faalafua ma faʻamaʻi pipisi

  • O se tasi o mea taatele e masani ona faʻaleagaina mo ficus apogaleveleve mite. E tau le mafai ona maitauina io tatou mata. Ae talu ai ona ua e matauina ni mea pogisa i luga o laulaau, e mafai ona e iloa le togi. Ma faʻatasi ai ma se faʻamaʻi malosi, o lau e amata ona liu samasama, vevela ma paʻu. Muamua lava, e tatau ona ave ese le laau mai isi ina ia le salalau le liona. Ona tatau lea o laulaau o le ficus ona togafitia i se sauniuniga faʻapitoa faapitoa faʻapitoa - o le tino. O le fufuluina o le ficus e faia i ni nai taimi, seʻia oʻo lava ina faʻaumatia atoa le siaki.
Mo le faʻaaogaina o le tino, e tatau lava ona e faitau i faatonuga.
  • Mealybug - se iniseti parasite matautia. Pe a ulu atu i laulaau o se laau, e toso mai uma le sua mai le laau, ma e mamae. Afai tatou te vaʻaia nei iniseti i luga o tatou vae, ona vave lea ona tatou fufuluina uma laulaau i luga ma lalo ma se paʻu o le cotton ua gase i le vodka poo le ava malosi. Ma i le lumanaʻi e mafai ona faia se faʻamalo fasimoli mo le laau ma fufulu lelei laʻau.
O se tasi o mafuaʻaga muamua o le tuusaʻoina o faʻamaʻi o le tausiga le talafeagai.
  • O faʻamaʻi pipisi e mafai ona maua mai togafitiga le talafeagai. E tele taimi e le talafeagai ai le faʻasuina, o laʻau lanu samasama ma pauu. O lālā e mafai ona lanu samasama e oʻo lava i le malulu o totonu. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e aofia ai ma le lotomaualalo i totonu o le potu, fufulu laulaau, e mafai ona e ufiufi le maa i se solo susu.
  • Afai o laulaau o le ficus na amata ona mou ma pau, o lona uiga o le laau e leai ni meaʻai. E taua le fafagaina o le fugalaau pe faʻafeiloaʻi i totonu o se isi ipu ma le tele o meaʻai.

O le mea lautele, o le ficus lyre o se laau e le lelei tele ma e seasea lava ona maʻi. Afai na te faia ni tulaga mafanafana mo le tuputupu ae, o le a ia le faatupuina ni faafitauli, ma o le a aumaia le fiafia ma le matagofie i lou fale.

O fale uma o se tagata faʻaonapo nei e manaʻomia fugalaau. Latou te faia le fufulu vaalele i totonu ma avatu ia i tatou se matagofie matagofie. Ma ficus lyre o se laau e faigofie ona ola i le fale. O le a ia manaʻomia le tele o faʻamatalaga faʻamalosi mai lona matai. Faafetai i lenei fugalaau, o le a fou, matagofie ma manaia lo matou fale.