Laʻau

Trachicarpus togafitiga fale tausia ma toe gaosia

Trachicarpus (Trachycarpus) - o se ituaiga o laau o le aiga Palmae poo Arecaceae (Paʻu). O le ituaiga e aofia ai, e tusa ai ma punaoa eseese, mai le 6 i le 9 ituaiga. O le fanau mai o le trachicarpus ua taua o East Asia. I lalo o tulaga masani, o le pine trachicarpus e masani lava ona maua i Saina, Iapani, Himalayas, Burma.

Ua totoina toetoe lava o soo se mea i totonu o le fale ma le fale lauʻeleʻele, faapea foi i nofoaga tatala i vaega eleele laiti. Trachicarpus o le taatele o laʻau o loʻo ola i luga o le talafatai o le Black Sea o Crimea ma le Caucasus. O lona lauiloa e mafua mai i le mea moni e faapea o le trachicarpus e na o le pau lea o le pama e mafai ona faapalepale i le vevela e oo atu i le 10 tikeri i lalo o le zero.

Faamatalaga lautele

O lenei pine palm trachicarpus o loʻo i ai se ogalaau saʻo, lea e mafai ona oʻo mai ile 12 i le 20 mita le maualuga, i le fale, o le maualuga o le maualuga e le sili atu i le 2.5 mita. O le ogalaau e ufiufi i fiva malulu, o loʻo totoe i lalo mai lau lau. O laulaau ei ai se otootoga lautele ma oʻo atu i le lautele o le 60 simita.

E vaevae le lau o le lau i vaega e toetoe lava a oʻo i le faavae, peitaʻi, i nisi ituaiga - na o le afa o le laupepa. I tua o laulaau o loʻo i ai se uila e faʻalauteleina le paʻu. O laʻau e faʻapipiʻi i petioles uumi, lea e mafai ona lilo i vao tuitui.

O le pa trachicarpus e tupu malie. O lenei mea e faʻataga ai oe e teu i totonu o fale ma fale tutoatasi, aua a oʻo i le maualuga o le pama, e mafai ona sili atu i le 10-15 tausaga.

O le mea aupito sili ona lelei, o le mea moni, o nei laau matagofie o le a lagona i potu e tele avanoa avanoa - greenhouses, conservatories, potu ofisa ma fale tetele. Aʻo leʻi maua se alofilima, pei o soʻo se isi lava laau, e tatau ona e masani lelei i tulafono o le tausiga ma le tausiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le alofilima o Liviston, e tusa ai ma tulafono o le tausi ma tausi fale, lea e mafai ona maua iinei, e sili atu le mama nai lo le pama o le trachicarpus.

Palm trachicarpus tausia fale

O le laau e fiafia e faʻasalalauina le malamalama, e mafai ona tutupu aʻe i lalo o le paolo ma le malulu. Faʻamalamalama le susulu o le la, aemaise lava ile vevela vevela, ei ai le faʻalavelave i luga o le laau. Aʻo tuputupu aʻe le trachicarpus i le fale, e sili ona lelei le tuu i luga o se laulau poʻo se laulau latalata i le faamalama. Ina ia faatumauina foliga o le alofilima, e tatau ona e liliu i le 180 tikeri faataamilo i lona axis tasi i vaiaso uma.

O Palachchicarpus e le o se mea e manaʻomia tele ile vevela. I le taumafanafana, e lagona le pama i le vevela o le 18 i le 25 tikeri Celsius. I lenei tulaga, e tatau ona faia le faʻaleleia masani o le potu, aʻo puipuia le laau mai faʻataʻitaʻiga. O le pama e lelei le tali i le ea fou i le taimi mafanafana.

Mo le trachicarpus e ola i le fale, o le aupito maualalo o le vevela o le tausiga tumau-taimi e mafai ona 0 tikeri. Laʻau e faʻaleleia mo le tuputupu ae i luga o le auala e mafai ona tatalia le vevela e oʻo atu i le -100 ° C, ae na o le pau lava le mea e faʻavae lelei ai le ogalaau. I le taumalulu, e manaʻomia se faʻaitiitia o le vevela i totonu o le potu o loʻo iai le trachicarpus, e tusa ma le 16 tikeri.

Lafoaina o pama trachicarpus

E manaʻomia le faʻaleleia o le faʻaleleia, o le pama o le togafiti ma le vevela o le togalaau ma le inu tele e ono mafua ai le pala o le aʻa. I le va o le suālaʻau, o le pito i luga o le eleele e tatau ona faʻamamago. Ua lelei le suavai, e le o iai le chlorine, ua lelei atoatoa le timu.

I le taumafanafana, e fautuaina e fufuluina lau pama i le vai mafanafana i le 2-3 vaiaso, ma i le taumalulu e mafai ona e fufulu ma se fasi mea paʻu. E mafai foi ona e faia se vai mafanafana i le tautotogo ma le taimi o le taumafanafana mo le laau, aʻo ufiufi le ulo i se pusa paʻu e aloese ai mai le vai ma le suavai o le lalolagi coma.

O le totoina o le laau e le o se mea e manaʻomia, ma i le tau malulu e le o fautuaina e ave i fafo, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le tupu mai o faʻamaʻi fatu o le laau.

E fiafia Palm trachicarpus i le ea malulu. Ina ia mautinoa le lelei o le susu, e mafai ona e tuʻuina se fagu e tumu i vai i tafatafa o le fagu ma le pama.

Fertilizer i le pamu pipi trachicarpus e talafeagai foi

Mo le laei pito i luga, ua fautuaina e faʻaaoga lemu le faʻamalolo faʻasili, lea e faʻaaoga i le tausaga i le tautotogo.

E mafai foi ona faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi faʻamalosi poʻo vailaʻau faʻasaina. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaitiitia i le faʻatonuga 2 taimi maualalo ifo nai lo le faʻamaonia i totonu o faatonuga ma faʻamalosi i 2-3 vaiaso amata ia Aperila ma faaiuina ia Aokuso.

E le gata i lea, o laʻei pito i luga folia ma microelements e faia i masina taʻitasi.

Trachicarpus laʻau totoina

O le ogalaau o le pama, e pei o le tele o pama, e le fiafia tele i le gaosiga, o lea e na o le taimi e tatau ai. E masani lava ona tupu pe a le toe tuʻuina le aʻa o le pama i totonu o le ulo. Mo laau laiti, e manaʻomia se faʻaopoopoga i tausaga taʻitasi, ma mo tagata matutua, e le silia ma le tasi i le tolu tausaga.

Pe a suia, e le mafai ona e aveesea le eleele mai aʻa, ua totoina le laau i totonu o se fagu fou faatasi ai ma se masini eleele. I le taimi lava lea e tasi, e le mafai ona faʻalolotoina le trachicarpus - o le palapala palapala i totonu o le fagu fou e tatau ona i ai i le tulaga tutusa e pei o le tuai. E tatau foi ona filifili le saʻo saʻo o le ulo mo le laau, e le mafai ona e totoina se tamai pama i se ipu tele.

O le eleele mo le totoina o le laau e tatau ona matala ma sogasogo vave i le vai, ae i le taimi lava e tasi, e tatau foi ona vave faasaolotoina mai le tele. O se mea lelei e saunia ai le mea e faʻafefiloi ai le tasi ole auala e faʻafefe ai le suavai i totonu o ni nai sekone i totonu o le lua faʻavaivai. Afai e manaʻomia ni nai minute mo lenei vai, ona le mafai lea e le trachicarpus ona ola i totonu o sea palapala. O le aʻafia o le eleele talafeagai o loʻo i totonu o le pH mai le 5.6 i le 7.5.

E mafai ona e faʻaogaina le paluga o eleele mo le totoina o trachicarpuses, pe mafai ona e kukaina oe lava ia. E tele filifiliga mo ona vaega:

  • Sod eleele - 1 le vaega, eleele laʻau palapala - 1 vaega, humus - 1 le vaega, perlite poʻo le oneone - 1 vaega.
  • Sod eleele - 2 vaega, peʻa susu - 2 vaega, perlite poʻo oneone lapoʻa - 1 vaega, fanua laupepa - 2 vaega.
  • Pumice or slag - 1 vaega, paʻu pine ma se vaega o le 20 mm poʻo le sili atu - 1 le vaega, kalaupapa paʻu ma le pebbles e 12 mm - 1 le vaega, peʻa faʻataʻitaʻi - 1 le vaega, perlite - 1 le vaega, malala ma se vaega o le 10 mm pe sili atu - 1 vaega, o le ponaivi - 0.1 vaega.

Aʻo leʻi faʻaogaina, faʻamamaina le paluga palapala. Ua tuʻuina le taʻavale i le pito i lalo.

Palm trachicarpus faʻalauteleina e fatu poʻo lālā paranesi

O le faʻapenaina o fatu o se gaioiga mamafa ma le uumi, e le faapitoa le ese mai le luluina o isi laau. E tatau ona manatuaina i le tele o taimi, o fatu gasegase e leai se malosi o le germination. O fatu e sili atu i le tausaga le matutua o le a le totogo, o le mea lea, a oʻo mai le faatauina o fatu trachicarpus, e tatau ona e gauai atu i le aso e teu ai.

O se auala sili atu ona faatuatuaina o le vavaeeseina lea o auala. O pama taʻitasi i le taimi i lalo o tulaga masani o le faʻavaeina o faiga faʻavae basal. O le tulaga autu mo lo latou fausiaina o le lava lea o le susu i totonu o le potu, pe a tausia le trachicarpus i se potu vevela, e le o faia ni fanau.

Mo le faʻaleleia atili, o auala e sili atu ile 7 senitimita e talafeagai. E vavae ese i latou mai le ogalaau i le mea vaapiapi ma se naifi maoaʻe, ma faʻaeteete e le faʻaleagaina le tina. Lafoaʻi mai le faagasologa ua vavae ese uma lava. I luga o le tina, o le nofoaga na tipiina ua mamago mo le 2 aso.

O le vaega pito i lalo o le gaioiga e togafitia i se fomaʻi ma se aʻa e faʻaleleia. Laʻau o loʻo totōina i totonu o se mea e aofia ai le oneone paʻu poʻo le perlite. O tuutuuga mo le manuia o aʻafiaga o:

  • Faʻaleleia o le vevela i luga o le 27 tikeri.
  • O mea o loʻo i totonu o le atigipusa e faʻapipiʻi i le paolo.
  • Faʻaauau le tausiga o le eleele.

O le aʻafia o le paʻu e fai i le 6 masina, ma o nisi taimi o le a alu atoa le tausaga. A maeʻa manuia, e totoina se laau pama i totonu o se meaʻai, e pei o laau matutua.

E manaomia e Palm trachicarpus le tausiga e tausia ai le teuteu

Ina ia aveese le pefu ma vai vai mai laulaau o le trachicarpus, faʻaaoga se fulufulu mamoe ua faʻaleleia i le 5% oxalic acid solution. A maeʻa lenei mea, e manaʻomia e se fale se vevela mafanafana, ma faʻamafulu otaota i se fagu vevela.

E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau e faʻamama ma faʻamalosi ai lau.

Trachicarpus lafoaʻi e manaʻomia le teuteuina mai lea taimi i lea taimi e tausia ai foliga teuteu. I lenei tulaga, o le oti, malepelepe ma lalo ifo o laʻau ua vavae ese muamua. E leai ni laulaau e mafai ona ave i le tausaga nai lo le mafai ona toe faʻafouina se laau.

E le mafai ona e aveese lau o loʻo maua ai se lanu samasama poʻo le lanu enaena, talu ai o le laau e maua mai meaʻai mai ia laulaau.

Afai e le fuafuaina le faʻalauteleina o le trachicarpus e ala i pulupulu, ona tatau lea ona vaʻaia ma le faaeteete pe a aliali mai, ia faʻaeteete e aua le faʻaleagaina le laau.

Trachicarpus meaola faalafua

Trachicarpus o loʻo i ai se fuainumera tele o meaola faalafua. O nisi oi latou o mea taua: fuainumera iniseti, aphids, thrips, mealybug. O laau totő e tupu mai fatu poʻo faʻatau i faleoloa e itiiti le aʻafia i faʻamaʻi.

O le afaina i se "seti atoatoa" e masani ona totōina mai le fatuina o le tagata lava ia ma eli faatasi ma le eleele, lea e ola ai meaola faalafua mo le taimi muamua.