Fugalaau

O ituaiga sili ona lelei o le tau o le tau mo tausaga taʻitasi

Eseesega o tau o le tausaga e sili ona matagofie ma sili ona matagofie fugalaau o le a teuteu ai soʻo se fugalaau, togalaau, fale mafanafana ma le teritori. Laʻau e sili atu le aoga e le gata i moega, ae faʻapea foi i totonu o laʻau. O loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga o vaʻa taʻitasi, lea e eseese i le paolo o tumutumu ma foliga o petals. O a matou meafaitino o le a fesoasoani e te malamalama ai i le eseesega o nei aganuu ma faia le filifiliga sao.

Faʻamatalaga eseese o taʻitaʻio le tausaga

E tele ituaiga o vailaʻau e vaeluaina e faʻavae i luga o tulaga faʻavae. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le vaʻaiga, ua tuai ona totogo (tupu mai tupugo i le tautoulu), ala (fuga mai ia Aokuso-Setema) ma vave (faʻavaeina le tupu i Iulai).

Faʻalagolago i le maualuga, o fetu e maualuga, maualalo, maualuluga, maualuga ma gigantic. I foliga vaaia, o fugalaau e vaevaeina i le coronal, peony, terry, curly, hemispherical, faigofie, non terry ma isi.

Dwarf Asters

Laʻau faiva laititi e teuteu ai soʻo se togalaau.

Dwarf royal aster

O le tele o ituaiga o asters o le dwarf Royal. O se tagata matutua matua e ola na o le 20 cm. I lenei tulaga, e le o faaaogaina le ituaiga laau mo fugalaau, ae tele lava mo le teuteuina o tuaoi. O le awaru royal aster e maua ai pulupulu lanumoana-lavender, ma o nisi taimi e maua ai ni paʻepaʻe. Inflorescences o lenei ituaiga e laiti. O latou lapopoa e tusa ma le 8 cm. Ona o le mea moni latou te taamilo ma laugatasi, e tusa ma le 20 fasi vaega e mafai ona ola i luga o le tasi vao. O le mea lea, o le fugalaau e sili ona aoga mo tagata fai togalaau.

Faʻafeiloaʻi lenei ituaiga o vaomatua lelei. E lūlūina fatu i le masina o Aperila, ma i le masina o Me o le a faʻaalia ai lau muamua - o se faailoga lea e te manaʻomia e fufulu ai fatu. Afai e fuafua e faʻatau vave i le eleele, ona latalata lea ia Iuni.

Dwarf aster

O le Dwarf aster e faasino i fuga-fuga-fugalaau. Homeland o Europa i Sisifo. O le Dwarf aster e ola e tusa ma le 30 cm le maualuga, o le mafuaaga lea ua maua ai lenei igoa. O le umi o le ogaumu e 25 cm. O laʻasaga taʻitasi e oʻo i le 7 cm le lautele. Ae o tumutumu, e masani lava o lanu paepae. O le taimi vavalalata o dwarf asters e umi. O le tele o taimi, o le aganuu e faʻaaogaina e fausia ai tuaoi. E tele taimi e teuteu ai e le au faʻailoga balconies ma feʻau.

Astra Erfurt

O Erfurt dwarf o le fale i Siamani. O lenei fugalaau ei ai sona foliga faatagata. O le ogalaau malosi ma le malosi e oʻo i se maualuga e tusa ma le 25 cm. O lala o le vao, e ui lava e laʻititi, e malosi, aua e manaʻomia le tele o meaʻai e tusa ma le 10 cm le umi pe a oʻo i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe. Asters Erfurt i fafo o foliga tutusa, peitaʻi o le tele e laʻititi. O nei fugalaau e mafai ona faʻafaʻalua ma faalua, ma lanu - lanu piniki, mumu, paepae, lanu viole.

Eseese ituaiga o aster

Eseesega o le asters e oo atu i le 35 cm le maualuga ua filifilia e avea o se tuaoi o le togalaau.

O le tasi le tausaga o le aster

O le isi filifiliga sili mo le fausiaina o se fuafuaga matagofie o le tausaga Astra Curb. O lenei fugalaau e oʻo i le 30 cm le maualuga, o lea e le fetaui mo le faatulagaina o se moega fugalaau. O laau taʻitasi e mafai ona tupu lelei. E tele faʻamatalaga e mafai ona faia i luga. O le mea lea, mo le mamanu o se tamai tuaoi, na o le 2-3 laau toto e talafeagai. O lenei ituaiga o asters e fuga mai i se lanu piniki ma le kulimi. O laau toto e totoina e fatu e amata ona fuga i le ogatotonu o Iulai. Afai e te manaʻo e faʻataunuʻu muamua le toto, ona tatau lea ona totoina totō. Laʻau aster e tutusa lelei ma isi ituaiga o tutusa.

Royal royalers

O le salalau ma le lautele laʻau e pulapula pupula e avea ma tupu sili. O fugalaau e iloga i se vaomatua ma le maualalo (e oʻo i le 30 cm le maualuga), lea e ola lautele. O le mea lea, mo le mamanu o tuaoi o ia tagata e sili atu ona lelei filifiliga. E lava le sefulu vao i le tasi itu ae o le isi, ma e mafai ona e faʻamaonia le faʻamaonia o le auala i luga o le 'upega tafaʻilagi. E tusa ma le 11 fugalaau ola i laau taʻitasi. I le faʻaaogaina o le tino, o laʻau e faʻamafola, terry.

Eseese o Asters

I le tuufaatasiga ma isi laau totō, e masani ona faʻaaogaina le maualuga o le lagi.

Astra Beatrice

O le sui sili ona matagofie o lenei ituaiga fugalaau o le Beatrice aster. O se tamai togavao e oʻo i le maualuga o le afa mita ma e mafai ona aofia ai le sili atu i le 40 inflorescences. E ui lava i le tele o fugalaau, e le eseese i lapopoa - na o le 8 cm le lautele. O tumutumu e matua sinasina ma paʻu samasama. Asters o lenei ituaiga e foliga lelei i isi ituaiga o laau. O le Beatrice aster e masani ona taʻua o le aster white. E fuga mai i le 70 aso i le tausaga.

Sa talitonu Eleni e mafai e asters ona tuliesea faafitauli ma puipuia le potu mai faalavelave.

Astra Gala

Astra Gala o se fuga lanumoana lanumoana lanumoana lea e avea ma uluai faʻamaufaʻailoga o lau fugalaau. E tasi le laʻau e aofia ai le 8 iʻuga, o lona lautele e 7 cm. O le tagata matutua e oʻo ile 55 cm le maualuga. O le taimi vavalalata e amata i le ogatotonu o Aukuso. Tuuina atu le lanu susulu o mata aʻo lei totoina, ia mautinoa o le a le matua ese lava ma isi fua o le togalaau.

Totogi o le taumalulu

Astra Winter cherry ua toso mai i fafo e se pusa matagofie o le koluma. O lenei ituaiga na maua lona igoa ona o le lanu mumu lanu mumu. I luga o laau taʻitasi o le fugalaau, lea e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le 60 cm, e faʻaogaina isi mea e le o iai. O le mea lea, o le vaitau atoa o le a fiafia ai mata i le tele ma sili atu fou fou. I luga o laau taʻitasi, e sili atu i le 20 fugalaau e ono aliali mai. A amata amata ona fuga mai Aster i le taumalulu ia Iulai ma faaiu i le amataga o le kiona muamua. A totoina i le eleele avanoa, e taua le mafaufau i le matagofie o vao. O le mamao aupito sili ona lelei i le va o laau toto e 25-30 cm.

I le Czech Republic, ua taʻua ai fetu o se taumalulu.

Asters

O loʻo i luga o le togalaau le fuga o le togalaau. O lenei meaola na maua lona igoa ona o uiga o le vao. Afai o isi ituaiga e faʻasalalauina lala i le lautele, ona tupu aʻe ai lea o le astar asters i le tulaga o se koluma, o lona uiga, i luga. I le avea ai o se tulafono, o lea laau e oʻo atu i le 20 cm ma le maualuga o le 60-65 cm. O fugalaau o nei asters e faaluaina, lapoa, ma le lautele pe a ma le 10 cm. A o lanu, e mafai ona sili ona eseese - lanu violē, paʻepaʻe, moli.

Faafefiloi o Asters Gala

O le manaʻo e faʻasalalau a latou fugalaau, e tele faʻatoʻaga e mauaina se paluga o Gala asters. O nei laau toto e fiafia i le fuga, mai le ogatotonu o Aukuso ia Oketopa. O le vao e ola maualuga i le maualuga (tusa o le 50 cm). O i latou taʻitasi e aofia ai le 8-9 fugalaau, o le mea lea, e fai ai se fugalaau fugalaau e te manaʻomia e toto ai mai le 20 kopi. O meaai masani ma fualaʻau o minerale o le a mafai ai e asters ona fiafia i mata i le taimi o le timuga mafanafana. Aofaʻi Asters gala, lea e manaʻomia i le ata ona fafaga ma faʻamalolo mai weeds.

Ae o lanu, e mafai ona latou paʻu i samasama, lanu piniki, ma pulupulu-violet.

Olala asters

Olala asters o le uluai sui o se ituaiga. O vao o lenei fugalaau e ola i foliga o koluma, e aofia ai maʻau malolosi. I le itu, e toetoe lava a le tupu le laau, ma oʻo atu i le maualuga o le 60 cm. O le mea lea, afai e te manaʻo e maua se fugalaau lapopoa, e tatau ona e toto pe tusa ma le 10 vao. O le faʻaaogaina o le faʻalaʻoina o le nila o le terry ma le pala, o loʻo i ai foliga o se liʻo. I le lautele, latou te oʻo i le 10 cm. Asters o lenei ituaiga e ola mo le tusa ma le 50 aso i le tausaga. E mafai ona paʻepaʻe pupuʻu, moli ma le piniki.

Astra pillow

Pillow Astra o lona igoa ona o le foliga o le faʻaogaina o ia lava. O le laau e fai ai se tamai togavao, o le lautele e oʻo atu i le 30 cm. O le maualuga o nei fualaau fugalaau, e tusa ma le 50 cm. E sili ona lelei mo le ola i luga o moega fugalaau i le vaiaai ma isi mea maualuga. O le futu o le fugalaau e 7 cm, e ui lava i se ituaiga o foliga, latou te foliga fiafia tele.

E eseese lanu - paʻepaʻe, pi, moli, lanu piniki.

Vaaia o tagata uumi

Mo se tipiina i se fugalaau, e sili ona fetaui lelei le vaʻai.

Astra Red Tower

O le lanu mumu aster e iai foi le fugalaau e pei o le paionia. O lona igoa i se lanu mumu mumu, lea e sili ona fiafia i le la. O fugalaau Aster e matua fesuisuiai ma e manaia, e fulafula. E oʻo atu i le 10 cm le lautele. O le tagata matua matua e alu i foliga o se pyramid. O fualaau ia o le autumn, e fiafia i mata ia Aokuso-Setema. O ia fetu e tatau ona totoina i le eleele na muai fafaga, sili atu i le chernozem.

Fugalaau fiafia i le tele o le malamalama ma le la, o lea e tatau ai ona tatala le nofoaga mo le fugalaau: faatumu nofoaga i lalo o laau ma isi fugalaau.

Astra Apollonia

Astra Apollonia o se fugalaau faaletausaga lelei lea o le a avea ma se mea teuteu matagofie o lau togalaau. Ona o le tele o mea tetele, e foliga lalelei ma matagofie. O le togavao o Apollonia e oʻo atu i se maualuga e sili atu ma le 60 cm, e taʻitasi ma ola e oʻo i le fugafulu. E na o le 3-4 kopi e lava, lea e foliga mai o le lush, fugalaau matagofie fugalaau. O le togi o fugalaau taʻitasi e 10 cm.

Ae o le lanu o Apollonia, e eseese: lanu moana, piniki, paʻepaʻe, lanu samasama, fugalaau moli, faapea foʻi ma a latou mea faʻafefiloi. O lenei ituaiga o aster ua fautuaina ina ia fafagaina i taimi uma faʻamaʻi.

Peony Aster American Branch Mix

O le fugalaau matagofie ma le maualuga lea e mafai ona teuteuina le togalaau e aofia ai le paluga o le aster pion-American. Fugalaau lanumoana-lanumumu, tele tele. Latou te oʻo atu i le sikuea o le 10 cm. O le aster e ola i totonu o se togavao i luga o se tamai vaega, e tusa ma le 30-40 cm, ae maualuga le vavao i le 70 cm.

O lenei ituaiga o meaola e lelei le faʻaleleia e laau. Tui fatu i le masina o Mati, ma i le masina o May e totoina ai le tau i le eleele. I le taimi muamua, e tatau ona faʻamamaina le palapala i vaovao, faʻamaʻa ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. O lenei ituaiga matagofie o fugalaau e le lelei i le tausiga ma e tetee atu i faʻamaʻi.

Astra Purple Tower

E moni lava, o le 'a-purple-purple tower' ua taʻua o se fuga vine. Muamua, o nei laau toto e maualuga tele, e tusa ma le 75 cm le maualuga. A e totoina se 'ie lanu viole i luga o se fugalaau, ia manatua e tutusa le vaʻaia ma isi fugalaau ma e le tu ese tele. O pulupulu e matua vevela lava, i foliga e pei o peonies. O le polo lapoa lapotopoto e lanu violē e oʻo atu i le 10 cm.

E sili ona lelei le faʻalauteleina o le laau i fualaʻau, ma na o le totoina o togalaau o fugalaau i le eleele.

Ua fautuaina e le aufautua le faatulagaina o se totoga i le ogatotonu o Mei, ona sosoo ai lea ma Aokuso, o le a fiafia lau laau i fugalaau lapopoa ma matagofie. Mo lenei ituaiga o asters, e fautuaina e filifili ni laufanua avanoa e maua ai e fugalaau le susulu o le la latou te manaomia tele.

Outdoor Astra Care

E le faigata le tupuina o fugalaau matagofie, aua e taua tele le naʻo le tausia oi latou. Tusa lava poo le a le ituaiga o asters, o le tausiga e toetoe lava tutusa. Muamua, e tatau ona e totoina lelei laau. O se mea faʻapitoa i le la, i se avanoa avanoa, ma le paolo-alofa na lafoina i le paolo.

A maeʻa timuga taitasi, tatala le palapala i totonu o le fugalaau, ma ia aveese vao. Ae o le mutia, e tatau ona e tauina pe a tatau ai, ina ia le toso uma ai le malosi mai lau fugalaau sili ona e fiafia i ai.

Vai le fugalaau e tatau ona faʻamalieina le vai.

E tatau foi ona e manatua e uiga i le mauga. E talafeagai le taulimaina o lenei faiga ina ia mafai ona amata ona faʻamalosi le aʻa i le eleele.

Faatasi ai ma le fafagaina o fetu e manaʻomia ona faʻaeteete. E taua le aua nei faʻafefe i le vai pe a le o le fugalaau o le a amata ona pala. Faʻasusu faʻamafanafana faʻatasi i le aso. Fertilizer i le eleele e tatau ona faaopoopo i ni vaega se tolu. Muamua, ao le i totoina, o le taimi la e amata ai le tumutumu, ma le taimi lona tolu, pe a oʻo mai fugalaau muamua.

I le taimi nei, e tele naua fetu, ma o aso uma o le a tutupu mai ai le tele o mea. A e filifilia le au vaʻai, ia taʻitaʻia e na sini na e setiina mo oe lava. Afai e te manaʻo e fatu se moega fugalaau, ona filifili lea o ni nai tagata maualuga, lea o le a fatuina faatasi ai se laʻau matagofie. Ae mo le teuteuina o pito ma fugalaau fugalaau i luga o le televise poʻo le faletalimalo, e maualalo ifo togi maualalo.

I le mataupu o le foafoaina o le matagofie mai fugalaau, o le faitalia autu o le fiafia ma le alofa mo mea e te faia. Ma, o le lagolagoina o nei mea uma ma le poto masani, e mafai ona e ausia ni taunuuga ofoofogia.