Laʻau

Ginger i le taimi o le maʻitaga ma le susu

O mea faʻamalolo o le togafiti ua leva ona faʻaaogaina e fomaʻi, ma o le susunuina o le manava o le rhizomes e matua talisapaia e le au faifaatoʻaga. Ae faʻatasi ai ma le aoga uma o le oloa, o popolega o tina ma fomaʻi e popole i le fesili: "O le a faʻaleagaina oe i le taimi o le maitaga?"

E mafai faʻapefea e se laau faʻatasi ma le tele o mea aoga ona avea ma mea matautia? I le taimi o le maitaga, o loʻo i ai le suiga tele o le tino o le fafine. O le metabolism e faʻafetaui i manaʻoga o le tuputupu ae o le fusi, o le mea e sili ona fiafia ma masani ai le lalolagi o suiga. Soo se faatosinaga malosi i lenei vaitau e ono afaina ai le paleni paleni ma faaosofia ai se matagi, ae le o taimi uma e tali atu ai.

O le naunau pe mafai ona maʻitaga, e tatau i se tamaitai, muamua, ona faʻalogo i lona soifua manuia ma saili le fautuaga a se tagata poto faapitoa. A uma mea uma, o faʻafouga uma, faʻaopoopoga i le taumafaina o fafine maʻitaga poʻo le faʻaaogaina o meaʻai e faʻamalosia ai meaai e tatau ona matua mafaufau lelei ma malilie i le fomaʻi.

Faʻavae ma meatotino o aʻa aʻa

O le togafiti o loʻo i ai le tele o faʻamalositino moni, lea e faʻamoemoeina e ala i lona fatuga faʻalavelave, lea e tusa ma le fa selau ituaiga uma.

O le aʻa oona e faʻaaogaina i meaai ma mo le sauniuniga o vailaau masani e aofia ai:

  • e oʻo atu i le 70% o loʻo faaigoaina e faʻaaloalogia le igoa latina Igilisi;
  • e oo atu i le 3% o suauu taua;
  • se fuainumera tele o vitamini, e aofia ai le acid ascorbic, B1, B2, B3, B4, B5, B9, A, E ma le K;
  • suauu ma le suka;
  • tele amino aoga talafeagai;
  • e oo atu i le 1.5% gingerol, ma maua muamua i le togafiti ma faaigoa i le fale.

Faʻafetai i le tele o lisi o vailaau oona, o loʻo i ai se mea faʻapitoa, faʻafefe-inflammatory, toʻa, diuretic, tene ma le analgesic.

Ae pe mafai ea ona faʻapipiʻi i le taimi o le maʻitaga? Mo tamaitai o sauniuni e avea ma tina, o aʻa faʻamau aʻa e mafai foi ona aoga, aua i lona malosi:

  • ia faʻamalosi le puipuiga, lea e matua talafeagai lava i le vaitau o le fanauina o se tamaititi;
  • faʻaitiitia lelei le totoina o le toto, faatasi ai ma aafiaga aoga i le setete toto ma le toto;
  • faaosofia ai le gaogao ma le faʻaaogaina o meaʻai e sau mai meaai;
  • aveese toxins ma faʻamalo le fulafula;
  • lafoaʻia faʻamaʻi tiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi mo se fafine maʻitaga;
  • tuʻuina atu se moliaga o le malosi ma le malosi mo le aso atoa.

O nei mea ma isi mea totino o le totino i le taimi o le maitaga e mafai ona faafaigofieina ai le taoina o lenei taimi faigata i le olaga o se tamaitai. E ui i lea, e taua le manatuaina e le aoga le faʻaaogaina o aʻa, o meainu e faavae i luga ma vevela vevela. E naʻo le tulaga lea, o le susunuina, faʻamafanafanaina o le tamaʻi lima o le a mafai ona aumaia naʻo le manuia mai aso muamua o le pepe ma le faʻamoemoega seia oʻo i le fanau mai.

Ginger i le amataga o le maitaga

I vaiaso muamua o le maitaga, ua maua ai e le tino se tele o toe fetuunaiga. O le taimi lea o le tele o fafine na latou taʻua le tausua i le taeao. O le togafiti e aofia ai i le faasologa i aso taʻitasi i le taimi o le maitaga muamua o le a fesoasoani e faʻamalolo ai faʻamaʻi e faʻalavelave ai se fafine. O le mea moni e faapea o le susunuina o le aʻa o le aʻa ma le suauu taua na maua ai le gaosiga e taofia ai le vomia. E lava le 'ai i se fasi togalaau fou poʻo le fufuluina o fualaau' aina mai se aʻa ua faʻamago, ma faʻaleleia le soifua maloloina.

E fesoasoani i le faʻamaloloina o le manaʻoga e vili le fua o aʻa faʻamau faʻatasi ma le meli. Ae o le tinging tea i le taimi o le maitaga e fesoasoani e le gata ina faʻafeiloai ai le taotoga, e aveesea ai le toxins ma le tele o le vai mai le tino, ma e malosi tele i le gaʻoina ma le metabolism.

Afai o le amataga o le maʻitaga e tupu i le taumalulu-tau malulu, o loʻo feagai le fafine ma faʻafitauli faʻavaivaia ma le malulu faifaipea. Latou te le o atagia i le ala sili ona lelei i luga o le tulaga o le tina ma le lumanaʻi o le lumanaʻi. Ole maualuga le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi mai le 6 i le 8 vaiaso, pe a iai se fetuunaiga malosi o le tino i se tulaga fou mo ia.

O le 'aiina o le aʻa fou i le taimi o le maitaga muamua e mafai ai ona vave faʻatumu le tuʻuina atu o vitamini, amino acids. O le faʻamuamua, o mea faʻamalosi ma le faʻamalosia o le oloa, o le a maua ai puipuiga faʻale-natura mai faʻamaʻi faʻavavelaina o le gasegase ma fesoasoani ai e vave ona foia faafitauli.

E tatau ona faʻamoemoeina se isi aʻafiaga mai le faʻamafaʻatasi i le taimi o le susu, pe a oʻo i le taimi e leʻi faia ai le puipuiga o le pepe, ma o le puipuiga a le tina e faigaluega mo le lua.

Ginger taumafa i le lona lua o masina o le maitaga

I le ogatotonu o le maʻitaga, o faʻafitauli le lelei o le toxicosis o loʻo tumau pea i le taimi ua tuanai, ae o le faʻamalosi, pe a leai se teteʻe mai le fomaʻi, e mafai ona faʻaauau pea ona i ai se aafiaga lelei i le tino o le tino, lagolagoina le puipuiga ma fesoasoani i le feagai ma isi faigata o se vaitaimi taua.

Mai le 20 i le 28 vaiaso o le maʻitaga, o le a avea le tamaʻi tama ma fesoasoani lelei mo tamaitai na muaʻi oʻo i le anemia. O le tulaga e fesootaʻi ma le le lava o le uʻamea i le tino ei ai lona aafiaga i le gaʻoina, ma o le tuʻuina atu o le okesene ile tino, e aʻafia ai le tulaga o le fafine ma le atinaʻe o le pepe.

E mafai ona faʻamalosia le puipuiga, faʻamautuina le fafagaina ma le faʻasili o meaʻai, faʻaleleia le maualuga o le hemoglobin ma toe faʻaleleia le soifua mālōlōina e ala i le faʻaaogaina o sina tamaititi ole tamaititi e aoga i le taimi o le maitaga.

Ginger i le lona tolu o lona tolu o maitaga

O le faafitauli autu o le tolu tausaga mulimuli o le maitaga o le faʻaitiitia o le soifua maloloina ona o le mamafa o le tamaititi i totonu o totoga. Ua faaalia lenei tulaga i le solia o le peristalsis, le faateleina o le gaosiga o le kesi ma le pala. E le gata ina aafia ai le gastrointestinal tract, ae o le ate foi, o le urinary tract.

Faʻatasi pea ma le mataʻituina e le fomaʻi, e mafai ona faʻamalolo le tulaga i le falemaʻi:

  • e faʻavae ai le gaogao o meaʻai ma le faʻaleagaga;
  • faaitiitia le tiga o le spasmodic ma le le mautonu mai le faaputuputu o gaʻo;
  • aveese lemu le fulafula.

Faʻaaogā togafiti i le taimi o le maitaga i laʻasaga mulimuli pe o loʻo i ai nei faʻatasi ma faʻafitauli e mafai na o le faʻatagaina a se fomaʻi. E faʻaaoga lenei aʻafiaga i le faʻaaogaina o le aʻa i le avea o se vaega mo le lauti poʻo le faʻavasegaina mo soʻo se mea e kuka ai kuka, paluga o meaai ma moliga lole.

O vailaau oona i totonu o le aʻa e mafai ona aʻafia ai le toto, faʻafefe le toto ma faʻalauteleina le leo o le tuata, lea e lamatia mo le fafine ma le fetus.

Contraindications mo le tagofia o mea totino

O le faʻaeteete i le faʻaaogaina o le togafiti e talafeagai foi mo fafine soifua maloloina o loʻo faʻamoemoe o foliga mai o se pepe, aemaise lava i latou o loʻo iai faʻamaʻi tumau e aafia ai le ala o le maʻitaga.

O se faʻasalaga mo le aofia ai i le lisi o mea totino i le taimi o le maitaga o le:

  • o le i ai o allergies i meaai ma le aʻa o le aʻa;
  • toto maualuga
  • naunau e tafe toto;
  • pepatic ulcer ma gastritis o ituaiga eseese;
  • gallstone faamaʻi;
  • toxicosis o le afa lona lua o le maitaga.

O faʻatalatalanoaga ma se tagata tomai faapitoa e uiga i le aveina o le togafiti e manaʻomia i le taimi e tuai ai, i le i ai o faʻafitauli, faʻapea foi i le tofiaina o fualaau faasaina, o le aʻafiaga o loʻo faʻaleleia pe tuʻu faʻatasi ma aʻa.

E mafai ona faʻapipiʻi i le susu? O se tina e fafagaina le susu e nafa ma lona soifua maloloina ma le manuia o le pepe. O le mea lea, o le faʻamaopoopoina o le faʻaaogāina o meaola faʻasolosolo i le taimi nei e talafeagai foʻi mo le tamaititi. E taua tele lenei mea pe afai o le tamaititi o loʻo i ai se vailaau o le allergies, faʻaogaina o meaʻai, poʻo isi faʻamaʻi.