Laʻau

Walroll mataala ma tuputupu ae i le fausiaina o aiga

Vallota o se laau o le aiga o Amaryllis, i le natura e tusa ma le 60 ituaiga, o nisi o ia mea o loʻo ola lelei i le fale, ona o latou tausiga alofa. O le fanau mai o lenei fale o Aferika i Saute.

Faamatalaga lautele

Geophytes e leiloloa o latou lau i lalo o tulaga leaga, ma o geophytes foi ei ai vaitau eseese o vao. O nisi i le taumalulu, aʻo isi i le taumafanafana. I nisi o sui, o le fugalaau e amata i le maeʻa ai o se afi e tele le asu. Ona o lenei tulaga, ua taʻua ai le laau o le "Lulu Lulu".

O lapisi o le pito i lalo o laulaau e lanu viole, o le umi o laulaau e taua, ma ituaiga o laau. O le lanu o laulaʻau i le kulumu e lua uma ma matilatila.

O pulu i luga o le wallo foliga e pei o se pa i foliga, e le mafiafia i fafo. E toe faʻaleleia faʻatasi ma le fesoasoani a tamaiti ma fatu. Fuga i le paopao amata pe a aliali mai i luga le pito i luga ma se maualuga e tusa ma le 40 cm ma ono fugalaau, o nisi taimi e sili pe itiiti. O faamalu e pei o foliga o inflorescences, e tusa ma le 8 cm le lautele.

I le tele o le laʻau, o laʻau ma le pefu lanu samasama ua iloga i totonu.

Eseese ma ituaiga

Vallota e matagofie o nei laʻau o loʻo i ai se paolo olive vao po o le 45 cm le umi ma e tusa ma le tolu inisi le lautele. O le tele o le pulu e suia ma le matua, i se laau totogo o le pulu e pe tusa ma le 4 cm. O faʻalavelave e maua ai ni petale eseese, sina oval foliga o se oval, e tusa ma le 7 pcs. O laʻasaga taʻitasi e foliga mai o se malu malu. O le inflorescences e aliali mai i luga o se maualuga maualuga, e tusa ma le 60 cm le umi. O le fugalaau e amata i le tuai o le taumafanafana ma le amataga o le pau. O inflorescences e pei o le fuga o se lili.

Vallota Magenta o lenei ituaiga o pulu e iai lau laʻau, lanu, pe tusa ma le 30 cm le umi, o le paolo olive. O le fuga e tupu i le amataga o le tautoulu, o nisi taimi e tupu ai le ola i ni nai taimi, lafoina se uʻamea mataʻutia ma mea leaga, o nisi taimi e oʻo atu i le valu vaega. O le inflorescences i le lautele e tusa ma le 6 cm, e pei o faamalu. O le lanu o le petals e mumu lanumumu e faasino atu i le pito. A maeʻa, ona aliali mai lea o se pusa pusa i le uliuli.

Vallota paʻepaʻe "Lelei o le Laulelei" lenei ituaiga, pe o se tagata galue e fuga malie ma se pulu beige. O le fugalaau e amata i le tautoulu, o le mea lea na taʻua ai e tagata le Wallot "Autumn Lily". O le ponuncle o le aū e tusa ma le 40 cm le maualuga, e tusa ma le ono fugalaau o loʻo i luga. Lea lanu lanumeamata.

Vallota "Pink Diamond" fugalaau i totonu o lenei ituaiga o se moli lanumoana. Toto i laulaʻau lanu meamata, foliga faʻasolo. Pipi pe a ma le 30 cm le maualuga ma 6 faʻaletonu.

Vallota tausi fale

E faʻapefea ona tausia le paolo e ausia ai le tele o fuālaau ma foliga matagofie? Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli i tuutuuga mo le tausiga o le palota ma o le a fiafia oe i le laau. O se tasi o mealilo taua i le tausia o se Wallot o lona malamalama lelei lava lea. E manaomia e le laau le susulu o le la i le taeao ma le afiafi. E sili le tuʻuina o le fugalaau ile itu i sasaʻe. Afai o le laau o loo i luga o le faamalama i saute, e tatau ona faia se ata ina ia le susunuina ai e ave o laʻau le lau.

O le laau e fiafia i le vevela o le ea e tusa ma le 24 tikeri. I le taumalulu, e tatau ona tuu le Wallot i totonu o se nofoaga susulu ma malamalama lelei ma se vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 9 tikeri.

i le taumafanafana, o le susu e tatau ona faʻaleleia, faʻaauau, tuʻuina atu le avanoa e faʻamago ai le pito i luga o palapala. E le mafai e le palola ona faapaleni le susu, ona mafai ai lea e ona togi ona faʻaaogaina ni mea e fai. Afai e fufulu le laau ma e le susu mo se taimi umi, ona mafai lea ona e maua le taotoga ma le leiloloa o laulaau i le taimi e le tatau, ma afai o le a totogo le laau i lena taimi, o le a le toe maua uma. I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai, ma o pusa e teuina eseese, e aunoa ma le susu.

O le totoina o le laau e le talafeagai, o nisi taimi e mafai ona e fufuluina i se ie susū e solo le efuefu.

O le eleele mo le wallolio e tatau ona matala ma malamalama i le tele o meaʻai. E mafai ona faʻatauina le eleele e saunia pe saunia faʻapitoa. O le tuufaatasiga o le palapala e tatau ona aofia ai humus eleele, laʻau, sisi, peʻa ma oneone, faʻafefiloi mea uma i vaega tutusa. Aua neʻi galo le tuʻuina o se alavai lelei i le pito i lalo e puipuia ai le faʻamaʻaina o le susu ma fesuiaʻiga o pusa.

Mo se laau toto, e sili atu le filifilia o se atigipusa vavalalata, ona faigata ai lea ia te ia ona tupu a latou fanau - afu ma o le a amata ona fuga vave.

Faʻamuʻi le togalaau i ni nai taimi i aso uma e 30 e fai ai lavalava mo laau o bulbous. I le taumalulu, e leai se mea e tatau ona faʻafefe.

E tatau ona totoina se laau e pei ona tatau ai, pe a vavalalata vavalalata i le gafatia muamua.

Vallota fatu ola

E lūlūina fatu i totonu o se pusa ua tuʻuina i le palapala e aofia ai peʻa, oneone ma oneone, faʻasolosolo ma se ata ma tausia le vevela o le ea pe a ma le 18 tikeri. Manatua ia faʻavavevave faʻaliliu ina ia le maua mai e le tupe maua.

O le a amata ona aliali pe a mavae le 30 aso. Mo le taimi muamua, e totogo ai laau i le ono masina. Tuʻu i totonu o pusa eseese ma faʻafeinu, aloese mai le faʻaleagaina. I le taumalulu, tuu i totonu o se potu ma le vevela e tusa ma le 16 tikeri ma le malamalama lelei.

I le lona lua o tausaga o le ola, o laau totō ua totoina i totonu o ipu, e aunoa ma le eliina i le ua o le pulufana, e tatau ona i luga o le eleele. Le malosi e filifili ai vavalalata ina ia amata ona ola vave le laau. Faatasi ai ma lenei metotia o le faʻaleleia, o le puaʻa e amata i le 4 tausaga.

Pupulaga Faʻamalosia - Tamaiti

I le faʻapipiʻiina o pulu, o le a amata ona fuga i le tausaga lona lua. Pe a totoina se laau, e tatau ona vavae ese lauʻau ma totoina o latou gafatia e le sili atu i le 9 cm, faʻalauteleina ia na o le afa. E le tatau ona masani le faʻatau.

Maʻi ma meaʻai

O nisi taimi o se laau e afaina ai se apogaleveleve, mo lona faʻaumatiaga, e tatau ona fufulu le laau i lalo o se vaitafe o vai mafanafana mafanafana ma se vaifofo o le fasimoli tagamea.

Ma o faʻamaʻi e mafai ona mafua ona o le le faʻafefeteina o le meaʻai, o le a amata ona pala.

  • Fusarium e mafai ona aʻafia ai tamaʻi vaʻaiti ina ia le tupu lenei mea, e tatau ona mafanafana le eleele aʻo leʻi totoina i totonu o le ogaumu.
  • E mafai ona aʻafia le togalaau i le susu i le taimi malulu, ma le tele o le suāsusu.

Vallota e le fuga, mea e tatau ona fai - Tele tele gafatia e mafua ai le leai o se fua.

E le gata i lea, o le fugalaau atonu e le o iai ona o le faaumiumi o le le totoina o le laau ma le faaputuputuina o tamaiti i luga. Ma o le mafuaaga lona lua o le le tausia o se taimi umi, o le mea lea o le a musu le laau e fuga i le taimi tatau.

Faatasi ai ma le tausiga lelei i le fale ma le fetaui lelei, o le a totogo le laau i le tele o taimi i le tausaga.