Isi

Faʻatoʻa Faʻatoʻaina le Faatoaga Faʻatoʻaga - Moorish Jujube

Na ou asiasi talu ai nei i se uo, ma na ia togafitia aʻu i fua e le masani ai - Mugava jujube. E foliga mai o paʻu foliga, ma e pei o se pi, ou te lei vaai lava muamua i se mea faapenei. Taʻu mai po o le a le ituaiga o laau lenei?

Mojuish jujube o le aiga o Krushinov. O lenei laau toto na maua mai ia i matou mai atunuu i sasaʻe ma Initia ma e le masani lava. Ae ui i lea, o na tagata fai togalaau na taumafai e totoina le lapisi i totonu o la latou togalaau, ua uma ona talitonu i lona maualuga o le gaosiga o oloa, lea, na tupu, i le tausaga o le faapipiiina o se fatu. O fua o le jujube e aoga tele, ma o togafitiga faʻasolo mo faʻamaʻi eseese ua saunia mai ona lau ma le paʻu.

Mojuish jujube e tele igoa, i totonu oi latou - jojoba, aso Saina, unabi.

Totoga o mea

Mojuish jujube o se ogalaau umi lava, e mafai ona oʻo i le maualuga o le 10-15 m. Faʻatasi ai le lava o le susu, ua totoina e pei o se laau ola, ae i le taimi malogo e mafai ona faʻamamaina ona lau.

Jujube ei ai lona pale faʻasili i ni lala pupuu e faʻafefeteina e ufiufiina i le malamalama. Laititi (e oo i le 6 cm le umi) lanu lanumeamata lanumoana ei ai foliga o le oval ma petioles pupuu, o nisi taimi o pito o le lau e mafai ona fai sina siva. O le vaega pito i luga o le laulaʻau laʻau e manaia, ma o le pito i tua e lauiloa, e pei o le mama.

I totonu o fatu o laulaau ei ai le lua tuitui tuitui, lea e mafua ai le le mautonu i le faʻatinoga o le tausiga, ae o le taimi nei e leai-e gasegase toto.

I le taimi o le fugalaau, i le ogatotonu o le taumafanafana, i luga o pupuʻu pupuu (e le sili atu i le 3 mm) o loʻo faʻapipiʻiina. O le numera o fugalaau i le tasi fusi e mafai ona oʻo atu i le 20 fasi vaega. E tofu ma le 5 petals ma e paʻepaʻe paepae ma se lanumeamata lanumeamata-lanumeamata.

I le natura, fualaau suamalie mai ia Setema e oo i Oketopa ma ni meaola suamalie e le sili atu ma le 2.5 cm le umi, i ituaiga eseese, o le fua e faaluaina. E i ai la latou lanu meamata lanu meamata, lea e avea ma enaena e pei ona vevela. O le suamalie suamalie suamalie e ola muamua, i le iuga e avea ma suamalie ma tofo pei o se pi i le tofo. I totonu o le fetus ei ai se ponaivi e oo i le 1.5 cm le umi ma se pea o le nucleoli.

Tulaga Tutupu

O le faʻatoʻaga o le Moorish jujube e tele ona uiga:

  1. E sili le lelei o le totoina o se togavao i se nofoaga lalelei ma malulu. O le mativa eleele e tatau ona faʻatamaoaigaina i mea tau meaola. E le mafai ona loloto le loloto o le nofoaga o tui puipui.
  2. O fualaau ua faapipiiina i le tautotogo ia Oketopa ua uma ona tuuina atu le fua muamua ma fua tele mai ai, o le mea lea, e taua le tipiina o le pale i tausaga taʻitasi e ala i le teuteuina. E tatau foi ona e taina pupuu luga ma lala o loʻo pito i luga ina ia leai ni fua.
  3. Talu ai o fualaau aina e le tupu i le taimi e tasi, e tatau ona filifili i latou i le 3-4 valaau.

Ina ia mafai e le jujube ona fua mai, e tatau ona totoina ia le itiiti ifo ma le lua ituaiga o ituaiga eseese.