Isi

O le a le taimi e faʻatulagaina ai anthurium pe a uma ona faʻatau?

O le aso, na ou maua ai se alii aulelei lalelei i le faleoloa - anthurium. O le tagata faatau na fautuaina i le fale e suʻe se fugalaau. Taʻu mai ia te au le taimi e fai ai le gasegase anthurium pe a uma ona faʻatau ma e mafai ona faia lenei mea i se laau totō?

Laʻau e faʻatauina i faleoloa fugalaau e toetoe lava a manaʻomia i taimi uma ona totoina i totonu o se ipu e sili atu ona talafeagai ma le suia o eleele. O le tele lava o taimi, o fugalaau e faʻatau atu i ni koniteina palasitika, ma ia puipuia o latou foliga matagofie o latou togafitiga faʻapitoa. O le mea moni, o le a le mafai e se tagata matua ona atiae masani i le leai o se avanoa. Anthurium e leai se faʻalavelave.

O le a le taimi e sili atu ona lelei i le totoina o anthurium pe a uma ona faʻatau? O le tali i lenei fesili e le mautonu - i le taimi lava lena. O le mea moni, pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻatali mo ni nai aso, ae e le mafai ona e tolopoina tele i se gaioiga, pe ono ono maʻi ma mate le laau.

A maeʻa ona maua, e tatau ona totoina le laau i totonu o le tolu aso.

Filifiliina o se ipu mo le totoina o anthurium

O le fugalaau e sili ona lelei mo le totoina o anthurium o se pusa tioata poʻo se ipu tioata. E sili atu pe afai e manino. Talu ai ona o le fugalaau ei ai se aʻa malosi, ua manino lava ona vaaia i totonu o se ipu pe a faatumulia e le aʻa le atoa o le ipu ma o le isi mea e manaʻomia.

O fugalaau fugalaau e totōina laau i fuga laau e manaʻomia ona amanaʻia le mea moni e tatau ona ufiufi mai totonu ma le susulu. Ona le mafai ai lea ona ola aʻa o le anthurium i totonu o puipui o le fugalaau.

E sili atu le lelei o le fagu e teu ai e le loloto, ae lautele lava ina ia le mafai ai e le tele o vai ona faʻafefe ma faʻavave vave.

Saunia o le eleele mo le gaosiga

O le Anthurium e tupu lelei i le mea e sui ai le togi, lea e faʻatau i faleoloa puao. O eleele talafeagai mo le laau e mafai foi ona saunia tutoatasi e ala i le faʻafefiloi:

  • vaega e lua o le turf ma le fanua faʻasoa, faapea foi ma le peat;
  • tasi vaega o le oneone oneone;
  • afa o le malala ma le paʻu.

E faʻafefea ona suia le anthurium

Ae e te leʻi aveeseina le laau mai le faleoloa, e tatau ona matua inu ma tuu mo se itula. Ma le isi, ia aveese ma le faaeteete le togavao ma aveese uma mai le eleele o paluga lea na tupu ai. Afai e oʻo mai i luga, e sosolo ma faamaluluina. Otioti aʻa ma pala ma fufuluina nofoaga o le tipi i le malala.

Faʻamau le alavai i totonu o le ulo ma faʻatumu i eleele palapala. Tuu le laau i totonu o se ulo ina ia mafai ai e le pito i luga o aʻa ona ufiufi ile eleele e oo i le lua sima le maualuga.

Afai o le lumanaʻi o le a faʻafuaseʻi ona aliali mai ua vaivai le eleele, ma o aʻa o le anthurium o loʻo faʻaalia, e mafai ona e ufiufi i luga o le ulu i luga.

Pe a faʻatau se fuga o le anthurium, e leai ni fautuaga faʻapitoa mo se gafa. Ua totoina i le faasologa tutusa lava e pei o se laau e aunoa ma ni mea e tutupu. O le 2-3 vaiaso muamua ina ua maea le totoina, o le anthurium e le fafagaina ma faʻaitiitia ai le faʻafeinu, e ui i lea, e masani ona sosolo.