O le togalaau

Dogwood e manaʻomia se ulugaliʻi

Ua e tofo i dogwood jam? Afai e leai, taumafai i ai, ma o le ae maua se manao e totoina lenei fualaau aina i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

O Dogwood o se mea moni na maua mo le fai togalaau. A uma mea uma, o se malulu-faapalepale (tusa lava pe o le sun-alofa) ma le agamalū toleniga. E faʻafeiloaʻi sina mea itiiti i le uluaʻi tausaga talu ona totoina. Frost resistant. E le manaʻomia se tausiga faapitoa.

Dogwood (Cornus)

O le laau e le lelei i eleele, ae sili ona fiafia i le lime, i luga o le aukati o le a tupu atili ai le leaga. E le gafatia na o le suavai. A e ui i lea, ia manatua o le dogwood o loʻo i ai ni aʻa aʻa, o lea, e tatau ona taulimaina ma le faʻaeteete le eleele o loʻo i totonu o le laau, ma lata ane i le va i le mamao o le 3-5 cm. I se taumafanafana matutu, e fautuaina e faʻaosooso le vai.
Afai e te manaʻo e maua ni fua lelei i tausaga taʻitasi, ia totoina ia le itiiti ifo i le lua vao, aua o dogwood o se mea e faʻafefe ai le paina. E ui o le fua o le seleselega e faalagolago i le tele o mea - toto laau, tulaga tuputupu aʻe, tulaga tau. Mo le lelei sili atu, e mafai ona faapipiiina i totonu o palealii se isi ituaiga. O le fafagaina o le tasi laau vao e 4-5 m.

I le vaitau o le tuputupu ae, e pei o se tulafono, e faʻaaogaina fualaʻau o le nitrogen-phosphorus, ma latalata atu i le autumn - fugalaisa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pefu laupapa o se fuga lelei mo dogwood. Vaitaimi, e mafai ona e fafagaina humus poʻo le faapalaga. E pei ona maitauina, e fiafia o ia i le lime, o lea mai lea taimi i lea taimi e fautuaina e faaopoopo i le palapala. O Dogwood e toetoe lava a le afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Dogwood (Cornus)

Dogwood o se vao po o se laau itiiti e tusa ma le 2 mita le maualuga, e fuafua i le auala e te faia ai. E sili atu le ola i le togavao, ma tuua ai le 5-7 lala sili ona malolosi i luga o laau taʻitasi. E tatau ona e tipi aʻo leʻi tafe le suavai. Laʻau o Basal, faʻapea foʻi ma le faʻamalosi o le pale, e le talafeagai - vavae ese. O le pale o Dogwood e mafai foi ona fausia i foliga o puipui poʻo tuaoi. O le tuʻuina atu o le laau i le foliga o se laau, o laʻau e maualalo ifo i le 50-70 cm, ma totoe ai le 5-7 lala. E le manaomia e le laau soʻo se faʻavae faapitoa e ese mai i le aneti-matua.

Po o le a lava le ituaiga e te tuuina atu, o le a fiafia ia te oe i lona matagofie: laʻau matagofie, i le tautotogo - fugalaau samasama samasama, ma i le aluga o taimi - lanu mumu sesega. I le auala, mai le Turkic "dogwood" ua faaliliuina o le "mumu". E ui o nei aso o loʻo i ai ni fomu ma lanu eseese o vine.

Dogwood (Cornus)

O Dogwood e ola mo se taimi umi, e oo atu i le 100-150 tausaga. Ma o lea la, ina ua e totoina lenei laau, o le ae fiafia e le gata ia te oe lava, ae o lau fanau foi, ma atonu foi o fanau a fanau a lau fanau. O Dogwood o le a sili ona talafeagai pe a iai se apiary, aua o lenei laau totō o se laau manaia tele o le meli. Ae le gata i lea, e fuga mai i luma o isi fualaau aina. Ma le isi, o fugalaau e toetoe lava a le aʻafia i fulufulu pupuu. Pe a malulu, latou te tapunia ma o loʻo i ai i se setete seʻia oʻo i lalo ifo o mata.

E faʻamaonia e le laau le totoina lelei, e le gata i le talavou ae o le tagata matua foi, ae pe a maeʻa se taimi mulimuli ane ona tupu malie lea.