O le togalaau

Tomato formation - stepsonovanie

Faatoʻa totoina togatogo totogo. Mo se vaitaimi o le 3-5 aso, o vailaʻau e faʻavaivai ai le tulaga o le atuatuvale mai suiga i tulaga o le siosiomaga ma amata ona atiaʻe malosi. O le maualuga o le aʻa e faateleina, o fugalaau fou e fuga. Ina ia mafai e laau ona fausia se fualaʻau maualuga, e tatau ona latou maua uma meaʻai (organic ma mineral, e aofia ai elemene ma elemene). O le a le taimi e agaʻi ai? O le a lenei mea Matou te taʻu atu i le tusiga.

Laasaga i tamato ma fuga fuga (luga).

O le a le pine o le mama?

O le tele o mea taumafa o laau o le tamato e mafua ai le faateleina o le totoina o le itu laau. Gagana e faʻamalosi le totoina o tamato, lea e fesoasoani i le faʻaalia o afaina ma isi faʻamaʻi. O se fuainumera tele o fualaau aina laiti e faia. Ina ia taofia lenei mea, e faʻaaogaina e le fai togalaau se metotia e taʻua o le togavao poʻo le faapipii.

Pasynkovka - aveeseina o le tele o tanu i tausaga patino.

O le faʻasalalauga e fesoasoani e faapaleni le fua o le lanu lanumeamata o laau totō ma le tele o faʻatoʻaga. O nisi taimi, e maua ai fua tetele, fugalaau taʻitasi poʻo le fugalaau fugalaau uma ua aveesea.

Laasaga o loʻo i le fatafata o le lau, o loʻo i luga o le ogaumu. I le natura natura, o le laau lea e tau mo le ola, pe a tupu aʻe i se aganuu stepon, e le manaomia i taimi uma le laau ma e tatau ona aveese.

O afea e faia ai le laasaga?

Pasynkovka amata i le taimi o le totoina ma faʻaalu toetoe lava o vao uma. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻapitoa, o le fanau a le fanau e tuʻuina i totonu o fatu o laʻau ola maloloina ina ia mafai ai ona maua fua o fua.

Stepsonovy tomato.

Stepsonovy tomato.

Stepsonovy tomato.

E vaevaeina Tomatoes e tusa ai ma le ituaiga o le tuputupu ae i le fuafuaina (faatapulaa i le maualuga 30-70 cm) ma le taua, lea e mafai ona fausia ai laau e oo i le 1.5-2.5 mita le maualuga. O ituaiga uma o laau e mafai ona totoina, ae o le ituaiga o mea e fai i le tolu gaʻo, ma o le mea e le faʻamaonia e masani ona tasi.

Faʻatulagaga o Aʻoaʻoga Faʻamasinoga

I le fuafuaina o togavao pe a uma ona faʻaalia ma atinaʻe tamaiti laiti e oo atu i le 5-7 cm, e masani lava 3 faʻamau pepa (tasi pe lua e mafai ona totoe). Ina ia faia lenei mea, i totonu o le fatu o laʻau muamua e lua (sili ona maualalo) lau laʻau. Latou te ola i luga o le vao vao e avea o ni laau totō tutoatasi - fai laʻau ma fua. O totoe o laasaga vegetative i le ogatotonu ma le lua ausilali e masani ona motusia pe a oʻo i le 5-7-10 cm.

Pe a vaʻaia, e tatau ona totoe se alo o le 1-2 cm, a le isi, o le isi laasaga o le a ala mai ma amata ona ola mai le gaʻo moe.

Manatua! O laau faʻamautu e faʻatoʻa le tuputupu aʻe ma le faʻavaeina o se fugalaau fugalaau i le pito o le aʻa. O le a le toe tupu se fatu faapena ma avea ma fugalaau suamalie. Ina ia faʻalauteleina le fua o le vao, e tatau ona faʻamaonia le laasaga i taimi taʻitasi i le laasaga, lea o le a suia ai le tuagane tuai lea ua maeʻa le tuputupu ae ma tuʻu ai mo le alualu i luma, ma aveese mea uma.

Afai o loʻo faʻaauau pea le atinaʻeina o le fualaʻau, ona faʻapipiʻiina lea o le fualaʻau tuputupu aʻe i le 3-4 cm ma o lenei tuputupu aʻe e faʻapulaaina i lenei auala, ae le aveeseina.

Le faʻavaeina o le fuafuaina o laau tomato.

E le mafai ona lafoaia pe aveeseina na o ituaiga o meaʻai ma ituaiga o tamato.

Ia faaeteete! O laasaga vevela mai aso muamua o le tuputupu ae o laulaʻau matala ma e manino lava ona iloa i luga o se tamai laau. O fugalaau fugalaau e leai ni laulaau, na o se pulupulu e leai ni pulu ma amataga o fugalaau. O pupu vine e latalata ane ma e faigofie mo tagata faatoa fou-o fai togalaau e faʻafememeaʻi i latou ma talepeina le fua o le lumanaʻi.

Faʻaauauina o vao faʻatapulaʻaina

O faʻatoʻa faʻapena tomato e ala io latou uiga masani e leai se faʻatapulaʻa faʻatupulaia e oo atu i le 2.0 mita pe sili atu. E toetoe lava o taimi uma e avea ai ma fatu e tasi e maua ai fua tetele. O le faia o lenei mea, pe a uma ona toe totoina laau poʻo le maeʻa maeʻaeʻa o ituaiga fatu e leai ni fatu ma faʻapipiʻi tamato ma foliga mai o laasaga, o le amataina o vao amata. I totonu o laʻau, o laasaga uma e taʻe. O le seleselega e faia i luga o le ogatotonu tutotonu.

O le faʻavaeina o togavao faʻatapulaʻaina.

Afai o togavao e faia i le 2-3 gaʻo, ona togi ai lea o le taʻi 1-2 laʻau i luga o faʻalaʻau taʻitasi, ma o isi laasaga o totoe e aveesea. E mafai ona tapunia galu agavale i le tele o taimi.

Pasynkovka - o se faʻafeiloaʻiga faifaipea. E le mafai ona faʻatapulaaina oe lava i le tasi taimi e aveese ai laasaga. I le faʻaopopo atu i le pine, e tatau ona mataʻituina pea le tulaga o le laulaʻau o le vao. O lapisi, samasama, lanu enaena ua aveeseina. Pe a suia le foliga vaaia o laulaau laulaau, e faaopoopo i le matua o le natura, latou te amata galuega puipuia e puipuia ai le salalau o faamaʻi ma meaola faalafua.