O le togalaau

Faʻaulu ma le tausiga o le Astilba I ituaiga ma ituaiga o ata ma igoa Faʻailogaina e ala i le vaʻaia

Faʻailoga Astilba ma ituaiga o ata ma le igoa Tupu mai fatu mo fatu

E le o laʻau uma e paolo-fiafia e fuga mai i totonu, e pei o se vaega susulu e le o se lanu lanumeamata lanumeamata. O le Astilba e ese mai i lona lauusiusi, aiga malulu-faapalepale i lona lush panicle inflorescence. O laʻau matte e tuʻuina atu i le laau se foliga faʻapitoa, e mafai ai ona faʻaalia ata lanu e faʻaalia ai i latou lava.

I luga o le uiga o le igoa o le fetu ma sina talaʻaga

Na maua le igoa mo le laulauina o laʻau matte: "A" - a aunoa ma, faafitia; "stilba" - susulu, e fesuiai "leai se susulu". Na muamua ulu atu le tagata fai togalaau Sikotilani Lord Hamilton i totonu o le laau i le faavasegaina o laau vao, lea e tusa ma le 40 ituaiga, e aofia ai ituaiga o meaola eseese ma tausaga.

E maua i le natura i tafatafa o le matafaga o tino vai, e masani ona tupu tele i vaomatua, ae e mafai ona ola i luga o le paʻu o mauga. O le lauʻeleʻele ua taʻua o Asia i Sasae, Amerika i Matu, Iapani Iapani, i le mea muamua na maua ai le astilba. O nofoaga faʻasalalau na faia ai le lanu lanumeamata lanumoana, leai ni mea, ae o faʻamalologa e faʻatoʻilalo ai fai togalaau.

O togalaau a Europa na masani i le laau faafetai i tagata femalagaaʻi oe saʻili mea matagofie, mea le masani i atunuu eseese. Karl Tunberg ma von Siebold na aumai se fugalaau mai Iapani faatasi ai ma isi oloa faapitoa. O le faaiuga o le 18 ma le amataga o le 19 seneturi ua faailogaina e le atinaʻeina o aganuu paka i Rusia, o faafiafiaga ma auala i le ea fou ua avea ma tagata lauiloa i le faitau aofaʻi. I le mauaina o lona faʻaaogaina i le teuteuina o toga vao, o vaituloto o vaituloto, tamai vaitafe, o le astilba ua avea ma lauiloa i le aufaasese ma tagata fugalaau.

Faʻamatalaga o fetu

E faʻapefea ona ola aʻe i se ata o Astilbe 'Bressingham Beauty' (x arendsii)

Astilba o loʻo faatatau i meaʻai, o le pito i luga e mate i le taumalulu, ma o loʻo tumau pea le rhizome i le eleele. O aʻa e maua mai i le vaitau o le taumafanafana e manaʻomia le malutaga ma se vaega faaopoopo o le palapala, ma o tulaga maualuga o le tau e manaʻomia ai le malupuipuia faʻapitoa ma mea faʻapitoa faʻapisinisi poʻo laʻau.

O le maualuga o le eletise e amata mai i le 8 cm i le 2 m, e mafai ona e filifilia se sui mo soo se fugalaau poʻo se fausaga fausaga. E sili atu i le 30 cm le tele o ituaiga o ituaiga o manu feʻaveaʻi, o latou laʻau faʻaleleia e fai ai foliga o le arc, lea na latou taʻua o le fugalaau "faʻapala". Vaʻalo iloga faʻatasi ai ma le faʻavaivai inflorescences Tenberg, Lemoine. E ui lava i le eseese o lanu, o le filifiliga e tumau pea, susulu, lea o le a foliga manino mai i le itu o le togalaau.

Ole laulau laulaau e le o se toniga, e fuafua i le eseesega ma le nofoaga o le tuputupu aʻe. E mafai ona ese mai i le lanumeamata lanumoana i le taumafanafana i le lanumumu-mumu i le autumn. O le laʻau e totoina i luga o se laau umi, o nisi ituaiga e iai foliga fulufulu, o isi o loʻo i ai se pito faʻamau. O le tele o ituaiga o meaola o loʻo faʻatusalia e le faʻalavelave faʻapitoa o laʻau, e aofia ai le tele o laupepa fatu.

O le vaega eleele lalo o le laau e lauiloa ona o lona uiga eseʻese: o loʻo i ai ituaiga o loʻo iai le aʻa vaivai, ma o nisi e malolosi le laau. E tele auala e alu ese mai i le totonugalemu o le rhizome, o le pito i lalo e mate, ma o mea fou e fai i luga. O le laau e faʻapupulaina aʻa i le pito i luga e 3-5 cm, o le mea lea, i le tautoulu, o loʻo aʻafia aʻa.

O le taua tele i le uila o le lilac paʻu, mūmū, lilac, piniki, paʻepaʻe paʻepaʻe i foliga o se panicle poʻo pyramid. E mafai ona faʻatuina, e pei o se moli afi, po o le paʻu, arc ua oʻo i le palapala. A uma ona tupu, ona latou faia lea o fualaau aina - o se atigipusa ma fatu. O le taimi o le fugalaau e faalagolago i le ituaiga: vave (Iuni), ala (Iulai), tuai (Aokuso-Setema).

Fautuaga! Ina ia faʻaleleia pea le fugalaau fugalaau, e lelei tele le faʻaaogaina o ituaiga ma eseese tikeri o le fuga. Aveese pulumu ua galo ao tausia le foliga matagofie o le tuufaatasiga.

Totoina o le astilba i luga o le eleele

E faʻapefea ona totoina le fetu i le ata o le eleele

E lua auala e faʻapipiʻi ai se fualaau i luga o se fugalaau: o se vavaevaega poʻo se fualaau. O laau toto e ola mai fatu o le a fuga mai sina taimi mulimuli ane, ae o le vaeluaina o togavao o le a fiafia ia te oe i fugalaau i le taimi lava lena, ma o le a faʻaitiitia le aʻafia.

O le totoina o mea totō e totoina ia Me ma amataga o Iuni. E sili atu le filifilia o le itu i matu i tua o le fale, o le paolo i totonu o le togalaau. O nisi vailaʻau e faʻafeiloaʻi ai fugalaau fugalaau, e oʻo lava ina fuga sili ona lelei, e ui lava e le o umi. O le i ai o se vaʻa vailaʻau, vaipuna, vaitaʻele latalata i Astilba o le a avea ma se faʻaopoopoga tele. E fiafia le laau i se mea maualuga o le eleele ma sina palapala eleʻele (pH 5.5-6.5).

O au o ni uo sili ona lelei: o lenei laʻau e ufiufi ai le laufanua atoa ma laulaau, o loʻo taofia ai le susu i le eleele ma fatuina ai se microclimate mago mo aʻa.

Ina ia totoina se fua i le tautotogo, ia eli lelei, filifili aʻa o vao vao, ma tuu le fanua e nofoia. Ia, pe afai e te faʻapipiʻi fugalaʻau (humus, compost) i le fua o le lua pakete i le sikuea mita o le eria. O lenei mea uma o loʻo faʻafefiloi lelei uma i se suo ma le togalaau togafiti ma nutililiiina e se rake.

E faʻapefea ona totoina se faʻamalosi:

  • Saunia ni vaieli ma se loloto o le 25-30 cm, pe tusa ma le umi tutusa.
  • O le mamao i le va o pu e itiiti ifo ma le 30 cm.
  • Faʻaopopo le afa afa tioata o le fafie ma se atigipusa o le nitroamophoska i le pito i lalo o le lua. O na ituaiga laei pito i luga o le a maua ai le laau ma mea uma e tatau ai, na o le saluina o se eleele laitiiti i luga ina ia aʻafia aʻa i le "mea e teʻi ai" e le vave ona uma le totoina, talu ai ona e mafai ona susunuina aʻa o le tino ma o le a maʻi le laau mo se taimi umi.
  • Ua totoina se laau toto ina ia faʻaloloto le lima o le ua i le 5 cm.
  • O aʻa e manaʻomia ona faʻasaʻo pe a totoina, lelei e ufitia i le eleele.
  • A maeʻaeʻa ona faʻafeinu, mulch le pu i se vaega o humus.

E tatau ona manatua e fiafia le astilba i le susu, ma o le mea lea e le faatagaina ai le magoina o le eleele i le lumanaʻi.

E faʻapefea ona tausia le vaʻalele pe a uma ona tulaʻi

O le fugalaau ei ai le meatotino o le "oʻo i luga" ma ona aa: o le faasolosolo malie lava, o le aʻa maualalo e mate, ma o le pito i luga e fai ai se vaega sili ona malosi o le vaega, lea e tatau ona faia.

O se mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina atoatoa o le fale o le faʻafeinu masani lea, ma i le vaitau o le vevela o le tau - faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi, pe a le faʻavela le la.

E taua foi le mulumuluina o le aʻa. O se "laumei" o laulaau, vaovao, mutia moa, po o ni paʻu pau foi o le a faia ai se galuega tele: taofi le umi o le umi, faia ni tulaga sili ona lelei mo le atinaʻeina o microfauna aoga i le eleele ma puipuia mai vao leaga. O le a leai se mea e manaʻomia mo le veleina masani ma le faʻamaʻi, lea o le a faʻaitiitia ai le taimi faʻaalu i luga o le tausiga.

Pe a faʻapipiʻi le Astilba Astilba i le vaevaeina o le vao

E faʻapefea ona vaeluaina se ata vaovao

O le a le taimi e mafai ai ona toe faʻapipiʻiina se ata? Afai e te vaʻaia o aʻa ua uma ona i luga o le mauga ma e le o fesoasoani, o le taimi lea e toe toto ai le togavao. E masani lava pe a mavae le 4-5 tausaga o le vao ua matua ma e manaʻomia ona faafou.

  • E sili atu le lelei o le gaosiga ma vaevae le astilba i le amataga o le tautotogo po o le faaiuga o Aukuso. Ona sosoo lea ma le fuga o le vaomatua i le isi tausaga.
  • E vaevaeina le lapisi o le togavao ina ia i ai se tupuga tuputupu aʻe i luga o laʻasaga taʻitasi.
  • E faigata ona vavae ese aʻa, o le mea lea ua filifili ai talavou 2-3-tausaga le matutua.

O le totoina o le togalaau e 30 i le 40 cm, o lea e lava le avanoa mo le tuputupu ae vave o le lanu meamata. O le pu e tatau ona 25-30 cm le loloto, e taua le aua nei galo le loloto o le ū i le 4-5 cm. O le eleele e muaʻi faʻamaʻaina i le faapalaga ma le mineral concentrates. Mulimuli ane, o laʻei pito i luga e faia tasi i le tausaga: i le tautotogo po o le autumn.

E manaʻomia le faʻaleleia masani, ae faʻalelei: o le fugalaau e le fiafia i le faʻavaivaia o vai, aʻa ma aʻa e amata ona pala. O se faʻataʻitaʻiga masani mo se mea totino o le tumutumu ma faaopoopo le eleele i se moega fugalaau. E mafua lenei mea ona o le tulaga ese o aʻafiaga o le aʻa - faʻatasi ai ma le oti o le vaega pito i lalo. Mo le manava manaia, e mulimulitaia le eleele i le peat, vao vao, vao vao, nila. Vaʻaia lelei - vaʻaia, vao vao, faʻasusu, tumutumu, laʻei pito i luga pe a manaʻomia (aemaise lava mo le 3-5 tausaga tuputupu aʻe i le tasi nofoaga).

Faʻafefea ma le mea e fafagaina ai le laʻau:

  • i le tautotogo - latou te faʻaaogaina le kulimi faʻasaina (ammonium nitrate, urea, organic - fuga falaoamata po o moa moa), faʻaaogaina ao faagasolo le lalolagi;
  • i le taumafanafana i le taimi o fugālaʻau - paluga, o se faʻamoemoega mo fua o vaovao e talafeagai;
  • i le tautoulu ina ua uma ona fuga mai - phosphoric, 20 g superphosphate i le vao

Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e faitau faʻasinoala, o mea na faia e tagata gaosi eseese e iai a latou lava gaioiga o mea.

Saunia le astilba mo le taumalulu

A o leʻi oʻo i le taumalulu, o le vaega pito i luga o le vao e tipiina i le eleele ma mulimulitaʻi i mea o totoe (lau, ma isi). O lenei faiga o le taumalulu o le a puipuia ai le laau mai le maalili, toe faafouina vao tuai.

A maeʻa le seleselega o le mulch i le tautotogo, o le a sili atu ona faigofie le totogo o le totogo i le la, ma o le a faateleina le tuputupu ae. I le ogatotonu o le laina, e mafai e le tau vaalele ona toʻafilemu le taumalulu e aunoa ma se malutaga, o le mea autu o le leai o ni aʻa. I le mea uma, o loʻo i ai a latou pepe laiti i luga ia i latou, lea o le a tutupu mai ai le togavao i le vaitau fou. Ina ia aloese mai le maalili, e masani lava ona felafoaʻi solo ma e mulimules ia rhizomes i se humus layer 3-4 cm.

I Siberia ma le Urals, e manaʻomia le sili atu ona lelei le lelei o le vaalele. Latou te faia se mauga lelei i luga aʻe o le vaomatua, ufiufi i vaovao po o vaomago ma se vaega o le 20-30 cm, ma mai luga aʻe o se atigi fafie, lea e mamafa i maa mamafa po o piliki. I le tautotogo, ua faʻamamaina le pusa, tuʻu le mulch ma le eleele seʻia oʻo i le malulu, ona latou aveesea lea o le mea oona ma le tele o le palapala ina ia ola vave ai le laau.

Tuputupu ae mai luga o fatu

Totoina o fatulaina fatu Ata vine

O le togalaau o le Astilba mo le tipi o loʻo faia ia Mati, o fatu e tuʻuina i le palapala o meaʻai lelei (faʻapitoa uma poʻo le totoina o laau totō). E mafai ona e faʻamalosi, lea o le a faʻamalosiina ai le biomaterial, o le a saunia le laau mo le vevela vevela.

1 cm o le kiona ua tuu i luga o le palapala o le oneone ma le paʻu i se fua faatatau 1: 1, lea, pe a pala, o le a faatofuina fatu i le eleele, ma faamalosia ai. Mo le faʻamalosi, o le pusa e iai ni fatu e leʻi totogo e faʻamamaina i totonu o le pusaaisa mo le 15-20 aso, ma saunia ai le lumanaʻi mo le taumalulu malulu. Pe a uma le tuʻuina o le pusa i totonu o se nofoaga mafanafana ma lelei.

O le faamasaniina ma le tuputupu ae o fatu o le a lelei i le vevela o le 18-20 º. Vaʻa toto ma le totoa, e aunoa ma le faʻamaʻaina o le vai, e aunoa ma ni aʻafiaga vaivai. Pe a totoina i totonu o se atigipusa masani, e manaʻomia le pikiina, o le mea lea pe a uma ona faia ni 2-3 lau moni, e totō laau i pusa vateatea po o ni atigipusa taʻitasi mo laau toto, o le mamao o le 6-7 cm.

O le eleele o le a totoina ai laau e tatau ona manaia, e latalata i le eleele poʻo se atigi fausaga. O nisi o meaola e mafai ona faʻafetaui i le la, ia faʻapuupuu le vaitau o le fuga, ae o le pito i matu o le pito i matu e sili mo le fugalaau. O le tagata talimalo ua manatu o se tuaoi lelei, o ona lau e ufiufi ai le eleele, puipuia lelei mai se aoauli vevela.

Taua! E sili atu le faʻaleleia o lauʻeleʻele i le masina o Me, pe a oʻo mai le lamatiaga o le kiona. Faʻataʻitaʻia le vao i le vevela o le auala i le po, ma fai ni fualaau i fafo.

Faʻapenaina o le faʻamalosi e ala i le tipi

E faʻapefea ona faʻasaina le ata o le tipi

O loʻo faʻaaogaina le seleselega i le taumafanafana, e tipi ese le vaʻai ma se fasi rhizome. E mafai ona e togafitia le tipi i aʻa poʻo le heteroauxin (e tusa ai ma faatonuga) e faʻateleina ai aʻafiaga aʻa.

  • Ua totoina ni seleni i ni atigi pusa eseese ma ni meaʻai suamalie ma ua matuai suamalie.
  • E mafai ona e tuʻuina ipu i le tipi i totonu o se pusa tioata tapuni poʻo le ufiufi foi i ato e fatu ai se lau. O le aʻafiaga o aʻafiaga o le a sili atu le vave, ae aua neʻi galo le ea i aso uma.
  • E taua foi le tuʻuina atu o alavai ina ia le faʻavaivai le vai. Fai ni pupu i lalo ole pusa, pe a leai.
  • A mavae le masina, o le ai ai faailoga o le tuputupu ae o laau, e mafai ona aveese ato. O le totoina i se nofoaga tumau e sili atu ona lelei i le faaiuga o Aokuso, ina ia maua ai e le laau se taimi e matua aʻafia ai.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e tatau ona fafaga faʻamaʻi mai i meaʻai e gaosia ai le pāmioka ina ia faʻateleina ai le faigata o le taumalulu, faʻapena foi i le ogaumu ma ufiufi ai laau ma mulch.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi

Astilba boxwood ma le hydrangea ata i le togalaau

O le le tausisia o tuutuuga o le fausiaina ma le fafagaina o le laau e ono afaina i meaola ninii ma meaola faalafua. O nisi e mafai ona faʻaumatia ma le fesoasoani o togafitiga faʻasaina (sololing pennies), o isi (nematodes) e manaʻomia ai se vaifofo faʻapitoa - faʻapipiʻi ma le faʻapalapalaina o aʻa ma eleele.

Pennitsa e mafai ona iloa i luga o axils o laulaau, e tutusa ma le fulufulu, ae o le tutusa o le tele o le manogi. O le meaʻai o Cicada e natia i totonu o le pusa; o le tele o penina, o le sili atu foi lea o le lagona o le fugalaau. E aveeseina i le fufuluina o laʻau ma le fasimoli ma le vai, sosoo ai ma togafitiga faʻatasi ai ma mea e fai, karbofos, faʻatautaia.

O le nematode Strawberry e faigofie ona iloa e ala i le laulauina o laʻau faʻatasi ma foliga mai o lanu mumu po o le lanumoana. O le tuputupu ae o le laau ua afaina ua telegese, fugalaau ma le lanu lanumeamata ua leai se foliga matagofie.

Gall nematode e faʻapipiʻi i luga o aʻa, e mafai ona iloa e ala i le faatupulaia o le tuputupu ae, le lelei o le atinaeina o vao. Afai e aʻafia aʻa, ona mafai lea ona e vaʻavaʻai i tuputupu aʻe o fatugala e natia ai le pito o le nematodes. O le togavao faʻamaʻi e afaina i le faʻamamaina, ma o le avanoa e faʻamaʻiina i se vaifofo o le palamati. O le mafuaaga o le faatoilaloina e mafai ona avea ma vao, o lea e taua ai le veleina masani o le moega fugalaau, e galueaiina ai le eleele mo fefaatauaiga saoloto.

Fitoverm ma se vaivaiga vaifofo o le paluga o le a fesoasoani i le aveesea o fualaʻau ma le nematode gall. O le pusa tele o siama o le fugalaau e manaʻomia ai le sui atoatoa o le eleele ile tumama muamua.

Faʻaaogaina o mea totino o le taula

O fugalaau ma le aufaʻataʻaga o le laufanua e le naʻo latou na maua le faʻaaogaina i se vaovao faʻamalosi. O tagata Indigenous o Iapani latou te faʻaaogaina le fugalaau e avea o se faʻamalologa e faʻamalolo ai le ita ma le ita. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se teuteuga o laulaʻau ma fugalaau, faʻasolosolo, ona lūlūina ai lea o vaega ua afaina, faʻaopopo i le taele, inu o se meainu.

O tagata sisifo e faʻaaoga fugalaau mamago e avea ma se faʻavasegaina o meaʻai ma fualaʻau. Mo lenei mea, e le na o fugalaau e maua ai fugalaau e aoina, ae o fua foi o fualaau aina. O le manogi manaia ma le suamalie suamalie o le fugalaau ua pasi atu i le aano e ala i sau sau sua.

Astilba i le faʻasologa o ata Faʻatusatusa ata

Hosta ma astilba i le fausaga ata ata o fugalaau i totonu o le fugalaau

O le fatuina o se tulaga uiga ese i le va o le vaalele e le faigata tele, aemaise lava pe afai e te faʻaaogaina le tuufaatasiga masani faatasi ma au: e mafai ona e totoina ni tagata masani lanu meamata po o ni mea e fesuiaʻi ma ni lanu paʻepaʻe i luga o laʻau, lea o le a faʻaopopoina ai sina vaega o meaola. O le a foliga manaia fusi ma lili vavalalata.

Astilbe ma 'au i le ata faʻasologa ata mixborder

O fugalaau gaugau e pei o ofu o afiafi a matron o le a foliga lelei i le isi. I le auala, o le a faaopoopo e le violet le pele e le gata i ona foliga vaaia: o lona manogi o le a faatumulia ai le 'upega tafaʻilagi, lea e sili ona e fiafia i ai pe afai oi ai se nofoa lata ane.

Astilba ata o fugalaau i luga o se faaputuga fugalaau faatasi ai ma au ma irises

O le matagofie o le faʻasoaina faʻatasi ai ma le va o le a le gata o le tulaʻi mai o le 'au, ma e latalata i ai e mafai ona e tuʻuina i luga o fualaau, fualaau fugalaau, fugafuga fugalaau, lauʻau teuteu teuteu. O le tuufaatasiga o le a masani lava, o le foliga o le a malolo.

Astilbe i le togalaau togalaau togafiti Astilbe japonica 'Peach Blossom' faʻatasi ma le moa

O lanu piniki mālū e foliga fiafia i se vase violē poʻo elderberry. A o latou fai mai, ou te le manao e ave se mea pe faaopoopo i ai se mea.

Astilba Iapani, faʻapipiʻi ma lisiina i luga o se laufanua faʻapitoa o le fugalaau

O se tuufaatasiga matagofie o eseese ituaiga eseese o fualaʻau ma eseese lanu o le fugalaau, ma e pei foi o laau e teu ai laau e mafai ona e totoina ai le euphorbia.

Astilba i le mamanu o le togalaau o Astilbe Japonica 'Europa' photo mixborder

O le uluai tuufaatasiga o le a taunuu mai faatasi ai ma le fetu ma le au a Aruncus, po o Volzhanka. O se mea malie ma ituaiga eseese o mea e faʻaaogaina. Na o se lagona fiafia!

Ituaiga ma ituaiga eseese o ata ma ata ma igoa

Faafetai i le galuega umi a le au faifaatoʻaga, o le tele o ituaiga o ituaiga o fualaau suamalie na gaosia. E i ai vietal groups e faʻapitoa mo le malulu poʻo le malulu o laufanua. O nisi ituaiga meaola e ola lelei ma le salalau o laau, o isi e manaʻomia se potu. Aʻo leʻi filifilia fatu, e manaʻomia e se tasi ona taʻitaʻia e le tau o le vaʻalele, sone vavalalata o le fugalaau, ma le maualuga o le faʻamaina.

E le sili atu i le 12 ituaiga o laʻau e lauiloa, O laufanua, Saina, Iapani, ma laʻau e talafeagai mo le ola i totonu o le togalaau. Latou te le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa, tausiga le lelei.

Astilbe Arendsii Astilbe Arendii

Astilbe Arends Astilbe arendsii Europa photo o fugalaau i le togalaau

Na faia e ala i le sopoia o le uila a Tavita ma isi, e tusa ma le 40 ituaiga e iai le umi o le vaitau. O ona faaletonu na aliali mai i le amataga o Iulai, ma tapunia le vaitau o le vaitau i le faaiuga o Aokuso. I le tautoulu, o isi laau totō e totō lelei ile lanu lanumeamata. Busi e mamana, e oʻo i le 1 m, e iai ni taimane pe faʻalavelave i mea e le maua. Igoa iloga: Amethyst, Weiss Gloria, Rubin (oʻo atu i le 80 cm), Diamond (e oo i le 1 m).

Saina Astilbe Astilbe chinensis

Astilba Chinese cultivar Astilbe chinensis 'Vision in pink' ata o fugalaau i totonu o le togalaau

Faʻaalia se vao mutia e sili atu ma le 1 m faʻatasi ai ma le tele o meaola lanumeamata. O laʻau pito i lalo e lautele i luga o laʻau uumi, pe a oʻo i le fuga o latou foliga matagofie, faʻatumu le muti fugalaau ma se paʻu lanumeamata lanumeamata lanumoana. O pito i luga o lau o laufanua e pupuu ma se lauulu manaia. E muta le pito i le 30-35 cm le pala o fugalaau lanumoana, lanu enaena. O loʻo faʻatusalia e ituaiga e le gata i tulaga maualuga (Purpula, Pink, Red), ae o loʻo faʻamamafa (Pumila hort, e oo i le 15 cm).

Astilbe Japanese Hybrid Astilbe japonica hybrids

Astilbe Japanese Astilbe 'Montgomery' (japonica hybrid) ata i le togalaau

O se fale faʻatautaia o lona lau teuteu e faʻaaoga e se lanu lanumeamata o lanumeamata lanumeamata, lanu susulu. O fualaau inflorescence e amata ona fuga i le ogatotonu o Iuni, lea e tele vaiaso muamua nai lo isi ituaiga. O le malulu mausali na mafua ai ona taatele le ituaiga o meaola i le tulaga matautia o le tau ma le fesuiaiga o tulaga o le vevela. O Montgomery terry astilbe e lauiloa i totonu o faifaatoaga, o ona aʻafiaga e mafai ona susulu poʻo le mumu. E i ai vasega o se paʻe paʻepaʻe - Deutschland, pink - Reyland, pale lilac - Europa.

Leafy hybril astilbe Astilbe simplicifolia

Astilbe leaf Astilbe Simplicifolia 'Hennie Graafland' ata o fugalaau i totonu o le togalaau

E le talafeagai mo le vevela ma le vevela o le tau, o le mea lea, i le sone steppe, i le mea o le a vevela ai le la, o le a leai se nofoaga. O le visa asiasi o le ituaiga o ituaiga o laʻau o Thunberg, Prikoks Alba, o latou faʻaogaina o fatuga e fatuina ai se laupepa i totonu o le fugalaau. O le maualalo o le tuputupu ae, 25-50 cm, mea e tatala ai meaʻai o inflorescences e faʻaalia ai le laau i fugalaau. O le tele o taimi e faʻaaogaina e avea o se faamamafa i luga o tulimanu poʻo nofoaga tutotonu. E mafai ona ola lenei ituaiga i luga o le la, ae o le lanu o lau o le a mama ma o fugalaau o le a le tumu.

E mafai ona totoina ituaiga eseese i totonu o ipu, latou te taliaina lelei le tau o le fale. O nisi o fugalaau faʻapitoa e talafeagai lelei o se meaalofa. E sili atu lona lagona lelei i le ea, o lea e fautuaina ai e tuu ni fugalaau ma se potu iila i le taumafanafana i luga o le faapaologa po o le faletele o se fale tumaoti.