O le togalaau

Faʻafefea ona tupu se sunberry i luga o lau 'upega tafaʻilagi

O le Paslyonov aiga ei ai se lalelei matagofie o le la, lea e le o iloa tele i le lautele o Europa. Mai se suʻesuʻega faasaienisi, o se sunberry o se uila o se paolo masani, lea tatou te manatu o se vao. O le ituaiga o meaola na muai gaosia e le au faifaatoaga Amerika, ma o le laau na ola malosi.

Faamatalaga o Sunberry

O Sunberry o se laau laʻau, e maualalo (e oo i le 1.5 m), o vine lanu uliuli mafiafia, o fuifui vine o 8-10 fasi vaega, o le tele o se peleni. Latou te foliga mai o tamato laiti, e ui lava e le matua matala le laau, ae e puipuia foi ile lamala ma le malulu.

E le oi ai ni uiga matagofie ile inflorescences - o fugalaau e laiti, 10-15 fasi vaega i fuifui vine, e pei o fugalaau pateta. O le taimi vavalalata e umi lava.

O loʻo i ai i le laau se mea malosi, e tele ni laasaga. O le foliga ma le foliga mai o laulaau e tutusa lava ma lea o le po.

Aso o le fuga o maso, faʻavae ma le fua o vine - o le taimi lea e sili atu ai le matagofie ma le teuteu o le sunberry.

O lenei kulupu e tele ona uiga aoga. O koniteli e tutusa lelei ma hormones adrenal sa maua i ona fua. O fualaau o le Sunberry e lelei tele mo le taofi o faʻamalama o le inflammatory: o le niumonia, o le gaʻo, o le myocardium, ma le faʻaopoopoga, latou te gaoioi e pei o ni tagata faʻamalosi, faʻamafanafana, ma togafitiga. Ona o le i ai o le valivali o mea i fua, o le laau e faʻaleleia le tuufaatasiga o le toto. Ae o le aoga aoga autu o le sunberry o le gafatia e taofiofi ai le atinaʻe o sela o le kanesa ma faʻagesegese ai le faasologa o le soifua matua.

O uiga faʻamalologa e lauiloa e le gata mo vine, ae faʻapea foʻi laʻau o lenei togavao matagofie. E taua le mafaufau o le sunberry e aofia ai le po, o lea la, o laʻau ma laulaau e mafai ona aofia ai mea oona ma e tatau ona faʻaaoga ma le faaeteete. O faʻamaʻi ma teuteuga o laʻau matutu o ni fesoasoani lelei mo gasegase paʻu, gastritis, colitis, toto maualuga, cystitis, faʻavave o maʻi, ma e oʻo lava i le mafaufau.

E faʻapefea ona e ola i se togalaau i le togalaau

E le mafai e le laau ona mitamita i le tele o ituaiga. Afai o loʻo e filifili pea e tupu i totonu o lou fale, mo fatu, faʻafesoʻotaʻi faleoloa faapitoa. Talu ai e masani lava ona tupu e faʻatau atu e le au faʻatau faʻatauvaʻa le vao masani nai lo se aganuu taua.

E mafai ona totoina Sunberry i luga o soo se ituaiga eleele, ona o le togavao e le taua. E naʻo le tasi le faʻamaumauga: ia fautuaina e aua le totoina le laau i luga o eleele eleʻele - o lenei mea e faʻaititia ai le maualuga o fua o vine. Ua tali lelei Sunberry i eleele palapala. E fautuaina e fausiaina i le mea na ola ai cucumama poo zuciniini. O taʻavale e mafai ona tupu saʻo i luga o moega, i le va o fualaau 'aina. E i ai tuusaunoaga - e le fiafia le laau i le va o aiga - pateta, eggplant, tamato, peitaʻi, afai e te totoina i tafatafa o latou, o le a le leaga le vanu. Solanaceae e mafai foi ona faʻatupulaia e avea ma tausaga faʻaletausaga, talu ai o le tausaga muamua lea e maua ai le maualuga o le gaosiga.

O tama taʻitasi o se sunberry e tuʻuina atu se fuainumera tele o fatu, e ui i lea, mo le manuia o le galueaina, e lelei tele le faʻaaogaina o laau. O le po o le nightshade e umi le tuputupu ae o le vaitau, ma e faʻaitiitia ai avanoa o le mauaina o fualaau aina i le taimi o le faʻalauteleina o fatu.

Tulaga tuputupu ae

Le nofoaga sili mo le fausiaina o sunberry lea o loʻo i ai se tapulaa maualalo. O le eleele aʻo lei totoina e tatau ona saunia i le auala e tasi pei o tamato. E aofia ai vaega e lua o le togalaau, vaomatua ma eleele eleʻele faatasi ai ma se vaega o oneone oneone pe oneone saʻo, e faaopoopo ai le lita o le ele. O le gaioiga o se pakete o le faʻafefiloi. E le manaʻomia ni avanoa mo le faʻaleleia.

E faʻapefea ona maua ni moa

E pei ona uma ona matou iloa, o le galueaina o le siberberry e faʻaaogaina ai laau o se auala e sili atu ona aoga nai lo fatu i fanua tatala. O le faʻapipiʻiina o laau e sili ona lelei i le faaiuga o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. E tatau muamua ona susunuina fatu i se fofo manganese mo le 20 minute, ona fufulu lea ile vai.

Solanum fatu e tupu malosi, o lea latou te manaʻomia ai le fesoasoani. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻi le fatu i le mea e aliali mai ai le fatu ma fuafua i se siosiomaga malulu. E mafai ona e afifi i le susu mo ni nai aso e faʻaleleia ai le alualu i luma. O fatu e faamaluina fatu ua totoina i le paluga ua saunia i le loloto o le afa senetimita, o se totoga loloto e mafai ona faatupuina ai le pala o laau. E tatau i le atigi pupuni ona iai se alavai faʻavaivai. O timuga o le lumanaʻi e mafai lava ona lūlūina i totonu o le pusa e tasi ma tamato ma pepa.

E lelei le fatu i le vevela o le potu, e manaʻomia le faʻavaveina, ae le masani. O fua muamua e fai a latou auala pe a mavae le tolu masina, ona toso lea i totonu o se pusa eseese ma tuu i se nofoaga mafanafana ma se malamalama lelei.

Sunberry i le avanoa

Pe a fua le laau i le lima i le fitu laulaau, ma o le tau e le taufaamatau i le kiona, e mafai ona fesiitai le sunberry i le avanoa. O le tele o taimi, o le sefulu tausaga mulimuli lea o Me poʻo le amataga o Iuni. O laau i le lumanaʻi e tu i se mamao o le itiiti ifo i le 70 cm mai le tasi. I le vaitau o le tuputupu ae ma fualaau aina, e tatau ona fafagaina le sunberry i mullein pe a ma le faalua i le vaitau. Afai e te manaʻo e maua a oe lava fatu, e tatau ona ave mai fua muamua. Ma e ui o le galueaina o le sunberry faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, e pei ona taua i luga, e seasea faaaogaina e le au fai togalaau, o loo i ai se avanoa e faateleina ai le muamua o fua.

Ua amata ona fugalaau Sunberry i le amataga o Iuni ma faaauau pea seia oo i le muamua o le kiona. E tatau ona maitauina o le pogisa, e le pei o tamato, e le manaʻomia ona faʻapipiʻiina ia mea. Ma e na o le taimi e amata ai le tau malulu muamua, e fautuaina e fai togalaau le aveeseina o ni nai laasaga mai le togavao ina ia vave ona tafe le gaʻo ma o le malosiaga autu e faʻatonuina i le faʻamamaina o fua. O le po o le po e le fefe i vave fulufulu, ae mo lou lava mafanafana, e mafai ona e ufiufi le laau ma ufiufi mea.

I se upu, o le tulaga le masani ai o le sunberry, maualuga le tetee atu i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi pipisi e faʻaleleia ai le fiafia.

Sunberry Care

O le tausiga muamua mo se solanum hybrid e faapenei:

  • Faʻasalaga o vao e tatau ona na o le taimi e vevela ai le tau vevela;
  • E faʻafeiloaʻi e Sunberry laei pito i luga, ae afai o le eleele o loʻo totoina ai e lava lona lau, e te le manaʻomia le faʻapalapalaina o le laau.
  • E masani ona tupu o se uta o se fuainumera tele o vine o loʻo faʻasaʻoina ai lala i le eleele. I lenei tulaga, e tatau ona lagolagoina e slinghots pe nonoa i se lagolago.
  • I le vaitau o le vavalalata, lea e tupu i masina o le tautoulu ao leʻi oʻo i muamua pulu, e taua le tausia lelei o le laau. O le teuteuina e pei ona le faia i luga o le sunberry, e taua le taimi tatau ma saʻo le motusia o le tumutumu ma laasaga.
  • O le solanum hybride, e pei o isi togalaau aina, e fiafia i le eleele o loʻo siomia ai e tatala ma vela.

Sunberry talosaga

Ona o le maualuga o lona gaosiga, ae maise lava i le lua ma le tolu tausaga muamua, o le a le gata ina faʻamalieina oe i lona matagofie, ae o le a mafai foi ona tuʻu mai mai le lima vao i se pakete o vine. O le taimi sili o le seleselega o Setema. Ae peitai, e le tatau ona e faanatinati e piki fua. E tusa lava pe itiiti sina fua o vine, o le a leai se leaga o lo latou tofo. O tamai pogisa laiti e le pala, o sina mea itiiti lava ona mamae. Ioe, ma fualaau fou e le lelei ona o le le lava o le eletise. Ina ua mavae le kiona muamua, i le ogatotonu o Oketopa, ua oo i le taimi e selesele ai. Ma o le mea sili ona manaia o le suamalie o le a avea ma mea uma pe a uma ona sasaaina i le vai kuka.

O fualaau o le Sunberry e le mafai ona teuina mo se taimi umi, o lona uiga o le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻafefe lea i latou i le suka poʻo le togiina o le sua.

Suncipe Berry Recipes

I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea, o fua o le sunberry e aoga tele i foliga fou, e mafai ona faʻaaogaina e faia ai ni fualaau suamalie eseese, faʻasao ma uluai toppings i se pai.

O le suamalie suamalie o loo i ai le siamu mai fualaau o le solanum. Mo lana tapenapenaga e tusa o le fa i le lima kilokalama o fualaau aina ma le aofaiga tutusa o le suka, ua pasi vine i se mea e teu ai manu. Ina ia faʻamalosia le tofo ma le manogi suamalie, e mafai ona e faaopoopoina le isi lemoni i le masini.

Talu ai o fua o le sunberry e mauoa i pectini, latou te faʻamalosi lelei. O le mea lea, mai le po o le po e te maua ai se mea malie malie. Mo lenei mea, o laʻau o le eleele e faʻamaloina i totonu o se sieve, faʻamalo ese fatu le talafeagai ma se pulu mata. Ona faʻapipiʻi lea o le masini i le tipolo ma le tiloti. E lelei lelei Sunberry i fasi laau, vine, gooseberries, fuamū mūmū, lea e maua ai le solanum jam le mea o loʻo misi.

E taua le manatua! Ina ia faʻamalolo mea uma e faʻamalolo ai siamu, e tatau ona e kukaina mo le sili atu ile lima minute.

O le Sunberry i tomato e ese mai i le uluai tofo. E faigofie lava le fua: o paʻu ua paʻu i le vai vevela mo ni nai minute, ona tuʻuina atu lea i vaʻa na saunia muamua mo le faʻamaʻiina, lea e faʻatumu i le pito i luga ma le sua sua suamalie. Sterilize mo le tusa o le afa itula ma le mimilo.

Sunberry i totonu o le faapaleniina e le itiiti ifo le lauiloa nai lo le siaki. E tele suʻega masani mo le viliina o le nightshade teuteu. E mafai ona e mauaina i latou i le kukaina o mekasini poʻo luga ole Initaneti ma kuka se tasi e te fiafia i ai.