Faatoaga

Toto i totonu o moa lapisi: togafitiga ma le puipuia

O faʻalavelave faʻataʻi, faatasi ai ma le faʻaitiitia o le suavai poʻo le foamy droppies, e masani lava ona matauina i moa a le aiga ma e mafai ona faʻamaonia ai faʻamaʻi pipisi matautia, siama o faʻamaʻi pipisi, ma le le lelei o le fafagaina o meaai. Afai e iloa e le faifaatoʻaga le manava manava i moa, e tatau ona amata le togafitiga e aunoa ma le faatuai.

O le a le tulaga lamatia o lenei faailoga, ma pe faapefea ona iloa le mafuaʻaga o lona faʻaali? O se faʻamaoniga saʻo e naʻo se fomaʻi e mafai ona faia i le maeʻa ai o suʻesuʻega a le suʻesuʻega o le lisi. Ae ui i lea, o le mea muamua, e tatau ona faia faʻamalosi.

E mafai ona gaosi e le au moa le mea e fai ae leʻi mauaina le tali a le fomai vailaau?

Po o le a lava le mafuaaga o le manava, o lenei mea matautia e masani ona o faatasi ma le ita o le mucous membranes o le tui o le intestinal. Mea taumafa e ulu atu i le fualaau otaota e le lelei ona nutimomoia.

E oʻo lava i le tausisia pea o le manaʻoga muamua, o le moa o le moa ua paʻu mai i le meaʻai, vai inu, ma le tele o le inu o le organism avian. Afai e le amataina togafitiga i le taimi, o faʻamaoniga o isi inisiua e aʻafia ai le manava i le moa.

Ina ia mafai ona amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai, e fautuaina e le au faifaatoaga i le laumei le lanu ma le natura o felafolafoaʻiga e iloa ai le mea na mafua ai le faafitauli. Faʻasalaga ma le faʻaeteete i le manulele maʻi, o ia lava na te taʻu atu le mea e ono tupu, ma le auala e togafitia ai pe afai e faʻamaonia mai le faʻaulu.

Paʻu manava i tagata faʻatau: togafitiga ma mafuaaga talafeagai

Salmonella o se mafuaʻaga o le faʻaleleia o le vai e masani ona paʻu ma se mea e sili ona paʻu. O le faʻamaʻi pipisi e taatele i totonu o moa ma, o le mea e leaga, e mafai ona afaina ai se tagata. O le faʻamaʻi e alu i moa mai moa faamai, faʻapea foʻi ma fesoʻotaʻiga ma mea masani poʻo le le lelei o le fale ile fale.

A filifilia se laasaga togafitiga, e faaopoopo atu i le paʻepaʻe paʻepaʻe i tagata faʻatau, e uiga i le i ai o salmonellosis, faʻalogo:

  • le tulaga atuatuvale o le manulele;
  • le le naunau o moa e faʻanofo, faʻafefe;
  • lag i le atinaʻe mai tupulaga soifua maloloina;
  • mo le vavevave, manava galue e ala i le gutu matala.

I le manava o le salmonella, o le togafitiga o moa lapisi i totonu o fale gaosi oloa ua manatu e le talafeagai, talu ai o le vasega e mafai ona toe tusa ma le tolu vaiaso.

I totonu o fale tumaʻoti ma le faʻamaʻi o le faʻamaʻi o loʻo aʻafia ma fomaʻi sulfa. I lenei tulaga, e taua le totoina o manu felelei ma mataʻituina ma le totoʻa le soifua maloloina oi latou o totoe.

E maua e le au faʻailoa le manava manaia

Afai o le faʻafefeteina o moa ma moa o loʻo faʻaalia i totonu o se vai, vave faʻavave o se paolo enaena po o le lanu enaena, e mafai ona faʻaalia ai le faʻaogaina o le le lelei o le faʻaleleiaina o taumafa ma se faʻamaʻi matautia e pei o le coccidiosis. O le tele lava o taimi, o lenei maʻi na maua i le tautotogo-tautoulu, ma o siama e mafua mai i mea leaga ua afaina, meaai, ma le vai.

I le faaopoopo atu i le manava manaia, e mafai e tagata faʻamaʻi ona matau:

  • le naunau e alu ese, latou te le gaoioi, le mautonu ma le le fiafia;
  • faaitiitia po o le le lava o le fiaai, faateleina o le fia inu;
  • siaki poʻo faailo o le toto i totonu o le palapala;
  • paleni o le 'ava ma le lauulu, e faʻaalia ai le atinaʻeina o le ania ma le faʻamala.

E masani lava i le coccidiosis, o le toto e mafai ona vaaia i fusi o tagata fafie. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai le faʻaleagaina o le mucosa o le intestinal ma le manaʻomia mo togafitiga vave faʻapitoa faʻatasi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻapitoa e taofia ai le taua o gaioiga.

Afai e le o maitauina faailoga o loʻo i luga, ae o loo i ai pea le le mama o le toto i le otaota, o moa po o le manulele atonu e manua ona o le le lelei o le fafagaina, leai o vitamini ma minerale.

O moa faʻamaʻi e faʻamaonia e greens i totonu o le nofoa poʻo ni vaega o meaai e leʻi faʻaaogaina.

E faʻamaonia e le au faʻailoga: pe faapefea ona togafitia?

Faatasi ai ma mea e ave i ai le faamuamua ia e tatau ona ave e le faifaatoaga olaola:

  • le lelei o le puleaina o meaai e tuʻuina atu i hens;
  • vavaeeseina o manulele maʻi ma vaivai;
  • fufuluina ma le faʻaaogaina o potu ma meafaigaluega uma, e aofia ai le fafagaina ma le inu ipu.

Afai o le manulele, e tusa lava pe o le a le mea na fai, o loʻo faʻamalosia, pe faʻapefea ona togafiti i latou? O le a se isi mea e mafai ona faia aʻo leai se faʻamalositino o faʻamalositino o le taotoga:

  1. Aʻo tuʻuina atu e le faʻafefe o le gaʻo ua gaosia.
  2. O le gaosiga o le potassium e faaopoopo ile vai inu.
  3. Ia mautinoa e siaki pe afai e lava lava le penisina, kalaupapa, 'ulu i totonu o fafaga.
  4. Faʻaaogāina o lactic acid, gaioiga e faʻatatau i le faʻasaʻoina o le intestinal microflora.
  5. E mafai ona faaopoopo le suka i le susu.

Ina ia le faʻamaonia le tiga o manulele ona o siama ma le pulou, o le togafitiga o le lafumanu o le lafumanu e faia.

O le isi laasaga i le tau faasaga i le manava o le moa i moa lapisi o togafitiga ia ma vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau faʻapitoa e feagai ai ma siama, protozooa, melegi ma isi meaola ninii.

Talu ai o nisi faʻamaʻi pipisi faʻatasi ai ma le manava o le moa ua lamatia e le gata mo manufelelei, ae mo tagata foi, ma o latou togafitiga e umi le taimi ma umi, ua faʻaumatia le faitau aofai o tagata.