Isi

E faʻafefea ona aveese faʻamaʻi meaʻai o kapeti e aunoa ma le kemisi

E le tele ni faʻamaʻi e pei o le 'aina o kapeti, ae e oʻo lava i se numera itiiti o ia mea e matua faigata lava ona faʻaumatia. E le mafai e faifaatoaga ma faifaatoaga ona gafatia i taimi uma ia slugs ma gata, faatasi ai ma se pulou pepelo, faatasi ai ma le kapisi ma le anufe. E foliga mai na o vailaʻau malolosi e mafai ona fesoasoani. Ae ae leʻi faʻaaogaina, taumafai e faʻaauau pea le taua i le faʻaaogaina o metotia faʻasamoa ma fua.

Faʻasaga i fulu faʻasalaga e aunoa ma le kemisi

O lenei tamaʻi oso oso i totonu o le iniseti e fiafia tele e 'ai i le pulou pulou. O le mea sili lava na tosina i ai o ia i le kapisi a Beijing. O lenei meaola e mafai ona 'ai i le tele o taimi i le ao nai lo le mamafa. E mafai ona e vaʻavaʻai i le saoasaoa o le flea e puʻe ma vevesi lau. O le taimi lava e aliali mai ai i luga o moega o fualaau aina, o laulaau uma e pei o se sieve. Afai e leai se gaioiga e fai, ona oʻo lea i ni nai aso, o le kapisi o le a amata ona oti.

E tele auala eseese e taulimaina ai le pulou pepelo:

1. Talu ai e fiafia tele le anufe e 'ai na o laulaau laiti o kapisi, e tatau ona taofia mai le alu i le moega seia oʻo ina pogisa lau. E mafai ona faia lenei mea i mea faʻapipiʻi (ie nonoa). E tatau ona ufiufi uma ia tipu tipolo. O le a le faatagaina ai le pusi i moega.

2. E mafai ona e faʻafefe ese le fusi faʻatau mai le kāpeti laʻititi e faʻaaoga ai le pefu laupapa ma le pefu asu. Faatasi ai ma se faʻafefiloi o nei vaega e lua (i le tutusa o vaega), e tatau ona e fufuluina ma le faʻaeteete uma fualaau. Pau lava le leaga o lenei auala o le pulea o meaʻai o le faʻaauau pea ona totoina o laau, talu ona fufuluina le faʻafefiloi mago i le vai i le taimi o le timu ma le timu.

3. O le pulou faasasaʻo e le taliaina le manogi o le kalaiki. Afai e ola le laulaʻau totogo i tafatafa o le kapisi i luga o se moega, ona le latalata atu lea o le pusi i le moega. I le amataga o le tautotogo, e tatau ai ona totō galala, ma a maeʻa ona totoina, e mafai ona e totoina fatu o kapisi.

4. E le fiafia le pulou e le gata o le manogi o le kalaka, ae faapea foi le tele o isi manogi manogi. Faaaoga lelei lenei mea, suavai fualaau faisua ma le uila. E na o le 10-15 laulau i le 10 lita o le vai o le a faʻafefe ai le manao o le pest e faʻalatalata atu i nei fua.

5. Faʻaaogaina o lenei metotia, e le gata ina mafai ona e puipuia ia laau mai vaʻa, ae fafaga foi i latou i le suauu e aofia ai le suka. Saunia se fusi o manulele manu ma fufulu fualaau faisua.

E faʻafefea ona faʻateʻa ese peʻa ma anufe

O se pepe lanu paʻepaʻe matagofie - kapisi ma le ufiufi gutu (pulou tipu) e mafua ai le afaina tele i le kapisi. E matautia tele mo a latou anufe feʻai, e 'aina laʻau tipi i fafo ma totonu o le kapisi ulu.

Auala o tauiviga:

1. O lenei metotia e fetaui lelei mo na tagata o le mafanafana o loo i ai i luga o le saite. E pei ona e iloa, latou te faʻaogaina anufe e fai ma meaai mo a latou fanau. O le mea lea, e tatau ona e faʻamalosi le fufuluina o tipu tipi ma sua suamalie suamalie. E mafai ona faia mai siama tuai poʻo le faʻamalosi, faʻapea foʻi ma vai ma suka. E le misia e otaota se togafiti manaia. Ma afai e mafai foi ona vaai atu ia anufe, ona latou "puipuia" lea o moega mo le umi.

2. Faʻaaogā se vaifofo faʻapitoa e faia mai le vao (pe tusa ma le 2 ipu), fasimoli (laundry or tar) ma lita e sefulu o vai mafanafana. O le fofo aʻo leʻi faʻaaogaina e tatau ona faʻaaoga mo le luasefulufa itula.

3. O se atigi mai fuamoa moa, faʻapipiʻi i fasi laau laʻititi e tuʻu i luga o moega, e pei o se pepe mo pepe. O lenei mea e faʻatau ai i latou, aua o le nofoaga ua uma ona faia e le "isi aiga". E maitauina latou te le taumafai e tuʻu fuamoa i lenei nofoaga.

4. Talosagaina le totoina o meaʻai e tusa ma tomato ma tumutumu o le sipuni. O ia ituaiga o gasegase ei ai se manogi faapitoa e le lelei mo meaola faalafua.

Mo le saunia o le sipuni e tatau ai: o le sipuni o le suka (1 lita) ma le 2 lita o vai inu. E tatau ona teu i se nofoaga mafanafana mo le 48 itula. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻaopoopo le 2 isi lita o le vai ma le 1 sipunipuni o le fasimoli solution.

Ina ia saunia se fuamato o le tamato, o le ae manaomia pe tusa ma le 2 kilokalama o tamato tomato ma le 5 lita o vai inu. E maua le fofo seia maeʻa maeʻa, pe a uma ona vevela ile vevela vevela mo le isi tolu itula. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻamaʻaina le afaina ma faʻafefe i le vai - e lua vaega o le vai e faʻaopoopoina i se tasi vaega o le faʻasolo.

5. Saunia se paʻu o le falaoamata ma le suāuʻu masini mo auala. O le faʻafefiloi o vaega tutusa o nei vaega e lua e faʻaaoga e fufuluina ai laʻau tipi. E vave ona mate vave anufe anufe mai ia meaʻai, ma o fualaau aina fua e le afaina ai.

6. Faʻaaoga sprinkles e faʻavae i luga o le laulaʻau poʻo le fale. O le vai e le tatau ona pauu i luga o laau, ae faapena foi luga o le eleele latalata ane ia i latou.

Sauniuniga o le faʻafefeteina o le paʻu: o laau e manaʻomia ona nutimomoia ma faʻatumu i le vai 1 i le 3. E tausia le fofo mo aso e tolu i se nofoaga mafanafana.

Sauniuniga o le faʻafefe o le kalama: 9-10 ulu faʻalaʻau o le kālati e tatau ona taina i se squeezer olola ma sasaa vai malulu (5 lita). O le faʻasolosolo o le a sauni mo le faʻaaoga i aso e tolu.

Fofo faʻapitoa e faasaga i slugs ma gata

O nei meaola faalafua e fiafia i se olaga masani. Na o le amata ona pogisa, pe faapefea ona saʻo i latou iina. E ala i le taeao, o le laʻau laʻau e susulu mai le tele o pu. I le aoauli latou te nonofo i totonu o le malulu malu o le vaitau tafafao.

Fualaau faʻapitoa:

1. O se auala tuai, taimi faʻapitoa e taulimaina ai ia meaola faalafua o le paʻu. E tuʻuina i le taimi e leʻi leva ao leʻi oʻo i le po i luga o le sipuni laʻau ma i luga o vavae. A o le po, e tafe mai le slugs i le manogi iina i ni numera tele. O le mea autu o le alapo i le taeao ma maua le taimi e aoina ai le "seleselega".

O se pusi o se atigipusa o ituaiga eseese e tumu i se vai e iai le fefete. Mo nei faʻamoemoega, kvass po o le pia, sua o le sua poʻo le fuga o le fermented e talafeagai. Nai lo pusa, e mafai ona e ave tuai tuai e le manaʻomia, faʻamamaina i totonu o lenei vai, ona faʻalautele lea i tafatafa o le kapisi.

2. Vaovao fuamalie e mafai ona faʻafefe. O lenei paula e tatau ona fofola i le va o laau toto.

3. Saunia se fofo o le sefulu lita o le vai ma le valusefulu mililiters o le amonia. E tatau ona fafaga faalua faalua i luga o fualaau faisua. O le suāsusu muamua o le a mafua ai mea faʻafefeteʻi e tafe ese mai le kapisi ma fafo mai le palapala, ma faʻamautu faʻaluaina o le a faʻaumatia i latou.

4. E mafai ona tele le aoga i le eleele ma faʻafefe ai le manava. Afai e te faasalalauina nei laau i luga o moega ma le kapeti, ona le mafai lea e le slugs ona gaoioi i luga o se kapeta taua. Ma mo le eleele o le a avea ma se mea lelei tele o le mulch, talu ai ona vave faʻapala le manogi ma e masani ona e totoina ni laau fou.

5. Aua le lafoai fuamoa, ao mai ao leʻi amataina le tau mafanafana. Ona fufuluina lea i tafatafa o laau fualaʻau taʻitasi, muamua ona gaosia. Mollusks o le a le mafai ona gaoioi i sea ituaiga ala.

6. Faʻaaogā faʻamalosi pepa mo le susunuina. Manaomia: 100 kalama o le pepa vevela ma le 1 lita o le vai. Muamua, o le fusi e teuina mo le 48 itula, ona aumai lea i se vevela ma teuina mo le isi 24 itula. Aʻo leʻi faʻaaogaina, o mea o loʻo i totonu o le faʻasolosolo e tosoina ma faʻamaʻaina e ala i se faʻasaga poʻo se gau gau.

O se pakete vai e manaʻomia le 100-120 kalama o le faʻafefeteina o pepa ma le 1 sipunni ole soa soap. E le mafai ona teuina le faʻafefeteina mo se taimi umi i se potu malulu ma pouliuli.

7. Faʻavave vave ona alu le laʻau sipuni, pe a faʻamamaina ma se vaifofo o lau lanu meamata. I luga o le 10 lita o le vai e tatau ona e sasaa atu le 1 le fagu o le oloa.

Matou te faʻaumatia le tele o 'auvae, faʻamalu, kapisi lele

O faʻalavelave e pei o le tau o le taumalulu, faʻafefeteina o pipi ma le kapeti e lele i lalo o iniseti leaga, ona o latou laʻau i totonu o le eleele ma faia la latou pisinisi pogisa iina. O aʻa o nei meaola faʻaleagaina e aʻafia ai aʻa o kapeti, ma e mate i se taimi puupuu.

O pulu uliuli e fafaga i luga o nei ituvae. O le a mafai ona latou fesoasoani i tagata o le mafanafana. O le mea autu o le tosina mai lea o vavae i le moega ma le kapisi. E vave ona latou tamoe atu i le pusi mai se suavai suamalie, lea e tatau ona eli i totonu o se atigipusa i autafa o le fale ua faaleagaina.

Auala e taulima ai aphids

O nei meaola laiti, ma e le o ni meaola faalafua e vave ona faaleagaina se fale malosi ma maloloina. Muamua, o laʻau tilati ua lalagaina i togitogi uliuli, ma e le pine ae amata ona latou feosofi ma feoti.

Auala o tauiviga:

1. E tatau ona fufulu ma le afu pepe, lea e saunia i le auala lava lea e tasi mo le puleaina o anufe.

2. E fautuaina e faʻaaoga le fasimoli. O le fofo o loʻo saunia mai le 10 lita o le vai ma le 2 tioata o le fasimoli vai. Faʻaauau togafitiga o fualaau faisua e lua taimi faʻatasi ma le va o le 7 aso.

3. E mafai ona e saunia se faʻalavelave faʻalavelave faʻafefiloi. O le a ave: 10 lita o le vai inu, 250 mililiters o le ash ash ma le tele o le pefu asu, e tusa ma le 30-40 karaka o le fasimoli vai ma le sinapi. I totonu o le 24 itula, e tatau ona faʻaaoga le fofo.

Metotia faʻavaomalo o kāpeti taofiofi

O le puipuiga lelei mai le tele o meaola faalafua o ni meaʻai manogi lelei - pi, pasili, mint, basil, cilantro, seleri. E mafai ona totoina i tafatafa o moega o kapisi. O le manogi o nei laau totő, faapea foi a latou fatu, e tosina ai isi iniseti e mafai ona tau ma le pepe, aphids ma slugs.

O le a galo e meaola lanu 'eseʻese le auala i lau' upega tafaʻilagi pe afai e iai fugalaau nasturtium i luga o moega. O se tamai fugalaau i fala, e tu latalata ane, o le a le mafai ai foi ona maua mai le aphids, kapeti ma le togi.