Laʻau

Faʻatoʻa masani fugalaau ma le tautotogo: totoina ma tausi

Pockache, pe pei ona lauiloa, o le mutia, mai le aiga ranunculaceae, e ola i Siberia, Europa, ma le Caucasus. E 45 ituaiga o ituaiga i le ituaiga. Latou te ola saʻo ma o loʻo ufiufi i le villi. I le gasologa o taimi, pe a tupu le fugalaau, e faateleina le numera o laulaau, ma i se tulaga matua tagata ua tusa ma le 200. O fugalaau e tele, e pei o logo, e tusa ma le 8 cm le lautele. lanu siliva, samasama auro, lanu viole, lanu viole. O le taimi lava e amata ai ona mou le fugalaau, ona faʻalautele ai lea o lona gafa, ma fai ai se fua tele.

Fugalaau o se satauro: faʻavasegaga

O nei laau toto e matagofie tele, ina ia mafai ai ona faasaoina ituaiga meaola oi latou uma i totonu o le Tusi Ulaula. O faʻavae autu e aofia ai:

  • Lumbago masani.
  • Tautotogo.
  • Faailoaina
  • Yellowing
  • Lugovoi
  • Le masalosalo
  • Saina

O le potu masani, o le ata lea i lalo ifo, e oo atu i le 30 cm. O fugalaau e ufiufi i le paʻu-paʻepaʻe paʻepaʻe. Mai laulaau o lanumeamata lanu meamata, lea e oʻo atu i le 20 cm, o se rosette ua fausiaina. O lau lauulu lauulu e lalaga mai ma se lanu siliva-paʻepaʻe e aliali i le taimi o le fuga. E laʻititi foʻi lau laʻau talavou, ma toetoe lava o le a mou uma atu pe a uma ona tupu. E fuga mai ia Aperila ia Me, manatua le foliga mai o le logo. E mafai ona e iloa le lanu o le fugalaau i le lumanaʻi, e paʻepaʻe, pale paauli, pale enaena. I le lautele, o fugalaau e oʻo atu i le 9 cm. O le lumbago masani e tele ituaiga: o fugalaau e sinasina-kiona, ma mūmū mūmū, ma le violūlū, ma le lanu uliuli.

O ituaiga lautele e aofia ai "Mrs. Van der Elst", o ni fugalaau lanu piniki lapopoa. "Rodde Klokke" - ma le lanu mumu, fugalaau paepae i le "White Swen". O le lumbago e mafai ona tetee atu i le malulu e oo i le 20 tikeri. Ina ia toto lelei le laau, e tatau ona totō ile eleele tausi ma suavai lelei. O lenei meaola e taatele i Europa ma Siberia.

O le vaituloto o le tautotogo, o le ata lea e te vaʻai i lalo, e fai ai se togavao, oʻo atu i le 15 cm i le taimi e fuga ai, ona e oʻo atu i le 30-40 cm. O le laau e faʻasalalau faʻasalalau i le paʻu auro-auro villi. O laʻau e mafai ona faʻafefe malulu, aua o paʻu, o latou lanu e lanu meamata, e tusa ma le 10 cm le umi, e aoina i totonu o se sola. I le taimi o le fuga, ua amata ona laulauina laulaau. E fuga mai mo le tusa ma le 25 aso ia Aperila poʻo Me faʻatasi ma fugalaau papaʻe pei o fugalaau e oʻo atu i le 6 cm le lautele. O le a matauina la latou malu, o le lanu enaena i totonu ma le piniki i fafo. I le amataga o le fuga, o le ulu o fuga e tilotilo i lalo, ona faʻasaʻo.

I luga o le vivola e tupu i luga o eleele matutu. E ui lava i le mea moni e faapea o le satauro o le tautotogo ua salalau i le natura, e faigata tele ona atiaʻe. E le talia e le laau le alkali, e sili lona fiafia i le peat, humus, oneone poʻo le palapala, lea o loʻo i ai i lona tuufaatasiga se seti faʻalavelave, e aofia ai ni nila vaʻai. E mulimuli mai o le lumbago o le tautotogo ua pupuu, ae ui i lea, e faigofie lava ona ufiufi i fatu. Toto totoina i se nofoaga matala ma le la.

O le potu tatala e faia ai se laau e tusa ma le 20 cm le lautele e tusa ma le 10 cm. O le laʻau o le laau e malosi le lanu uliuli i le lanu, o laulaʻau tutotonu e foliga mai o pubescent ma lauulu ua afaina, latou te mama i le paʻi. O laulaau o le lili avanoa e foliga tutusa foliga, latou te oʻo i le 12 cm i le lanumeamata ma o loʻo i fafo.

O fugalaau i fafo e ufiufi i lauulu, pe tusa o le 6 cm le lautele, muamua e pei o se tulip, ona liua lea i se sekone ono-faailoga, e te le fiafia i logo. O le lanu o le lilac, puru-violet, o nisi taimi samasama pe lanu samasama. E fuga mai ia Aperila-Me, ona foliga mai ai lea, foliga mai o se rosette. Ia fiafia i nofoaga tatala ma palapala mai maʻa. Fua tele-fua e fua mai ia Me-Iuni. I Rusia, e mafai ona maua i Europa ma Siberia i Sisifo. Tuputupu ae i le Irtysh i sasae.

E tupu le samasama, e oʻo i le maualuga ma le lautele o le 20 cm. O loʻo vavalalata vavalalata faʻatasi ma se fagu matala. Tuʻu luga i luga ia i ai se lanu uliuli lanumoananai lo luga. I le masina o Aperila-Me, ituaiga lanu samasama lanu samasama, e lanu enaena, e oʻo atu ile taʻi 8 cm. Afai e te filifilia le nofoaga sao mo le tuputupu ae, o le laau e taumalulu-faigata ma umi. E fiafia i le le tutusa poʻo le faʻamalolo. I le vao, tufatufaina i Urals (i luga o mauga). E tupu mai i le Vaitafe o Volga i le Vaitafe Lena.

O le lumbago vao e oʻo atu i le maualuga o le 30 cm. E fuga mai mo le tusa o le masina mai ia Aperila e oʻo atu i le masina o May, e faʻapupulaina fugalaau siliva-violet ma se lanu lanumeamata. Tufatufaina i le vaega Europa o lo tatou atunuu. E maua i vao paina, o oneone papaʻe, ma le la.

O le mea e sili ona manaia i luga o le vaega e fiafia e ola i eleele eleele, e tufatufa i le teritori o Mongolia ma Siberia. O le fugalaau fugalaau e oʻo atu i le umi o le 45 cm, fugalaau e amata mai ia Aperila ia Me. I tafatafa o fugalaau, atonu e lanumoana, lanu uliuli, o laulaau ua punou. O fugalaau e pei o se logo. I Mongolia, e faʻaaogaina ai le faʻatau o se amataga o le tautotogo o le tautotogo mo manu e vave faʻafouina le mana.

Saina O lenei fugalaau e oʻo i le 15 cm le maualuga. Pe a fua le fua, e oʻo atu i le 30 cm. I le taimi o fugālaʻau, e faʻapipiʻi ai le toto o le lilac-violet. E le fetaui lelei le laau i le tautotogo ma le taumalulu.

Faʻatasiga o Fagaga

Fuga i le lumbago muamua, e foliga lelei i laau ma laau tetele, i totonu o le togalaau e matagofie tele. E tuʻufaʻatasia ma fugalaau o le tautotogo, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le vaipuna o le adonis, crocuses, primroses. Ua totoina i luga o le ala. E mafai ona e ave ni ituaiga o ituaiga laau pe taumafai e tupu se vaega atoa. Aua e teli laau ma faʻafeiloaia i latou mai o latou nofoaga masani, aua o le a le toe ola i latou i le gaosiga.

Totoina ma totoina laau toto

Ua totoina le fagu i totonu o se moega fugalaau, o mea e latalata i ai, o se alide slide ma se rockery foi e talafeagai. E le taliaina e le laau le susu! E tatau ona e filifilia se nofoaga mo se satauro ma faigofie ona ufiufi, ae ui i lea, i nofoaga lanu, e lagona foi le aganuu lelei. Faatulaga le fugalaau i le itu i saute o le togalaau. E sili pe a fai o le nofoaga filifilia o loʻo i ai ma se mea e le mafai ai e le vai ona paʻu. Talu ai o fatu e malamalama i le malamalama, e sili atu le ufiufi i luga o se palapala, ae e le tele. Totoga Tausi:

  • Lumbago e tatau ona fafaga. Mo le mea lenei, o mea faʻamalosi e aofia ai le lime ma le vailaʻau e talafeagai. E tatau foi ona talafeagai le laei o le potassium-phosphorus, ae na o le faalua i le vaitau e faʻaaogaina ai. E i ai avanoa mo le mativa leaga, e mafai foi ona tupu mai le lumbago mai fatu e aunoa ma le faʻapala.
  • O le eleele mo le lūlūina o fatu lumbago e tatau ona togafitia i fugalaʻau e faʻaaoga i le tautoulu. I le tautotogo, aʻo lei totoina, e tatau ona tatalaina fatu.
  • O le tausiga e tatau ona aofia ai le veleina, fafaga pe'ā manaʻomia, faatasi ai ma le fesoasoani a le peat ma le humus i le mulch. O lenei laau toto e malulu, o lona uiga e tatau ona faʻafeiloaʻi e aunoa ma se faʻalavelave i le vaitau o le taumalulu.

Tofiga

O le laau e faigata ona faʻafetaui, e faʻapea faʻaleleia e fatu. O le fuga o le aū, na totoina i lenei auala, ua amata nei i le tausaga lona lua o le olaga. Peitai, ia manatua o ituaiga alpine e mafai ona suia le taimi o le fugalaau mo le tele o tausaga. O le mea lea, faʻatau ai fatu o lumbago masani ma faʻalavelave faʻalavelave e le tulai mai.

O fatu fou e ave mo le totoina, o le malosi o le germination e sili atu le maualuga nai lo mea tuai. Laufanua ia Iuni poʻo Iulai. E mafai ona e gaosia i le tautotogo, ae i lenei tulaga, e tatau ona faʻamafanafana le eleele. Lumbago o le a toʻa i le vevela o le 21 i le 25 tikeri.

O nisi vailaʻau e totoina i le autumn aua latou te manaʻomia le faʻamalosi. O le a tupu fua i Me. I le tautotogo, taumafai lulu le satauro i totonu o koneteina i luga o le windowsillma i le taumafanafana i le totoina o laau totō ile laufanua. I le taimi lava e tasi, ia manatua e le taliaina e le laau le gaosiga. Afai e te totoina ni vailaʻau faʻatasi, e mafai ona e maua ni fomu o togalaau lelei e mamao ese mai matua.

E i ai le tele o ituaiga ma ituaiga o lumbago. O se mea taua i le palapala ma le malamalama, ae e fetaui lelei lava i tulaga o le atunuu.

Lumbago fugalaau