Laʻau

Laʻau o le laʻau - manaoga mo le totoina ma le tausiga

Na tupu toetoe o soo se mea i le kiona i le vaveao o tagata, e aofia ai Greenland. I totonu o Europa, ua tupu aʻe o se laau matagofie mo le silia ma le lima seneturi. I se taimi mulimuli ane, na lauiloa ai vailaau faafomai o le chestnut. O laau laʻau ma se pale paleni e le manaʻomia ai ni tulaga faʻapitoa mo le totoina, o le tausiga e faigofie.

O vaega o le tuputupu ae o le faletalimalo

Chestnut o se laau umi e mafai ona teuteu ai se fale mafanafana. O le pale faamalu e maua ai se ata lafoia, ma o moligao fugalaau matagofie e fiafia i vaipuna uma mo le 2 vaiaso. I le autumn, o pusa fualaʻau e ufitia i lanumeamata lanu meamata. A oʻo i le paʻu, latou te oso, ma mai iina e paʻu'ū lanu enaena lanumoana i le eleele.

O lenei togalaau e tele mea tau togafitiga. O vaega eseese o le laau e aofia ai mafutaga, glycosides, tannins, vitamini C ma thiamine, carotenoids, pectins, flavonoids. Latou te fesoasoani i le togafitiga o le thrombosis, le faʻamaʻaloina o le edema, e aoga i maʻi fatu fatu, maʻi o le fatu, anemia, totoga ma le tele o isi faafitauli.

O le fagu kiliva e oʻo i le 36 mita le maualuga

E tupu tele le vao i le tele o atunuu i saute, ae masani ona maua i le ogatotonu e pei o se togalaau ma le teuteuina o aganuu. O le totōina lelei ma le tausiga o se laau chestnut e le faigata tele i se gaioiga pei o se tagata amata ona mafaufau.

O fuga o fugalaula solofanua ei ai mea aoga.

I le filifili ai e totoina lenei laau laʻau i lau togalaau, e tatau ona e mafaufau mo le atinaʻe masani o lona pale, e te manaʻomia avanoa: o le mamao i fale, fausaga poʻo isi lanu meamata e tatau ona le itiiti ifo i le 5 mita. I lalo o lona pale matagofie, e le o vao e tupu, ae o se puipuiga lelei tele mai le susulu o le la.

O le a le tau e ola ai le kati?

E ui lava i lona itu i saute, o le chestnut o le taumalulu-e faigata tele. I lalo o tulaga lelei, o nisi faʻataʻitaʻiga e ola mo seneturi. Faʻafetai i se faʻalaʻau faʻamalosi ma mamana, o se laau e mafai ona ola e tusa lava pe sili atu le vevela o le tau, e manaʻomia ai le malulu mo le tau malulu i le taimi o se talavou.

I le taumafanafana e mafai ona faʻafeteina le vevela o le tolusefulu tikeri, ae o le vevela aupito sili ona maualuga o le vevela vevela mai le 20 i le 25 ⁰C.

Faatasi ai ma le malulu lelei o le kiona i le taumalulu, o le laau e oo i le luasefulu tikeri frosts, ae e mafatia i matagi malulu, ma le aisa.

E le mafai foi e Chestnut ona toleniina le ea ma matagi malulu. O le mea lea, e masani ona mafai ona matauina i luga o magaala o aai o fale gaosi oloa le mago ma le mamago lau o laau i le maualuga o se vevela vevela.

O le a le eleele e sili ona lelei mo ia

O le solofanua o le la-alofa ma le lauʻeleʻele toleni. Mo lea, o susu, fulufulu oona poʻo ni kerupi e maua ai ni tali e le faaituau po o sina maliega malie e sili ona lelei.

E tatau ona lafoaʻi eleele, ma lelei alavai. E tupu tele i le mativa, vave faʻagogo eleele oneone.

Fiafia ituaiga

O le sui sili ona taatele o lenei laau i lo matou atunuu o le solofanua solofanua. I le avea ma tagata matua, e oʻo atu i le 30 mita le maualuga, e iai le pama palm (5 poʻo le 7) laʻau faʻalavelave ma ni veins faʻamaonia lelei. O faʻalavelave faʻalavelave faʻasolosolo agai i luga e oʻo mai ia Me. E i ai o lanu paʻepaʻe, samasama po o fugalaau lanu mumu i le ogatotonu. O fua na amataina ia Setema - Oketopa.

O le faʻaaogaina muamua o le pusa i totonu o vailaʻau faʻataʻitaʻi o le togafitiga o vaʻa toto

I le faaopoopoga i ai, ei ai isi ituaiga:

  • Kalefonia. E ola i sisifo o Amerika, o lona maualuga e oo atu i le 10 mita, ma o fugalaau e paʻepaʻe ma piniki.
  • O le aano o le mumu. Eseesega o le Crimean ma le tele racemose inflorescences o se lanu mumu uliuli. O se laau e ola e oo atu i le 30 mita e le taliaina le lamala, e fiafia tele i le suāvai.
  • Yellow. Ituaiga i Sasaʻe Amerika ma le pale pyramidal, faʻafeusuai samasama ma laʻau auro. E taʻua o se tasi o ituaiga e sili ona malulu. E fuga mai sina taimi mulimuli ane nai lo ona aiga.
  • Laititi laiti. Laʻau moa ma laʻau laiti lanu e lanu paʻepaʻe i lalo. Tuputupu ae i le 5 mita le maualuga.
  • Pavia, po o le mumu mumu. Laʻau po o se laau e ola i le itu i sasaʻe o le Iunaite Setete. E oʻo atu i le 10 mita ma e faʻamalamalamaina i lanu mumu ma fua lelei.
  • Iapani Luga o laau saʻo ma lau laʻau tele ma lanu samasama-paʻepaʻe.

E faʻapefea ona totoina se laau fafie

O le totōina o se chestnut o se mea faigofie, ae o le tulaga o le eleele i luga o le saite e tatau ona amanaia. Afai o le palapala eleele e le lelei mo lenei laau, o le mea e toto ai le eleele e vave saunia: latou eli se lua ma faatumu i se paluga o vaega e tolu o eleele eleele, lua vaega o le humus ma le tasi vaega o le oneone.

O fua o le kalala i solofanua - o se mea aoga taua mo le sauniuniga o vailaʻau

O le taimi sili mo le totoina o le autumn poʻo le amataga o le tautotogo, o nei aso e le fautuaina ina ia suia, aua o loʻo i ai se avanoa e leai se taimi e seleseleina ai aʻa.

O solofanua o solofanua e masani ona faʻaaogaina i paka laufanua

O le tolu tausaga le matutua ma laʻititi laʻititi o faʻataʻitaʻiga o ni mea totō e totoina ai.

Taualumaga o galuega:

  1. Toto se pu e sili atu i le afa mita le loloto ma lautele.
  2. Ua faaopoopo le Humus i le eleele, o se ipu malamalama o le superphosphate. O le faʻaaogaina o le palapala o le eleele e faʻatasi ma le falaoamata o le dolomite.
  3. O aʻa o le chestnut e le mafai ona faapaleniina le suavai, o lea mo le suavai lelei, o le pito i lalo o le alavai ua ufitia i se vaega pe a ma le 15 cm, e aofia ai le oneone ma le faaopoopoina o iliili.
  4. Laʻu o le ū pe a totōina ile laulau.
  5. Ina ia puipuia le sao o le ua, o le lua e le gata ina tumu i se paluga o le eleele, ae o se tamai faaputuga foi e faia i luga o le ogalaau.
  6. E tofu fatuga taitasi ma vai inu 3-4 pakete o le vai mafanafana. A uma ona totō, faataitai le suavai i aso uma.
  7. Mo le lelei sili atu, o le seedling e nonoa i se lagolago. E mafai ona aveese le lagolago pe a aʻafia le chestnut ma mafai e le laau ona tatalia matagi.

Tausia o se fatu laau i le togalaau

I totonu o le vivola treenut, e sili ona fiafia i le eleele laulelei

O le tausia o se laau na totoina i se nofoaga tumau i totonu o le togalaau e faigata tele. A o laʻitiiti, e te manaʻomia ona tausia oe e le aunoa, ae o se tagata matua e toetoe lava a le manaʻomia se puipuiga.

E le mafai ona e tuua se laau faatoa totoina i lalo o ave vevela o le la, e mafai ona vevela ma maua ai ni ogaumu mu. A oʻo ina ola aʻe se laau fugalaau i le la, ma i le maualuga o le vevela i le tausaga muamua o le olaga, e tatau ona matua faʻafefeina ma faʻaopopoina ai le laau o le chestnut.

A maeʻa ona totōina, o mea nei e faʻatatau i faʻatoʻaga e faʻatino i le vaitau:

  • Faʻasa. Mo faʻataʻitaʻiga talavou, e tatau ona tumau, aʻo matua e tatau ona faʻauuina pe a tatau ai. E lelei le faʻaogaina o le vai tumau. Laʻau e faʻafefe i le taimi lava e tasi - i le vaveao po o le leʻi goto le la.
  • Totoina. E na o le taimi muamua lava e faia, talu ai o le paleni tele o le laau e le maua ai ni tulaga mo le aliali mai o fualaau aina ese i totonu o le vaipanoa lata ane.
  • Faʻasalaga. Ma o le lalolagi o loo siomia ai le chestnut e tumau pea le mama ma e le malogo, ua mulimulitaia i se 10-senetimita o meaʻai laupapa po o peat faatasi ma le faaopoopoina o le faapalaga.
  • Laʻei pito sili. Fertilizing o se mea taua mo le ausia lelei o le tuputupu ae o laau. A maeʻa le taumalulu, faʻaoʻo ma le urea, ammonium nitrate ma phosphorus-potassium fertilizers e faʻaaoga mo le fafaga. I le autumn, o le nitroammophosk e faʻaaoga mo lenei. O se laulau laupapa ma le peat mulch o se filifiliga lelei foi mo le fafagaina atili o laau talavou.
  • Saunia mo le taumalulu. E naʻo le uluaʻi uluaʻi tausaga talu ona totoina. O le pusa o loʻo afifiina i le tele o fasi 'ie, ma o le poloka o le poloka e mulimulitaʻi. E taofia ai le tafe o le paʻu i le malulu. O lua malulu na foliga mai ua togafitia i se antiseptic ma ua ufiufi i togalaau eseese.
  • Teuteu. E tatau ona faʻaleleia se pale matagofie ma matagofie. I le taimi o le tautotogo o le tautotogo, o lala ua ola aʻe i laau talavou ua vaeluaina. I le taumafanafana, vevela lala lamolemole ina ia aloese mai le tuputupu aʻe tele o le pale. Ia mautinoa ia aua nei galo ia le itiiti ifo ma le lima ni laau mama malosi. Nofoaga o paranesi o loʻo ufiufi i togalaau. I totonu o tagata matutua, na o le fufuluina o le faamamaina o lala vevela ma faaleagaina.

O se teuteuga o le atigi fagu pulupulu e faʻaaoga i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi

Puipuiga ma le pulea o faamai ma meaola faalafua

E ui lava o le laau e masani ai mo tafaoga i le taulaga e seasea lava ona maʻi, o nisi taimi e afaina mai maʻi mama, o le osofaʻiga o meaʻai ma isi meaola faalafua.

O se laau mama ma laau vevela ma lanu mumu e tatau ona vave faʻaaliina i le Bordeaux liquid poo le Fundazole, lea e fesoasoani i le toetoe lava o mataupu uma.

I nai tausaga talu ai nei, na osofaʻia ai laau o le chestnut e faʻamaʻi faʻafuaseʻi e leʻi iloa - chestnut, poo moa Balkan. Mai i lena mea, i le ogatotonu o le taumafanafana, o lau e magumago ma pau, toe totogo i le autumn. Ona amata lea ona amata le fugalaau o le chestnut, ma ona o lenei mea ua fetaui ma le taumalulu e leʻi saunia. O lenei mea e tau atu ai i le maalili ma e oʻo lava i le oti i taimi o le taumalulu.

Aescin e tuʻufaʻatasia ma flavonoids, o loʻo maua i fualaau o le chestnut, e puipuia ai pupuni toto ma faʻamalosi puipui o toto toto

E faigata ona taulimaina lenei meaola, e tatau ona e tuiina se vailaau faʻapitoa faapitoa i totonu o le ogalaau o le laau ua afaina. O le fua lelei o le puipuia o le taimi lea o le faamamaina o laulaau paʻu, lea e fiafia i ai papeti o le moth i le taumalulu.

O se fili matautia o le chestnut o se faailoga. Ina ia puipuia lona tupu, 2 taimi i le masina e mafai ona e faʻaaogaina le laau ma Karbofos poʻo Fitoverm. I togafitiga faʻaleaganuʻu, o mea teuteu o le vao mafiafia o le vao ua manatu e sili ona aoga.

Faʻafitauli e mafua mai i le tuputupu aʻe o le chestnut, ma a latou fofo

O le tuputupu ae o laau o le fafina i le tele o tulaga e itiiti ni faafitauli. Ae o nisi taimi e te feagai ai ma ni faʻafitauli:

  • Lanu mata. E mafai ona faʻalelei, paʻu, enaena poʻo le mumu. Faatasi ai ma lenei tulaga matautia, e taua le aoina uma o laʻau ua afaina ma susunuina. O le maʻi e manaomia ai le fafagaina tulaga ese, faʻaitiitia le faʻafia ona fafaga. O lona puipuiga faaopoopo o le a malupuipuia ma se ata tifaga i ni pine.

    O se laau e afaina i le vaʻaia e vaivai ma e le totogo lelei foi

  • E mafai ona aliali mai le paʻu palapala i luga o le laau ona o le vevela vevela poʻo le supersaturation i le eletise e ui lava i le leai o se fuamoa ma le potassium. I lenei tulaga, togafitiga ma Topsin, Fundazole poʻo Fitosporin-m.

    O le paʻu palapala e foliga mai o se ufi paʻepaʻe paʻepaʻe luga o lau

  • Necrosis O lona mafuaaga atonu o le vevela o le vevela poʻo le faʻaaogaina o masini i le laau. O lenei faafitauli e sili ona mataʻu mo faʻataʻitaʻiga talavou. Ua vavae ese le nofoaga faaleagaina, ua afaina ai manua ma ua ufitia i togalaau. O se fuataga o le puipuia o se mea tiga tele mo se laau o le paʻepaʻeina o lona ogalaau i le tautotogo ma le autumn.
  • Liliu i luga o le paʻu o se faafitauli matuia, e leai se auala e sola ese mai ai. Pe a aliali mai, ona tipi lea ma susunu le chestnut. Auala puipui: faʻaitiitia le palapala ma faʻaleleia le laau faʻamaʻi pipisi.

Fanauina o fatu

O faʻatalatalanoaga e faʻatalanoaina le fausiaina o pusa mai fatu. O se faiga faigata, ae taugofie ma faʻamaonia le mauaina o se laau fou i lau togalaau.

A oʻo ina totoina fatu mai le nati, ina ia faʻaleleia le lelei o le mea na tupu, ia le itiiti ifo ma le 5-10 fasi vaega e tatau ona totō i le taimi e tasi. E i ai pea lava se avanoa e totoina ai ni fatu e leai ni fatu poʻo ni mea e le afaina o le a le tupu mai ai fua masani.

O le puipuia o le laau talavou mai iniseti, ua togafitia faʻasolosolo ma fualaau faʻasaina.

O se mea taua o le fatunutnut o ona fualaau suamalie.

O sili atu ona fiafiaga o:

  • O fatu laau e totoina i luga o moega fugalaau, mo se faataitaiga, i tafatafa o tulip. I le taimi lava e tasi, o loʻo taatia le mutia vao i togavao i le tele o laufanua, ma o loʻo ufiufi ile eleele i luga.
  • O le laveaiina o lālā talavou mai aphids e fesoasoani i le totoina o Fufanon.
  • Mai iumu, e aoga le lūlūina o fatu aʻo le i lalo ifo i le palapala ma le mash mash i le faaopoopoina o le pepa mūmū, tar poʻo le kerosene. Ona mafai lea ona e sosolo le palapala kerosene i le nofoaga e tulaʻi mai ai.
  • Mo le tuputupu aʻe lelei, e tatau ona faia i masina taʻitasi ia taʻaleʻa talavou i sauniuniga a Mycorrhiza, Trichodermin poʻo Fitosporin. Ole taumafa lenei ma le puipuiga o laau mai meaola faalafua ma faʻamaʻi pipisi.
  • Pe a totoina pusa ma fatu, e sili ona vave filifilia se nofoaga tumau mo i latou. O lenei mea e taofia ai le faaleagaina i le aʻa i le gasologa o le gaosiga mulimuli ane ma mafua ai ona faateleina lo latou tetee atu i taumalulu leaga.

Mo le faʻaaogaina i vailaʻau, e seleseleina ai laufanua fagalaʻau pe a lanu meamata ma malie.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Ou te fautua atu ia te oe e faʻapipiʻi lau pusa i le amataga o le autumn, pe a maeʻa le vevela, ae o le a lava pea le mafanafana. Faʻataʻoto i se palapala o le eleele (pe a oʻo i le taimi na vevela ma vele le eleele - sasaa ni nai aso ao le i toe vaʻaia, o le mea lea e "fusi" le eleele ma o le eleele e tumau i aʻa). A maeʻa le suʻega, ia mautinoa e faʻamalie lelei. Ma toe tasi le vaiaso. E mafai ona e sasaa atu faatasi ma Kornevin pe a tulaueleele. O lenei ou te le fautuaina e teu le fatugalemu. O le chestnut e le o se togavao, e tatau ona i ai se tasi ogalaau. O le natura na faataatia e tusa lava pe)

Erica

//www.my-manor.ru/sad-i-ogorod/sad-decor/derevya-listvennye/110-kak-vyrastit-kashtan-iz-orekha

Ua tupu laʻu pusa solofanua. Ua uma ona 5 ona tausaga. Na ola o ia i le 1 m mai se kulimi na toto e aʻu i luga o se suega (tupu - e le tupu). E manaia lava o ia e tusa lava pe leai ni fugalaau (e itiiti sona la). Toto i luma o le fale, i luga o le ala. Ou te faamoemoe o le ai ai se aso o le a ia tuuina atu ai se ata i le fale ma i le taavale, lea e latalata i ai nei (ina ua toto, na te lei mafaufau e uiga i le taavale).

Chugunova Galina

//moyadacha.temaretik.com/272701493033306574/konskij-kashtan/

O le toʻatele o tagata e galulue i togalaau e taumafai e ola solofanua i Siberia, ae o nei taumafaiga na le manuia. Laʻau, e ui lava i le tuputupu ae ma oʻo lava i le totō o vine i le tautoulu, malosi malosi i le taimi o le taumalulu. Po o le aisa atoa.
E pei foi o le taumafai e tupu se fatu laau mai se kulimi. O nei laau toto e ola ma le taumalulu ao laitiiti, pe a maeʻa, pe a faateleina lo latou tuputupu ae, latou te malolo ma avea faapei o se vao.

FARDO88

//otzovik.com/review_4505308.html

Sa matou faia. I le tautoulu, latou te na o le totōina o pusa i se laina. I se mamao pe a ma le 50 cm le tasi mai le isi, afa afaonone. Afai o le eleele e matutu, sasaa vai i totonu o le lua aʻo lei totoina. Toto i le tautoulu, latou te manaʻomia le ola mai le malulu. Pau lava lena. I le tautotogo, e fitu o le paluga ninii na iva na totōina na maua mai luga. 7. Na matou faasusu, tatala. E tasi le tausaga mulimuli ane, e lua fatu na totō i tafatafa o le fanua, o tufatufa na tufatufa atu.

Ma o Tama Yaga ua tetee

//www.bolshoyvopros.ru/questions/125329-kak-vyrastit-kashtan-iz-ploda.html

Pe a tuputupu aʻe le solofanua solonila po o ona ituaiga, e tatau ona e onosaʻi, e le tupu vave. Faʻasalaga ma le faaeteete i le mavae ai o le sefulu tausaga, o le a sili atu ona vaʻaia togalaau uma e lata ane i le tuputupu aʻe, o le a avea ma puipuiga mai le vevela o le taumafanafana i le faʻafeolola, lapopoa ma matala. Afai e tatau ai, e mafai ona avea lenei fale ma mea faʻamaʻi mai le tele o faʻamaʻi.